QUOTE(valdele @ 2009 01 27, 18:22)
As i LT grizti neplanuoju,tik del svietimo sistemos ,tai as turiu gera nuomone.Nezinau ,gal dabar sistema ir pasikeitusi labai ,as tiesiog prisimenu savo laikus ,kad net dabar turiu savo is darzelio sasiuvinius tavrkingus ,kaip mokiausi rasyti. Buvo vasarai kazkoks dailyrastis uzduodamas.uztai dabar mano vyras grozisi ,kad lietuviai labai graziai raso.O mano dukra dabar is darzelio parsinesa kruva popieriu kazkokiu ir nesuprasi kada ji cia ka rase ,kada ka klijavo.Gal ir Lt dabar tas pats as juk nezinau? Betg as pati buvau vazinejau i Lt ir ne is kieno nors pasakojimu ,o is savos patirtias galiu pasakyti ,kad viskas buvo labai shaunu pirma savaite ,sakiau ,kad butinai grisiu kada nors ,antra savaite jau pajutau realybe ,trecia savaite jau ilgejausi namu ,o ketvirta vos nebegau keisti bilieto ,kad greiciau varyt namo.Manau ,kad vaikams vasara tai smagu Lt ,jei kas turi koki kaima. Galbut zmonems geriau Lt jei kur nors uzsieny reikia dirbti kokius sunkius darbus .O as dirbu ta pati ,ka ir Lt ,tiesiog uz ta pati darba galiu sau leisti gyventi ,o ne egzistuoti. Stai jau 10 metu prabego ...Gal kokiu 4-5 metus dar tikejau ,kad grysiu ,bet kuo toliau ,tuo tikimybe mazeja.
as ir is pradziu tikejau kad grisim ir sakiau kad noriu, jog mano vaikai augtu Lt. bet situacija manau Lt pablogejo, arba mano poziuris pasikeite. apie svietimo sistema uzsiminiau tik todel kad maciau diskusija jau buvo prasidejus.
man gaila tik vieno , kad gyvendami uzsieni mes mazai laiko praleidziam su tevais, seneliais. seneliai anuku nemato, anukai seneliu.o juk zmones nejauneja, ir gyvenimelis i pabaiga eina, o laikas taip greitai bega

ir kartais pagalvoji kad tai svarbiau uz visus materialius dalykus, todel mes neatmetam galimybes gristi i Lt, nors manau sunku butu man ten vel priprasti
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2009 01 27, 18:40)
į Lietuvą važiuot tikrai faina, kai važiuoji kaip turistas. tada viskas gražu, miela, vaikams smagu.
bet jei reiktų apsigyvent, ypač po dabartinio gyvenimo -- tai šiurpas nupurto.
o dėl tos švietimo sistemos -- o kuo jinai tokia gera Lietuvoj?

kad daug žinių duoda? kam jos? tiek kiek reikėjo mokykloj vyresnėse išzubrint visokių nesąmonių, tai nifiga dabar neprisimenu. kad abiturientai prieš egzaminus raminamuosius geria, kad klesti smurtas ir patyčios, kad vienas spec. poreikių erelis gali visą klasę šokdint, o pedagogai negali nieko padaryt. tiesiog jėgiška sistema. neturiu jokios nostalgijos mokyklai.
jau tegu mano vaikas mažiau formulių mokės, bet mokysis labiau civilizuotoj aplinkoj.
as ir pritariu kad Lt per daug visko bando ikisti i galva, kiek visokiu nesamoniu reikejo iskalt, ir kokia man dabar nauja??? ogi jokios, nieko nepamenu, niekur daabr ir nepanaudociau. kaikas gali sakyti bendras isprusimas... bet man butu labiau pravestes bendras isprusimas ekonomikoj, verslo pagrindaim ar kokia psihologija. ka uzsieni vaikai mokykloj jau mokosi, aisku pagrindus pacius, bet nors jau turi bendra supratima ir lengviau pasirenka tolimesni kelia.