Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 3 tema

Mes kai buvome maziukai labai pute pilveli tai uzdedavau delfinu garsus ir nurimdavo, muzika geras dalykas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sutinku, kad muzika veikia teigiamai, nes maniškis irgi labai mėgsta klausytis operos ar kažko panašaus, kur per filmuką Ogis ir tarakonai dainuoja kažkus filmuko gale biggrin.gif

Alchemie, jeigu palikimas būtų didelis -tikrai padėčiau ne tik savam, bet ir kitiems ax.gif
Atsakyti
man zinok jau ne syki siule ikurti psichologines pagalbos centra mamoms..bet kai neturiu psichologinio issilavinimo ir siaip vien patarimasi is asmenines patirties neisvaziuosi..tai..bet bendrai tai manau, akd kokiam VRC milijona noreciau islosti biggrin.gif ir is viso..uzeina toks noras visus vaikus ir ju tevus apkabinti ir pasidalinti simuma ir meile..nes jos taip kartais truksta
Atsakyti
Tokio centro veikloje ir aš mielai dalyvaučiau 4u.gif O tu taip mielai daliniesi patarimais , paguodžiančiais, padrąsinančiais žodžiais su mumis visomis, kad tikrai labai daug pagelbsti 4u.gif 4u.gif 4u.gif

O ar neturi tokių problemų, kad vaikis, pamatęs tave, supranta,kad dabar jau gali daryti ką nori, jau atėjo MAMA ax.gif Nes mokykloje per pamokas elgiasi normaliai, o tik pamato mane ir puola į isteriją, kad nenori namo, kad nenori pietauti, kad nori būti klasėje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(medika @ 2008 09 08, 21:34)
na buvau pirmoj konferencijos dienoj...

papasakok prašau VISKĄ VISKĄ rolleyes.gif

Man Vilniaus VRC kompleksą įvarė doh.gif - tai aš ten nėščia pasirodau, tai su maitinamu kūdikiu, kas ten nesuvokiama, jeigu atvedu savo dičkį procedūroms.

Išgirdus, kad VRC registruoja norinčius į konferenciją, apsisprendžiau nevažiuot. Pirmąkart pasigailėjau, kad maitinu krūtim, ir nežinau, kas yra pieno nutraukinėjimas...
Atsakyti
Naitas, bus tu konferencijus, o kam nutraukineti,jei nromaliai maitini? As per metus ne sykio nenutraukinejau 4u.gif
DonaldaB, mano vaikis tai nudziunga mane pamates, bet, kadangi as namie esu ir autoritetas ir cerberis blush2.gif tai neisidirbineja..su teciu kiek kitaip..bet mokykloje dar nenori tiek laiko pasilikineti.
O, kad tavo vaikis taip susizavejes mokykla, tai sakyciau nuostabu, reiskia jam to reikejo. Tai gal tu leisk jam pabuti, pamokas ten paruosti..as manau, akd tai is viso superinis variantas, jei mokytja jam autoritetas ir jis ten nori buti wub.gif
Atsakyti
Aišku būtų smagu, kad taip ir toliau, bet mane kamuoja bloga nuojauta, kad tuoj apsipras mokykloje ir bus panašiai kaip darželyje: "pastrojintos" ir auklėtojos ir vaikai g.gif Spintelė jam tik vienam, kai tuo tarpu kiti dalinasi po du, lova miegui kokios jis pats nori, o ne kokia priklauso pagal ūgį ir pan. O gal darželyje jam visi viską nusileido, jis ir pasijautė esąs karalius blink.gif
Atsakyti
QUOTE(DonaldaB @ 2008 09 09, 16:46)
Aišku būtų smagu, kad taip ir toliau, bet mane kamuoja bloga nuojauta, kad tuoj apsipras mokykloje ir bus panašiai kaip darželyje: "pastrojintos" ir auklėtojos ir vaikai  g.gif  Spintelė jam tik vienam, kai tuo tarpu kiti dalinasi po du, lova miegui kokios jis pats nori, o ne kokia priklauso pagal ūgį ir pan.  O gal darželyje jam visi viską  nusileido, jis ir pasijautė esąs karalius  blink.gif

