Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grįžti į Lietuvą gyventi?

Ho ho ho, Vilnera - tikybos mokytoja!!! lotuliukas.gif Vilnera, tu paklausei sios temos dalyviu, ka jos gero padare savo gimtinei, o as va emiau, tau atsakiau. Ir kazkaip likai nepatenkinta mano atsakymu g.gif Viskas del kirilicos? mirksiukas.gif

Mano nuomone, motyvacijos keist savo gyvenima suteikia tevai, seima ir asmenines gyvenimo aplinkybes, o ne gimtine! Ta gimtine tai tik vieta, kur veiksmas vyksta.
Atsakyti
QUOTE(alinuksss @ 2009 01 26, 13:59)
be to jei manai kad visos mokyklos kaip norvegijoi klysti, mano drauge ten su vaiku isvaziavus , sake kad pamoka vyksta 10 min, o pertraukos po val ar puse valandos jau nepamenu, tik tikrai zianu kad sake pamoka ten 10 min, ,

Nesupykit, bet jums pasake visiskai TOTALIA NESAMONE. Mano vaikas lanko mokykla trecius metus, pamokos kaip ir Lietuvoje- akademine valanda- 45 minutes, pertraukos-10-15 minuciu.
Va, kas kardinaliai skiriasi nuo Lietuvos, tai mokytojo ir mokinio santykis, bei poziuris i zmogaus saves suvokima, bei patycias. Ne veltui cia vaziuoja visokios grupes is Lietuvos. Keliones tikslas - Stabdyk patycias - lietuviai mokosi dirbti is norvegu.
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2009 01 26, 15:15)
Norvegijoj, beja, man irgi gera. Kad Norvegijos mokymo sistema per lengva, isvada ne vien mano- ta pati sako ir norvegai-mokytojai.

LABAI daug kas priklauso nuo mokyklos. Jei pedagogai mato, jog vaikas kazkam gabus, ji skatina eit tolyn, duoda papildomu uzduociu. Bet tu, kam nesiseka, zemyn nesodina.Tiesiog programos yra pakankamai lankscios ir pritaikytos ne vien moksliukams smile.gif

Atsakyti
As niekada nesigailejau isvykusi is Lietuvos.Labai greitai adaptavausi kitoje salyje ir prabuvus 5 metus,suprantu,kad grizus butu sunku gyventi. As klausiau savo sirdies,kuri manes neapgavo. Nekamuoja tevynes ilgesys, su artimaisiais pasimatome,taciau vis dazniau mano seima ar draugai atvyksta cia pasisveciuoti,nei as griztu ten. Mes patys pasirenkame,kas mums atrodo geriausia. Taciau pasiklausius ir paskaicius kaip siuo metu zmones gyvena Lietuvoje,tikrai sunkiai suvokiama,ypac tiems,kurie gauna minimalias pajamas. Gaila,kad valstybe nei kiek nepalengvina zmoniu geroves, viskas tik brangsta ir tt.
Todel siandien grizimo i tevyne planuose dar nera.
Atsakyti
kaip kazkas jau ir minejo, ziniasklaida yra blogis gun_bandana.gif
kada cia, blyn, straipsni skaiciau lryte g.gif bene pavadinimas buvo : puga traiske zmoniu gyvybes blink.gif o ten raso: buvo -6 salcio, smarkiai snigo. vienas senukas, bene del insulto ar kazko buvo rastas stoteleje, kitas vaikinukas, beje, sergantis epilepsija, dingo...vienas komentatorius labai taikliai parase: sekanti karta kai bus salciau ir pustys, pavadinkit straipsni - IS DANGAUS KRENTANTYS SNIEGO GABALAI DAUZE ZMONEMS GALVAS g.gif
Atsakyti
QUOTE(Borderline @ 2009 01 26, 21:02)
1.Ho ho ho, [b]Vilnera - tikybos mokytoja!!! lotuliukas.gif [B][B]Vilnera[/b], tu paklausei sios temos dalyviu, ka jos gero padare savo gimtinei[/B], o as va emiau, tau atsakiau[/B]. Ir kazkaip likai nepatenkinta mano atsakymu g.gif Viskas del kirilicos? mirksiukas.gif

2.Mano nuomone, motyvacijos keist savo gyvenima suteikia tevai, seima ir asmenines gyvenimo aplinkybes, o ne gimtine! Ta gimtine tai tik vieta, kur veiksmas vyksta.

