Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

Ačiū,mergaitės,už atsakymus 4u.gif
Labai smagu,kad toms kurios už Atlanto sekasi gerai...Ir krizės nėra,mane jau vimdo vien nuo to žodžio...Kur tik nepasiklausai,vien tik apie tai...Manau,TEN-tikrai geriau.Šiais metais lošiu-tai labai laukiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 02 25, 18:33)
Mes visiškai nejaučiam. Gi viskas priklauso nuo to, ar dirbi šiuo metu ekonomiškai silpnoj srity. Tačiau yra šeimų, kuriose abu praranda darbus, tad praranda ir namus.
Mum krizė kol kas tik į naudą- greit ieškosim namo, o dabar kainos baisiai žemos, naujas mašinas išsimokėtinai irgi be palūkanų galima pirkt.

Tikrai išlošit ax.gif kažkokį video siužetą žiūrėjau, kaip amerikiečiai palieka namus ir tuos namus iškraustantys darbininkai davė interviu, vaizdzialis doh.gif unsure.gif Bet, LT tas pats, man pasiūlė skolas grąžinti baldais, reklamos paslaugomis, plytomis, blokeliais, šiferiu, per 2 mėn. - jokio mokėjimo unsure.gif taip, kad jau nebegaliu, taip viskas man čia įkyrėjo, gailiuosi tik vieno, kad apie GC nepagalvojau anksčiau verysad.gif

QUOTE(*NYC* @ 2009 02 25, 18:38)
Visi cia,tai yra JAV 4u.gif

Gerai tu čia biggrin.gif Senai gyvenat? aš pradžios bijau verysad.gif vaikai pas man jau nėra maži, MB spyriojasi, bet mane dar pribaigė pagyrų straipsnis Lietryčio priede sostinė: kaip pensininkė, atidirbusi 50 m. ir gaunanti pensijos 600 Lt, užsidirbo kelionei į Egiptą bigsmile.gif Ogi ji butelius plastmasinius iš po bomžų rinko ir į supirktuvę nešė blink.gif tai jei aš padėsiu sveikatą šitai valstybei, o man reikės senatvėje butelius rinkt, kad paatostogaut pirmą ir paskutinį kartą reikėtų, tai spjoviau aš į tokią valstybę devil.gif

QUOTE(Boni @ 2009 02 25, 18:41)
Labai smagu,kad toms kurios už Atlanto sekasi gerai...Ir krizės nėra,mane jau vimdo vien nuo to žodžio...Kur tik nepasiklausai,vien tik apie tai...Manau,TEN-tikrai geriau.Šiais metais lošiu-tai labai laukiu  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2009 02 25, 11:41)
Labai smagu,kad toms kurios už Atlanto sekasi gerai...Ir krizės nėra,mane jau vimdo vien nuo to žodžio...Kur tik nepasiklausai,vien tik apie tai...Manau,TEN-tikrai geriau.Šiais metais lošiu-tai labai laukiu  ax.gif

Didziausias pakitimas atvykus i JAV bus kasdienio ritmo pakitimas,bent jau NYC tai tikrai,nes viskas begte biggrin.gif ,priedo pamirskit menesines atostogas,nes gausit tik po 2 savaites ir tas ne visi darbdaviai kartais nori duoti is karto,vaiku prieziura gan brangi,kaip ir sveikatos darudimas,cia jei privatu turint,taip kad dabo ieskant butinai reik atsizvelgti ir i tai ka darbdavys siulo,tai yra sveikatos draudimus,pensijinius fondus,nes kartais buna geriau truputi mazesne alga,bet visa seima turi sveikatos draudima,uz kuri labai nedaug reik moketi.Patikekit turetu privatu kainuoja ir daug( kalbu is patirties),o be jo nera gerai. Vaikai dazniausiai turi draudimus iki 19( cia valstybes remiama programa(bent jau tokai yra NYC),neatsizvelgiant i pajamas),o va suaugusiam draudimas jau kainuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2009 02 25, 11:41)

