Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja vaikas?

Kuom daugiau susitaupysi, tuom daugiau noresis isleisti. As neislaidavau nei vienai is savo dukru. Mano vyresnele nebuvo lepinama nei per daug graziais rubais, nei visuom kituom. Kiek turejau tiek rupinaus.

Jaunele mano yra ivaikinta. irgi netaupiau. Parsiveziau namo, kai turejau kelis rubelius. ejom i parduotuve ir pirkom. I kaina be abejo ziurejau. Gavau siaip rubleiu nuo kitu draugiu, taigi issivertem.

Vaikui augant poreikia dideja. Taciau arti skurdo ribos... vaikui ne kaip atsiliepia.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2008 09 23, 20:03)
Aha, va kaip tik norėjau klausinėti toliau - kaip ten paskui, kai vaikas auga - jis vis "brangsta"? smile.gif T.y., išlaidos tik didėja? Kaip įsivaizduoju, paskui reiks auklės (o tai kainuoja... kiek maždaug?  unsure.gif ), rūbai bus vis brangesni, pradės normaliai valgyt smile.gif Visokie būreliai, žaislai... Ir, aišku, mokyklinis amžius  g.gif

Palyginimui, kaip vaikai "brangsta". Savaitgalį pirkom vonelę, gultelį į vonelę, 2 seilinukus, čiulptuką, šukučių komplektą laukiamam kūdikiui. Per 80 Lt. Ir paauglei dukrai - bliuzoną. Per 80 Lt. Bet jai nereikia nei čiulptuko, nei vonelės, nei gultelio smile.gif Ar didelis, ar mažas - vaikas yra tiesiog dar vienas šeimos narys. Grubiai imant, išlaidų tiek pat, tik poreikiai kiti. Kūdikiui daugiau kainuos higienos priemonės, paaugliui - telefono sąskaita. Vaikas, grubiai imant, bus dar viena "galva", dėl kurios šeimos biudžetą teks dalinti į viena lygia dalimi daugiau nei iki šiol. O už kiek kas sugeba pragyventi - čia jau kiekvieno galimybių ir sugebėjimų klausimas.
Atsakyti
Susekei smile.gif
Aš jau nebeplanuoju, jau laukiu  mirksiukas.gif  Tik va reikia pasiskaičiuoti, kiek čia pinigų susitaupyt

assa.gif assa.gif
Netaupyk, viskas savaime gausis - pamatysi, kaip smagu leisti. O dar su nestuke.gif įnoriais doh.gif

QUOTE(manjana @ 2008 09 23, 19:31)
Dėl maisto supratau - jei bus pieno, bus pigu (ale man maistui daugiau išsileis)

Taigi tik 500 kcal papildomai reikia. Kur jau čia išlaidos? blink.gif

Su pampersais aišku geras klausimas. Kažkokie daugkartiniai girdėjau atsirado Kaži, gal ne tik ekologiški, bet ir ekonomiški? Niekas nebandėt?

Klausk Rasmos - ji naudoja. Aš nusprendžiau, kad man skalbti per daug energijos ir miltelių susieikvos, man neapsimoka blush2.gif

Rūbus turbūt sunkiausia apskaičiuot... Na vis tiek, 50 Lt tai tikrai reikės per mėnesį, ane? (čia neišlaidaujant, perkant pigesnius, nes vis tiek juos tuoj pat išaugs

Daug pridovanos, daug iš kitų susirinksi (galiu ir aš kokį maišą atsiųst, visvien jau turbūt su fabriko tolimesniu paleidimu sunkokai cool.gif )

Kraitelį už 2000 Lt realu turbūt susipirkti?

Klausimas, ko nori - ar reikia visokių baldakimų ir migdukų ant lovytės, ar ne. Minimaliai reik: lovytės, vežimėlio, vonelės, vietos, kur pervystyt vaiką (turiu vystymo stalą, bet juo jau nebesinaudoju - kai nugara truputį pasitaisė, labai gerai persivystom ant lovos). Į tokią sumą sutilpt turėtum, jei nebūsi per daug unarava, tai ir su mažiau susisuksi.