1.Cia jums daznai taip iseina priimt trokstamus dalykus kaip esamus? biggrin.gif
2.Ar tikrai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 27 sausio 2009 - 11:06
QUOTE(špokulia @ 2009 01 27, 01:06)

LABAI daug kas priklauso nuo mokyklos. Jei pedagogai  mato, jog vaikas kazkam gabus, ji skatina eit tolyn, duoda papildomu uzduociu. Bet tu, kam nesiseka, zemyn nesodina.Tiesiog programos yra pakankamai lankscios ir pritaikytos ne vien moksliukams smile.gif

Mokyklu psichologine atmosfera yra nuostabi. Rupestis fizine sveikata-grudinimas-irgi puiku. Pats poziuris i zinias-kaip i toki neisskirtinos svarbos dalyka man nelabai... Nes vaikas greit pajunta, jog nera reikalo siekti kazko daugiau..
Ir vat taip lyginu sau lietuviska mokymo sistema su norveg..-ir niekaip neiseina uzdet lietuviskajai riebaus minuso. Galu gale,kasdien naudojuos lietuvisku bagazu,kuri gavau mokykloj (konkreciai-turejau geras mokytojas,kurios ismoke,KAIP mokytis uzsienio kalbos-tai vat ir savo vaikams noreciau panasaus bagazo)
Sudetingas sitas mokslo klausimas man smile.gif Opus..
Atsakyti
Man atvirksciai atrodo, kad Lieuvos svietimo sistema yra ne kokia - na bent jau mane moke kalti viska, reikedavo ATSAKINET, o ne pvz., parengti referata ar ka panasaus, t.y., vaizdingo, isimenamo, idomiai pateikto, paciu mokiniu sudaryto ir isnarsyto.

Na bet as jau seniai besimokiau, gal dabar jau ir kitaip, o gal blogose mokyklose buvau, nors 3 teko pakeist, ir visur tas pats - sausa info, bjaurios tarybines mokytojos, kai kurios is ju abejingos, kai kurios pernelyg ikyrios, kalimas, atsakinejimas, kontroliniai be galo...nzn kas ten gero + budavo labai salta ziema as ten sunkiai issededavau po 7 pamokas - kruvis man buvo per didelis, o dar namu darbai...grizdavau namo visa suledejus, miegot, o tada namu darbu ruost...nykus, slogus prisiminimai...
Atsakyti
siuo metu i Lt gristi tikrai nepatarciau. kainos jau seniai ten neatitinka realybes, bet siuo metu situacija yra tiesiog tragiska doh.gif sumoki daug nusiperki paskutini s.... atsiprasant. zmones viskuo nusivyle, nepatenkinti, niurus ir nesistebiu tuo nei kiek.
apie svietimo sistema snekejot, mano galva Lt svietimo sistema tikrai prasta. aukstasis svietimas isvis drystu teigti yra zluges, kas yra labai apmaudu verysad.gif mokykloje vaikai nera mokomi mastyti, kuri, atsiskleisti kaip asmenybem, o tik kalti, iskalti ir pakartoti. aisku nesneku apie visas mokyklas, ypa prestizines ten galbut kitaip, bet kiek teveliu gali ten savo vaikucius vesti ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE((april) @ 2009 01 27, 07:06)
siuo metu i Lt gristi tikrai nepatarciau. kainos jau seniai ten neatitinka realybes, bet siuo metu situacija yra tiesiog tragiska  doh.gif  sumoki daug nusiperki paskutini s.... atsiprasant. zmones viskuo nusivyle, nepatenkinti, niurus ir nesistebiu tuo nei kiek.
apie svietimo sistema snekejot, mano galva Lt svietimo sistema tikrai prasta. aukstasis svietimas isvis drystu teigti yra zluges, kas yra labai apmaudu verysad.gif mokykloje vaikai nera mokomi mastyti, kuri, atsiskleisti kaip asmenybem, o tik kalti, iskalti ir pakartoti. aisku nesneku apie visas mokyklas, ypa prestizines ten galbut kitaip, bet kiek teveliu gali ten savo vaikucius vesti ?  smile.gif

