Įkraunama...
Įkraunama...

Rašytinė sutartis su aukle

Aš tai labai norėčiau sutarties-tada gal šeimininkai nedrįstų vėluot 4 val ir neužkrautų darbų,dėl kurių nesitarėm ir už kuriuos jie net nesiruošia mokėt.
Gal tokia sutartis ir neturi juridinės galios,bet padėtų abiems pusėms palaikyti gerus santykius
Atsakyti
Labai pritariu Skiautelei.
Atsakyti
QUOTE(natstoc @ 2009 12 04, 08:43)
Sutarties su auklyte nepasirašinėjau, nes tada tai būtų darbo sutartis, o auklytė tokiu atveju turėtų turėti verslo liudijimą. Priešingu atveju jokios sutartys tarp dviejų šalių juridinės galios neturi.
Dėl mokėjimo, tai kaip susitarsit. Mano auklytė valandinė, tai aš atsiskaitau su ja penktadieniais pagal išdirbtų valandų skaičių, kad nekiltų nesusipratimų dėl dirbtų valandų, žymiu jas matomoj vietoj, kad galėtų bet kada pasižiūrėti pati.
Pasitikėjimo auklėmis klausimas pats opiausias  kiekvienai mamai. Galimi variantai: samdyti per agentūrą, kurios atsako už savo darbuotojas (tai brangi paslauga), prašyti kitų mamyčių rekomendacijų (pravartu SM peržiūrėti baltų ir juodų auklių sąrašus), arba tiesiog pasitikėti savo nuojauta ir pirmu įspūdžiu, kuris paprastai būna teisingiausias, bent jau manes dar šis būdas nepavedė.
Savo auklytės netikrinu jokiom kamerom, pasitikiu ja labiau nei savimi ir per 2 darbo metus ji nei karto manes nenuvylė.
Jeigu žmogus nekelia jums pasitikėjimo per pirmą susitikimą geriau jo nesamdyti. Buvo pas mane atėjus pretendentė į aukles su krūva rekomendacijų, bet "neprilipo" man ir tiek....nors ir su aukso medaliu. smile.gif
Sėkmės paieškose.



tures galia. Tai gali buti PASLAUGU sutartis. Ar aukle turi patenta ar ne, jums neprivalu tikrint, gaunant is jos paslauga. Kai turguj perkat, tikrinant, ar turi patenta? ar kai jums lektrikas sviestuva bute kabina?

Tokia sutartis turs galia, kai del jusu aukles neatidumo jusu vaikui kas nors nutiks - nusilaus ranka, koja ar dar ka nors. Arba kai priziurimas aukles uzpils kaimynu buta, nes aukle tuo metu telika ziures. ir t.t.

Atsakomybe uz vaika tenka tevams. Uz vaiko atliktus veiksmus vaikus taip pat tevams, arba tuo metu patiketam asmeniui.... rolleyes.gif


Ir kai reiks paduot i teisma del aukles pridarytu nuostoliu, arba moket kaimynams uz aukles aplaidumu padarytus nuostolius, oi, kaip tokia sutartis pades...


Man teko susidurt su aukle, kuri pazadejo atvest mamai vaika i sutarta vieta, ir to nepadare. Vaika KAZKUR paliko... 2,5 metu... doh.gif . gerai, kad vaikas atsirado sveikas ir gyvas. Kaip tokia aukle patraukt kokion nors atsakomyben?

Butnem paslaugu sutartis siuo atveju tures teisine galia. O kad aukle mokesciu nemoka (t.y. neturi verslo liudijimo) paslauga perkanciam zmogui neturi rupeti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minte: 31 sausio 2010 - 21:14
QUOTE(minte @ 2010 01 31, 22:10)
tures galia. Tai gali buti PASLAUGU sutartis. Ar aukle turi patenta ar ne, jums neprivalu tikrint, gaunant is jos paslauga.  Kai turguj perkat, tikrinant, ar turi patenta? ar kai jums lektrikas sviestuva bute kabina?


