Help. Sudejau brokus į skardą ir dabar kepu orkaitėje, man dūmū yra
ar tikrai reikai kepti sausoje skardoje?
QUOTE(anemone @ 2009 09 16, 12:34)
merga
Marinuotu burokeliu su apelsinais receptas . Galima valgyt jau po 2 paru . Taciau shaldytuve gali buti net 5 menesius .
2 kg burokeliu
0,5-0,7 kg apelsinu
petrazoliu , krapu
uzpilas: 1 l h2o
3 v.s. druskos
3v.s.cukraus
4 lauro lapai
keli j.pipirai
keli kvapnieji pipirai
Keptus burokelius nulupt . Supjaustyt norimo dydzio ir formos . Apelsina supjaustyt 0,5cm apskritimais . Deti i paruostus stiklainius burokelius ir apesinus sluoksniais , perberiant petrazolemis ir krapais .
Marinata virti 5 minutes . Uzpilti i stiklainius su burokeliais ir apelsinais . Skanaus .
Marinuotu burokeliu su apelsinais receptas . Galima valgyt jau po 2 paru . Taciau shaldytuve gali buti net 5 menesius .
2 kg burokeliu
0,5-0,7 kg apelsinu
petrazoliu , krapu
uzpilas: 1 l h2o
3 v.s. druskos
3v.s.cukraus
4 lauro lapai
keli j.pipirai
keli kvapnieji pipirai
Keptus burokelius nulupt . Supjaustyt norimo dydzio ir formos . Apelsina supjaustyt 0,5cm apskritimais . Deti i paruostus stiklainius burokelius ir apesinus sluoksniais , perberiant petrazolemis ir krapais .
Marinata virti 5 minutes . Uzpilti i stiklainius su burokeliais ir apelsinais . Skanaus .
AČIŪŪŪŪŪŪŪ,ryt bus išbandyta
O man teko ragauti keptų burokėlių saldainukus,visai nieko:
Reikia:
Keptų burokėlių folijoje;
sezamo sėklų;
medaus(kas mėgsta)
Iškeptus ir nuluptus burokėlius supjaustyti 2 cm. juostelėmis.Jas pavilgyti šiltame meduje ir apvolioti sezamo sėklose ir vualia.
Kadangi aš medaus negakiu vartoti tai,spec.man buvo padaryta su karamėle,bet ir vieni tik apvolioti sezame man patiko.
QUOTE(anemone @ 2009 09 16, 10:37)
AveM
Burokelius reikai nuplauti . Jokiu budu nenupjauti nei shakneles , nei virsunes . Juk lapus jau palikom darze . Tada burokeliu gumbus talpiai sudeti i skarda ir truputi subedzioti mediniu dantu krapstuku . Kepti sausoje skardoje .
Man patinka , kad lupant keptus burokelius nevarva skystis per rankas . O didzaiusias pliusas , kad sheimyna pradejo noriai valgyt burokelius .
merga
As tik marinuoju ziemai burokelius . Darykit viska is keptu burokeliu , kaip ir is virtu . Kiek teko skaityti , tai raso , kad orkaiteje keptuose burokeliuose islieka daugiau naudingu medziagu , nei juos verdant vandenyje .
Burokelius reikai nuplauti . Jokiu budu nenupjauti nei shakneles , nei virsunes . Juk lapus jau palikom darze . Tada burokeliu gumbus talpiai sudeti i skarda ir truputi subedzioti mediniu dantu krapstuku . Kepti sausoje skardoje .
Man patinka , kad lupant keptus burokelius nevarva skystis per rankas . O didzaiusias pliusas , kad sheimyna pradejo noriai valgyt burokelius .
merga
As tik marinuoju ziemai burokelius . Darykit viska is keptu burokeliu , kaip ir is virtu . Kiek teko skaityti , tai raso , kad orkaiteje keptuose burokeliuose islieka daugiau naudingu medziagu , nei juos verdant vandenyje .
Sveikos, merginos, idomus variantas...
Anemone, o kur tu apskritai skaitei tokia info? idomu ir amn butu pasidometi.
Kaip norėčiau burokėlių mišrainės žiemai su pupelėmis, bet nežinau receptuko
kažkada dariau, tik kažko rūgti man jos pradėjo, tai nežinau net nuo ko... gal kas gerą receptuką mesteltų su pupelėmis
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 13:13)
turiu stai toki receptuka:
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni
morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni
morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko
bandysiu daryti,tik neisivaizduoju,kiek reik druskos ant tokio kiekio
QUOTE(Greta77 @ 2009 09 17, 09:21)
Šiemet neturim obuolių sulčių, tai marinavau burokėlius pagal šį receptą (nžn ar iš SM, ar iš kitur turiu užsirašius):
3 stiklinės vandens
1 stiklinė acto (pyliau obuolių actą ir mažiau nei stiklinę)
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Lauro lapai, juodi ir vepiantys pipirai.
Gavosi superiniai burokėliai
Padariau 50 puslitrinių stiklainiukų.
3 stiklinės vandens
1 stiklinė acto (pyliau obuolių actą ir mažiau nei stiklinę)
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Lauro lapai, juodi ir vepiantys pipirai.
Gavosi superiniai burokėliai
O tai kiek burokeliu reikia sitam kiekiui?
Mergaitės o nėra burokėlių mišrainės su paprika? Ar netinka?
va sita
Vat burokeliu misraine dar labai skani gaunasi:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
60g druskos
Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska.
Skanaus!"
aš ka tik atsidariau indeli ir isviriau sriuba iš tos mišraites burokėlių. labai skani gavosi
Vat burokeliu misraine dar labai skani gaunasi:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
60g druskos
Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska.
Skanaus!"
aš ka tik atsidariau indeli ir isviriau sriuba iš tos mišraites burokėlių. labai skani gavosi
QUOTE(zaika @ 2009 09 26, 19:11)
Oi, tikrai nežinau
Papildyta:
QUOTE(geneira @ 2009 09 24, 00:10)
Kaip norėčiau burokėlių mišrainės žiemai su pupelėmis, bet nežinau receptuko
kažkada dariau, tik kažko rūgti man jos pradėjo, tai nežinau net nuo ko... gal kas gerą receptuką mesteltų su pupelėmis

13 psl. yra receptas su pupelėmis. Man iš to kiekio gavosi 7 puslitriniai stiklainiukai
QUOTE(twins2 @ 2009 09 17, 15:39)
Tai va receptas:
2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru
puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.
2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru
puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.
turiu klausimėlį, o acto nereikia?
Aš ne pagal receptą šį dariau, bet iš galvos kiekius dėjau, tik druską ragavau... nu ir actą kai įpyliau ragavau... nu skonis toks truputį įdomus gavos, bet skanu...