As i LT grizti neplanuoju,tik del svietimo sistemos ,tai as turiu gera nuomone.Nezinau ,gal dabar sistema ir pasikeitusi labai ,as tiesiog prisimenu savo laikus ,kad net dabar turiu savo is darzelio sasiuvinius tavrkingus ,kaip mokiausi rasyti. Buvo vasarai kazkoks dailyrastis uzduodamas.uztai dabar mano vyras grozisi ,kad lietuviai labai graziai raso.O mano dukra dabar is darzelio parsinesa kruva popieriu kazkokiu ir nesuprasi kada ji cia ka rase ,kada ka klijavo.Gal ir Lt dabar tas pats as juk nezinau? Betg as pati buvau vazinejau i Lt ir ne is kieno nors pasakojimu ,o is savos patirtias galiu pasakyti ,kad viskas buvo labai shaunu pirma savaite ,sakiau ,kad butinai grisiu kada nors ,antra savaite jau pajutau realybe ,trecia savaite jau ilgejausi namu ,o ketvirta vos nebegau keisti bilieto ,kad greiciau varyt namo.Manau ,kad vaikams vasara tai smagu Lt ,jei kas turi koki kaima. Galbut zmonems geriau Lt jei kur nors uzsieny reikia dirbti kokius sunkius darbus .O as dirbu ta pati ,ka ir Lt ,tiesiog uz ta pati darba galiu sau leisti gyventi ,o ne egzistuoti. Stai jau 10 metu prabego ...Gal kokiu 4-5 metus dar tikejau ,kad grysiu ,bet kuo toliau ,tuo tikimybe mazeja.
Atsakyti
QUOTE(valdele @ 2009 01 27, 18:22)
Betg as pati buvau vazinejau i Lt ir ne is kieno nors pasakojimu ,o is savos patirtias galiu pasakyti ,kad  viskas buvo labai shaunu pirma savaite ,sakiau ,kad butinai grisiu kada nors ,antra savaite jau pajutau realybe ,trecia savaite jau ilgejausi namu ,o ketvirta vos nebegau keisti bilieto ,kad greiciau varyt namo.Manau ,kad vaikams vasara tai smagu Lt ,jei kas turi koki kaima. Galbut zmonems geriau Lt jei  kur nors uzsieny reikia dirbti kokius sunkius darbus .

į Lietuvą važiuot tikrai faina, kai važiuoji kaip turistas. tada viskas gražu, miela, vaikams smagu.
bet jei reiktų apsigyvent, ypač po dabartinio gyvenimo -- tai šiurpas nupurto.

o dėl tos švietimo sistemos -- o kuo jinai tokia gera Lietuvoj? g.gif kad daug žinių duoda? kam jos? tiek kiek reikėjo mokykloj vyresnėse išzubrint visokių nesąmonių, tai nifiga dabar neprisimenu. kad abiturientai prieš egzaminus raminamuosius geria, kad klesti smurtas ir patyčios, kad vienas spec. poreikių erelis gali visą klasę šokdint, o pedagogai negali nieko padaryt. tiesiog jėgiška sistema. neturiu jokios nostalgijos mokyklai.
jau tegu mano vaikas mažiau formulių mokės, bet mokysis labiau civilizuotoj aplinkoj.
Atsakyti
QUOTE(valdele @ 2009 01 27, 18:22)
As i LT grizti neplanuoju,tik del svietimo sistemos ,tai as turiu gera nuomone.Nezinau ,gal dabar sistema ir pasikeitusi labai ,as tiesiog prisimenu savo laikus ,kad net dabar turiu savo is darzelio sasiuvinius tavrkingus ,kaip mokiausi rasyti. Buvo vasarai kazkoks dailyrastis uzduodamas.uztai dabar mano vyras grozisi ,kad lietuviai labai graziai raso.O mano dukra dabar is darzelio parsinesa kruva popieriu kazkokiu ir nesuprasi kada ji cia ka rase ,kada ka klijavo.Gal ir Lt dabar tas pats as juk nezinau? Betg as pati buvau vazinejau i Lt ir ne is kieno nors pasakojimu ,o is savos patirtias galiu pasakyti ,kad  viskas buvo labai shaunu pirma savaite ,sakiau ,kad butinai grisiu kada nors ,antra savaite jau pajutau realybe ,trecia savaite jau ilgejausi namu ,o ketvirta vos nebegau keisti bilieto ,kad greiciau varyt namo.Manau ,kad vaikams vasara tai smagu Lt ,jei kas turi koki kaima. Galbut zmonems geriau Lt jei  kur nors uzsieny reikia dirbti kokius sunkius darbus .O as dirbu ta pati ,ka ir Lt ,tiesiog uz ta pati darba galiu sau leisti gyventi ,o ne egzistuoti. Stai jau 10 metu prabego ...Gal kokiu 4-5 metus dar tikejau ,kad grysiu ,bet kuo toliau ,tuo tikimybe mazeja.

