netiesa

as savo pirma darba norvegijoje gavau dar budama lietuvoje ir siuntinedama cv. pakviete i pokalbi ir iskart prieme. darbas ne fizinis ir atsakingas (dirbu su kreditais). bendradarbiai prieme nerealiai gerai, buvau net sujaudinta. darbe naudojamas principas MMFI - Make Me Feel Important, jis idiegtas visiems, ir visi stengiasi elgtis taip, kad salia esantis zmogus jaustusi svarbus. Ir jiems tai sekasi!
ieskojau kito darbo (nes sitame prieme terminuotai). si karta taikiausi i aukstas pareigas ... policijoje, darbas su projektais. atejau i pokalbi jau zinodama, kad darbo sito negalesiu dirbti, nes netiketai pastojau. bet i pokalbi nuejau del patirties. jie man sake, kad gavo 35 cv, ir pokalbiui atrinko tik 5 (tarp ju ir mane), nors mano ir pavarde yra lietuviska, ir visa reikalaujama darbo patirtis yra igyta lietuvoje.
po pokalbio kita diena nusiunciau zinute, kad is konkurso traukiuosi, dabar auginsiu vaikuti.
savo pavyzdziu norejau pasakyti, kad norvegijoje labai reikalingi ivairiausio issilavinimo ir ivairiausios patirties igije zmones, ir nereikia tavo tokiu apibendrininimu, kuriuos pacitavau, nes tai... netiesa...
Smagu skaityti tokias istorijas, o tu norvegų kalbą mokėjai? Ar tik anglų? per kur ieškojai darbelio?
nes aš ir MB mokam angliškai, ir vis dairomės link skandinavų.. nebemiela ant marijos žemės