Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

[quote=Talli,2008 10 20, 14:43]
[quote=eglema,2008 10 20, 11:36]
Gan dažnai gan greitai "suvalgo ", bet pradžioje sugriebus būna stebuklų pagyti., O apie IS yra "tik" - tikimybė sumažėti progresijai. Vistiek tikiu, kad bus išgydoma. ax.gif
Papildyta:
Jus iš kokio miesto ar koks didesnis miestas šalia? Kažkaip greitai nerandu, gal ir rašėt lygtai Kaunas? Žiūrėkit kur arčiau, ar neurologas žinomas jums ar kiti gerai atsiliepia, bet kartais žinomas ir gerai atsiliepia nevisada visiems vienodas.
[/quot
siuo metu gyvenu vilniuje, bet mokykla baigiau kauno apskrity, todel ir gydytis padejau kaune, nes kai diagnozavo liga, buvau vienuoliktoje ar dvyliktoje klaseje. o dabar isejus Malcienei nezinau ka daryti, mastau pereiti i vilniu, noreciau pas gydytoja kizlaitiene, bet kiek girdejau pas ja sunku pakliuti g.gif
[/quote]
pas Kizlaitiene tikrai patekti imanoma, reik uzsireistruoti bendroj reistraturoj, gal teks palaukti pora men., bet po to registruojies pas sesute, 4-5 sav., pries pasibaigiant vaistams ir tiek. sekmes mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(eglema @ 2008 10 19, 12:37)
Įdomu , keista, gal ištikrųjų stuburo MR tegu daro, nes simptomai panašūs, bet be židinukų negali ir nereikia, jei nėra konstatuoti IS. Linkiu jums sveikti ir pasveikti. ax.gif
Aš pati dažnai susimastau, gal kiek keistai ar durnai skamba tegu man atleidžia kiti žmonės, bet lyginu IS su vėžiu, aišku stadija stadijai nelygu, bet nuo vėžiuko kartais galima pagyti, o nuo IS- ne. kai toks Š...... įsiauga, net bloga .Bet turim būti stiprūs, valdytis ir laukti vadinamų "stebuklų". Aš vistiek tikiu kad bus išeitis medicininė, kuri išgelbės ne vieną žmogų. bigsmile.gif  smile.gif
Papildyta:
Sutinku,  stengiuosi kiek įmanydama, bet kartais žinot sunku kaip jus rašot "į kokoną neįlysi" 4u.gif

as tai daznai pagalvoju apie cukrini diabeta, va ten tai ligele schmoll.gif irgi nepagydoma, o kiek komplikaciju gali buti verysad.gif. bet, zinoma, kiekvienam savi marskiniai arciau kuno...
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2008 10 20, 14:00)
pas Kizlaitiene tikrai patekti imanoma, reik uzsireistruoti bendroj reistraturoj, gal teks palaukti pora men., bet po to registruojies pas sesute, 4-5 sav., pries pasibaigiant vaistams ir tiek. sekmes mirksiukas.gif
Papildyta:

as tai daznai pagalvoju apie cukrini diabeta, va ten tai ligele schmoll.gif irgi nepagydoma, o kiek komplikaciju gali buti verysad.gif. bet, zinoma, kiekvienam savi marskiniai arciau kuno...

na reikes pabandyti g.gif
pradejau dabar sveikai maitintis, paziuresim kaip cia bus, nes pagal liga kaip ir kiaulienos bei jautienos reiktu vengti unsure.gif
kaip jums su maistu, viska valgote ar derinate siek tiek?
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2008 10 20, 17:40)
na reikes pabandyti g.gif
pradejau dabar sveikai maitintis, paziuresim kaip cia bus, nes pagal liga kaip ir kiaulienos bei jautienos reiktu vengti unsure.gif
kaip jums su maistu, viska valgote ar derinate siek tiek?

Derinimas pagal išgalias, bet kadangi daugiau mėgstu vištieną, tai dėl kiaulienos ar jautienos nebaisu. Tik mėgstu fermentinį sūrį ir šiaip bet kokį sūrį, tai lygtai girdėjau kad nelabai gerai. O kaip jus?
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 10 21, 11:11)
Derinimas pagal išgalias, bet kadangi daugiau mėgstu vištieną, tai dėl kiaulienos ar jautienos nebaisu. Tik mėgstu fermentinį sūrį ir šiaip bet kokį sūrį, tai lygtai girdėjau kad nelabai gerai. O kaip jus?

