Įkraunama...
Įkraunama...

Lytinis auklėjimas

As visiskai nematau, ka cia nuo vaiku tiek slepti. Juk visas gyvybes atsiradimo procesas normalus yra, tai ko cia gedytis savo vaikui normaliai paaiskinti, kad mergaites ir berniukai skiriasi ir skirtingas seklyciu rusis nesiojasi, kurioms susijungus moters pilve leliukas pradeda augti? Kadangi mes tikintys, as dar priduriu, kad Dievas ja man is dangaus tiesiai i pilvuka numete, o as is pradziu net nepastebejau (ir sakau, ak slapuke tu, taip tyliai tunojai pas mane :nestuke ). Vaikui tada baisiai patinka ir ji kikena laiminga, kad net maza budama mama uz nosies vedziojo. Kol kas mano penkiametei tiek ziniu uztenka, darzely manau ir dar smulkmeniskiau is vaiku prisiklauso, todel norejau, kad pries is kitu isgirsdama ji jau zinotu mano grazia versija, o ne ta bjauria ir vulgaria.

As pati, budama 6 metu ir pirmoje klaseje krikscioniskoje mokykloje, jau ta negrazia versija isgirdau ir pasibaisejau. O tai pries 23 metus buvo :rolleyes:

Atsakyti
QUOTE(Despacito @ 2017 05 05, 15:16)

Bent jau pusseserė, auginanti 11metį skundės, kad nieko neišgausi iš jo unsure.gif

11 metu vaikas jau "apsviestas" draugu viskuo. Ir galvoja, kad jis jau viska zino, tai jau ir neklaus pats nieko. Per velu.
Atsakyti

Ir 11 metų vaikas ir vyresni paklaus! Jei jaučia, kad šeimoje ši tema nėra kažkoks tai tabu. Bet kad jau 'apšviesti', tai tikrai, tik neaišku kuo apšviestas :DD

Mano asmenine nuomone, tėvams reikėtų drąsiai tarpusavy kalbėti šia tema šalia esant vaikui nepriklausant nuo amžiaus. Nėra ko slėpti, ypač šiame amžiuje.

Atsakyti
QUOTE(Slp @ 2017 09 01, 11:37)
<p>Ir 11 metų vaikas ir vyresni paklaus! Jei jaučia, kad šeimoje ši tema nėra kažkoks tai tabu. Bet kad jau 'apšviesti', tai tikrai, tik neaišku kuo apšviestas biggrin.gifD</p><p></p><p>Mano asmenine nuomone, tėvams reikėtų drąsiai tarpusavy kalbėti šia tema šalia esant vaikui nepriklausant nuo amžiaus. Nėra ko slėpti, ypač šiame amžiuje.</p>



11 metu vaikas paklaustu, jei galvotu, kad kazko nezino. Bet manau, kad tokio amziaus vaikai jau tiek visko prisiklause is bendraamziu ar vyresniu vaiku, jog jiems atrodo, kad jie jau viska zino.
Atsakyti