Vakar gavau siuntinį - jau turiu tuos vadinamus drėgmės palaikymo lovelius. Jei gėliukės ant jų stovi, kaip tada su papildomu drėkinimu?
Purskiu su filtruotu vandeniu ir demiu ant langu nelieka

Labas rytas! Labai grazi nauje temele
As purskiu nenuemus nuo palanges,kazkaip labai tingeciau... Ir langus valau tada,kai laistau orchytes... Kartais pritingiu
bet niekas nieko nesako
Jei orchidejos leidzia daug oriniu saknu,vadinasi uztenka dregmes?ar kaip?

As purskiu nenuemus nuo palanges,kazkaip labai tingeciau... Ir langus valau tada,kai laistau orchytes... Kartais pritingiu

Mano gelyte iskeliavo i siuksliu kibira, supuvo visai
, lapai sau, stiebas sau, vienu zodziu verkt norisi

Sveikos
Nusišaučiau, jei kasdien du kartus per dieną purškaliojant reiktų visas nuo palangės nukraustyt ir papurškus atgal sustatyt
Pas mane jos taip kompaktiškai sustatytos būna, kad tik visos tilptų, kad kas kart sustatymas tikru išbandymu tampa
Purškiu ant palangės distiliuotu vandeniu, tai labai jau tie langai neužsiteršia
Labai jau gerai būtų
Aš tai vis pamąstau apie šalto rūko garintuvus, kol dar orchidariumo neturiu, bet bijau, kad kambaryje paskui visi kampai užpelys, tai ir nesiryžtu įsigyti

QUOTE(simre @ 2008 08 29, 10:08)
Va man dėl to taškymo tai kip tik šiandien klausimas iškilo: nuiminėjat gėliukes nuo palangių purškimui ir po to vėl atgal tupdot, ar be eilės langus blizginat?
Nusišaučiau, jei kasdien du kartus per dieną purškaliojant reiktų visas nuo palangės nukraustyt ir papurškus atgal sustatyt

Pas mane jos taip kompaktiškai sustatytos būna, kad tik visos tilptų, kad kas kart sustatymas tikru išbandymu tampa

QUOTE(merga @ 2008 08 29, 10:19)
o man mintis sove galvon,jei salia lango pastatyciau drabuziu dziovykla ar butu dregmems orchytem? 

Labai jau gerai būtų

Aš tai vis pamąstau apie šalto rūko garintuvus, kol dar orchidariumo neturiu, bet bijau, kad kambaryje paskui visi kampai užpelys, tai ir nesiryžtu įsigyti

Registruojuosi

QUOTE(merga @ 2008 08 29, 08:33)
Laba ryta.Klausot,panos,cia toks klausimuka atsistojo:-pas mane namuose labai sausas oras ir orchytciu orines saknys pastajanka sudziuva,o tai gerai ar ne?Kol buvo karsciai as jas purskaliojau,bet daba ka daryt a? 

Aš tai biški kiminais apdėjus,plius istačius į tokius lovius, kur balkonines gėles sodina ant keramzito,ten įpilu vandens.Garuoja tas vanduo ,drėgna..
Dabar dalinuosi patirtim:buvo tokia situacija kai isimetė pas mano orche puvinys tarp lapu.Teko skubliai operuoti

Stovėjo jinai taip puse metu,be maišo ant galvos,kartu su visom.Neperseniausiai pamačiau,kad leidžia maža vaikuti iš apačios.

Gyvensim,pamaniau aš

QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė
@ 2008 08 29, 10:56)

Labas rytas! Labai grazi nauje temele
bet niekas nieko nesako
Jei orchidejos leidzia daug oriniu saknu,vadinasi uztenka dregmes?ar kaip?

na nežinosi kodėl jos vis leidžia naujas orines

QUOTE(Mazoji_s @ 2008 08 29, 11:31)
na nežinosi kodėl jos vis leidžia naujas orines
pvz., aš anksčiau papurškaliodavau retai, tai neleido man, vieną kitą, o dabar pask. mėn. tai dažnai papurškiu, tai abi senbuvės laidžia oho kiek naujų šaknų, manau gėlė jaučia kad yra drėgmės ore ir nori kuo daugiau jos pasiimt, tai ir leidžia naujas
bet kokiu atveju manau čia geras rodiklis 

Jeigu purškalioji tiek pat kaip ir anksčiau, o gėlytė pradėjo sparčiai auginti orines šaknis, vadinasi trūksta drėgmės substrate, todėl ji stengiasi kuo daugiau jos sugaudyti iš oro

QUOTE(kabesita @ 2008 08 29, 10:59)
Mano gelyte iskeliavo i siuksliu kibira, supuvo visai
, lapai sau, stiebas sau, vienu zodziu verkt norisi

ką bepadarysi svarbu, kad stengeis ir bandei

vie.z.uzsiemiau savo palanginiu darzeliu
.Viena grazuole-saunuole nuzydejusi numete paskutini ziedeli.Kaip tiksliai reikia nusnaininti ta stiebeli,prisimenat,kaip sake SKM,kad is ziedeliu vietos nebus jokios naudos...

QUOTE(kilka @ 2008 08 29, 11:31)
Dabar dalinuosi patirtim:buvo tokia situacija kai isimetė pas mano orche puvinys tarp lapu.Teko skubliai operuoti
Liko pas ja tik 2 apatiniai lapai, visa viršu teko išgramdyti
.Šaknys sveikos,galvoju tegul sau stovi.Vaizdas po išgramdymo ir apdžiuvimo buvo toks:
Stovėjo jinai taip puse metu,be maišo ant galvos,kartu su visom.Neperseniausiai pamačiau,kad leidžia maža vaikuti iš apačios.
Gyvensim,pamaniau aš
Laiminga pabaiga 

Gyvensim,pamaniau aš

O cia ar nebus toks variantas, kad pries gala senoji uzaugina sau pamaina?