Su tuo maistu tai vargas doh.gif Bet kiek daktaru klausiau, tai niekas nesugebejo pasakyt, kad kazko mums negalima g.gif o ir parasyta, kad konkreciai butu, neradau niekur... Nors pati girdejau, kad mums negalima visko kas yra baltos spalvos: miltai, cukrus, druska ir t.t. Pati, aisku, taip nedarau, tik cukru emiau ruda pirkti ir makaronai ziuriu, kad butu geresnes sudeties rolleyes.gif Ir is viso, netikiu, kad kazko negalima, manau sveikos mitybos principus visi zinom, ir jei jais naudotumemes, butu super thumbup.gif Bet bent jau as, siuo klausimu, valios neturiu visai blush2.gif ir vis sau zadu, kad nuo rytojaus tikrai tikrai maitinsiuos sveikai cool.gif wub.gif
Sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 10 21, 11:44)
Su tuo maistu tai vargas  doh.gif  Bet kiek daktaru klausiau, tai niekas nesugebejo pasakyt, kad kazko mums negalima  g.gif  o ir parasyta, kad konkreciai butu, neradau niekur... Nors pati girdejau, kad mums negalima visko kas yra baltos spalvos: miltai, cukrus, druska ir t.t. Pati, aisku, taip nedarau, tik cukru emiau ruda pirkti ir makaronai ziuriu, kad butu geresnes sudeties  rolleyes.gif  Ir is viso, netikiu, kad kazko negalima, manau sveikos mitybos principus visi zinom, ir jei jais naudotumemes, butu super  thumbup.gif  Bet bent jau as, siuo klausimu, valios neturiu visai  blush2.gif  ir vis sau zadu, kad nuo rytojaus tikrai tikrai maitinsiuos sveikai  cool.gif  wub.gif
Sveikatos  4u.gif

Papildyta:
QUOTE(citrute @ 2008 10 21, 11:44)
Su tuo maistu tai vargas  doh.gif  Bet kiek daktaru klausiau, tai niekas nesugebejo pasakyt, kad kazko mums negalima  g.gif  o ir parasyta, kad konkreciai butu, neradau niekur... Nors pati girdejau, kad mums negalima visko kas yra baltos spalvos: miltai, cukrus, druska ir t.t. Pati, aisku, taip nedarau, tik cukru emiau ruda pirkti ir makaronai ziuriu, kad butu geresnes sudeties  rolleyes.gif  Ir is viso, netikiu, kad kazko negalima, manau sveikos mitybos principus visi zinom, ir jei jais naudotumemes, butu super  thumbup.gif  Bet bent jau as, siuo klausimu, valios neturiu visai  blush2.gif  ir vis sau zadu, kad nuo rytojaus tikrai tikrai maitinsiuos sveikai  cool.gif  wub.gif
Sveikatos  4u.gif

na man gydytoja sake, kad vegti reikia senos mesos, t.y. kiaulienos (riebio) bei jautienos, o labiausiai tai tinka vistiena ir versiena.
siaip maisto ir as nelabai derinu, bet kai pageriau prednizolono ir ispute mano sandukus, tai susirupinau 4u.gif
nusipirkau garu puoda, tai zinokit visai saunu, vakar net balandelius ten issiviriau su bulvemis, tai 20min ir visikas isvire, o kai puode troskini, tai sveistuko, tai giretineles pridedi biggrin.gif bet savo vyrukui tai darau tradiciskai, sake pati valgyk toki maista thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2008 10 21, 11:53)
Papildyta:
na man gydytoja sake, kad vegti reikia senos mesos, t.y. kiaulienos (riebio) bei jautienos, o labiausiai tai tinka vistiena ir versiena.
siaip maisto ir as nelabai derinu, bet kai pageriau prednizolono ir ispute mano sandukus, tai susirupinau 4u.gif
nusipirkau garu puoda, tai zinokit visai saunu, vakar net balandelius ten issiviriau su bulvemis, tai 20min ir visikas isvire, o kai puode troskini, tai sveistuko, tai giretineles pridedi biggrin.gif bet savo vyrukui tai darau tradiciskai, sake pati valgyk toki maista thumbup.gif

