Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grįžti į Lietuvą gyventi?

QUOTE(Limcamca @ 2012 03 22, 11:58)
As, kalbu apie varianta, kai nera pazistamu. Yra vaikas is gatves. Kad jau visi taip atsidavusiai dirbtu  rolleyes.gif

As irgi. Minty turejau, kad net kai mokytoja mamos drauge(LT), nera net is tolo panasu i visai svetima zmogu - mokytoja cia, UK. Pacia geriausia prasme. Cia kaip mamos tos mokytojos. O direktorius tete laugh.gif .

Jau net nekalbu apie vaika is gatves, kai net demesys po blatu neprilygsta cionyksciui.
Atsakyti
QUOTE(kristuks1982 @ 2012 03 20, 22:51)
Aukštasis mokslas tai čia labai geras neveltui daug kas čia važiuoja studijuoti, bet pradinis vidurinis tai kaip pas mus Lietuvoj vaikų darželis. Čia su jais žaidžia mokyklose. Pati mokytoja pasake jei vaikas nenori ko nors daryti jokiu būdu negalima jo versti. Taip kad čia vaikas turi teise pasirinkti mokytis ar tik smgiai leisti laiką mokykloje.
Bet mes iškart nukrypom nuo temos:( aš čia rašydamas tikrai nesiruosiau užvesti diskusijų apie švietimą, man tik idomu kaip Lietuvos mokyklos priima buvusiu emigrantų vaikus? Ar jie pagal metus eina į ta klase kur priklauso ar juos priema į jaunesnių kad pasivytu bendraamzius?

Emigrantu vaikai, kurie mokesi kitose salyse, eina mokytis i tos klases lygi kuri nustato mokykla, po vaiko islaikytu testu rezultatu. Yra specialus testai patikrinti vaiku zinias po kiekvienu mokslo metu ir po ju nustatoma ar vaikas isisavino tu metu kursa ir gali eiti mokytis aukstesniame lygyje. Jusu vaikai gaus testus (lietuviu kalba, matematika,ir dar bedro issilavinimo testas, o vyresniems vaikams ieina daugiau destomu dalyku kaip lt istorija ir dar kazkas, tikslai nezinau) ir pagal ju rezultatus nustatys jums i kuria klase eis jusu vaikai. Bent taip buvo mano drauges dukrai, kada jie gryzo gyventi i lt is uk, mergairtei buvo 8 metai ir ji turejo eiti i pirma klase, nes neislaike lietuviu kalbos testo.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 14:20)
Limcamca, kada jūs paskutinį kartą susidūrėte su lietuviška mokykla ir bendravote su mokytojais, matėte jų darbą su vaikais mokykloje, kad galite taip teigti? g.gif  Man jūsų pasisakyme kvepia sovietinėmis atliekomis, kad ataip buvo, tikrai.\
Mano patirtis gi visai kitokia. Mano sūnaus klasėje mokytoja yra klasės draugė. Tai nereiškia, kad jos nereikia gerbti, bet šiaip bendravimas yra superinis, vaikai myli mokytoją.

Atsakysiu as uz limcamca, nes pries pusantru metu mes cia atvaziavom. Lt mokytojai priskiria save nezemiskoms butybems biggrin.gif palyginus su UK mokytojais. Galiu palyginti gan drasiai. Cia (UK) mano dukra net nusipurte pagalvojus apie LT mokykla, nors ten ji nebuvo nei pastumdele, nei kokia nevykele. Mokinosi labai gerais pazymiais.
Daug ka pasako ir tai, kad vaika kelia pagal metus i klase, o ne pagal kazkoki testa. Vaikai gabus, greit pasiima naujoves ir netraumuojami. O vat LT situacija kita. Labai abejoju ar islaikytu vaikas matematika, Lietuvos istorija nekalbant apie lietuviu kalbos gramatika ar literatura rolleyes.gif . Faktas, kad bus nukeltas mokytis su mazais vaikais is ko po to psichologines problemos prasideda ir nenoras mokytis atsiranda... vaiku traumavimas.

QUOTE(Kuzia @ 2012 03 22, 15:13)
Mano rate irgi yra mokytoju LT. Ir darzelio aukletoju. O dar pas jas mano sunus darzeli lanke, tai isvis buvo kaip dievo ausy. Bet tai ne is tolo neprilygsta tam, ka as matau cia, UK, mano vaiku mokyklose/darzely. Sunkiai suvokiamas aukstasis mokytojavimo pilotazas cool.gif .