Dar pagalvojau - padidės išlaidos vandeniui ir elektrai - juk jau vien skalbimo mašina turbūt be sustojimo sukasi

Skalbiu 1-2 kartus į savaitę. Dičkių ir diedo rūbų daugiau susidaro lotuliukas.gif

Neduok dieve, jeigu vaikas tiek daug kainuoja, tai subankrutuosiu

Taigi sakau, kad tiek nekainuoja. Pigiau lotuliukas.gif

QUOTE(manjana @ 2008 09 23, 20:03)
Aha, va kaip tik norėjau klausinėti toliau - kaip ten paskui, kai vaikas auga - jis vis "brangsta"? T.y., išlaidos tik didėja?

Pripranti ir nebekreipi dėmesio, susiplanuoji sunkiausius momentus - Kalėdas, gimtadienius, rugsėjo 1... Auklės įkainiai Kaune - apie 5 Lt už val.
Man labiau patinka, kai pradeda eiti į mokyklą - ten mokesčio, kaip už darželį nėra...
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 09 23, 19:42)
assa.gif  assa.gif
Netaupyk, viskas savaime gausis - pamatysi, kaip smagu leisti. O dar su  nestuke.gif įnoriais  doh.gif

Ne, nu tai reikia dabar susitaupyt, kad paskui būtų iš ko leist biggrin.gif

Taigi tik 500 kcal papildomai reikia. Kur jau čia išlaidos? blink.gif

Nu vis ne už dyką smile.gif

Daug pridovanos, daug iš kitų susirinksi (galiu ir aš kokį maišą atsiųst, visvien jau turbūt su fabriko tolimesniu paleidimu sunkokai  cool.gif )

Čia aišku gera mintis - "paveldėti" ką nors mielai sutikčiau smile.gif O dar ir brolio vaikas paaugęs bus, galėsiu iš jo paveldėt biggrin.gif

Klausimas, ko nori - ar reikia visokių baldakimų ir migdukų ant lovytės, ar ne. Minimaliai reik: lovytės, vežimėlio, vonelės, vietos, kur pervystyt vaiką (turiu vystymo stalą, bet juo jau nebesinaudoju -  kai nugara truputį pasitaisė, labai gerai persivystom ant lovos). Į tokią sumą sutilpt turėtum, jei nebūsi per daug unarava, tai ir su mažiau susisuksi.

Ne, man svarbiau funkcionalumas, nei baldakimai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2008 09 24, 09:06)
Ne, nu tai reikia dabar susitaupyt, kad paskui būtų iš ko leist biggrin.gif
Nu vis ne už dyką smile.gif
Čia aišku gera mintis - "paveldėti" ką nors mielai sutikčiau smile.gif O dar ir brolio vaikas paaugęs bus, galėsiu iš jo paveldėt biggrin.gif
Ne, man svarbiau funkcionalumas, nei baldakimai smile.gif

