Kiek čia daug skanumynų prikepėt, sužiūrėt visko nespėju, buvo sugedęs mano kompas, tai dabar vos spėju jus vytis
Na kokios skanutėlės ir gražutėlės, cipsiuk, tavo bandelės

Ačiū už receptuką. Ir visi prieš tai buvę tavo tortukai superiniai

, papuošimai fantastiški

ir kitų merginų daividijos, aguonėlės, cinsidės ir kitų visų visų kepiniai fainučiai, o svarbiausia, kad savo rankom ir skanūs

. Ačiū už receptukus
Aš prieš kelias dienas kepiau irgi labai skanų pyragą su obuoliais, nors receptas buvo pyrago su kriaušėmis. Receptą nusirašiau iš reklaminės Eve margarino knygutės Receptų knygutė. Tikrai sėkmingas receptas, pyragas labai skanus, pagrindas toks drėgnas/keksinis, išmėgintas ant svečių ir buvo labai išgirtas.
PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS (ARBA SU OBUOLIAIS)2 st. miltų,
200 g margarino Eve,
1,5 st. cukraus,
3 kiaušiniai,
200 g grietinės,
1 a. š. sodos,
0,5 a. š. citrinos rūgšties (nedėjau visai),
šviežių arba iš kompoto kriaušių (galima pakeisti obuoliais)
Sirupui:
1 st. cukraus,
1 l vandens.
Margariną išsukti. Dėti po kiaušinį ir berti po pusę stiklinės cukraus. Pilti grietinę, nugesintą sodą, citrinos rūgštį, miltus. Tešlą pilti į margarinu išteptą skardą. Ant viršaus išdėlioti pusiau perpjautas kriaušes iš kompoto arba nuluptas ir apvirtas cukraus sirupe šviežias. Kepti 180° C temperatūroje 3540 min.
Mano komentaras.Šį pyragą esu kepus ir su kriaušėmis ir su obuoliais. Su kriaušėmis net iš trigubos produktų normos didelėje skardoje (kur nuotraukoje, čia iš dvigubos normos su obuoliais, na gal reikėjo kiek didesnę skardą imti, labai aukštas gavosi ir sunkiau perkepė). Citrinos rūgšties nedėjau visai. Pirmą kartą kepiau su labai pernokusiomis kriaušėmis (prinokusiomis iki tiek, kad pirštai tiesiog patys lindo į kriaušes ir reikėjo skubiai jas sunaudoti). Jas nulupau, išpjausčiau minkštas vietas, supjausčiau ketvirčiais. Sirupe neapviriau. Tešlą plakiau su mikseriu. Ant tešlos išdėliojau kriaušes, jas truputį įspaudžiant. Pyragas gavosi labai skanus, gal truputėlį norėjosi kažkokios rūgštelės vaisiuose (o gal reikėjo sudėti tą citrinos rūgštį į tešlą, nes kriaušės tai saldžios, bet pabijojau). Kitą kartą kriaušes pakeičiau obuoliais. Kadangi obuoliai pasitaikė ganėtinai rūgštūs ir sultingi, aš jų gabalus kelias minutes visgi paviriau sirupe (kaip tik turėjau likutį sirupo, nes dariau kompotus ir pagalvojau, kad obuoliai gali paleisti daug sulčių ir permirks tešla). Kurį laiką pakepus, pyragą ištraukiau ir paviršių apibarsčiau su cinamonu sumaišytu cukrumi. Kai pyrago paviršius gražiai parudo, formą pridengiau su folija, kad pyrago paviršius nesudegtų, o tešla iškeptų, nes pyragas toks drėgnas gaunasi, o dar ir storokas buvo. Pabaigoje dar kiek pakepiau be folijos, kad drėgmė išgaruotų. Tikrinau mediniu pagaliuku. Su obuoliais man patiko labiau, nes jautėsi skani rūgštelė. Prie šio pyrago, labai tiktų plakta grietinėlė (aš neturėjau).
Toj knygutėj, nuotraukytėj, tai pyragas keptas apvalioje, banguotais šonais formoje, ratu prismaigstyta kriaušių stambiais gabalais.


P.S. kaip matote kepimo popierių naudoju patį paprasčiausią, jį visada patepu sviestu ir viskas puikiausiai gaunasi