Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(merga @ 2009 09 09, 09:19)
Burokėliai griežinėliais:
user posted image

Atsakyti
[quote=merga,2009 09 10, 10:4

[/quote]

Mieloji ,o,kur receptas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2009 09 04, 20:25)
Šitą mišrainę darysim jau 3 metus, laabai skanu ir kaip garnyras ir į sriubą greituoju būdu  biggrin.gif


O pomidorus kaip pjaustyt? Ar celus dedat g.gif
Ir kiek gaunas?
Atsakyti
QUOTE(Vanesa3 @ 2009 09 10, 12:56)
O pomidorus kaip pjaustyt? Ar celus dedat  g.gif
Ir kiek gaunas?


Pomidorus aš pjaustau skiltelėmis, paprikas irgi kubeliais pjaustau.Mes darėm iš dviejų normų, tai 18 litrų gavosi smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif Dariau burokėlius su obuolių sultim thumbup.gif Trilitrinis obuolių sulčių ir burokėlių pritarkuoji,kad būtų tirštai,6 šaukštai cukraus,3 šaukšteliai druskos ir viskas užvirini truputuką paverdi ir į stiklainius,i kai kuriuos stiklainius dėjau truputuka kmynų į kitus pipirų thumbup.gif Gavosi tokie naturalūs,nu liuks thumbup.gif Pasidariau 46 puslitrinius stiklainiuksu,bet jau dabar dar noriu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kirsenkiene @ 2009 09 11, 23:23)
Labas  4u.gif  Dariau burokėlius su obuolių sultim  thumbup.gif Trilitrinis obuolių sulčių ir burokėlių pritarkuoji,kad būtų tirštai,6 šaukštai  cukraus,3 šaukšteliai druskos ir viskas užvirini truputuką paverdi ir į stiklainius,i kai kuriuos  stiklainius dėjau truputuka kmynų į kitus pipirų  thumbup.gif Gavosi tokie naturalūs,nu liuks  thumbup.gif Pasidariau 46 puslitrinius stiklainiuksu,bet jau dabar dar noriu  blush2.gif


As irgi darau su obuoliu sultimis, bet dedu tik druskos. Musu sultys skanios, ne rugscios tai cukraus nereikia ax.gif
As jau pasidariau 50 stiklainiuku po 720ml. ir pora trilitriu ir dar darysiu, nes pernai pritrukom, o be to jie juk gali stoveti kelis metus. Ir vasara labai gerai i saltibarscius.....

Namiskiai jau jiuokiasi, kad as vakavimo masina doh.gif per sia savaite visokiu darzoviu privakavau 100 stiklainiu blush2.gif o jau is anksciau rusys pilnas. Tai jiuokisi, kad ziema tik agurkus su burokais ir uogienes valgysim lotuliukas.gif
Atsakyti
Ryt planuoju marinuot nemažą kiekį burokėlių, tačiau neturim šiemet obuolių, tai teks daryt su actu. Gal kuri žinot ar būtina pasterizuot burokus, jei jie daromi su actu ar citrinos rūgštimi (darius esu tik su obuolių sultimis, tai nepasterizavau)? Didelį kiekį darysiu, tai net purto, kai pagalvoju apie pasterizavimą smile.gif Kažin, jei užvirčiau marinatą ir į jį suversčiau burokėlius, pavirčiau šiek tiek ir iškart į stiklainius g.gif Labai laukiu patarimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 10, 11:15)
Mieloji ,o,kur receptas? 4u.gif


sorryyyyyyyyyyy,per bulviakasį nebuvo kaip prisėst prie kompo,tad dabar taisausi blush2.gif ax.gif mirksiukas.gif
Marinuoti Babalios burokėliai grižinėliais:

ant sumuštinio.
1kg burokėlių
1/2 l acto(5%)
250 g vandens
300-500 g cukraus.

Nuluptus burokėlius virti truputį pasūdytame vandenyje(1 šaukštas druskos-1 l vandens.).Virti apie 35 min.Po to nupilti vandenį ir staigiai užpilti šaltu.Nulupti,supjaustyti riekutėmis ir sudėti į stiklainius.
Actą, vandenį ir cukrų užvirti. Karštą marinatą užpilti ant burokėlių ir iš karto uždaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 13 rugsėjo 2009 - 20:21
Greta77
niekada nepasterizuoju . Tik kokias 10-15 minuciu pavirkite .
Papildyta:
Jei norite skaniu burokeliu , juos nuplautus , neluptus kepkite orkaiteje . Nepamirsti subadyti mediniu dantu krapstuku . O is keptu burokeliu galite daryt misraines ar konservus ziemai .
Atsakyti
Kiek laiko kepti.
Atsakyti
QUOTE(anemone @ 2009 09 13, 22:30)
Greta77
niekada nepasterizuoju . Tik kokias 10-15 minuciu pavirkite .


Didelis ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
AveM
Kepimo laikas priklauso nuo burokeliu dydzio . Auginu tik cilindrinius . Pacius didziausius kepu valanda . Kai pirma kart iskepiau . tai vaikai patys burokelius lupesi ir valge be jokiu imantrybiu . O kai anksciau virdavau , tai vaikai burokelius valgydavo nenoriai .
Atsakyti