Labukas,
Įdomi tema ir įdomūs skaičiai. Iš tikrųjų viskas priklauso nuo žmonių. Pvz. mes vežimą pirkom dėvėtą pradžioje su lopšiu auto kėdute, kur dedasi ant tų pačių ratų, tai mokėjom 1100Lt. Bet jį po 3 mėn pardavėm ir nusipirkom labai lengvą vežimėlį skėtuką už 800Lt. Vystymo lentų pilna SM skelbimuose, ir tikrai nebrangiai, gali ir už 20 lt pasiimt. Visokios vonelės su gultais- jų ne tik, kad yra nebrangių, bet ir daugybė dovanojančių, tik irgi stebėt reikia, tikrai už šokoladą galima parsivežti namo. Dėl maisto:kai pati maitinau, mano vaikui(jautrus žarnynas) nuo visko pūtė pilvą , tai aš valgyt išvis nieko negalėjau ir svorio numečiau 15 kg., tai ne tik kad papildomo nieko nekainavo, bet kainavo dar mažiau nei įprastai. Drabužėlius pirkau naujus- tik tuos kur iškart po gimimo, vėliau įvairūs-ir dovanoti ir perku taip pat per skelbimus, juk vaikas ištepa tiek parduotuvinius, tiek visus kitus. Tikrai nematau reikalo mokėti 100ais. Be to ir skelbimuose būna įvairių labai gražių naujų drabužėlių pigiau, nes atsisiunčia ar nusiperka ne tokių dydžių, ar kas padovanoja ir išauga, net neužvilkę. Į ką aš pati labai kreipiu dėmesį tai į batukus, kol vaikui formuojasi padukas, tai pirmus kelis batukus[B], kol mokėsi vaikščiot, pirkom ir naujus, ir iš ortopedijos parduotuvių, tik šiek tiek vėliau vėlgi ėmiau dairytis dėvėtų, nes vaikai ypač mažiukai, nespėja sudėvėti. Dėl visokių aliejų pienelių vaikams: jei vaikas su normalia odele, tai tikrai nekainuos daug, kaip daugelio čia mamų rašė, na 30-50lt bet užteks 3mėn., kai ko ir 1metams, kaip mums pvz:bebe clorane dušo prausiklio. Man daugiausia išsileidžia pinigų tai kai serga, vitaminams ir pan. Mes pvz beveik nuolat geriam gerąsias bakterijas, kadangi tik vienos tiko, tai 30 kapsulių kainuoja apie 27Lt. Na bet ir jų užtenka 30dienų. Manau vaizdą galima susidaryti, kiek kainuoja vaikas, bet vis tiek kai ko nenumatysi, nes tiesiog negali žinoti kaip bus. O buto paskolą irgi mokam, išgyveni, ne kur dėsies biggrin.gif
Atsakyti
vienkartines paklodes: ~1-2 i diena ~1.40lt menesiui-----nuo 42 iki 84
lovyte nuo 400lt

blink.gif nu kam tos paklodes?manau pigiau vystymo lenta naudota uz 30lt nusipirkti,ar cia jus taip mandrai dar patiesaliuka ant jos tiesiat g.gif
Lovyte nauja ir nuo 100lt gali nusipirkti,skelbimuose pilna,mamos parduoda naujas nes kudikis miega kartu su tevais mirksiukas.gif
Megstuka pirkti uz 100lt?nu nezinau,gali ir pigiau rasti.O del batuku kaip rase kazkuri mama,nedrysciau mazam vaikui pirkti nesiotu,ka gali zinoti kaip tas vaikutis kojyte state,juk nevisi tobulai vaiksto.Automatiskai ir tavo vaiko kojyte krypsta i ta puse kaip batas nunesiotas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Perlute @ 2008 09 24, 13:14)
vienkartines paklodes: ~1-2 i diena ~1.40lt menesiui-----nuo 42 iki 84
lovyte nuo 400lt
blink.gif nu kam tos paklodes?manau pigiau vystymo lenta naudota uz 30lt nusipirkti,ar cia jus taip mandrai dar patiesaliuka ant jos tiesiat g.gif
Lovyte nauja ir nuo 100lt gali nusipirkti,skelbimuose pilna,mamos parduoda naujas nes kudikis miega kartu su tevais mirksiukas.gif
Megstuka pirkti uz 100lt?nu nezinau,gali ir pigiau rasti.O del batuku kaip rase kazkuri mama,nedrysciau mazam vaikui pirkti nesiotu,ka gali zinoti kaip tas vaikutis kojyte state,juk nevisi tobulai vaiksto.Automatiskai ir tavo vaiko kojyte krypsta i ta puse kaip batas nunesiotas smile.gif

4u.gif pampersus keiciam dar vis ant vystymo lentos...
mano vaikio odele kai nueina žaizdom tai jis nesavo balsu klykia, tada problema net po vandeniu pakisti nuplauti, o taip atsitinka kartais labai greitai: per 5 min kai pakakoja nueda visa uzpakaliuka.... tada ir pati vos ne sienom lipu... tai vat tada vienas is vaistu leisti nuogu uzpakaliuku ant lovos pasivartyti... be to dar pediatre yra liepusi bent pusvalandi per diena nuoga visiskai palaikyti, kad oro vonios grudintu... turiu ir klijuote, bet ant jos vienos nelabai malonu buti, o patiesus vystykla labai greitai ji susuka, sumala...
o lovytes mes kai dairemes tai tokias kainas maciau doh.gif gerai, kad vyro pussesere atidave savo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lina.pukotukas: 24 rugsėjo 2008 - 15:05
Kraitelis mums kainavo:

