Įkraunama...
Įkraunama...

Ruošiuos į Norvegiją

QUOTE(inni @ 2009 05 04, 23:14)
... nuorodeliu koki kur butu galima nuomos paieskoti,kokios ten kainos mazdaug idomu man ax.gif  4u.gif

www.finn.no
Atsakyti
Sveikos, mergytes,

sorry, kad taip isiverziau i Jusu tema, tiesiog labai labai reikia patarimo... 4u.gif
Daugiau nei pries puse metu netekau darbo ir niekaip nesiseka jo susirasti.. Darosi sunku isgyventi LT, todel su draugu galvojam apie darba Norvegijoje. Vaziuoti noreciau neilgam (max.6 menesiam), kad uzsidirbt siek tiek pinigeliu ir po to grizus LT toliau ieskotis darbo. Draugas darba Norvegijoje gautu is karto, gyventi irgi kur butu.. Vaziuotumem i Haugesund miesta.Kokios perspektyvos man ten susirasti darba? Turiu 3 metu padavejos darbo patirties, bei 3 metus dirbau banke projektu vadove... Angliskai kalbu laisvai, norvegiskai nemoku nei zodelio ax.gif Ar reiktu ieskotis darbo per agenturas LT ar tiesiog cia atvaziavus kazka ziurinetis, siuntineti, nesti CV darbdaviams? Ir kiek mazdaug galima butu tu pinigeliu per pusmeti uzdirbti?
Is anskto dekoju uz atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karna @ 2008 09 20, 12:35)
netiesa 4u.gif  as savo pirma darba norvegijoje gavau dar budama lietuvoje ir siuntinedama cv. pakviete i pokalbi ir iskart prieme. darbas ne fizinis ir atsakingas (dirbu su kreditais). bendradarbiai prieme nerealiai gerai, buvau net sujaudinta. darbe naudojamas principas MMFI - Make Me Feel Important, jis idiegtas visiems, ir visi stengiasi elgtis taip, kad salia esantis zmogus jaustusi svarbus. Ir jiems tai sekasi!
ieskojau kito darbo (nes sitame prieme terminuotai). si karta taikiausi i aukstas pareigas ... policijoje, darbas su projektais. atejau i pokalbi jau zinodama, kad darbo sito negalesiu dirbti, nes netiketai pastojau. bet i pokalbi nuejau del patirties. jie man sake, kad gavo 35 cv, ir pokalbiui atrinko tik 5 (tarp ju ir mane), nors mano ir pavarde yra lietuviska, ir visa reikalaujama darbo patirtis yra igyta lietuvoje.
po pokalbio kita diena nusiunciau zinute, kad is konkurso traukiuosi, dabar auginsiu vaikuti.

savo pavyzdziu norejau pasakyti, kad norvegijoje labai reikalingi ivairiausio issilavinimo ir ivairiausios patirties igije zmones, ir nereikia tavo tokiu apibendrininimu, kuriuos pacitavau, nes tai... netiesa...

Smagu skaityti tokias istorijas, o tu norvegų kalbą mokėjai? Ar tik anglų? per kur ieškojai darbelio?

nes aš ir MB mokam angliškai, ir vis dairomės link skandinavų.. nebemiela ant marijos žemės verysad.gif
Atsakyti
jei anglų kalba kalbate laisvai , tai jokių problemų Norvegijoj nebus mirksiukas.gif
darbo ieškokitės ten , geriausia būtų jei LT pasiruoštumėt savo CV norvegų kalba mirksiukas.gif
o apie sutaupyma kiekvienam individualiai ,kiek uždirbsi , kiek atseis nuoma , maistas, ir t.t.

turėjau aš čia klausima , bet net nežinau g.gif , labai jau retai rašot merginos iš norvegijos mirksiukas.gif
gal kuri susidūrėt ar girdėjot , kaip yra mamoms su neįgaliais vaikučiais norvegijoj?pvz. maniškis 8 metų , mokyklos nelanko- nemokyklinis , diagnozė- autizmas , kokios salygos tokiems vaikučiams norvegijoj?ar yra kokios mokyklėlės pritaikytos jiems ?ir kokios salygos ten gyvenančioms su neįgaliukais , nedirbančios , namuose auginančioms vaikučius ?
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 08 11, 11:03)
jei anglų kalba kalbate laisvai , tai jokių problemų Norvegijoj nebus  mirksiukas.gif
darbo ieškokitės ten , geriausia būtų jei LT pasiruoštumėt savo CV norvegų kalba  mirksiukas.gif
o apie sutaupyma kiekvienam individualiai ,kiek uždirbsi , kiek atseis nuoma , maistas, ir t.t.

turėjau aš čia klausima , bet net nežinau g.gif , labai jau retai rašot merginos iš norvegijos  mirksiukas.gif
gal kuri susidūrėt ar girdėjot , kaip yra mamoms su neįgaliais vaikučiais norvegijoj?pvz. maniškis 8 metų , mokyklos nelanko- nemokyklinis , diagnozė- autizmas , kokios salygos tokiems vaikučiams norvegijoj?ar yra kokios mokyklėlės pritaikytos jiems ?ir kokios salygos ten gyvenančioms su neįgaliukais , nedirbančios , namuose auginančioms vaikučius ?

