QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 06 07, 10:02)
Dziaukis, Pociute jau nebe dekane, tai jos komisijoje nebus :)gelezine motera
Nieko nebūtų, jei ji ir būtų toje komisijoje. Pirmąkart į psichologiją stojau iškart po vidurinės. laikiau matematikos egzą ir buvo pokalbis

Gryna komedija

Komisijoje berods buvo 4 nariai ir vienas vyriškis skaitė reklaminį laikraštį, nes ieškojo pirkti mašinos. Klausinėjo tik viena komisijos narė l.Bulotaitė. Pirmąkart klausimai buvo: kodėl nori studijuoti psichologiją? kur ir ką dirbtum baigusi? ar dirbtum rajone, ne mieste? ar jūs matėte "gyvą" psichologą? (

).
Įstojau, bet būtų tekę mokėt ir aš nepanorau išlaidaut, taigi mečiau.
Baigiau kitą aukštąją ir jau tada vėl stojau į psichologiją, nes norai - nemarūs

Antras pokalbis buvo panašus, antra komedija

Kiti bijojo, jaudinosi, o aš jau žinojau ko tikėtis ir nenusivyliau ir nenustebau

Niekas nesikeičia. Bobturgis lieka bobturgiu, net tokioje mokymo institucijoje kaip VU, nes aukščiau minėta komisijos narė pasirodė labai netaktiška ir aš apie tai drįsau leptelti

Galėčiau į akis pasakyti, kad ne geležinė, o tiesiog netaktiška moteris (ai, liaudyje taui vadina "boba su kiaušais", atsiprašau už pasakymą )
Komisijos klausimai: kodėl turėdama tokį darbą norite studijuoti psichologiją? kaip esate susijusi su psichologija, gal kur dirbote savanoriškai? kokia kryptimi dirbtumėte baigusi? kas jums būtų svarbiau jūsų dabartinė profesija ar naujai įgyta? kiek gaunate kyšių, nes ne paslaptis kad jūsų darbas labai "dėkingas" (gerb. ponios kl.)? kaip jūs tokia jauna ir gavote tokias pareigas (gerb. ponios kl.)?
Galiu maždaug nusakyti ką atsakiau antrąkart: buvau prižadėjusi sau studijuoti psichologiją, stoju antrąkart, nes prieš 5 metus nutariau nesimokyti pati mokėdama už studijas; Noriu studijuoti vien sau, įgyti žinių apie psichologiją, pastiprinti bendrą išsilavinimą; dirbti nesiruošiu ir nenoriu, nes man labai patinka mano dabartinė profesija, todėl aš turiu tokias pareigas ir tokias galimybes

Nesiruošiu nieko gyvenime keisti, baigus psichologijos studijas aš vis vien dirbsiu toje srityje, kurioje dirbu dabar ir t.t., ir pan.
Įstojau, baigiau 2 kursus, o dabar - akademinės atostogos. Bet baigsiu aš turbūt ne VU, nes mane "perviliojo" į VDU. Man tas diplomas tik miegamajame pakabinti, dirbti psichologe niekada netroškau ir nesvajojau. Studijuoju šiaip sau, o į tas studijas laisvalaikiui praleisti aš jau sukišau apie 6 (o gal net 7

) tūkst. litų (lyg ir 3600 lt/studijų metai? nebepamenu

) Dar beveik 4 tūkstančių nebekišiu

, nors ir likę tik vieni metai iki baigimo. VDU man užteks tam mano bendram "psichologiniam" išsilavinimui
Kai kurių dėstytojų negaliu gerbti, nes jie paprasčiausiai perdėtai reiklūs, nors patys - neatsakingi, bet daug ten ir tikrai puikių dėstytojų. Dauguma studijų dalykų labai patiko ir pakankamai gerai sekėsi.
Jei nori dirbti psichologe, o ne mokykloje psichologės asistente, tai nusiteik, kad magistratūrą reiks baigt, o kiek žinau neakivaizdininkams yra tik pedagoginės psichologijos magistratūra

Ir jei dabar nesuklysiu sakydama, tai magistratūros studijų metai kainuos 5500 lt. Dauguma svajoja baigt klinikinę psichologiją, konsultuot

Tačiau jei dirbi ir negali pašvęsti savęs dieninėms magistratūros studijoms VU, vėliau dar tobulinimuisi, tai gal geriau tas svajones vyti šalin (mano atveju, tiesiog pereiti į kitą aukštąją mokyklą)