Įkraunama...
Įkraunama...

Ruošiuos į Norvegiją

Ieskau kokio nors darbo Osle arba 20km spinduliu nuo Oslo. Norvegu kalbos kol kas nemoku, nes ka tik atvaziavom ax.gif Susikalbu angliskai ax.gif
Jei kas turetumet kokiu pasiulymu, laukciau i a.z. bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos gal kuri dirba Norvegijoje namu tvarkytoja noreciau suzinoti valandinius ikainius 4u.gif geriua butu jai i AZ sulaukciau atsakymo aciu
Atsakyti
QUOTE(SKAISTES mama @ 2010 05 25, 17:58)
sveikos gal kuri dirba Norvegijoje namu tvarkytoja noreciau suzinoti valandinius ikainius 4u.gif geriua butu jai i AZ sulaukciau atsakymo aciu

Parašiau į až.
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif , gal kartais yra is cia bendraujanciu mamyciu, kuri leidzia savo vaikiuka i mokykla Stavangeryje ar aplink ji, nes mes ruosiames isvykti gyventi, bet as nesusigaudau kaip ten su ta mokykla , girdejau apie tas tarptautines klases, bet ar jos buna kiekvienoje mokykloje ar tik yra kur viena Stavangeryje.Ieskomes busto nuomos, todel labai svarbu yra suzinoti kaip ten su ta tarptautine klase( cia, Lietuvoje,mano vaikinas baige 4 klases ).buciau labai dekinga sulaukusi atsakymo, nes dabar blaskausi didelioje nezinioje verysad.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, jungiuosi ir as prie pagalbos prasanciu del darbo. vyras puse metu iesko darbo No, ir kalba pats savarankiskai mokinasi, ir cv siuntineja, bet darbo neranda. gal kas zinote bet kokia vieta darbui..? vyras tikrai labai darbstus. tikrai skolingi neliktume blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollanta @ 2010 04 26, 12:04)
Sveikute, as pati neseniai atvykau i No irgi nestuke. Galima sakyt, tas pats pas mane, nes mano vyras irgi dirba jau legaliai, todel nebuvo sunku susitvarkyt paciai dokumantus, prisiregistruot prie salies, kadangi tokia vyro padetis Norvegijoje padejo, pirmiausia atvykus cia, turi nueiti i policija (emigracija) ir jiems pateikti dokumentus, ju uzpildyta anketa ir jiems reikia kokio nors irodymo, kad jei nesat vede, tai bent jau

Ir nebuvo problemu del to, kad pries gimdyma atvykot i NO? As irgi laukiuosi, mes esam gyvene NO, turim leidimus, dabar buves vyro sefas maldauja grizti doh.gif Nezinau, ka daryt, vaziuot ten iki gimdymo ar po... Ar isvis vaziuot... doh.gif
Kazkaip pamastem su vyru, ar neatrodys keistai, jei pries gimdyma atvyksim i sali - atrodys, kad del pasalpu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gucci XX @ 2010 05 30, 21:49)
sveikos mamytes, jungiuosi ir as prie pagalbos prasanciu del darbo. vyras puse metu iesko darbo No, ir kalba pats savarankiskai mokinasi, ir cv siuntineja, bet darbo neranda. gal kas zinote bet kokia vieta darbui..? vyras tikrai labai darbstus. tikrai skolingi neliktume blush2.gif

Mano vyras taip pat taip ieškojo, ir kalba kažkiek mokėjo, ir angl mokėjo ax.gif Būdami LT tikrai nelabai kas jums atsakys rolleyes.gif Mano vyras važiavo ten ir 2 mėnesius vaikščiojo į Norvegų kalbos kursus ir ieškojo darbo, ir sakyčiau labai sunku ten su darbais g.gif Turi arba mokėti kalbą arba būti kokiu tai specu arba turėti pažinčių smile.gif Būdamas ten vyras susipažino su daug lietuvių ir latvių, kurie taip pat atvažiavę nesekmingai ieškosi darbo unsure.gif Na mano vyrui pasiseke, jis gavo darbą (per pažystamus, su kuriais ten susipažino) mirksiukas.gif
Sekmės jums mirksiukas.gif ir žinokit:Kas ieško tas randa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VVaiva @ 2010 05 31, 08:06)
Ir nebuvo problemu del to, kad pries gimdyma atvykot i NO? As irgi laukiuosi, mes esam gyvene NO, turim leidimus, dabar buves vyro sefas maldauja grizti  doh.gif Nezinau, ka daryt, vaziuot ten iki gimdymo ar po... Ar isvis vaziuot...  doh.gif
Kazkaip pamastem su vyru, ar neatrodys keistai, jei pries gimdyma atvyksim i sali - atrodys, kad del pasalpu  g.gif