as ir is pradziu tikejau kad grisim ir sakiau kad noriu, jog mano vaikai augtu Lt. bet situacija manau Lt pablogejo, arba mano poziuris pasikeite. apie svietimo sistema uzsiminiau tik todel kad maciau diskusija jau buvo prasidejus.
man gaila tik vieno , kad gyvendami uzsieni mes mazai laiko praleidziam su tevais, seneliais. seneliai anuku nemato, anukai seneliu.o juk zmones nejauneja, ir gyvenimelis i pabaiga eina, o laikas taip greitai bega doh.gif ir kartais pagalvoji kad tai svarbiau uz visus materialius dalykus, todel mes neatmetam galimybes gristi i Lt, nors manau sunku butu man ten vel priprasti g.gif
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2009 01 27, 18:40)
į Lietuvą važiuot tikrai faina, kai važiuoji kaip turistas. tada viskas gražu, miela, vaikams smagu.
bet jei reiktų apsigyvent, ypač po dabartinio gyvenimo -- tai šiurpas nupurto.

o dėl tos švietimo sistemos -- o kuo jinai tokia gera Lietuvoj?  g.gif kad daug žinių duoda? kam jos? tiek kiek reikėjo mokykloj vyresnėse išzubrint visokių nesąmonių, tai nifiga dabar neprisimenu. kad abiturientai prieš egzaminus raminamuosius geria, kad klesti smurtas ir patyčios, kad vienas spec. poreikių erelis gali visą klasę šokdint, o pedagogai negali nieko padaryt. tiesiog jėgiška sistema. neturiu jokios nostalgijos mokyklai.
jau tegu mano vaikas mažiau formulių mokės, bet mokysis labiau civilizuotoj aplinkoj.

as ir pritariu kad Lt per daug visko bando ikisti i galva, kiek visokiu nesamoniu reikejo iskalt, ir kokia man dabar nauja??? ogi jokios, nieko nepamenu, niekur daabr ir nepanaudociau. kaikas gali sakyti bendras isprusimas... bet man butu labiau pravestes bendras isprusimas ekonomikoj, verslo pagrindaim ar kokia psihologija. ka uzsieni vaikai mokykloj jau mokosi, aisku pagrindus pacius, bet nors jau turi bendra supratima ir lengviau pasirenka tolimesni kelia.
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...php?id=20303167
Kaip jums blink.gif blink.gif
Nu po tokiu straipsniu isvis "atsoka fantazija" grizt... JAV reiskia nori "apsivalyti", o LT kaip visada, vietoj to, kad sprestu bedarbystes klausimus ir pan., stai kokius sprendimus ruosiasi priimti doh.gif Truksta zodziu.. Geriau pasirupintu, kad like neissibegiotu kas kur..
Atleiskit, jei ka ir supykdziau savo postu, bet negalejau sulaikyti pasipiktinimo siuo Lietuvos valdzios sprendimu mastau.gif protest.gif
Atsakyti