QUOTE(GiedrėM @ 2014 10 01, 13:40)
Bijau, kad šitoj vietoj galima sužadinti vaiko smalsumą ir jis nueis atsakymų ieškot kitur.
Jeigu jis pasitiki mama, tai jis tą smalsumą ir toliau mamai pasakos.
QUOTE(Artulia @ 2014 10 01, 18:24)
Man panašu, kad kiemo vaikai jau "paaiškino" mano dukrai, kas tai yra ir ji kažkokias išvadas jau pasidarė. Bet tos temos nebeliečia, tai tyliu ir aš kol kas

Bet suprantu, kad dar bus kažkoks pokalbis ateityje, kai ji vėl ką nors leptelės
O, va čia jūs klystate. Ypač, jeigu žinote, kad kiemo vaikai jau yra kažką pasakę. Jūs esate suaugusi ir žinote teisybę, tad ir jūsų pareiga tą tiesą perteikti vaikui, o ne palikti tai kiemo vaikams.
Tai jūs turite sudėlioti taškus ant i, ir atsakyti į vaiko klausimus. Jei nežinote, kaip pradėti pokalbį, tiesiog gi galima išvedžioti. Girdėjau, kad Onutė kalba apie seksą. Ką tu apie tai manai? Onutės mama sakė, jūs kalbatės apie tai, papasakok, ką. Na, ir neteisingus atsakymus tiesiog paaiškinkit. Juk svarbu, ne tik, kad vaikas žinotų apie seksą, bet, kad ir jumis pasitikėtų. Ir, jei bus kokia bėda ar klausimas ateitų pasikalbėti pas jus, o ne pas kiemo vaikus. Kita vertus, dar ir reikia tiksliai žinoti, kad jie sakydami žodį seksas, iš tiesų turi omenyje seksas. Kaip mano sūnus vieną kartą, paklausęs, kas yra kandonas. Paaiškinau. O, jis atsakė, kad youtubeje žiūri filmukus apie visokius eksperimentus ir ten naudoja kandonus. Vat, jis nežinojo iš kur jų gauti
Lytinis auklėjimas tai ne vien tik papasakojimas iš kur atsirado vaikai, ir kas tas seksas. Tai labai plati sritis, pradedant higiena, brendimu, draugyste/meile tarp lyčių, na ir seksas.