Įkraunama...
Įkraunama...

Kur įgyti kosmetikės specialybę?

QUOTE(Swar @ 2009 03 18, 09:42)
ten tik "Higieninė kosmetika" randu, kad mokina, tai ją baigus "kosmetologu" nesiskaitai? "kosmetikas" tada? kur dirbt su tokia profesija?biggrin.gif smile.gif

Norint buti kosmetologu reikia medicininio issilavinimo. Zmogaus veidas - ne plyta, su higienines kosmetikos pagrindais galesi tik "saugias" kaukes, masaziukus daryti. Ziniu - minimumas. Perspektyvu, jei nebus noro tobuleti ir paskui dar ir dar mokytis - jokiu (na, cia labai grubiai gal rasau, bet tokia realybe, ypac DABAR, kai kova del isgyvenimo kiekvienam zmogui..). Higienines kosmetikos kurse tik isaiskins apie odos sandara (ta jau r is mokyklos turetum zinot), dermatologijos pagrindus, odos tipus, kosmetikos priemones, kaip priziureti oda it pan., bet jokiu ziniu apie problematines odos gydyma, defektu salinima, sudetingesnes proceduras ir tt..tt..

Profesinio rengimo vcentrai paprastai daugiau ir nesiulo, nes tai Viesosios valstybes islaikomos istaigos, kur minimalus finansavimas, o dar praplaunama, taigi mokiniams ziniu kokybe irgi .. atitinkama.
Taciau aisku, jei nuo kazko pradet ir bent uzsikabint uz pagrindu - TAI geriau nei nieko. Baiges siuos kursus bent turesi supratima ar tai TAU, ar nori toliau mokytis.. Nezinau kaip Kaune, bet Vilniuje PRC is 30 mokiniu veliau dirba tik kokie 4-5.
Gali baigt, tada eit i specializuots rimtesnius kursus ar jei turi galimybiu - isidarbint pas gera kosmetologa "mokiniu", kad igaut patirties, susipazint su REALIA praktika... na, zodziu kelias ilgas, tik noro reikia... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(0kristut0 @ 2009 03 18, 00:18)
na nzn  kaijp kitur moko, bet cia man atrodo , lb pavirsutiniskai moko na tiksliau teorijos  gan daujg visa kita, bet va praktinio mokymosi lb pritruksta. , na  bet cia tik mano nuomone .
pati baijgiau ce kirpejas , o pussesere -kosmetologes .
p.s.abi  nedyrbam pgl specialybes .

O KDL NEDIRBAT JEI JA BAUGET? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2009 03 21, 18:42)
O KDL NEDIRBAT JEI JA BAUGET?  smile.gif

manes taij netraujkia .. po pusmecio mokymosi kazkur pajutauj, norejau mesti, bet apsisprendziau ir dabaijgiau .. mum iejo ten ir dar manikiuras , pajutauj, kad nagaij lbeuj mane traujkia, taij ten besimokindama 3 kurse , dar papildomaij nuejau ir manikiura pabaijgiau smile.gif
taij daujg kas nedyrba , kai baijgia pgl spec .smile.gif
Atsakyti
.. kaip as gailiuos kad nestojau i kosmetologija (nedraugauju su chemija o ypac su jos egzais blush2.gif )... taip norejau... bet i kolegija del egzu negalejau stot o i profke nenorejau verysad.gif ..tai dabar ir vargstu su kazkokiais finansais vis pasvajodama kaip butu gera kad patiktu eiti i paskaitas verysad.gif ... pasidalinau savo patirtim kad nepasirinktumet kokios ekonomikos ar panasiai jei galvoj vien spakliai ir manikiurai visokie sukas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaitkute @ 2009 05 04, 17:57)
.. kaip as gailiuos kad nestojau i kosmetologija (nedraugauju su chemija o ypac su jos egzais  blush2.gif )... taip norejau... bet i kolegija del egzu negalejau stot o i profke nenorejau  verysad.gif  ..tai dabar ir vargstu su kazkokiais finansais vis pasvajodama kaip butu gera kad patiktu eiti i paskaitas  verysad.gif  ... pasidalinau savo patirtim kad nepasirinktumet kokios ekonomikos ar panasiai jei galvoj vien spakliai ir manikiurai visokie sukas  blush2.gif

