Na, jūs čia ir prikepėt grožybių

, šaunuolės. Vakar pas mane irgi namai kvepėjo kepiniais

. Štai vaišinkitės riestainiais ir grietiniečiais


Pati buvau davus nuorodą į šiuos riestainius - pati nusprendžiau ir išbandyti.
Recepto
originalas RIESTAINIAI SU CINAMONU2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.
Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 58 min.
(aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 2030 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 1015 min. 220° C.
Mano komentaras:
Jau kokie skanutėėėėliai gavosi, merginos, kepkite, tikrai geras ir vykęs receptas, negali sustot valgius. Viską dariau griežtai pagal receptą, tik iš trigubos produktų normos, prikepiau 3 dideles skardas. Tik va miltų man suėjo gerokai daugiau, po to pyliau tiesiai iš pakelio, kol užminkiau prie rankų nelimpančią tešlą. Tešlą stengtis užminkyti kuo greičiau, bet kaip rašo recepte per 30 sek. to padaryti tikrai neįmanoma, bent aš nesugebėjau. Aš cukrumi su cinamonu nebarsčiau, o patį riestainiuką padažiau į cukraus-cinamono mišinį ir tada dėjau į skardą. Ir šiandien riestainiukai skanūs, nesukietėjo (jau visai mažai liko iš vakar prikeptų 3 skardų riestainių ir 2 skardų grietiniečių

, nu pas mane yra kam pavalgyt

)
O grietiniečius kepiau pagal
Glacee receptą (II variantą). Jau kokie skanūs, keikiu save

, kodėl anksčiau neišsikepiau tokių skanėstų. Įsivaizdavau, kad grietiniečiai tai bandelės, o jie kaip pyragėliai. Dabar ir riestainiai ir grietiniečiai bus dažni "svečiai" ant mano stalo