Yra krizė, ir labai didelė, tik ne visiems. Užsidarinėja gamyklos, bankai, parduotuvės, restoranai. Pvz., užsidarė toks gigantas kaip Circuit City visoj Amerikoj (nors ir nedidelis palyginimas, bet įsivaizduokit, kad koks Topo Centras Lietuvoj bankrutuotų ar Elektromarkt, tik tiek, kad čia- tūkstančiai parduotuvių per visą šalį buvo, įsivaizduokit, kiek prarastų darbo vietų).
Nereikia taip kategoriškai galvoti, kad Amerikoj bus geriau. Dar ir sėkmės reikia, ne tik patirties ar pasiryžimo dirbti. Iš pradžių, be darbo, gali būti labai sunku, nes išlaidos vos kur pajudant- milžiniškos atrodo iš Lietuvos perspektyvos.
Paprastas pavyzdys- MB turi alergijų, nuėjo pas daktarą testų pasidaryti, kam alergiškas. Ištyrė labai greitai, daktaras ir pusės valandos nesugaišo, kad viską surašyt. Atėjo sąskaita 1500$. Gerai, kad puikų draudimą turim, jis nusimušė pusę kainos, sumokėjo. Mum tereikėjo 15$ vadinamą co-pay mokėt. Kaip *NYC* minėjo, draudimas gali daug kainuoti, jei darbdavys gero nepasiūlo. Kaip ir visa kita žiauriai kainuoja. Tačiau kai daugiau uždirbi, nesijaučia. Bet tik atvažiavus iš Lietuvos, santaupos gali išplaukti labai greitai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 25 vasario 2009 - 19:33
QUOTE(himalaia @ 2009 02 25, 11:30)
Yra krizė, ir labai didelė, tik ne visiems. Užsidarinėja gamyklos, bankai, parduotuvės, restoranai. Pvz., užsidarė toks gigantas kaip Circuit City visoj Amerikoj (nors ir nedidelis palyginimas, bet įsivaizduokit, kad koks Topo Centras Lietuvoj bankrutuotų ar Elektromarkt, tik tiek, kad čia- tūkstančiai parduotuvių per visą šalį buvo, įsivaizduokit, kiek prarastų darbo vietų).
Nereikia taip kategoriškai galvoti, kad Amerikoj bus geriau. Dar ir sėkmės reikia, ne tik patirties ar pasiryžimo dirbti. Iš pradžių, be darbo, gali būti labai sunku, nes išlaidos vos kur pajudant- milžiniškos atrodo iš Lietuvos perspektyvos.
Paprastas pavyzdys- MB turi alergijų, nuėjo pas daktarą testų pasidaryti, kam alergiškas. Ištyrė labai greitai, daktaras ir pusės valandos nesugaišo, kad viską surašyt. Atėjo sąskaita 1500$. Gerai, kad puikų draudimą turim, jis nusimušė pusę kainos, sumokėjo. Mum tereikėjo 15$ vadinamą co-pay mokėt. Kaip *NYC* minėjo, draudimas gali daug kainuoti, jei darbdavys gero nepasiūlo. Kaip ir visa kita žiauriai kainuoja. Tačiau kai daugiau uždirbi, nesijaučia. Bet tik atvažiavus iš Lietuvos, santaupos gali išplaukti labai greitai.

drinks_cheers.gif thumbup.gif mes ka ish krizes (kolkas) jaucam, tai nukritusias benzino kainas thumbup.gif daugiau niekas nepasikeite schmoll.gif kaip dirbom, taip ir dirbam toliau ax.gif o kad sveikata cia kanuoja tai jooooo doh.gif ir be draudimo cia i bankrota greit gali "nueit" doh.gif mes kai vaziavom ish LT presh daugiau nei 5 metus, vezemes 6.5$k.... ishsinuomavom busta, nusipirkom baldus (naudotus) ir reikalingiausius rakandus, pailsejom ir jau pomenesio mums beliko 100$, taip kad tikra tiesa, kad pnigelai trpsta labai greitai doh.gif o ir atvaziavom pas pazistamus wub.gif tik nesinorejo ilgiau nei 2 sav. at sprando tupet, ir dar pliusas, kad vaziavom vieni 2 su MB 4u.gif o ish LT as vaziuot nenorejau schmoll.gif doh.gif man ten buvo gerai, turejau ir gera darba ir t.t. bet esu nerealia dekinga MB kad mane ikalbejo biggrin.gif 4u.gif dabar uz jokus pinigus manes atgal neparveztu schmoll.gif nors nespjaunu ant LT schmoll.gif tiesiog nenoriu ten net atostogaut blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2009 02 26, 05:13)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif  mes ka ish krizes (kolkas) jaucam, tai nukritusias benzino kainas  thumbup.gif  daugiau niekas nepasikeite  schmoll.gif  kaip dirbom, taip ir dirbam toliau  ax.gif  o kad sveikata cia kanuoja tai jooooo  doh.gif  ir be draudimo cia i bankrota greit gali "nueit"  doh.gif    mes kai vaziavom ish LT presh daugiau nei 5 metus, vezemes 6.5$k.... ishsinuomavom busta, nusipirkom baldus (naudotus) ir reikalingiausius rakandus, pailsejom ir jau pomenesio mums beliko 100$, taip kad tikra tiesa, kad pnigelai trpsta labai greitai  doh.gif  o ir atvaziavom pas pazistamus  wub.gif  tik nesinorejo ilgiau nei 2 sav. at sprando tupet, ir dar pliusas, kad vaziavom vieni 2 su MB  4u.gif  o ish LT as vaziuot nenorejau  schmoll.gif  doh.gif  man ten buvo gerai, turejau ir gera darba ir t.t. bet esu nerealia dekinga MB kad mane ikalbejo  biggrin.gif  4u.gif  dabar uz jokus pinigus manes atgal neparveztu  schmoll.gif  nors nespjaunu ant LT  schmoll.gif  tiesiog nenoriu ten net atostogaut  blush2.gif

