Įkraunama...
Įkraunama...

KTU EVF ekonomika-vadyba

QUOTE(lairam @ 2009 12 08, 15:27)
Praktiškai kiekvienam modeliui yra skirtinga formulė.

Ir laborų aprašymuose man rodos yra tos formulės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uragana @ 2009 12 08, 15:40)
sveikutes, gal kas galetu atsiusti eviews 6 programa, kuri normaliai pasileidzia, nes as turiu, isiinstaliavau ja, bet kai bandau ieiti, meta: Eviews license invalid: license has expired ir nieko man neisieina su ja padaryt jau antra diena...  schmoll.gif  jei kas galetu atsisiusti, buciau labai dekinga rolleyes.gif  princese@list.ru

tai, kad ten dideli failai ir emaili nepersisiųs. O kiek čia teko skaityti, tai niekas licenziju neturejo, visi su nulaužtais variantais dirbo. Pasiskaitinek ankstesniuose puslapiuose. Ten panos rašė, kur ir ką surašyti, kad susiinstaliuotų ir pasileistų viskas.
Atsakyti
Labas, pagelbėkit su Arima kažkaip sunkiai sekasi 4 laboratorinis darbas, ten ką reikia pasirinkti AR ar MA, ar abu, kaip supratau užrašai lygtį :
equation arima 011.1s d(y) c ma(1) ir paskui tik keiti 011, į 010,100,010 ir t.t. ir žiūri kokios reikšmės gaunasi AIC ir SIC, parašykit prašau jei nuišnekėjau ir kaip reikia teisingai daryti.Aciū.
Atsakyti
QUOTE(elivka @ 2009 12 08, 15:40)
Labas, pagelbėkit su Arima kažkaip sunkiai sekasi 4 laboratorinis darbas, ten  ką reikia pasirinkti AR ar MA, ar abu, kaip supratau užrašai lygtį :
equation arima 011.1s d(y) c ma(1) ir paskui tik keiti 011, į 010,100,010 ir t.t. ir žiūri kokios reikšmės gaunasi AIC ir SIC, parašykit prašau jei nuišnekėjau ir kaip reikia teisingai daryti.Aciū.

Kelintas diferencijavimo laipsnis?
Atsakyti
Tarkim 1 diferencijavimo laipsnis(kiek supratau laipsnius reikia pasirinkti jei neislenda uz punktyro arba tik vienas islenda už punktyro) ,tai toki ir pasirenki, ar taip?
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2009 12 08, 17:30)
tai, kad ten dideli failai ir emaili nepersisiųs. O kiek čia teko skaityti, tai niekas licenziju neturejo, visi su nulaužtais variantais dirbo. Pasiskaitinek ankstesniuose puslapiuose. Ten panos rašė, kur ir ką surašyti, kad susiinstaliuotų ir pasileistų viskas.

nezinau, ar cia as nerandu, ar kaip... visus psl nuo pradziu perskaiciau ir nieko neradau, kaip suinstaliuot, kad pasileistu eviews 6 schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(uragana @ 2009 12 08, 17:22)
nezinau, ar cia as nerandu, ar kaip... visus psl nuo pradziu perskaiciau ir nieko neradau, kaip suinstaliuot, kad pasileistu eviews 6  schmoll.gif

Matai, jei atidarei programą, tai ko gero teks ją ištrinti ir iš naujo instaliuoti, nes ir man taip iš pradžių buvo. Pasilikt tą failą, kurį tau persiuntė, o visa kita ištrink. Paskui iš naujo viską teks instaliuoti, bet jokiu būdu nereikia paleisti programos, kol nepakeitei licenzijos numerio. Kitaip neveiks. O aš pati buvau užstrigusi ten, kur reikia nutrinti DEMO ir skaičius ir vietoj jų kitus įklijuoti. Ir trinti reikia ne visą skaičių kombinaciją, o tik nuo DEMO į dešinę. Turėtų gautis, jei pati instaliavai, suprasi apie ką aš.

O gal kas gali padoriai paaiškinti kaip pas Bliekienę reikės laborus su skaičiuotuvais gintis? doh.gif Aiškint, tai nieko neaiškino, bet reikalavimai, tai OHO.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rencė: 08 gruodžio 2009 - 17:41
QUOTE(elivka @ 2009 12 08, 15:40)
Labas, pagelbėkit su Arima kažkaip sunkiai sekasi 4 laboratorinis darbas, ten  ką reikia pasirinkti AR ar MA, ar abu, kaip supratau užrašai lygtį :

equation arima011.ls d(y) ma(1)
equation arima012.ls d(y) ma(2)
equation arima110.ls d(y) ar(1)
equation arima111.ls d(y) ar(1) ma(1)
equation arima112.ls d(y) ar(1) ma(2)
equation arima210.ls d(y) ar(2)
equation arima211.ls d(y) ar(2) ma(1)
Man atrodo taip
Atsakyti
QUOTE(uragana @ 2009 12 08, 17:22)
nezinau, ar cia as nerandu, ar kaip... visus psl nuo pradziu perskaiciau ir nieko neradau, kaip suinstaliuot, kad pasileistu eviews 6  schmoll.gif

Klausyk, jauciu apgavau truputi. Neseniai tema pasibaige viena ir pradejo panos kazkokia seniena pildyti. tai turbut diskusija ir patarimai toje pasibaigusioje buvo doh.gif . Tikrai atsiprasau, kad priverciau nenaudinga info skaityti blush2.gif
Atsakyti
nieko tokio biggrin.gif rence, dekui, bandziau as ten visaip, bet as tryniau tuos skaicius kartu su demo, o pasirodo demo reikejo palikti doh.gif bandysiu is naujo viska, tikiuosi gausis bent si karta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuasta @ 2009 12 08, 15:50)
equation arima011.ls d(y)  ma(1)
equation arima012.ls d(y)  ma(2)
equation arima110.ls d(y) ar(1)
equation arima111.ls d(y) ar(1) ma(1)
equation arima112.ls d(y) ar(1) ma(2)
equation arima210.ls d(y) ar(2)
equation arima211.ls d(y) ar(2) ma(1)
Man atrodo taip

Aciu labai, super.
Atsakyti
Turiu prašymą gal kas galėtų atsiųsti ekonometrikos individualu namu darba: akvilegedeikyte@yahoo.com. labai reikia.
Aciu is anksto.
Atsakyti