Grįžus iš pirmosios mūsų kelionės automobiliu, iš karto lėkėm prie baseino. Kas pasnaust, kas pasidegint ar paplaukiot...
Susipažinau su šio viešbučio animatoriumi. Save jis, berods, vadino
Kapitonu Džeku - taip jo tikro vardo niekas ir nesužinojo... Dirba ir gyvena šiame viešbutyje jau 12 metų

Kai pagalvoji, tai.... Nesuprantu gyvenimo prasmės. Visą dieną veikti kažką linksmo, juokinti žmones, klausti, ar viskas gerai, prižiūrėt ir užsiiminėt su vaikais ir..... baseine žaisti tinklinį
Bežaisdamas tinklinį su vienu italu, vienu turku, vienu rusu (iš Kaliningrado, mano amžiaus, bet jau baigė mokyklą, nes pas juos tik 11 klasių... ir jau kliedi, kaip jis greičiau nori į universitetą..... Lietuvoje buvęs gal 5 kartus su krepšinio komanda, ir, neva, visada mus nugalėdavo

), pora vokiečių ir tuo animatorium, visai smagiai laiką praleidau. Žaidėm apie pora valandų, per kurias spėjau taaaaaip sušalt, kad siaubas. Kai visą laiką stovi vandenyje, o juda tik rankos, pradeda darytis šalta...
Animatorius užklausė manęs, iš kur esu. Pasakiau.
- Aaaa, Litvanija!!! Tuo pačiu metu kamuolys iškrito už baseino ribų tiesiai prie mano tetos gulto. Kapitonas Džekas tyliai paklausė, kaip lietuviškai Ačiū. Pasakiau. Tetai padavus kamuolį atgal į baseiną, Animatorius lietuviškai jai padėkojo.
- Ašjū!!!Viskas nuo to ir prasidėjo. Italui, rusui ir porai vokiečių, žaidžiančių kartu, jis paaiškino, ką reiškia šis stebuklingas žodis Ašjū. Ir visi jį pradėjo kartoti kaip kokią maldą

Visi žmonės prie baseino mus stebi, o visi esantys baseine sau kartoja "Ačjū, Ašjū, Ačiū"...
Ir tai tik pradžia!!! Turkui pasidarė įdomu, koks gi žodis lietuvių kalboje yra "shit". Pasakiau. Žaidimas tęsėsi. Kiekvieną kartą, kai turkas neatmušdavo kamuolio, sakydavo -
šjūdas
Tuo metu paplūdimys atrodė maždaug taip...
***Labiausiai nepasisekė man ir rusui

Man - todėl, kad aš visą žaidimo laiką stovėjau priešais saulę. Todėl baisiai nudegiau veidą ir pora dienų luposi nosis. Rusui - todėl, kad jis stovėjo priešais mane, o tai reiškia, kad nugara į saulę. Po žaidimo jo nugara buvo panaši į mėsą po oda
Vėliau mums teko persikelti į pavėsį, tad su rusu, kurio vardo taip ir nežinau, išsikraustėm pažaisti stalo teniso. Žaidėm, kalbėjom apie savo šalis, apie atostogas ir panašiai. Niekada nesuprasiu tokių atostogų, kaip kad rusas man papasakojo apie savąsias:
- Maljorkoje iš viso esame 4 dienas, rytoj jau skrendame namo... Ką čia pamatėm? Ai, miestelį, paplūdimį, baseiną, vienai valandai buvom dviračius išsinuomavę, tai užvažiavome ant kalno... O šiaip tai didžiausią laiko dalį praleidžiame prie baseino... O Jūs, niekšai!!! Visą laiką buvot tam pačiam viešbuty prie to paties baseino ir nepasakėt, kad suprantate rusiškai??? Nepasakėm. Ai, bala nematė. Ką mes su jais būtume veikę. O dar jie juokdavosi iš visų garsiausiai ir kalbėdavo irgi garsiausiai. Nelabai norėjosi kištis... Rusas mano bendraamžis čia atskrido su savo mama...
***Po vakarienės išėjome pasivaikščioti į kitą pusę nuo paplūdimio. Kiek daug gražių dalykų užmatėm....

Saulėlydis....