Įkraunama...
Įkraunama...

Namo pridavimas

Na, aš esu parašų rinkimo etape....
praėjau šiuos etapus:
0) kadangi namas soduose, reikėjo susitvarkyti adresą...
1)pasidariau kadastrinę bylą registrų centre, mokėjau 600 Lt...š..kad per vėlai sužinojau, kad privačios firmos gali padaryti šį dokumentą net už 350 Lt ir 4 kartus greičiau.... doh.gif doh.gif doh.gif man užtruko mėnesį...
2)tada pasidariau išpildomąją topografinę nuotrauką ir pririšimo schemą (kažkaip panašiai viskas vadinasi), kainavo 380 Lt
3) su šiais dokumentais+projektu, statybos leidimu, ašių nužymėjimo schema ir + dar statybinių atliekų išvežimo sutartimi (dzūtroj kainavo apie 10 Lt) nuėjau pas inspektorę, kuri po dviejų savaičių išdavė man tris lapus (namo pridavimo aktą), kur reikia surinkti parašus....statybos žurnalą turėjau tik pradėtą pildyti, tai atklausiau moralą, kam nepildėm, bet užsipildyti neliepė, tik paklausė ar turim medžiagų sertifikatus...pasakiau kad daugumą turim, tai nieko daugiau nesakė, nežinau ar reiks rodyti vėliau ar ne g.gif g.gif g.gif

*ketvirtadienį važiuosiu į Aušros g. VSC pasiimti traos vandens mikrobiologiniam tyrimui (cheminiam tyrimui galėsiu naudot savo tarą, palstikinį butelį 1,5 l), tada sakė reikės užsiregistruoti priimamajame, kad inspektorius galėtų atvykti pas mus....

*gaisrininkams pasiskambinau, sakė pirmiausia reikia gauti energetikų parašą, o tada atvykti pas juos (Rusų g., Žemieji šančiai)...tikiusoi, kad jie nevažiuos, nes pas mus nepabaigta gaisrinė signalizacija ir neturim gesintuvo, kiek žinau, to reikalauja); durys priešgaisrinės katilinėje, yra langelis ir išėjimas į lauką...

*pasiskambinau firmelei, kuri daro varžųmatavimus, sakė kad viskas+dar pridavimas VEI kainuos apie 400 Lt, į tą kainą pažadėjo sutavrkyti reikalus ir su šilumos inspektoriumi, matysim kaip čia bus....šioje srityje nebaigtumų daugiau, todėl reikia, kad inspektorius mūsų nė akyse nebūtų regėjęs blush2.gif

*dar reikia susirasti tą žmogų, kuris turėjo būti mūsų techniniu prižiūrėtoju, nes ir jo reikės parašo....

*sodų bendrijos pirmininko parašą turiu....

kai visi pasirašys, tada reikės vėl eiti pas statybos inspektorę....

iki dabar esu išleidui virš 1000 Lt....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 24 lapkričio 2009 - 18:13
Kokiam čia mieste, kadangi abai keistai maža kaina už elektros pridavimą. Spėju už elektros instaliacijos patvarkymus jie atsigriebs.
Atsakyti
nežinau, kas kur dar atsigriebs, bet visos varžos pas mus gerai, beliko tik įsikalti į žemę strypuką (čia įžeminimui), daugiau jokių patarimų nedavė (net ir dėl šviestuvų nieko nesakė drėgnose patalpose, nors pas mus tik lenino lemputės kabo)...pažadėjo ryt ar kitą savaitę atnešti parašiukus.....o man kaip tik kaina didoka atrodo, bet niekur daugiau nesiskambinėjau, firma iš mano rajono tiesiog (kai viską susitvarkysiu, tada ir parašysiu iš kokio lotuliukas.gif ) g.gif

o kas nežno kas tie varžų matavimai (na aš pavyzdžiui nežinojau ax.gif ), tai su tokiu strypu ir aparačiuku prieliečia prie kiekvienos rozetės, buitinės technikos ir ten žiūri parodymu...paskui kieme susmeigia porą kuolų į žemę, juos sujungia su laidais ir su strypu paliečia kažkur ten prie elektros stulpo (nemačiau tiksliai blush2.gif )...na ir dar ten kažką žiūri namuose toj dėžutėj, kur yra visi saugikliai)....na čia tiksliai nieko nepaaiškinau, bet bent jau kad įsivaizduoti ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 26 lapkričio 2009 - 13:00
QUOTE(Ilgakase @ 2009 11 26, 12:58)
nežinau, kas kur dar atsigriebs, bet visos varžos pas mus gerai, beliko tik  įsikalti į žemę strypuką (čia įžeminimui), daugiau jokių patarimų nedavė (net ir dėl šviestuvų nieko nesakė drėgnose patalpose, nors pas mus tik lenino lemputės kabo)...pažadėjo ryt ar kitą savaitę atnešti parašiukus.....o man kaip tik kaina didoka atrodo, bet niekur daugiau nesiskambinėjau, firma iš mano rajono tiesiog (kai viską susitvarkysiu, tada ir parašysiu iš kokio  lotuliukas.gifg.gif

o kas nežno kas tie varžų matavimai (na aš pavyzdžiui nežinojau  ax.gif ), tai su tokiu strypu ir aparačiuku prieliečia prie kiekvienos rozetės, buitinės technikos ir ten žiūri parodymu...paskui kieme susmeigia porą kuolų į žemę, juos sujungia su laidais ir su strypu paliečia kažkur ten prie elektros stulpo (nemačiau tiksliai  blush2.gif )...na ir dar ten kažką žiūri namuose toj dėžutėj, kur yra visi saugikliai)....na čia tiksliai nieko nepaaiškinau, bet bent jau kad įsivaizduoti ....