negaliu pritarti, kadangi pati esu baigusi ekonomika, turiu diploma, bet paskui dar baigiau ir kosmetologija ir sekmingai dirbu kosmetologe mirksiukas.gif . Ir patikek, dabar studijuojamu ekonomikos ar finansu pagrindu tu tikrai paskui ant peciu nenesiosi - kokia specialybe bepasirinktum - visur pravers. Nes net ir kosmetologijoj (ypac jei dirbi sau ir savarankiskai) reikia geru verslo ir finansu pagrindu, kitaip tebusi paprasta samdoma darbuotoja ir tik po nagus ir krapstysies.
Sekmes tau igyvendinant savo svajones 4u.gif
Atsakyti
o as jau baigineju kn kolegija ir nzn kaip cia bus toliau, lb lb noreciau dirbti pagal specialybe, bet lb sunku kaip jau cia ir raset.... na tikiuosi vsk bus gerai ir man pavyx smile.gif o toj kn kolegijoj nera jau taip sunku mokintis, man su chemija ir ne kas, bet issitempiau 7 smile.gif svrbu lankyt smile.gif
Atsakyti
Is Kaune baigisiu kosmetikiu Feminoj Bonoj irgi is 12 grupes dirba tik 4-8, paruosia gerai, tik labai brangu mokintis. Po to laukia didziules investicijos... Bet jeigu prie sirdies darbelis, tai bandyti verta. Tik keista, kad zmones investuoja tokius didelius pinigus i moksla ir paskui nedirba. As tai jeigu pajusciau, kad man ne prie sirdies gal net ir netesciau tu mokslu...
Atsakyti
o kiek kosmetikiu kursai Femina Bonoj kainuoja?
Atsakyti
na as gyvenu Paryziuje, cia ir baigiau kosmetologija. 3metus truko mokslas.laaabai brangiai kainavo, daug dirbti reikejo ! o ir chemija ishsilaikyti prancuzu kalba tai cia ne juokas buvo galiu pasakyt.. bet kai labai nori ir ta chemija ikandama.. paskui baigiau Spa terapeutes specialybe, bet man labiau patinka veido proceduros nei kuno [masazai ir .t.t] dar vazinejau i LT ir baigiau visus imanomus manikiuro ir naguciu kursus.. priauginamu blakstienu ir visus kitus trumpus kursus.
ikuriau savo firma ir staiga nestumas smile.gif
dabar supuoju savo mazyle ir kai paaugs vel tikiuosi grizti i profesionalu gyvenima smile.gif
nes sitoje srityje tik atsilik truputi ir ldieki uz borto.. kasdien naujoves, naujos priemones, proceduros ir t.t.t.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2009 06 24, 00:39)
Is Kaune baigisiu kosmetikiu Feminoj Bonoj irgi is 12 grupes dirba tik 4-8, paruosia gerai, tik labai brangu mokintis. Po to laukia didziules investicijos... Bet jeigu prie sirdies darbelis, tai bandyti verta. Tik keista, kad zmones investuoja tokius didelius pinigus i moksla ir paskui nedirba. As tai jeigu pajusciau, kad man ne prie sirdies gal net ir netesciau tu mokslu...

Na as pati nelankius tu kursu feminos bonos, bet kiek teko sutikti kolegiu ten baigusiu ziniu gausa jos tikrai nepasizymi ir manau geriau tuomet i profesine eiti kur ruosia "Higienines kosmetikos kosmetikus" As esu ten pabaigus sia spec. ir galiu pasakyti jei nori mokintis ir gauti ziniu ten tikrai gausi pradziai pilnai, bet veliau kaip Dusele rase reikia tobuleti ir eiti toliau, kad galetum dirbti. Tad baigiau ir medicinos kolegija kur papildziau savo zinias ir jei dar butu koks universitetas tikrai eiciau dar tu ziniu pildyti tongue.gif
Pritariu del to, kad tai brangi ir sudetinga specialybe, reikalaujanti daug ziniu ir ne tik kosmetikoje... pvz. ekonomika, finansai, teise, psichologija ir t.t....
Atsakyti
Gali eit i VPVDPRC (jei teisingai parasiau) vilniuje Baltupiuose. Yra profesija Dekorativine kosmetika. Ligtais po 12 klasiu 2 metus atsimokai..tada galesi manau istot ir toliau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 03 18, 12:46)

Profesinio rengimo vcentrai paprastai daugiau ir nesiulo, nes tai Viesosios valstybes islaikomos istaigos, kur minimalus finansavimas, o dar praplaunama, taigi mokiniams ziniu kokybe irgi .. atitinkama.
Taciau aisku, jei nuo kazko pradet ir bent uzsikabint uz pagrindu - TAI geriau nei nieko. Baiges siuos kursus bent turesi supratima ar tai TAU, ar nori toliau mokytis.. Nezinau kaip Kaune, bet Vilniuje PRC is 30 mokiniu veliau dirba tik kokie 4-5.

Nepasakyciau ,kad jau profkese taip blogai zinias dalina..svarbu mokytis..ir eit i paskaitas.svarbiausia lankimas..ir daug suzinosi.
O destytojai yra stiprus,ir tikrai gerai paruosia specialybem.svarbiausia patiems noro turet.
As atejau mokytis i profke ,nes pinigu neturejau (aukles spec.) ir man negeda yra,kad cia mokiausi. Aukle ir dbr kartais padirbu..ir ejau del saves (del savo busimo vaiko) .Dbr as mokausi toj pacioj profkei, interjera,(nes kolegijoje brangiai kainuoja,ir neistojau),o poto su savo ziniom galesiu pratest mokymasi ir dar viena is geriausiu but. .I r destytojai cia viska atiduoda ,kad mes iseitume tvirti. Gerbiu ta centra ir jame dirbancius destytojus,nes jie tikrai yra tvirti ir daug reikalauja is mokyniu. smile.gif
Taip ,kad eikit ir mokykites.
Atsakyti