Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(mamytė23 @ 2008 09 29, 12:41)
Tai,jeigu išiminėsi tai ir apkarpyk,o jiegu pas jus taip vėsu tai gal tu jį sodink į substratą,o ne į kiminus g.gif

Tame reikalas, kad nupirkau buvo kiminuose, tie kiminai niekaip isdziut negalejo, tai persodinau i substrata, kurio net neliejau, o dabar pelesys ant saknu atsirado doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 09 29, 12:59)
miltukai, va kaip atrodo
user posted image
tik imk 2g, sociai uzteks mirksiukas.gif atskiesi ant 5l. gali ir dar kitas kvietkas profilaktiskai nupurkst g.gif

aciu uz patarima, taip ir padarysiu.. O ta tirpala padaryta reikia is karto sunaudoti, ar galima laikyti dar kazkiek ir paskui vel naudoti
Atsakyti
QUOTE(kabesita @ 2008 09 29, 13:01)
Tame reikalas, kad nupirkau buvo kiminuose, tie kiminai niekaip isdziut negalejo, tai persodinau i substrata, kurio net neliejau, o dabar pelesys ant saknu atsirado doh.gif

Aš daryčiau taip,išėmus iš substrato nukarpyčiau visas nupuvusias šaknis ir nuplaučiau su Vandenio tirpalu,dar galima cinamonu apibarstyti,ir tada sodinti ,substratas turėtų būti labai laidus orui.
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 09 29, 13:00)
o gal ten tos zieves blogai buvo dezinfekuotos g.gif

Tai aš irgi rašiau,kad gali būti nuo žievės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2008 09 29, 14:06)
Aš daryčiau taip,išėmus iš substrato nukarpyčiau visas nupuvusias šaknis ir nuplaučiau su Vandenio tirpalu,dar galima cinamonu apibarstyti,ir tada sodinti ,substratas turėtų būti labai laidus orui.
Papildyta:

tai visko gali buti, tokia jau nusipirkau, maciau as tuos grybukus, bet neissigandau, dabar juk grybu metas biggrin.gif
Atsakyti
Na, va ...svajojau apie kvietkas ir prisisvajojau. Turiu dabar dvi augintines... Jos neperšviečiamuose vazinėliuose, ar jas reikia persodinti? Ir dar, nupirko MB substrato to "orchidėjinio" doh.gif Na kur su žemėm...jei aš tas žemes išplausiu, ar reikia tas drožles išdžiovinti , ar galiu sodinti orchidukes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 29 rugsėjo 2008 - 12:13
labai gražūs žiedeliai sveika atvykus mirksiukas.gif
Tai pirmai tai gali būti smulkesnis substratas,bet per daug smulkus irgi negerai,o antros tai dar nesupratau kokia tai g.gif
Atsakyti
antroji manau bus dendrobium arba irgi cambria:4u:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gania: 29 rugsėjo 2008 - 12:17
QUOTE(dilgelyti @ 2008 09 29, 13:01)
aciu uz patarima, taip ir padarysiu.. O ta tirpala padaryta reikia is karto sunaudoti, ar galima laikyti dar kazkiek ir paskui vel naudoti

jis tinkamas tik para doh.gif

QUOTE(mamytė23 @ 2008 09 29, 13:06)

aha gryzau atgal, rasei bigsmile.gif matyt ant greicio kai skaiciau tai ir prazioplinau blush2.gif

QUOTE(Viotinola @ 2008 09 29, 13:12)
Na, va ...svajojau apie kvietkas ir prisisvajojau. Turiu dabar dvi augintines... Jos neperšviečiamuose vazinėliuose, ar jas reikia persodinti? Ir dar, nupirko MB substrato to "orchidėjinio"  doh.gif  Na kur su žemėm...jei aš tas žemes išplausiu, ar reikia tas drožles išdžiovinti , ar galiu sodinti orchidukes?

neliesk schmoll.gif sitos ir auga nepersvieciamuose mirksiukas.gif ir joms tinka smulkus substratas, visai kitoks nei phalikams mirksiukas.gif
dabar geriau susipazink su ju prieziura 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2008 09 29, 13:06)
[

Taip ir dariau kai persodinejau is kiminu, beja supuvusiu saknu nebuvo, bet labai ilgos jos buvo, tai apkarpiau ir cinamonu pabarsciau. Ko dabar man tas pelesis traukiasi g.gif Bet reikes turbut pakartot viskas is naujo. O kaip suprast vandenio tirpalas cia turit galvoj siaip vandeni?
Atsakyti
QUOTE(kabesita @ 2008 09 29, 13:18)
Taip ir dariau kai persodinejau is kiminu, beja supuvusiu saknu nebuvo, bet labai ilgos jos buvo, tai apkarpiau ir cinamonu pabarsciau. Ko dabar man tas pelesis traukiasi  g.gif  Bet reikes turbut pakartot viskas is naujo. O kaip suprast vandenio tirpalas cia turit galvoj siaip vandeni?

na vesus oras savo daro g.gif
Atsakyti
QUOTE(gania @ 2008 09 29, 10:16)
antroji manau bus dendrobium arba irgi cambria:4u:

man antroji gal labiau i dendrobi panasi g.gif
sveikos gyvos 4u.gif per tuos darbus jus kol prisivijau tai ir priespaskutinis puslapis temos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kabesita @ 2008 09 29, 13:18)
Taip ir dariau kai persodinejau is kiminu, beja supuvusiu saknu nebuvo, bet labai ilgos jos buvo, tai apkarpiau ir cinamonu pabarsciau. Ko dabar man tas pelesis traukiasi  g.gif  Bet reikes turbut pakartot viskas is naujo. O kaip suprast vandenio tirpalas cia turit galvoj siaip vandeni?

Vandenilio peroksidas,na kaip vaikams pilat ant žaizdelės ar nubrozdinimo,kad dezinfekuotų žaizdą blush2.gif
O gal tik trūksta geros oro cirkuliacijos tavo miniukui bandyk dar vazone gerai skylių padaryt ,nemažų mirksiukas.gif
Papildyta:
Antroji bus Dendrbium phalaenospis
Atsakyti