QUOTE(pievauja @ 2008 09 17, 09:21)
turiu tokį klausimą - kepiau morkų sausainius, bet gavosi kieti ir guminiai.
Originaliame recepte buvo morkos, cukrus, taukai ir miltai. Aš taukus pakeičiau aliejumi - gal čia ir buvo ta lemtingoji klaida? O gal dėl to, kad naudojau rupius miltus?
na apie miltus priminei...vakar kalbėjau su kolega, apie juos... jis nusimano tuose reikaluose....
zodziu miltu yra kelios rusys ir jie skirstomi pagal glituma ir rupuma
kuo didesne glitumo klase (A, B, C, D, gličiausi A klases) tuo geriau
ir pagal rupuma: buna 450, 550 ....jis net buvo rades 1018

, tai zodziu kuo smulkesni tuo labiau tinka visokiems kepiniams....
jei jis man pamelavo, tai ir as pamelavau jums
o tais rupiais (ekstra) miltais as nelabai likau patenkinta, nes pagrinde naudoju juos kepiniams...sugryzau spie senuju (550 smulkumo, o jei neklystu ekstra miltai 450)
tai taip, kad gal kazkiek ir miltai pagadino sausainukus