Sveikute, as maciau tave kitoje temoje prie norvegijos mamyciua mirksiukas.gif Na, as atvykau i NO kai man buvo 20 savaiciu, tai iskarto susiradau savo vietine poliklinika, akusere ir uzvede man nauja kortele, padare naujus tyrimus kraujo ir slapimo, nes as atvykau is Islandijos, kur ten jau buvau viska pasidarius, bet norvegai norejo tureti viska savo, tai dare tyrimus is naujo. As tik norejau pasirinkti gimdymo namus, kur naturaliai gimdo, vandenyje, tai jau ten vietu negavau, turiu i tokius gimdymo namus is anksto uzsirasyti ir jie nori sekti mano visa nestuma, todel jokio kito pasirinkimo neturedama turiu rinktis artimiausia ligonine. Joje dar nesilankiau, nors liko iki gimdymo jau 2 savaites, bet irgi jei buciau nuo nestumo pradzios ten lankiusi, darius echo ten, tai gal ligonine daugiau rodytu demesio man, bet siaip apie ta ligonine Osle turiu daug geru atsiliepimu, tai per daug nepergyvenu ir is tiesu nesigailiu kad nusprendziau gimdyti cia, manau viskas bus gerai mirksiukas.gif Del soc. garantiju tai tik gausiu vienkartine pasalpa ir vaiko menesine pasalpa, kaip ir anksciau paneles ten minejo. Kadangi man cia neteko dirbti, tai daugiau jokiu teisiu ir neturiu, nebet sunkiai pragyvenant, jei vyro alga maza, galima kreiptis i NAV ir prasyti pasalpos kokios ar pagalbos, tada gal galima kokiu ir pasiulymu sulaukti. Norvegijoj neprapulsi pinigu atzvilgiu, kad ir sunku but gyventi, gatveje niekad neatsidursi, ne taip kaip kitose salyse, todel ir ramu man cia wub.gif
Sekmes apsisprendimuose wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollanta @ 2010 05 31, 22:42)

Labukas! 4u.gif Taip, makaluojuos is vienos temos, i kita doh.gif biggrin.gif Kaip ir aisku jau daugmaz viskas, tik dar su vyrui labai rimtai nenusprendem doh.gif
Manau visgi, kad vaziuosim... Uzgriuvo cia tie norvegai, kaip is giedro dangaus doh.gif Vyras LT savo versla turi, sudetinga jam taip imt ir isvaziuot. Bet kol LT sunkmetis, maziau darbo, mazesni ikainiai, tai galvojam, kad protingiausia butu pabegti is cia blush2.gif biggrin.gif
Norvegijoj gera alga gaudavo maniskis, as ten niekada nedirbau. Dabar zada dar didesne alga, tokia jau visai norvegiska biggrin.gif Ne tik del pinigu norisi isvaziuot, bet siaip mums ten patiko beveik viskas, daug idomiau gyvenom, negu LT wub.gif
Del vaikiuku ir gimdymo daugmaz viskas aisku - nera tikrai ko bijoti. drinks_cheers.gif Su pirmu nestumu jau pamaciau, kad gydytojai, ligonines ten aukstesnio lygio, negu LT. Visi super malonus, rupestingi.
Truputi pasimetus tik del masinos. unsure.gif Vyras tures ten tarnybine auto, o as vesiuosi saviske. Bet as jau turejau ta leidima, kai galima 2 metus vazinet su uzsienietiska masina. Dabar nors masina kita, vis tiek man to leidimo neprates verysad.gif Uz registravima, girdejau, nemazai reikes pakloti blink.gif Bet be masinos as niekaip, vis tiek ja ten vesiuos...

Beje, Jollanta, Osle turbut isvis smagiau, visgi sostine ax.gif Mes Stavangery gyvenom ir gyventumem - 4-tas berods pagal dydi, bet visgi mazas miestelis, kartais tai tikrai uzknisdavo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VVaiva: 03 birželio 2010 - 19:34
sorry sumaisiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *irma*: 20 birželio 2010 - 18:41
Nauja emigracijos rusis-pasalpiniai emigrantai..
Mamos busimos, jums kaip-pacioms-nebjauru-del pasalpu nescioms vaziuot kazkur? Ne veltui norvegai jau saiposi, kad lenkai,koju neapsile,nescias bobas susiveza,kad gautu ta vienkartine pasalpa, o pasirodo, ir lietuviai isgudrejo.. Gedos biskeli turekit,a..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2010 06 20, 20:15)
Nauja emigracijos rusis-pasalpiniai emigrantai..
Mamos busimos, jums kaip-pacioms-nebjauru-del pasalpu nescioms vaziuot kazkur? Ne veltui norvegai jau saiposi, kad lenkai,koju neapsile,nescias bobas susiveza,kad gautu ta vienkartine pasalpa, o pasirodo, ir lietuviai isgudrejo.. Gedos biskeli turekit,a..

lietuviu Norvegijoje forume jau atsirado besiaiskinanciu, kaip gauti ir lietuviskas pasalpas, ir norvegiskas... Ir kaip tai iforminti, kad nepagautu... Buvau apstulbinta, be komentaru man toks verslumas...
Atsakyti