100 proc. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo huga: 22 kovo 2012 - 16:50
Tema darosi panaši į "kokios idealios yra UK mokyklos".
Jei nesiruošiate grįžti į Lietuvą gyventi, net tokios minties sau neprisileidžiate, nes UK viskas taip gerai, tai jums šitoje temoje kaip ir nereikėtų diskutuoti, nes čia kalbasi norintys grįžti ir ieškantys galimybių.

QUOTE(Limcamca @ 2012 03 22, 13:41)
Mano seimoje yra dirbanciu mokytoju  tongue.gif Draugu tarpe, taip pat.
O, kada jus paskutini karta susidurete su UK mokytojais?  g.gif

Aš neesu susidūrusi su UK mokytojais, nes grįžau į LT prieš 3 metus iš kitos šalies, ir nevarau ant LT mokyklų, nes esu dėkinga šaliai, mane išmokslinusiai ir kuri mano vaiką moko lietuvių kalbos, jos istorijos, ir džiaugsiuosi, kai mano vaikas bus testuojamas, nes jam reikia tas žinias turėti.

QUOTE(Kuzia @ 2012 03 22, 15:23)
Jau net nekalbu apie vaika is gatves, kai net demesys po blatu neprilygsta cionyksciui.

Tiesiog mokyklų rojus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 27, 21:48)
Aš neesu
mane išmokslinusiai ir kuri mano vaiką moko lietuvių kalbos

paklauskit vaiko, kaip rasosi *nesu* su 1 *e* ar 2 ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2012 03 27, 22:56)
paklauskit vaiko, kaip rasosi *nesu* su 1 *e* ar 2  ax.gif  4u.gif

Jei jau susirinko tamstos mokytojos, pratęsiu: žodis negali rašytis, jis gali būti tik rašomas ax.gif

Kai argumentai ir faktai nueina miegot, belieka klaidas taisyt.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 27, 23:48)
Jei nesiruošiate grįžti į Lietuvą gyventi, net tokios minties sau neprisileidžiate, nes UK viskas taip gerai, tai jums šitoje temoje kaip ir nereikėtų diskutuoti, nes čia kalbasi norintys grįžti ir ieškantys galimybių.
Aš neesu susidūrusi su UK mokytojais, nes grįžau į LT prieš 3 metus iš kitos šalies, ir nevarau ant LT mokyklų, nes esu dėkinga šaliai, mane išmokslinusiai ir kuri mano vaiką moko lietuvių kalbos, jos istorijos, ir džiaugsiuosi, kai mano vaikas bus testuojamas, nes jam reikia tas žinias turėti.
Tiesiog mokyklų rojus  cool.gif

As kol nebuvau susidurus su UK mokyklom irgi galvojau, kad LT mokyklos labai neblogos rolleyes.gif . Tikrai nenoriu nieko izeidinet ar "varyt" ant savo gimtines, bet... nugi yra tokiu dalyku, kur negali nepastebet mokyklu (tiksliau pedagogu) skirtumu. Apie pacias mokyklas nesiplesiu, nes ir neturtingose klasese gali buti sauni atmosfera, bet pedagogai tai tikrai perdaug isaukstinami LT.
Siomis dienomis mano sese susiduria ( LT) su darzelio kai kuriom problemom. Cia tik parodo, kiek gali sau leisti aukletoja LT. Visu pirma , net nesuprantu, kam reikalingos darzeliuose, mokyklose tevu pareigos g.gif (uzpildymo lape) , kad aiskiau matytusi is ko galima ka tiketis, ar kaip?! Vat jai buvo labai nediplomatiskai pasakyta kodel vaiko nepasiima anksciau, kodel ji nedirbanti , o vaikas lanko darzeli... va tokios uzuominos. Jau net nekalbu, kad LT aukletojos sugeba su aukstakulniais ir siaurais sijonais kazkaip uzsiimti su mazameciais vaikais veiklose rolleyes.gif . As asmeniskai, nenoreciau, kad mano vaikai vel eitu i tokias ugdymo istaigas. Aisku, jeigu nebutu kitokios patirties tai ir nereiktu nieko geriau smile.gif .
Atsakyti
nei gincisiuos,nei irodinesiu,tiesiog is patirties,cia jusu vaikas stojantis i universiteta negaus paskolos gerom salygom,baiges mokslus darbo negaus arba gaus uz minimuma,jus su mazu vaikeliu negausit busto,o kvalifikuotas darbuotojas Lietuvoj nereikalingas,nes daug kainuoja,jamam pigesni ir t.t. ar zinot,kad seniunijos Lietuvoj nespeja skaiciuot nei pasalpu ,nei kompensaciju,nes pilna neturinciu is ko gyventi,ne tik asocialiu ir grizusiu is uzsienio,bet ir su aukstaisiais universitetiniais zmoniu,as dar cia,o brolis seniai isvaziaves,ruosiuosi is paskos,vaikai net neplanuoja ateities cia,nemato jokiu perspektyvu,gaila,bet tiesa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristuleb: 27 kovo 2012 - 23:37
QUOTE(KibirVibir @ 2012 03 27, 22:56)
paklauskit vaiko, kaip rasosi *nesu* su 1 *e* ar 2  ax.gif  4u.gif