Vien varzu matavimo pridavimui neuztenka.
Parašiukus kieno jie atves? savo varzu matavimo ar energetikos inspektoriaus?
tam kad pasirasytu inspektorius reikia ji atsivesti i vieta. jis apeina apziuri ir pasiraso. jei randa priekabiu tai nesiraso ir liepia patvarkyti. tada vel ji reikia atsivezti.
Kokiam cia rajone pridavinejat?
Atsakyti
atveš man jau vyriausiojo inspektoriaus parašą, nes pasiėmė parašų lapus (na tikiuosi doh.gif )...taigi nereiks nei elektros, nei katilinės projekto, nei kitų dokumentų....na bent jau energetiko parašo gavimui...nebent dar šių dokumentų reikalautų statybos inspektorius vėliau, bet nieko neminėjo, tai tikiuosi, kad praslysiu drinks_cheers.gif tfu tfu tfu lotuliukas.gif
Atsakyti
Pagaliau baigiau savo vargelius. Jau pridaviau Registrų centrui Užbaigto statinio pripažinimo tinkamu naudoti aktą. Kauno miestas.
1. Susirinkau turimus dokumentus: projektą, ašių nužymėjimo aktą. Pasidariau kadastrinius matavimus (600 Lt), statinio išpildomąją nuotrauką (250 Lt), iš vandentiekio ir dujų susirinkau kontrolines nuotraukas (kopijas padarė už dyką, tik reikėjo iš anksto susitarti ir nuvažiavus palaukti).
2. Inspektorė paskyrė komisijos datą ir sutarėm laiką, kada turim atvažiuoti pasiimti komisijos narius, t.y. statybos inspektorę, gaisrininkų atstovą ir žmogų iš Energetikos inspekcijos. Sutartu laiku pasirodė tik inspektorė. Važiavo į vietą. Namo vidaus visai nežiūrėjo. Didžiausią dėmesį skyrė sklypo riboms, t.y. ar neaptverta sklypui nepriklausanti žemė. Bet detalių matavimų nedarė.
3. Kitą dieną nuvažiavome pas gaisrininkus. Susirinkau visus turimus dokumentus - priešgaisrinių durų atitikties sertifikatą, borolito pirkimo kvitus (juo impregnavom stogo medieną), gesintuvo pirkimo kvitą. Gaisrininkai pavartė popierius ir pasakė, kad pasirašys, bet tik po energetikų.
4. Prieš metus elektrikas buvo tvarkęs lengvatinį tarifą, kai maistui naudojama elektrinė viryklė, ir buvo gavęs tokią pažymą iš Energetikos inspekcijos. Sakė, kad tos pažymos užteks. Deja, laikinai einantis pareigas vadovas pamatęs buvusio vadovo parašą ant pažymos tapo labai griežtu ir nukreipė mane tiesiai pas inspektorių. Tasai susakė viską ir dar perpėjo, kad tai tik elektrai. Katilinei reikia eiti pas kitą inspektorių. Neliko nieko kito kaip ieškotis, kas gali sutvarkyti tą pažymą. Elektros dalis kainavo 30Lt oficialus mokestis ir 150 Lt žmogui, kuris išmatavo varžas ir atvežė pasirašytą pažymą. Daug sunkiau buvo su katiline. Mėginau šnenkėtis su inspektoriumi pati, bet jis būtinai reikalavo visokių sistemos išbandymo aktų, hidraulinių bandymų aktų ir pan. Kreipiausi į katilą montavusį žmogų. Teko gan ilgai "minti ant kulnų", kol galiausiai gavau tą pažymą. Kol kas sumokėjau oficialų 30 Lt mokestį ir 50 Lt popierius tvarkiusiam žmogui. Taigi, vien Energetikos inspekcijos vadovo parašas oficialiai kainuoja 60 Lt. Realios naudos iš jų patikrinimo jokios - juk visi popieriai tvarkomi atgaline data. Vienintelė pamoka - samdant elektriką ir perkant katilą iš karto reikia reikalauti, kad ne tik padarytų darbą, bet ir sutvarkytų pažymas.
5. Atvažiavau pas gaisrininkus, tikėdamasi nesunkiai gauti pažadėtą parašą. Bet teko jų atstovą parsivežti namo. Tasai viską apžiūrėjo ir dar prigrasė nusipirkti po dūmų detektorių visuose miegamuosiuose. Tik tada pasirašė.
6. Pasiskambinau architektui, su kuriuo buvo sutarta, kad į projekto kainą įeina ir formali techninė priežiūrą. Nuvažiavau pas techninį prižiūrėtoją, kurį mačiau pirmą kartą, ir gavau jo parašą už dyką.
7. Visus 3 pasirašytus egzempliorius nunešiau į Statybų inspekciją ir gavau jų parašą.
Tokia tai istorija. Labiausiai papiktino Energetikos inspekcijos "darbas". Manau, kad realiai atliekama jų funkcija tikrai būtų naudinga - juk tiek elektra, tiek šildymo sistema yra vienos iš esminių. Bet jie net neketina dirbti tam, kad statytojui būtų lengviau. Į pastabą, kad būtų naudinga kartu su statybų leidimu gauti kokį nors lankstinuką su populiariai išdėstyta informacija, kokie reikalavimai šioms sistemoms, ko reikės priduodant jas ir pan., buvo tik kreivai šyptelta ir pasakyta, kad per daug dažnai keičiasi STR ir reikalavimai.
Sėkmės visoms ir visiems, kurie patys tvarkosi namo pridavimą. Nėra taip baisu. Manau, kad ir pigiau nei ką nors samdyti. Tiesa, visur tenka važinėti darbo metu. Bet šiais krizės laikais juk mūsų laikas ne toks jau ir brangus, ar ne?
Atsakyti
Norėjau paklausti AGi, ar Statybų Inspektorei ir gaisrininkui nereikėjo elektros ir šildymo projektų? nes aš turiu tik parašus tuose lapuose, o jokių kitų dokumentų nėra ax.gif
Atsakyti
Labas AGI, jei nebutu sunku gal galetum isvardinti kokiu tiksliai dokumentu reikia del katilines pridavimo, nes dabar kaip tik pas mane santechnikai montuoja visa silumos uki. Tai kol pinigai nesumoketi noriu tiksliai zinoti kokius "linkejimus" perduoti santechnikui. Is anksto dekui
Atsakyti
Laba,

