Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas vestuvėse

Sveikos,

norėjau jūsų paklausti kaip darote dėl maisto. Ką tik su mama susikibom dėl to maisto pridėjimo svečiams po vestuvių einant namo. Mano mama vis dar taip senoviškai įsivaizduoja- tipo po šventės BŪTINA pridėti šakočio, tortų, saldainių ir kt. kiekvienam svečiui. Na aš nieko prieš tai neturiu, jei tų pinigų būtų marios. Bet dabar doh.gif Vestuves organizuojam ir finasuojam tiktai PATYS. Bet mama prisipyrė kad turim paskaičiuoti iškart saldumynus taip, kad dar ir išsinešimui būtų. T.y. kad plius dar koks šakotis, keli tortai. doh.gif Na aš tai ir taip sakau mus viskas kainuoja,o ji "nu kaip čia atrodys jei nieko neįdėsit"
Draugas tai sako, kad jei kuris nors ateina pasiimti tortų tai mums tokių svečių nereikia. Ir aš taip manau- juk jei darom šventę tai ir taip viskas kainuoja, o čia dar visokie lauknešėliai!
Net cry.gif cry.gif dėl to
Atsakyti
o mes dėjom 4u.gif man tradicija ar kaip čia pavadinus, įdėti svečiama šiek tiek gėrybių atrodo visai nesenamadiška, o graži lietuviška, rodanti dosnumą ir pagarbą namie likusiems, negalėjusiems atvykti...

Buvo vestuvininkų, kurie vaikus paliko namuose, ir man būtų gėda jei vaikai pargrįžę klaustų, kur saldainiai nanainiai, o mes būtumėm nieko neįdėję, o tėvai patys būtų turėjo kokį cupa ciups nupirkti unsure.gif

Citata-Draugas tai sako, kad jei kuris nors ateina pasiimti tortų tai mums tokių svečių nereikia.

man lauknešėliai neasocijuojasi su žmonių godumu, man tai reiškia elementarią pagarbą žmonėms, užkrimsti ant vieno dančio biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

mūsų lauknešėlį sudarė- šakočio gabaliukas, saldainių truputis ir naminukės buteliukas su priklijuota etikete:
..... ir ..... vestuvių meilės eleksyras biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
vietoj daugtaškių mūsų vardai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 12 birželio 2005 - 13:07
Tai bet tame ir esmė, kad dedama ne namie likusiems. O pačiam žmogui, kuris dalyvavo šventėje. Nes pas mus kažkaip ir nėra tokių, kurie ateitų o namie kažkas liktų. Tiesiog visi bus vestuvėse.

o dėl šitos citatos, tai: Citata-Draugas tai sako, kad jei kuris nors ateina pasiimti tortų tai mums tokių svečių nereikia.
man lauknešėliai neasocijuojasi su žmonių godumu, man tai reiškia elementarią pagarbą žmonėms, užkrimsti ant vieno dančio

oi nepažįsti kai kurių mūsų šventės dalyvių blink.gif kai kurie net stiklainius atsinešti gali kad mišraines jiems sudėti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryziuke: 12 birželio 2005 - 13:13
QUOTE(Ryziuke @ 2005 06 12, 14:10)
oi nepažįsti kai kurių mūsų šventės dalyvių  blink.gif kai kurie net stiklainius atsinešti gali kad mišraines jiems sudėti  doh.gif

na tai tada nežinau, pas mus tokių nebuvo blink.gif
nors kirtą vertus tegu nešasi tas mišraines, negi geriau supūs 4u.gif
Atsakyti
dedam lauktuviu, nes nemanau, akd tai jau super brangu, o idetas saldainukas ar sakocio gabaliukas yra maloni padeka uz dalyvavima vestuvese. Nes dovaneliu po vestuviu ar padekos atviruku tai nesiusim
Atsakyti
O man visiškai nepatinka tas tortų, pyragų ir šakočių dėliojimas.....visiškai nesuprantu tos tradicijos. Na visai kas kita, jei tu tortų begales prinešė, jų nėr kur dėt - tada, kad neišmest, kad nesugestų - galima svečiams atgal sudėti.
Bet, kad specialiai tortų užsakyti - svečiams išsinešimui?????? nesamonė.
Geriau jau pasikviesti kitą dieną į svečius, ir padaryti "pabaigtuves".

Aš tai užsakysiu vieną didelį tortą, ir sakysiu, kad niekas daugiau jokių tortų nesineštų - svečiams bereikalingos išlaidos, o paskuj aš jiems atgal tuos tortus turėčiau supjaustyti ir namo įdėti, na visai nelogiška biggrin.gif
Atsakyti
Man tas dalinimas ir kaškaip schmoll.gif Wat būsima uošwienė kalba kad reikės tortų nemažai nes swečiams idėti. bet kokio welnio leisti pinigus (juk šiaip ar taip sudeda kaškokia sumelė) juk kas buvo westuwėse kas norėjo tas ir paragavo tų tortų. tuo labiau kad pas mus žmonių nemažai gaunas tai ir tų tortų turės būti nemažai.
Atsakyti
Mes dėjom lauktuvių, thumbup.gif ne po tortą kiekvienam, o simboliškai. Atskirai tam reikalui šakočių neužsakinėjom, taip jau išėjo, jog sunešė nemažai. Užsakinėjom specialiai sausainukus kip būdavo senais laikai madoj:
kankorėžiai, braškės,kaštonai, grybukai ir t.t
Atsakyti
Jei liks dėsim, neliks - nedėsim. Bet tikrai specialiia nieko neužsakinėsime.
Negi dabar nusipirksiu kelis šakočius ar tortus, paslėpsiu kad niekas tą vakarą per daug nesuvalgytų, o rytojaus dieną išsitraukus dalinsiu. Man kažkaip čia schmoll.gif
Atsakyti
Aš manau tortų nedėsim, bet sausainiukų ar gabalėlį šakočio tai reiktų. rolleyes.gif
Atsakyti
Mes manau ir desim,nes vitiek liks daug,gaila ismest,tai geriau sveciam sudet rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sola @ 2005 06 14, 09:19)
Mes manau ir desim,nes vitiek liks daug,gaila ismest,tai geriau sveciam sudet rolleyes.gif

O kam jūs planuojate taip, kad daug liktų??? g.gif
Atsakyti