vai vai vai rolleyes.gif ne tau kabinėtis prie mano rašybos, kai liežuvis už dantų kliūna ir lietuviškos raidės kažkur "išgaravo"...

QUOTE(huga @ 2012 03 28, 00:25)
As kol nebuvau susidurus su UK mokyklom irgi galvojau, kad LT mokyklos labai neblogos  rolleyes.gif . Tikrai nenoriu nieko izeidinet ar "varyt" ant savo gimtines, bet... nugi yra tokiu dalyku, kur negali nepastebet mokyklu (tiksliau pedagogu) skirtumu. Apie pacias mokyklas nesiplesiu, nes ir neturtingose klasese gali buti sauni atmosfera, bet pedagogai tai tikrai perdaug isaukstinami LT.
Siomis dienomis mano sese susiduria ( LT) su darzelio kai kuriom problemom.  Cia tik parodo, kiek gali sau leisti aukletoja LT. Visu pirma , net nesuprantu, kam reikalingos darzeliuose, mokyklose tevu pareigos  g.gif (uzpildymo lape) , kad aiskiau matytusi is ko galima ka tiketis, ar kaip?! Vat jai buvo labai nediplomatiskai pasakyta kodel vaiko nepasiima anksciau, kodel ji nedirbanti , o vaikas lanko darzeli... va tokios uzuominos. Jau net nekalbu, kad LT aukletojos sugeba su aukstakulniais ir siaurais sijonais kazkaip uzsiimti su mazameciais vaikais veiklose  rolleyes.gif . As asmeniskai, nenoreciau, kad mano vaikai vel eitu i tokias ugdymo istaigas. Aisku, jeigu nebutu kitokios patirties tai ir nereiktu nieko geriau  smile.gif .

Aš tikrai nesakau, kad LT darželiai ir mokyklos yra super, ir aš jiems neturiu priekaištų. Man, grįžusiai iš Skandinavijos, darželių politika irgi buvo, švelniai tariant, keista..... tik mane stebina tas pasakymas, kad visi laukia vietos darželyje po kelis metus, kai mes, grįžę, ją gavome per savaitę.
Bet šioje temoje kalbame ne apie tai, kokios geros yra UK mokyklos, ar kokie blogi yra LT darželiai ir mokyklos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 28 kovo 2012 - 08:16
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 27, 22:48)
Tiesiog mokyklų rojus  cool.gif

Atleiskit, nelabai suprantu, o ką jūs pati šioje temoje veikiate?

QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 28, 09:10)
kad visi laukia vietos darželyje po kelis metus, kai mes, grįžę, ją gavome per savaitę.

Kokiame Lietuvos mieste, rajone, ir prieš kiek laiko į jį užrašėte?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 03 28, 10:42)
Atleiskit, nelabai suprantu, o ką jūs pati šioje temoje veikiate?

Ko kabinejates? g.gif Kas geriau gali patarti nei pats perrejes si kelia?? g.gif
Atsakyti
Ir vis tik labai įdomu būtų išgirsti nuomonę tų, kurie grįžo. Kokie išbandymai sunkiausi, o kas vis tik džiugina? Kokios dažniausiai būna grįžimo priežastys? 4u.gif
Atsakyti