bandom priduoti ir mes savo nebaigtas statybas. Tvarkomes dalini pridavima.

Gal kas galetu pagelbeti...

Niekaip nerandu kas sutalpinta i savoka - esminiai konstrukcijos pakeitimai. Gal kas zinot kas tai ir kur tai galima rasti?

Jei konkreciai, tai viena langa is apacios nedamuryjom kelias eiles plytu, is virsaus - per kelias plytu eiles isdidinom. Is principo jo matmenis is 2,5 x 1,5m pasikeite i 2,5 x 2,0. Tai niekur negalu surasti kaip sitas veiksmas traktuojamas?

Aciu.
Atsakyti
Sveiki,

Mes dar nė nepradėjom statybų smile.gif, bet artėjam prie to momento ir iškilo klausimas:
ar priduodant namą reikia kažkokių dokumentų, popierių parodančių iš kokių lėšų pastatytas namas? Ar reikalinga kažkokia sutartis su statybine firma kuri mums tą namą statys? O kaip tuo atveju, jei bandysime patys jį statyti?
Ačiū
Atsakyti
AGI, ar reikalavo statybos žurnalo? Mes statėme patys, tai kaip ir nepildėm g.gif
Atsakyti
QUOTE(MagnolijaB @ 2009 12 06, 20:54)
Sveiki,

Mes dar nė nepradėjom statybų smile.gif, bet artėjam prie to momento ir iškilo klausimas:
ar priduodant namą reikia kažkokių dokumentų, popierių parodančių iš kokių lėšų pastatytas namas? Ar reikalinga kažkokia sutartis su statybine firma kuri mums tą namą statys? O kaip tuo atveju, jei bandysime patys jį statyti?
Ačiū

JEI PATYS STATYSIT, TAI STATYBŲ ŽURNALE ĮRAŠYSIT, KAD STATYTA ŪKIO BŪDU....O JEI SAMDYSIT, TAI JAU VIEN DĖL SAVO RAMYBĖS, PASIRAŠYKIT SUTARTĮ, IŠ SAVO SKAUDŽIOS PATIRTIES PATARIU ax.gif MUMS KOL KAS NIEKUR NEEIĖKJO PAŽYMŲ IŠ KUR ĖMĖM PINIGUS (BET AIŠKU DAR NE VISAI PABAIGA), BET JUK IŠ ORO NESTATYSIT, ARBA PASKOLĄ IMAT, ARBA ALGOS LABAI DIDELĖS smile.gif IR DAR - BŪTINAI RINKIT STATYBINIŲ MEDŽIAGŲ KVITUS IR ATITIKTIES SERTIFIKATUS (PRAŠYTI PERKANT)...
Papildyta:
QUOTE(Jurgina777 @ 2009 12 07, 12:57)
AGI, ar reikalavo statybos žurnalo? Mes statėme patys, tai kaip ir nepildėm  g.gif

O ČIA TAI JAU NUO KONKRETAUS INSPEKTORIAUS PRIKLAUSO, AR PRASLYSIT,AR NE....PAGAL ĮSTATYMUS - PRIKLAUSO PILDYTI blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 07 gruodžio 2009 - 12:10