Įkraunama...
Įkraunama...

Ruošiuos į Norvegiją

QUOTE(maumė @ 2010 08 27, 09:33)
turbūt todėl kad labiau vistiek apsimoka dirbti ir vesti į darželį. O gaila.Labai svarbus amžius vaikui, kai formuojasi psichologija ir tt. Bet ne apie tai tema.
Kažin ar jei įstatymas šitas bus ir  priimtas, tai palies naujai atvykusius, jei vaiką ten labai anksti reikia užrašyti - tai tik atvažiavus jam vietos tikriausia ir nebus. o kiti gali vengti užrašinėt iš anksto tada..

Na ne dėl to jog apsimoka. Tiesiog mamos atostogas gali pasirinkt arba 48 sav su 100% atlyginimu arba 52sav. su 80% alga. Taip kad, ne apsimokėjime esmė, valgyt juk reik ax.gif O jei nedirbi tai koks skirtumas kada vaikį leist į darželį mirksiukas.gif
Šiaip nesenai per radiją vienas iš psichologų kalbėjo, kad vaikiukas dar labai mažas iki 3 metų ir jam yra adaptacija ir t.t. Todėl nori pailginti mamos atostogas 4u.gif Žiesim ką čia politikai sugalvos g.gif
Atsakyti
Sveikos mielos mamytės, aš irgi mamytė tik jau mano vaikučiai savų vaikučių turi ... smile.gif Sūnaus šeima svajoja apie išvažiavimą dirbti į Norvegiją. Be abejo kolkas tik jis vienas. Žinoma ne iš gero tokį sprendimą padarė. Labai norėjau jūsų paklausti ar labai brangus pragyvenimas ten, kiek galima uždirbti darbininkui. aišku aš nežinau kaip ten vertins jo kvalifikaciją. Žodžiu atsiliepkit mamytės ir nesijuokit kad mama dėl suaugusio sūnaus pergyvena, juk vaikas taip ir lieka vaiku visam gyvenimui
Atsakyti
labai priklauso nuo to į kurį kraštą važiuoja, koks gyvenamas plotas, kokia nuomos sutartis ir t.t. Šiaip maistas nėra labai brangus, o ir vienas kiek ten tesuvalgai, daugiausia gal būstas suvalgo pinigėlių wink.gif
Atsakyti
Na jis dar tik tvarkosi dokumentus per įdarbinimo agentūrą, tai tiksliai dar nežino. jie žada ir apgyvendinti. Aišku sąlygos nebus rožinės, bet pradžia yra pradžia
Atsakyti
O i koki miesta vaziuos per agentura, jei ne paslaptis?
Atsakyti
Svedu politikai irgi baigia issivaduoti is begalines tolerancijos ir kabina temas, kurios tampa istiesu skaudzios http://www.dagbladet...itikk/13145866/ . Jei kas suprantat norvegiskai, paskaitinekit skaitytoju komentarus...
Atsakyti
Nesupratau smile.gif Ten daugiausia apie muslmonus kalba, o mes juk nei iš tolo jiems nepanašūs... ar aš kažko nedaskaičiau?
Atsakyti
Kalba neina vien apie muslimus. Mes juk jiems irgi innvandrere...
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2010 08 28, 13:36)
Kalba neina vien apie muslimus. Mes juk jiems irgi innvandrere...

arbeidsinnvandrere smile.gif o čia didelis skirtumas..
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2010 08 28, 13:41)
arbeidsinnvandrere smile.gif o čia didelis skirtumas..

Man darbu net nekvepia, kaip gauni az - as nescia tiek savaiciu ir kokios pasalpos man priklausytu Norgej mirksiukas.gif
Kodel neklausineja: as laukiuosi, bet planuoju vaziuoti pas tetuka i NO, kur galeciau lankyti kalbos kursus tenais vietoje, kiek jie kainuoja. Ar sunku susirasti darba mamoms, turincioms mazus vaikucius ir pan?
Velgi pazinojau viena lietuvaite, kuri be darbo sedejo ne vienerius metus, o kai pasiuliau viena darbo vieta uz 13000nok i rankas, jos atsakymas buvo - man neapsimoka.... doh.gif

Ir i darzelius veda norvegai vaikus ir is labai turtingu seimu. Nes nelyginkit lietuvisku darzeliu su cionyksciais. Mano pupa isdroze i darzely 1,5m, nors finansai leido man nedirbti. Tiesiog manau, jog darzelis tokiems maziams duoda daug naudos. Nekalbu apie pilna diena darzelyje mirksiukas.gif Bet cia nedaugiabuciu rajonai, kad smelio dezej prie namu kuistusi 10 pypliu. Per 3m mano vaikas tik 2 kartus nenorejo eiti i darzely.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2010 08 29, 14:17)
Man darbu net nekvepia, kaip gauni az - as nescia tiek savaiciu ir kokios pasalpos man priklausytu Norgej mirksiukas.gif

visokiu zmoniu yra, Tosk. Migruojanciu galbut del pasalpos, migruojanciu vagiu (o rumunai ir lietuviai gi lyderiai doh.gif ), bet pagrindas atvyksta dirbti gi. Asmeniskai mano aplinkoje beveik 100% tiesiog gyvena ir planuoja gyventi cia - ismoke kalba, isigije bustus ir auginantys vaikus ar juos turesiantys ateityje. O kad yra nesaziningu, tai ju kiekvienoje tautoje yra. Tik kai laikrastyje eilini karta pirmas puslapis pasipuoses lietuviu nieksybiu aprasymais, nemalonu. Bet tai ka padarysi cool.gif Svarbu asmenine reputacija gera, per ilga laika ivertinta ir norvegu smile.gif
Atsakyti
aš kažkaip pritariu minčiai, kad dėl vienkartinės pašalpos nelabai biznis migruot, o visas kitas reikia užsidirbti. Ir tą vienkartinę galų gale kad gautum, turi registruotis, o tam reik, kad šeimos narys dirbtų.. faktas tas, kad No gyvent legaliai yra vienintelis kelias - darbas. Nors vienam iš šeimos narių.

Atsakyti