Nežinau, paskaičiau Robinzono atsiliepimus apie Kroatiją (http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=93731&st=24), tai nelabai galiu sutikti. Taip, krantas ten tikrai ne smelėtas ir nelabai patogus maudytis. Bet turint maudymuisi pritaikytą avalynę, tai nesudaro jokių problemų. O kaip gražu po vandeniu! Tereikia elementarių nardymo akinių ir gali grožėtis įvairių spalvų žuvyčių būreliais, tokių kaip mes auginame akvariumuose, tik daug didesnių. Tai atperka, visus įlipimo į vandenį nepatogus (bent mano nuomone). Man pasirodė, kad vanduo labai skaidrus net ir ten kus yra žvyro, o Brač salos žvyro paplūdimiuose ypač skaidrus. Vanduo labai šiltas. Šiais metais Kroatijos šiaurėje buvo apie 23 laipsnius liepos pradžioje. Visą laiką valgėme kavinėse (ir didelėse, ir mažose, ie paplūdinio ir miestelių centruose), bet neteko ragauti mikrobangėje šildyto maisto. Mažesnėse kavinėse (ypač paplūdimių) gali matyti kaip vietoj ant grilio kepa užsakytus patiekalus. Picų valgyti tikrai nesiūlau. Jos skanios, bet tokių mes ir Lietuvoje turime. Skaniausia yra žuvis, bei jūros gėrybės. Kroatijos šiaurėje moka skaniai gaminti ir mėsą, ko negalėčiau pasakyti apie šalies pietus, ten mėsos patiekalų pasirinkimas skurdus (ypač Makarskoje, nors joje buvau prieš 2 metus, gal kas ir pasiketė). Dėl salelių tai taip, kai kuriose vietose jos užstoja beveik visą horizontą. Bet vertėtų į jas pažvelgti iš aukščiau (rekomenduočiau šalies pietuose pakilti į kalnus) ir tikrai pakeisite savo nuomonę apie jas - labai gražu. Dėl skurdžios augmenijos irgi teisybė. Kurortiniai miesteliai labai gražiai apželdinti. Teko gyventi namuose kurių soduose auga mimozos, kiviai, vynuogės, graikiški riešutai, migdolai, figos, citrinos, ir net bananai (nors šeimininkai sakė, kad dideli jie neužauga, nes visgi per šalta), taip kad augalų gyvenamose vietose užtenka. O dėl likusios šalies dalies... Lietuvoje irgi juk nėra labai kuo pasigirti? Šiaip tai norintiems vešlios augmenijos siūlyčiau važiuoti į Amanozės džiungles. Va ten herbariumą manau būtų galima būtų susirinkti... (nieko nenoriu įžeisti). Niekada neteko iš arti (o gal ir ištoli matyti Kroatijos policininkų) - tfu, tfu, tfu... Ko žinoma negalėčiau pasakyti apie Slovakijos ir Čekijos... Ten esame gerai "nubauduoti". Matosi, kad užsieniečių baudavimo biznis ten klesti. Ir dėl Dubrovniko keista. Savo akimis mačiau daug sugriautų namų (bandžiau įdėti foto, deja, matyt, esu ganėtinai žiopla ir nesugebėjau...). O šiaurinėje pusėje irgi buvau. Visai nenuobodi, žemė ten keista tokia - raudona. Kažkas panašaus į Marso peizažą, jei ten, žinoma augtų tiek daug vynuogių

. Be to, ten yra toks gražus miestelis kaip Rovinj, Pulos amfiteatras, Limos įlanka ir dar šis tas. Gyventi labai gražu Poreče - galima pasivaikščioti po senamiestį, yra sena bazilika (VI a.), mozaikos. Su vaikais siūlyčiau apsistoti Umage. Ten toks vaizdas, kad jūra negili gal kokį pusę km. Viskas pritaikyta vaikams - atrakcionai jūroje, baseinas, fontanėliai bei čiuožyklos. Net nuomojami apartamentai dažniausiai įrengti su vaikiškom dvigulėm lovom. Nors šiaip jūra gražesnė pietuose - mėlynesnė. Oho, žiūriu baisiai daug prirašiau... Tai va, o norėjau tik pasakyti, kad nesutinku su Robinzonu...