Rashkyte, o darbą jau turėjot numatę ar ieškojot jau vietoj ir ar kalbą laisvai mokėjot? g.gif 4u.gif
Atsakyti
na va, jau kažką ir daugiau sužinojau apie Green Card, dėkui forumui smile.gif

aš manau, kad situacijos lengvumas ar sunkumas priklauso nuo motyvacijos. Jei turi tikslą, uždavinius jį pasiekti bei motyvus, tada imi ir eini į priekį. Nebelieka lyrikos.
Pamenu dviejų savo pažįstamų draugių istorijas... Vienos iš jų gyvenimas Lietuvoje nesisekė, vienas paskui kitą mirė tėvai, ji liko viena, labai pergyveno, užsidarė, pradėjo gerti, laikui bėgant pragėrė faktiškai viską: butą, darbą. Kodavosi ir vėl gėrė, manėme, kad tai jau beviltiška. Tačiau vieną pavasarį (prieš 5 metus) ji nusprendė pabėgti toli nuo visko, pakeisti aplinką, pradėti viską kitaip, naujai, kitoje aplinkoje. Mokėdama tik tris žodžius angliškai ji išvažiavo į Londoną, indų kvartale susirado kelis darbus, įsikūrė, nusipirko automobilį, jokio alkoholio jos gyvenime nebeliko! Kita pažįstama susipažino intenetu senokai emigravusį lietuvį menininką Amerikoje, niekam nieko nesakiusi tyliai tvarkėsi visus dokumentus, vėliau išėjo iš darbo ir išvažiavo, dabar laimingai gyvena abu kaip šeima Clevelande. Išvažiuodama paliko Lietuvoje savo 14 metį sūnų, kuris suprato ją ir apsigyveno laikinai pas močiutę, o neseniai sugrįžusi pasiėmė į Ameriką ir jį kartu.

Amerikoje gyvena mano pusbrolis, dar yra tolimesnių giminaičių, jau tikrų amerikonų, jei pavyktų laimėti GC, kreipčiausi laikinos pagalbos pas juos, tačiau ateities perpektyvose rinkčiausi kitas vietas gyventi, net dabar pradedu mąstyti kur norėčiau gyventi Amerikoje jeigu ką. Gal Aliaskoje? biggrin.gif Florida su palmėmis ir amžina vasara gal ir gerai būtų, bet visdelto, norėčiau gyventi kur nors prie vandenyno Vakarų pakrantėje su stačiomis uolomis ir gamta, bent kiek panašia į Lietuvą smile.gif
O kaip jūs rinkotės/ renkatės/ rinksitės/ rinktųtės vietas gyvenimui Amerikoje? rolleyes.gif
Atsakyti
As sianakt islydziu MB i jo svajoniu sali cool.gif ir kas pikciausia, kad pasistenges, jis savo gyvenima patalpintu i veina lagamina lotuliukas.gif Man 5 konteineriu butu maza biggrin.gif

QUOTE(saris @ 2009 02 26, 11:08)
O kaip jūs rinkotės/ renkatės/ rinksitės/ rinktųtės vietas gyvenimui Amerikoje?  rolleyes.gif

Gal skambės žiauriai, bet pagrinidinis prioritetas buvo - kuo mažiau lietuvių. Tad Ilinojus atkrito smile.gif
Antras - pajamos ir išlaidos procentais. MB ilgai studijavo, kur pagal pajamas išlaidos mažiausios (išlaidom vadinu draudimus, automobilių draudimus, būstą ir pan.) ir visa tai lygino su vidutiniais DU pagal jo specialybę. Šiaip norėjo į NYC, nes ten lengviau rastų darbą, yra viešas transportas ir pan. Bet pragyvenimas brangus...
Dar vienas kriterijus - klimatas, gamta.
Jei neužsikabins, apsistot vienoj vietoj nežada ilgam, važiuos į kitą valstiją.