1. lovyte, gavom is giminaiciu, bet butu kainavus apie 150
2. Vezimukas triju daliu deveta 530
3. Patalyne, vystymo lenta, 4 bodziai, kaldra, pagalve, smapunas, man nestukiskos kelnaites, maitinimo liemenele ir dar kelios smilkmenos 900 lt (cia as kotrynoje kruva isleidau, o galejau pigiau)
4. drabuzeliai kainavo kokie 300 drasiai, bet uzteko 2 men. lotuliukas.gif
5. Vonele gavom
6.Gmdymas 900 lt
7. Pampersai 100 lt, nes vyras pripirko visokiu, nezinojom kokiu reiks. Paskui susinaudojo
8. Rinkinys man i ligonine apie 40 lt

nu gal pradzio viskas, bet kai gime

1. neturejau pieno, tai misinukai po 20 lt, 2-3 dienos
2. sauskelnes apie 150 lt- net 180 kartasi, keitem daznai
3. atradau vienkartines paklodeles, tai labai gerai kelioneje. cia 10 lt menesiui
4. drabuzeliai po 70 lt mazdaug per menesi, viena menesi dvigubai, kita nereikia
5. skiepai nekainavo iskyrus rota 440 lt
6. nesiokle 470 lt

Nuo 4 menesiu primaitinau:

1. tyreles vaisines, darzovienes, mesytes 7 lt, nesvarbu, kad suvalgo du sukstelius, atidarytos ilgai laikyti neina. Dabar jau ir po 10 lt per diena iseina
2. sportinis vezimas 500
3. maitinimo kedute 670
4. automobiline kedute 720

O dar keik busiu uzmirsus doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
Ai dar basutes pirmiems zingsianm 130 lt
Atsakyti
Ex, skaiciuok kiek nori, vis tiek nesuprasi kur pinigai dingsta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsi77 @ 2008 12 30, 00:49)
Ex, skaiciuok kiek nori, vis tiek nesuprasi kur pinigai dingsta  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Auksiniai žodžiai, galvojau vaikui apie metukus amžiaus 500lt/ mėn per akis, o paaiškėjo kad 800lt (lapkr) ir 1100 (gruodis) išleidau (Gruodį daug daugiau nes mūsų miegstami Huggies dingsta iš parduotuvių tai kokių 10 pakų nusipirkau).
Atsakyti
Oi, smagu prisimint vaikų kūdikystę! biggrin.gif
Su vyresniąja dar šį tą reikėjo pirkti, bet visokių vienkartinių paklodžių, vystymo stalų ir t.t. nebuvo ir nepasigedau.
Mažoji perėmė sesės rūbus, o kur dar draugių suneštieji, daug ką pati kitoms išdalinau, nes matėsi, kad nesudėvėsim. Pieno turėjau 2 metus, tai jokių mišinių nereikėjo, vaikai sveiki, tai su jokia spec. mityba ar priežiūra taip pat nesusidūrėm.
Didžiausios išlaidos prasidėjo paauglystėje: kainuoja mokslai, būreliai, rūbai, maisto papildai, akinukai, kompas... Visko nevardinsiu, bet prieš mėnesį skaičiavau, kad vaikams vidutiniškai išleidžiu po 1200 Lt per mėnesį. Turėčiau galimybę - išleisčiau daugiau, nes kai ko vis tiek tenka atsisakyti arba atidėti vėlesniam laikui.
Atsakyti
Pries du metus, kai vaikas gime buvau paskaiciavus daugmaz, 500lt per men, cia misineliams-pati nemaitinau, drabuzeliams, pamperiams, ir visokioms smulkmenoms, nekalbant apie stambesnius pirkinius ir apie vaistus, tada jau leisdavom didesnes sumas. Dabar uz darzeli mokestis plius sirgt dazniau pradejo, vitaminai, drabuziai, pamperiai, zaislai, dabar daugiau isleidziam kiek konkreciai neskaiciavau blush2.gif
Atsakyti