Turguj cekiu negaunam, o kaip su auklem - ar jos gali israsyti koki kvita, kad gavo pinigus is manes? Man tai opus klausimas - nes alimentu byloje labai noretusi parodyti islaidas, patiriamas del aukles samdymo. Ar turi patenta, nesidomejau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skristi: 10 lapkričio 2010 - 00:06
QUOTE(minte @ 2009 02 10, 20:32)
Tiesiog, jeigu yra zodzia - "Darbdavys, darbuotojas" tai sutartis igauna DARBO sutarties pobudi, o tada ir visi mokesciai, sodros, idarbinimai.

o kai sutartis bus tarp dvieju SALIU, ja galima ivardinti "Aukles paslaugu sutartis".  smile.gif

Manau,turetu buti oficiali darbo sutartis.Tik ,kazin,ar bent Kaune dayg tokiu atveju?
Atsakyti
Mano supratimu, Lietuvoje veikai normalus budas juridiskai sutvarkyti santykius su aukle.

As rasau sutarti pati, ir pradzioje rasau, kad tai yra Vaiko ir namu ukio prieziuros paslaugu teikimo sutartis.

PAslaugos tiekėjas patvirtina, jog jis yra asmuo, pagal Lietuvos Respublikos įstatymus turintis teisę verstis individualia veikla pagal verslo liudijimą, veiklos rūšies pavadinimas „Namų ūkio veikla (šeimininkavimas pobūviuose, butų tvarkymas, baldų ir kilimų valymas, vaikų priežiūra, daržų priežiūra, apželdinimas, malkų skaldymas, šiukšlių surinkimas) (x) (įeina į EVRK klases 01.61; 02.20; 38.11; 56.21; 81.21; 81.30; 88;91; 96.01)“.

Taigi, as pasirasydama su tiekeju sutarti, numatydama paslaugu kaina ir apmoekjimo salygas, manau, kad tiekeja turi verslo liudijima. Turedama verslo liudijima, ji privalo pati susimoketi mokescius. Todel as, kaip Paslaugos gavejas, esu visiskai saugus ir turiu normalia galiojancia sutarti.

Atsakyti
QUOTE(skristi @ 2010 11 10, 01:05)
Turguj cekiu negaunam, o kaip su auklem - ar jos gali israsyti koki kvita, kad gavo pinigus is manes? Man tai opus klausimas - nes alimentu byloje labai noretusi parodyti islaidas, patiriamas del aukles samdymo. Ar turi patenta, nesidomejau...


Galima išrašyti sąskaitą be jokių problemų.
Atsakyti
QUOTE(prie dubysos @ 2011 01 24, 14:55)
Manau,turetu buti oficiali darbo sutartis.Tik ,kazin,ar bent Kaune dayg tokiu atveju?