pabandyk paklausti čia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 08 11, 12:03)
jei anglų kalba kalbate laisvai , tai jokių problemų Norvegijoj nebus  mirksiukas.gif
darbo ieškokitės ten , geriausia būtų jei LT pasiruoštumėt savo CV norvegų kalba  mirksiukas.gif

turėjau aš čia klausima , bet net nežinau g.gif , labai jau retai rašot merginos iš norvegijos  mirksiukas.gif

Sveika, as gyvenu norvegijoje jau 6 metai. Del neigaliu vaikuciu, tai cia yra specialios mokyklos( reikia tik rasyti prasyma, gydytojas irgi turi patvirtinti diagnoze). Mamos gauna pasalpa del to kad augina neigalu vaikuti ir buna namie su juo. Taip pat yra tokia paslauga jei vaikui reikalinga aktyvi prieziura ir naktimis, tai yra zmones kurie ateina pas tevus i namus ir priziuri vaikuti per nakti, kad teveliai galetu pamiegoti. Pasalpa vaikui yra nemaza kiek tiksliai negaliu pasakyti, o mama gauna pinigus priklausomai nuo jos buvusio uzdabio. Jei moki norvegiskai tai gali paziureti internetineme puslapyje www.nav.no cia jie moka visus pinigus ir ten gali rasti labai daug tave dominancios informacijos. Jei dar ko nors paklausti nori tai rasyk.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Labutis mamyte Norvegijoje, mano istorija kaip ir daugelio..vyras dirba Norvegjoje, as su vaikais Lt.Tiesa darba turiu puiku cia Lt, bet del seimyniniu aplinkybiu turiu aukotis. Iskilo daug klausimu ir abejoniu... Turiu metus laiko ,kad pramokciau su vaikuciais norvegu kalbos, vaikams 10 ir 13 metu, todel gal galite patarti kaip pasirinkti mokykla ir kada geriausiai pradeti tvarkyti dokumentus, kad spetume kitiems moklso metams? kada cia mokslo metu pradzia? ir koks moklso intensyvumas.. kada buna kokios vaikams atostogos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giegute: 05 rugsėjo 2009 - 20:45
QUOTE(Giegute @ 2009 09 05, 22:44)
Labutis mamyte Norvegijoje, mano istorija kaip ir daugelio..vyras dirba Norvegjoje, as su vaikais Lt.Tiesa darba turiu puiku cia Lt, bet del seimyniniu aplinkybiu turiu aukotis. Iskilo daug klausimu ir abejoniu... Turiu metus laiko ,kad pramokciau su vaikuciais norvegu kalbos, vaikams 10 ir 13 metu, todel gal galite patarti kaip pasirinkti mokykla ir  kada geriausiai  pradeti tvarkyti dokumentus, kad spetume kitiems moklso metams? kada cia mokslo metu pradzia? ir koks moklso intensyvumas.. kada buna kokios vaikams atostogos?

Labutis, as gyvenu NO jau seniai, bet mano vaikai dideli, tai manau tau geriau patartu mamos kurios bendrauja http://www.supermama...howtopic=480045. Ten draugiskos mamos renkasi, tik neuzduokit iskarto klausimu, tiesiog bendraukit ir viska suzinosit. smile.gif Dar yra forumas LIETUVIAINORVEGIJOJ, Jei neklystu yra dar norvegijoslietuviai, Taip, kad susinosit viska kas jus domina. 4u.gif
Atsakyti
Aciu labai smile.gif tik nesupratau kodel neklausti is karto?
Atsakyti
QUOTE(Giegute @ 2009 09 07, 22:45)
Aciu labai smile.gif tik nesupratau kodel neklausti is karto?

Gal del to, kad labai draugiskos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2009 09 07, 21:02)
Gal del to, kad labai draugiskos  lotuliukas.gif

o mes labai baisios ir nedraugiskos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2009 09 07, 22:11)
o mes labai baisios ir nedraugiskos?  g.gif

lotuliukas.gif

o neklausti todel, kad ten ne informacija suteikinejam mirksiukas.gif yra tokiu, kurie dazniausiai tik pasirodo, pasiklausia, susizino ir dingsta nei aciu, nei viso gero.. pagrindinis klausimas kaip susitvarkyt dokumentus, kad gauciau kuo daugiau pinigu ir kuo greiciau smile.gif
mes ten bendraujam.. juokiames, dalinames dziaugsmais ir liudesiu, brangiom ir sunkiom akimirkom, palaikom viena kita, kartais susitinkam ir dziaugiames kad sioj svetimoj saly tapusioj mums namais turim galimybe bendrauti lietuviska.. taip pat dalinames informacija, bet tai yra bendravimo dalis, o ne informacijos biuras mirksiukas.gif
Atsakyti