Turiu ta garu puoda, bet man neskanu schmoll.gif O papildomi riebaliukai, man taip pat neprosali blush2.gif (ugis 175, sveriu 55 kg). kas liecia vistiena... tai kiek zinau, parduotuvese pardavinejami hormonais serti broileriai, kazin ar tai sveika g.gif o del versienos, triusienos tai sutinku vienareiksmiskai, tai sveikiausia mesa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 10 21, 12:07)
Turiu ta garu puoda, bet man neskanu  schmoll.gif  O papildomi riebaliukai, man taip pat neprosali  blush2.gif  (ugis 175, sveriu 55 kg).  kas liecia vistiena... tai kiek zinau, parduotuvese pardavinejami hormonais serti broileriai, kazin ar tai sveika  g.gif  o del versienos, triusienos tai sutinku vienareiksmiskai, tai sveikiausia mesa  thumbup.gif

tai jau tikrai, mano ugis toks pats, bet sveriu 78, nors bliuskutes L dydzio kaip tik ax.gif parduotuvese tai atnesa matuotis M dydzio, nes vizualiai atodau kudesne, bet tik ne sau, noriu numesti min 15kg doh.gif doh.gif

o garuose virtas maistas ir man nelabai skanu, bet vis bandau save isitikinti ir pratintis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Talli: 21 spalio 2008 - 12:25
o man nevienas daktaras sake:valgyk ka visad valgiai, nestresuok savo oirganizmo, nes jei pradesi save prievartauti, nieko gero nebus...svarbiausia negerti, nerukyti ir nesedeti pirtyse, zinoma nesinervuoti ir nepersalti. Beto geriau valgyti dazniau ir po maziau...nekapoto tris cepelinus su spirgu padazu..... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nepersivalgyti.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2008 10 21, 16:12)
o man nevienas daktaras sake:valgyk ka visad valgiai, nestresuok savo oirganizmo, nes jei pradesi save prievartauti, nieko gero nebus...svarbiausia negerti, nerukyti ir nesedeti pirtyse, zinoma nesinervuoti ir nepersalti. Beto geriau valgyti dazniau ir po maziau...nekapoto tris cepelinus su spirgu padazu..... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif nepersivalgyti.... smile.gif

tai taip visada ir dariau, kol nesustorejau nuo tu hormonu, tai dabar norisi figurele patobulinti mirksiukas.gif
o siaip tai kai palyginau, tai kiek gydytoju, tiek ir ju nuomoniu ko galima ir ko negalima mums, ligoniukam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2008 10 21, 16:12)
o man nevienas daktaras sake:valgyk ka visad valgiai, nestresuok savo oirganizmo, nes jei pradesi save prievartauti, nieko gero nebus...svarbiausia negerti, nerukyti ir nesedeti pirtyse, zinoma nesinervuoti ir nepersalti. Beto geriau valgyti dazniau ir po maziau...nekapoto tris cepelinus su spirgu padazu..... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif nepersivalgyti.... smile.gif

100 proc sutinku, nes daktarai man ta pati sako. o ar jie teisus, turbut, niekas nezino...
Atsakyti
Na vistiena su hormonais pakeis prenizolona . Rusiskoi literaruroj apie IS skaiciau kad negalima riebios mesos ir naudoti daug prieskoniu kad receptoriu nevarginti. Reikia valgyti daug obuoliu ir kriausiu. Jokiu budu negalima maisyti darzoviu su vaisiais. Reikia gerti daugiau naturalaus vandens. Na o del gydytoju kur vazinet i Vilniu ar Klaipeda manau nesvarbu, dziaukimes kad ne i Svedija, kaip L. Ryte siandien raso.
Atsakyti
naitinuosi kaip visada, tik tie hormonai priverte pakoreguoti mityba del nelemtu papildomu kilogramu 4u.gif
Atsakyti