Darbo sutartis sudaro juridiniai asmenys, o ne privatūs. Kad ir kokią sutartį pasirašysite, vistiek geriau negu jokios. Būtent dėl saugumo ir svetimo žmogaus atsakomybės už jam patikėtą vaiką ir namų turtą. Kaip viena auklytė minėjo, ir dėl išnaudojimo pavojaus. Reiktų susėsti ir nutarti, kas kam svarbu. Vietoje rankos paspaudimo ar žodelio "sutarta"- parašas. Ir visiems viskas aišku. Patyrusios auklytės tikrai žino visus santykių pavojus, ir ateidama pokalbiui jau gali atsinešti savo "norų" sąrašą. Pvz."negalėsiu atlėkti tik pašaukta, nes turiu ir asmeninį gyvenimą, todėl prašau tarkimės iš anksto" ir pan. Tikrai būdavo atvejų, kai grįždavau daug vėliau negu ryte su auklyte sutarėm, bet ir atsiklausdavau, kad jei taip nutiktų, ar nebus problemų? Ant sienos visada kabėjo lapas popieriaus su valandomis kada ji atėjo ir kada išėjo. Pildė pati. Gale savaitės ir suskaičiuodavome, nes mokėjau už valandas. Buvom sutarę, kad valgyti gamins vieną kartą iš to, ką randa šaldytuve. Jei jame nieko nėra- mano pačios problemos lotuliukas.gif Bet taip buvo gal kartą blush2.gif Vistiek rado iš ko pagaminti, blynų bulvinių prikepė thumbup.gif Dėl meniu tikrai nesitardavom, nors ji pradžioje norėjo aiškumo, o man buvo svarbiausia, kad vaikas sotus ir dėl to nereikia sukti galvos ax.gif Kadangi sūnus su apetitu nesipyko, niekad nebuvo išrankus ar koks alergiškas, tai greitai apsiprato, gamino "kaip namuose", ūkiškai, taupiai ir sočiai, ir valgė kartu su vaiku thumbup.gif Savo noru ir pyragą iškepdavo ar sausainių wub.gif Neprašyta, tiesiog sakydavo "vaikui užmigus neturėjau ką veikti ":geda2: Buvo sulygta, kad nieko neskalbs (net su skalbianke). Bet vistiek skalbė (sakydavo, man gi nesunku į mašiną sumesti blink.gif ), kol paprašiau to jokiu būdu nedaryti. Kategoriškai, nes man nemalonu, kad kitas žmogus (negaliu sakyti, kad svetimas, nes patikiu jam savo vaiką blush2.gif ) turi kuistis po nešvarias mūsų drapanas ir pan. Kartą pagavau save "sniukštinėjant" savo pačios skalbinių dėžėje ir apžiūrinėjant sūnaus rūbelius blush2.gif Ko tik ant jų nebuvo, ir dažų, ir maisto aišku, ir žemių...Kažkaip tada pagalvojau, kad vaikas vadinasi užsiėmęs ir veiklos su auklyte turi thumbup.gif Kaip seklys Morka kokia lotuliukas.gif Kadangi auklytė labai darbšti buvo, tai nesusilaikydavo , ir bent virtuvės rankšluostėlius vistiek rankomis išplaudavo thumbup.gif Taigi, viskas yra susitarimo reikalas, kad nekiltų "pasisavintų rankinukų škandalas", o tai geriausia sutarti raštiškai ir neabstrakčiai. Dėl abiejų pusių.
Tiesa, labai aktuali tema sveikata. Aptarėme, ką daryti, jei kas atsitiktų rimto, trauma ar pan.? Jug visko gali pasitaikyti, o nepatyręs žmogus svetimam vaikui iš streso gali padaryti Meškos paslaugą neteisingai suteikdamas pagalbą arba iš viso nieko nedaryti, bijodamas kišti rankas (todėl ieškojau auklės bent su minimaliu medicininiu išsilavinimu blush2.gif ) Taip ir sutarėm, kad nelaimės atveju elgtųsi kaip su savo vaiku T.y į taxi ir į Klinikas ar pan.. Bet rimčiausias "reikalas" per kelis metus tebuvo gumbas ant kaktos. Ačiū Dievui. Ir auklytei thumbup.gif
P.S. Nors ji aiškiai žinojo ką jai reikia daryti ir ko ne, vistiek darė daugiau. Ir tai vertinu kaip puikią žmogaus savybę, geranoriškumą. Tokį žmogų visada rekomenduočiau kitiems (bet ne visiems lotuliukas.gif )
Nu ir prirašiau blink.gif Bet galėčiau dar dukart tiek lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(skristi @ 2010 11 10, 01:05)
Turguj cekiu negaunam, o kaip su auklem - ar jos gali israsyti koki kvita, kad gavo pinigus is manes? Man tai opus klausimas - nes alimentu byloje labai noretusi parodyti islaidas, patiriamas del aukles samdymo. Ar turi patenta, nesidomejau...

Jei ji turi verslo liudijimą- kvitą išrašyti gali, ir net privalo, bet ar norės- neaišku blush2.gif Ne visi nori rodyti pajamas O kad pinigus gavo (čia jei kiltų nesusipratimas kada su šeima ar su aukle), pasidarot lapą su lentele ir rašote: data, suma, sumokėjau parašas, gavau parašas. Ir baigtas kriukis. Tiesa, nors ne į temą, bet darykit tą patį kai nuomojat kambarį ar butą! Jau atsiranda sukčių, kur tvarkingai nuomą mokėjusius jaunuolius ar studentus teisman paduoda ir pareikalauja nežmoniškų sumų, pvz. už metus blink.gif nes įrodyti negali, kad sumokėjo blink.gif Davė tai šeimininkui į rankas... Ir ką papūsi, kai šeimininkai turi verslo liudijimą nuomos veiklai, sutartis pasirašyta, o pinigų perdavimo fakto nėra užfiksuota verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2011 02 25, 19:54)
Taigi, as pasirasydama su tiekeju sutarti, numatydama paslaugu kaina ir apmoekjimo salygas, manau, kad tiekeja turi verslo liudijima. Turedama verslo liudijima, ji privalo pati susimoketi mokescius. Todel as, kaip Paslaugos gavejas, esu visiskai saugus ir turiu normalia galiojancia sutarti.