Nu, taviškis nuo mažų dienų mokosi kovoti dėl vietos po saule mirksiukas.gif

Nuvedžiau saviškį į daržą vakar ir šiandien. Prieš pasirodant papasakojau auklėtojoms, kad jis padarė labai pažangą, kad jau galima beveik susišnekėti. Ateinu vakar pasiimti, auklėtoja sako, kad maniškis visiškai nebendravo ir nešnekėjo blink.gif Tik ''taip'' arba ''ne'' rolleyes.gif O taip jau norėjo eiti į darželį, nes visi vaikai kieme kažką lanko, tai ir jam jau buvo noras kilęs doh.gif Dabar jau aiškina, kad jam nepatinka tas darželis ir jis jo nelankys unsure.gif Jau net susimąsčiau, kad gal nevesti jo į daržą, bet tada labai pačiai reikės juo užsiimti - vežioti į būrelius, namie ugdyti g.gif
Atsakyti
Donalda, pas mus taip būna kai svečiuojasi pas močiutę ir paskui aplankyti atvažiuoja tėvai. Mama stebisi "nugi visai nebe tas vaikas... jeigu man taip ožiuotųsi, tai tikrai net minties neturėčiau su juo kankintis..." Tai gal tavo vaikas labai gudrus ir supranta kaip manipuliuoti ir gauti ko reikia smile.gif Bet pas mus tai nėra tokia jau didelė problema, darželyje arba prie kitų taip nedaro (nusispjaunu, kad neprisikalbėčiau).

In petto, maniškiui irgi po dviejų dienų baigėsi noras lankyti darželį. Bet gal jis pamažu įpras prie darželio ir pradės kalbėti?
Buvome mes tokiame vakarėlyje. Buvo ten labai daug nepažįstamų suaugusių . Tai daug kas jį kalbino, o jis tik lindo į kampą ir per visą vakarą nesugebėjo pasakyti nei vieno žodžio, net "taip" ir "ne". Net nupurtė prisiminus tuos visai nesenus laikus, kai jis visai nekalbėjo... Bet mano nuostabai kitą dieną pareiškė norą ten vėl pat važiuoti ir jau daugiau kalbėjo smile.gif, gal pasidarė drąsiau ...? Matyt kalba kažkaip susijusi su vaiko saugumo jausmu.

O darželyje buvusi auklėtoja tai sakė, jog jis kalboje padarė labai didelę pažangą thumbup.gif . Matyt kalba jau ir darželyje daugiau.
Atsakyti
Sveikos mamytes mano sunui dar nera triju metuku balandi tik bus bet manyciau kad mazokai sneka----bet kazkaip pagalvoju gal cia paveldejimas nes ir as ir vyras pradejome gan velai kalbeti,,,pasako zodzius mama,teti,aciu,gerti,mano,taip,tu,cia mano mama,eik,ne ir dar gal keleta,kazkaip jau pradedu nerimauti nors gydytojas ramina kad prades sneketi,,,
Pradejome eiti i darziuka,bet stai jau keletas dienu namie nes susirgo stomatitu,bet darzelyje jam geria jis eina su malonumu o namo net nenori,nezinau kazkaip pradedu tikrai pergyventi kad kazkas gal negerai?
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 09 09, 19:39)
Sveikos mamytes mano sunui dar nera triju metuku balandi tik bus bet manyciau kad mazokai sneka----bet kazkaip pagalvoju gal cia paveldejimas nes ir as ir vyras pradejome gan velai kalbeti,,,pasako zodzius mama,teti,aciu,gerti,mano,taip,tu,cia mano mama,eik,ne ir dar gal keleta,kazkaip jau pradedu nerimauti nors gydytojas ramina kad prades sneketi,,,
Pradejome eiti i darziuka,bet stai jau keletas dienu namie nes susirgo stomatitu,bet darzelyje jam geria jis eina su malonumu o namo net nenori,nezinau kazkaip pradedu tikrai pergyventi kad kazkas gal negerai?

Kaip ir mažoka ax.gif O kaip bendrauja ir kartoja? Ar noriai bendrauja su žmonėm ir ar kartoja kai paprašote, kad kartotų? Jeigu bendrauja ir kartoja, tai gal dar pasivysit iki balandžio bendraamžius, tiesiog daugiau užsiimkit, žaiskit žaidimus visokius, kur reikia pasakyti ką nors ir t.t.
Šiaip logopedo konsultacija nepakenktų niekam mirksiukas.gif

Skruzdėda, parašei apie kalbą ir saugumo jausmą, o aš dar pagalvojau apie manipuliacijas, ar tik maniškis nebando manipuliuoti, kad gautų dėmesio g.gif tiesiog įsivaizduojų kaip abi auklėtojos jį vis kalbina kalbina, bando nors žodelį išgauti, o tas tyli (gi supranta, jei kalbės, nieks taip prie jo nelįs, nekalbins) doh.gif
Atsakyti
dangausvaivorykste, vaiaki po ligos daznai daro zuoli brendime. Zinau kaip baisu yra stomatitas. uzjauciu. Pastebek, po jo jis turetu padaryti apzanga ir bendravime ir kalbejime.
O siaip vaikai daznai buna virskina info, pirma diena is to kalbinimo suprato, akd tai nera agresija, kad tai iprastas informacijos teikimas, susitupejo ir kitame lygyje jau avziavo..kalbeti gal maziau kalbes, bet i zmoniu kalbinimus reaguos ir vel juos "virskins" biggrin.gif tai toks susigyvenimas su pakitusia aplinka ir jos priemimas, kuris paskui jau gali eiti per kalba
Atsakyti