Dar - mes pirmąjį voką su dokumentais gavom balandį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 26 vasario 2009 - 11:17
QUOTE(Katu @ 2009 02 26, 11:16)
As sianakt islydziu MB i jo svajoniu sali  cool.gif  ir kas pikciausia, kad pasistenges, jis savo gyvenima patalpintu i veina lagamina  lotuliukas.gif  Man 5 konteineriu butu maza biggrin.gif
Gal skambės žiauriai, bet pagrinidinis prioritetas buvo - kuo mažiau lietuvių. Tad Ilinojus atkrito smile.gif
Antras - pajamos ir išlaidos procentais. MB ilgai studijavo, kur pagal pajamas išlaidos mažiausios (išlaidom vadinu draudimus, automobilių draudimus, būstą ir pan.) ir visa tai lygino su vidutiniais DU pagal jo specialybę. Šiaip norėjo į NYC, nes ten lengviau rastų darbą, yra viešas transportas ir pan. Bet pragyvenimas brangus...
Dar vienas kriterijus - klimatas, gamta.
Jei neužsikabins, apsistot vienoj vietoj nežada ilgam, važiuos į kitą valstiją.

Dar - mes pirmąjį voką su dokumentais gavom balandį 4u.gif

Jau išlydi? blink.gif linkiu sėkmės blush2.gif 4u.gif Gausi informuot kaip sekasi jam užsikabint ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogiux @ 2009 02 26, 11:25)
Jau išlydi?  blink.gif  linkiu sėkmės  blush2.gif  4u.gif  Gausi informuot kaip sekasi jam užsikabint  ax.gif  4u.gif

Islydziu sad.gif Lagaminais ir smutkem namai uzversti, dar mergiote kazkur savo viena batuka nusikiso, gera valanda visus kambarius verciau, net siuksline iskraciau doh.gif Dabar turbut eisiu lagaminus iskraustyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2009 02 26, 11:30)
Islydziu sad.gif Lagaminais ir smutkem namai uzversti, dar mergiote kazkur savo viena batuka nusikiso, gera valanda visus kambarius verciau, net siuksline iskraciau  doh.gif  Dabar turbut eisiu lagaminus iskraustyt biggrin.gif

Gerai, kai toks sujudimas, ne taip liūdna išlydėt, visi bėgioja, turi darbo, nėra kada pagalvot kaip bus, bet vistiek, tikriausiai širdelę skauda verysad.gif Aš net neįsivaizduoju kaip ten viskas atrodo, galvoju gal kada reikės apžvalgai nuvažiuot, lyg ir yra ten tų pažįstamų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogiux @ 2009 02 26, 11:35)
Gerai, kai toks sujudimas, ne taip liūdna išlydėt, visi bėgioja, turi darbo, nėra kada pagalvot kaip bus, bet vistiek, tikriausiai širdelę skauda  verysad.gif  Aš net neįsivaizduoju kaip ten viskas atrodo, galvoju gal kada reikės apžvalgai nuvažiuot, lyg ir yra ten tų pažįstamų  g.gif

Nu tas sujudimas toooks rimtas jau kelios savaites. Dar va vakar prisimine, kad pamirso issilaikyt paskutini egzamina sertifikatui gauti doh.gif Praeita savaite pas notarus ilgai igaliojimus rasem tongue.gif

O pasizavlgyt verta wink.gif Padirbt verta bent kelis menesius... Pirmas ispudis? Kitas kvapas lotuliukas.gif Toks karsto asfalto, kondicionieriu, laisves ir saugumo wink.gif Antras ispudis - noriu namo, pas mama ir kad visi prabiltu lietuviskai smile.gif Po menesio visi ispudziia dingsta ir prasideda gyvenimas thumbup.gif
Atsakyti