Saugus nuo ko blink.gif g.gif Jei atsitiktų bėda, o auklė būtų karinga ar protinga asmenybė, tai dar įrodytų, kad pati esate kalta dėl ko nors, pvz. nelaimės. (tas svarbiausia, kai pelieku vaiką kitų priežiūrai).Jei kiltų gaisras (auklė paliko keptuvėje aliejų), o jūs net neapdraudę savo būsto bandote išsiieškoti iš jos žalą, tai ar ji pati neišsieškotų žalos dar iš jūsų už jos sudegusį rankinuką (su mistiniais 100.000 Lt jame lotuliukas.gif ), nes samdydama žmogų nevykdėte visų saugos, civilinės saugos ar dar kokių nors šimto iš penkių šimtų reikalavimų, nesilaikėte CK ar dar velniai žin kokių aktų ar įstatymų , bet svarbiausia nesudarėte reikiamų salygų tam žmogui dirbti !Pvz. virtuvėje neturėjote gesintuvo ir tuo sukėlėte pavojų auklės gyvybei! Ji gavo stresą, pirko raminančius, nematerialinė žala doh.gif Patikėkit, bet kokiu atveju, samdydama žmogų darbui (malkoms skaldyti ar langus plauti, nesvarbu), visada įsipareigojate daug labiau, negu žinote! (kaip tik būsima teisininkė jieško darbo, galėtų čia mus visas prakonsultuoti lotuliukas.gif ) Su tokia sutartim galite būti rami tik dėl vienos didelės problemos- VMI lotuliukas.gif , ir tai ji labiau turėtų rūpėti dirbančiąjam, o ne samdytojui (nors dabar abu baudžia g.gif ). Beje, ar žnote, kad dabar svetimas žmogus net vaiko į ligoninę nuvežti negali nelaimės atveju, be raštiško tėvų ar globėjų sutikimo jo nepriims ? Tai nuo ko čia apsauga? Nemalonu sakyti, bet mūsų valstybėje ką nors darydamas legaliai ir papuolęs į bėdą- visada lieki kaltas lotuliukas.gif , nes įstatymų nežinojimas- neatleidžia nuo atsakomybės lotuliukas.gif
Vakarykštės žinių naujienos, kuriomis nenustoju stebėtis: Vadovas atleido iš darbo pavaldinį, nes šis paėmė kyšį (o su vadovu nepasidalino lotuliukas.gif ). Kadangi pavaldinys linkęs imti (tai tikriausiai ir duoti) kyšius, tai bylą dėl neteisėto atleidimo laimėjo! Darbdavys liko skolingas jam teismo išlaidas, o valstybė turės išmokėti vargšui, ir porą metų nedirbusiam kyšininkui nemenką sumelę, kurią, beje, išieškos iš darbdavio kišenės lotuliukas.gif Kaip manote, ar tas Darbdavys dar kada nors norės atsikratyti korumpuotų darbuotojų g.gif lotuliukas.gif Jaučiu, kad ne, visą likusį gyvenimą...
Atsakyti
Visos rasot apie paslaugų sutartį, bet niekas ne paminėjo Patarnavimo sutarties, juk būtent tokia sutartis sudaroma su aukle ar namų tvarkytoja. O apie darbo sutartį net kalbos negali buti, juk darbo sutartį gali sudaryti tik juridiniai asmenys t. Y. Įmones.
Atsakyti
smile.gif+2012 07 30, 09:32-->
QUOTE(Rugsejinuke smile.gif @ 2012 07 30, 09:32)
Visos rasot apie paslaugų sutartį, bet niekas ne paminėjo Patarnavimo sutarties, juk būtent tokia sutartis sudaroma su aukle ar namų tvarkytoja. O apie darbo sutartį net kalbos negali buti, juk darbo sutartį gali sudaryti tik juridiniai asmenys t. Y. Įmones.


neklaidinkit, jei nezinot. idarbint gali ir privatus asmuo.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2012 07 30, 19:11)
neklaidinkit, jei nezinot. idarbint gali ir privatus asmuo.

bet tada sudaroma patarnavimo sutartis, jos specifika siek tiek skiriasi nuo darbo sutarties, kuria sudaro darbdaviai, kaip imones.
Atsakyti