srove, tu kaip visada liuxs gamini 
 o makaronai amn irgi i ryzinius uznese 
 ar cia jie tokie apvaluciai kiausininiai? pakelis nieko nesako, nes as ne LT 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Nerytė @ 2008 09 14, 09:53)
srove, tu kaip visada liuxs gamini 
 o makaronai amn irgi i ryzinius uznese 
 ar cia jie tokie apvaluciai kiausininiai? pakelis nieko nesako, nes as ne LT 
Nu ne visai jie buna tokie apvaluciai is pirmo zvilgsnio, bet, kai isverda, tai pasidaro tokie apvalus, jo jie kiausininiai, uz ryzius daug didesni isvire, o skonis, kaip geru makaronu
QUOTE(Srove @ 2008 09 14, 12:11)
Nu ne visai jie buna tokie apvaluciai is pirmo zvilgsnio, bet, kai isverda, tai pasidaro tokie apvalus, jo jie kiausininiai, uz ryzius daug didesni isvire, o skonis, kaip geru makaronu 
tada zinau apie ka kalba... man jie skanu su pieniska sriuba
QUOTE(Srove @ 2008 09 12, 19:26)
o MAMIJA ..kas per skonis jau isivaizduoju,nooooriu.
                Srove, tavo karpis nerealiai atrodo 
  Issisaugojau padaziuko receptuka, reiks ir man kada isbandyti 
                
                                    
                
                
                
            
                Aš vakar savo šeimynai dviejų rūšių mišraines dariau. Skumbrės ir keptos duonos su pupelėm. 
Tradiciškai duoną kubeliais apskrudinu keptuvėje, tuomet užbarstau druska ir užspaudžiu česnako, sumaišau. Tada dedu baltąsias pupeles, pati neverdu - perku jau užmarinuotas, sūryme. Ir sumaišau su majonezu.
 

Dukrytė mišrainių nevalgo, tad jai iškepiau omletą - dubenyje išplakiau du kiaušinius, įbarsčiau krapų, prieskonių, šliukštelėjau pienuko, įmečiau šaukštą sviesto ir į keptuvę. Uždengiau ir po 5 min. dėjau lėkštėn.
 

O šiandien gaminau ir pietums, ir vakarienei prie to pačio.
Vandenyje apviriau frikadeles, ten įbarsčiau krapų, baziliko, prieskoniukų pagal skonį. Išgriebiau frikadeles, į tą vandenuką sumečiau kubeliais pjaustytas bulves ir morkas, o frikadeles keptuvėn ir pakepinau su sviestuku. Per tą laiką išsiviriau makaronus, mėsytei apkepus įpyliau pienuko, pasitroškino, tada biškelį miltų ir gavosi baltas padažiukas. Į sriubytę dar įmečiau šaldytų žirnelių ir gavosi paprastutė bet labai skani sriubytė. Ir makaronai su frikadelėm, baltu padažu, bei šviežiais pomidorais.
 

                
                                    
                
                
                
            Tradiciškai duoną kubeliais apskrudinu keptuvėje, tuomet užbarstau druska ir užspaudžiu česnako, sumaišau. Tada dedu baltąsias pupeles, pati neverdu - perku jau užmarinuotas, sūryme. Ir sumaišau su majonezu.

Dukrytė mišrainių nevalgo, tad jai iškepiau omletą - dubenyje išplakiau du kiaušinius, įbarsčiau krapų, prieskonių, šliukštelėjau pienuko, įmečiau šaukštą sviesto ir į keptuvę. Uždengiau ir po 5 min. dėjau lėkštėn.

O šiandien gaminau ir pietums, ir vakarienei prie to pačio.
Vandenyje apviriau frikadeles, ten įbarsčiau krapų, baziliko, prieskoniukų pagal skonį. Išgriebiau frikadeles, į tą vandenuką sumečiau kubeliais pjaustytas bulves ir morkas, o frikadeles keptuvėn ir pakepinau su sviestuku. Per tą laiką išsiviriau makaronus, mėsytei apkepus įpyliau pienuko, pasitroškino, tada biškelį miltų ir gavosi baltas padažiukas. Į sriubytę dar įmečiau šaldytų žirnelių ir gavosi paprastutė bet labai skani sriubytė. Ir makaronai su frikadelėm, baltu padažu, bei šviežiais pomidorais.

                
                                    
                QUOTE(- Ryški - @ 2008 09 14, 17:09)
Aš vakar savo šeimynai dviejų rūšių mišraines dariau. Skumbrės ir keptos duonos su pupelėm. 
Dukrytė mišrainių nevalgo, tad jai iškepiau omletą
O šiandien gaminau ir pietums, ir vakarienei prie to pačio.
Dukrytė mišrainių nevalgo, tad jai iškepiau omletą
O šiandien gaminau ir pietums, ir vakarienei prie to pačio.
paprasta, bet skanu!
                o as misraine su duona ir pupelem biski kitaip darau  
  pakepinu ant keptuves duonytes, papajaustau surio kubeliais ir dar idedu pupeliu konservuotu, tik perku paskrudintas tomatu padaze, na ir visa tai su majonezu sumaisau  
  ypac megstu salta su arbata pusryciams valgyt  
                
                                    
                
                
                
            
                Musu sekmadieninis mesos kepsnys sluoksniuotoje tesloje:
50g sviesto,
1 svogunas,
pora skilteliu cesnako,
2v.s. kapotu petrazoliu,
700g kiaulienos farso,
2 a.s. garstyciu,
1 kiausinis,
450g sluoksniuotos bemieles teslos,
3 kietai virti kiausiniai,
druskos,pipiru.
Svieste pakepinti svoguniuka,cesnaka ir petrazoles.Sudeti viska i farsa,sudeti garstycias,daugiau kaip puse isplakto kiausinio(truputi pasilikti aptepti teslai),padruskinti,papipirinti.
Tesla iskocioti staciakampio formos,per viduri sudeti puse paruosto farso,ant virsaus perpjautus kiasinius,uzdengti likusiu farsu.
Tesla istrizai ipjausti juostelemis ir uzlankstyti.Jei liko teslos,padaryti lapelius.Aptepti kiausiniu ir kepti 180 temp orkaiteje 40 min.
labai skanus
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            50g sviesto,
1 svogunas,
pora skilteliu cesnako,
2v.s. kapotu petrazoliu,
700g kiaulienos farso,
2 a.s. garstyciu,
1 kiausinis,
450g sluoksniuotos bemieles teslos,
3 kietai virti kiausiniai,
druskos,pipiru.
Svieste pakepinti svoguniuka,cesnaka ir petrazoles.Sudeti viska i farsa,sudeti garstycias,daugiau kaip puse isplakto kiausinio(truputi pasilikti aptepti teslai),padruskinti,papipirinti.
Tesla iskocioti staciakampio formos,per viduri sudeti puse paruosto farso,ant virsaus perpjautus kiasinius,uzdengti likusiu farsu.
Tesla istrizai ipjausti juostelemis ir uzlankstyti.Jei liko teslos,padaryti lapelius.Aptepti kiausiniu ir kepti 180 temp orkaiteje 40 min.
labai skanus
QUOTE(daividija @ 2008 09 14, 19:09)
Musu sekmadieninis mesos kepsnys sluoksniuotoje tesloje:
wow
    









