Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

QUOTE(Briliantas @ 2008 11 13, 09:18)
Mergaites, o kaip Jums su tinimais? nors cia gal ne vieta?
Isgeriu tikrai daug, kauptis skysciai neturetu, ale kojos vistiek buna patine....aisku i vakara daugiau....bet tokiam nestume gal jau norma?  g.gif

Man kol kas tinimai nepasireiškė.

Jei jau skysčiai neišeina, tai reiktų morsų pagerti iš bruknių ir spanguolių, jie skysčius iš organizmo varo. Ir būtinai sekti reikia šlapime ar baltymo neatsiranda + spaudimas ar nedidėja. 4u.gif
Atsakyti
na as irgi dar netinstu bet laiko gal dar mazai uz tai...Svajune teisi reik sekt baltyma ir spaudima....man irgi vis gine sake su pirmu nieko tokio nieko tokio ir tyrimu visai nedare nors buvo kojos kaip kalades. o as dar nieko tada nezinojau ziopliuke ir tikejau ja o kai padare tyrimus slapimo pati issigando ir iskart i klinikas...
Atsakyti
na va...prasides mano draugyste su vaistais...pradejo sokinet spaudimas...
Atsakyti
QUOTE(Briliantas @ 2008 11 14, 11:25)

o koks pas tave spaudimas, gal dar nereiks tu vaistu?
Atsakyti
QUOTE(Briliantas @ 2008 11 14, 11:25)

eina sau...gal nieko blogo tie vaistai nepakenks svarbu leliukui viskas gerai butu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 11 14, 12:52)
o koks pas tave spaudimas, gal dar nereiks tu vaistu?

jau reikia.....buvo virs 140/ 90

ir sokineja.... todel reikia.... nieko, svarbu, kad padetu ...
Atsakyti
QUOTE(Briliantas @ 2008 11 14, 14:58)

ir apatinis buvo virs 90?
mano virsutinis buvo ir virs 150, bet tada buvo nervai sukile, bet aciu dievui, kad apatinis buvo apie 85

as kai pasiskundziau gyd del spaudimo, nes pas mane ne tik sokineja bet ir skiriasi desines ir kaires rankos rodmenys net iki 25 . tai pas pamatavus pasake, kad dabar siuo metu spaudimas yra geras ir ji nieko nedarys, jei DABAR butu blogas, gal ka ir daryti, bet... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose123: 14 lapkričio 2008 - 14:34

nenusimink 4u.gif juk leliukas jau nera toks mazas neturetu jam pakenkti mirksiukas.gif jam blogiau kai tau bloga...gal labai nerviniesi ko blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(zose123 @ 2008 11 14, 15:31)
ir apatinis buvo virs 90?
mano virsutinis buvo ir virs 150, bet tada buvo nervai sukile, bet aciu dievui, kad apatinis buvo apie 85

as kai pasiskundziau gyd del spaudimo, nes pas mane ne tik sokineja bet ir skiriasi desines ir kaires rankos rodmenys net iki 25 . tai pas pamatavus pasake, kad dabar siuo metu spaudimas yra geras ir ji nieko nedarys, jei DABAR  butu blogas, gal ka ir daryti, bet... doh.gif

nu jo...svarbu pati stebek ir jei taip sokineja ir uzkyla iki tiek tai keisk gydytoja ar ka...net nezinau g.gif
Atsakyti
as turiu paaukstinta kraujo spaudima ne tik nestuvo metu.o nestumas kaip zinia ji didina. Pirmo nestumo metu buvo daug problemu. Bet kol kas dar sekmingai kovoju. taigi norejau pasidalinti patirtimi.
Tikriausiai jums jau sake, kodel gali kilti spaudimas ir ka reikia daryti. bet kai kas, ka parasysiu, buvo mano ilgu ieskojimu ir atradimu vaisius:

1. Nuo per riabaus maisto - tada reikia nevalgyti gyvuliniu riebalu visiskai. sviesto, grietines, riebios varkses, suriu, kiaulienos ir pan.
2. Nuo suraus maisto - visiskai atsisakyti druskos
3. Nuo kavos - atsisakyti visko, kas turi kofeino
4. Nuo per mazo fizinio kruvio - daugiau vaikscioti gryname ore, galima baseine savo malonumui pasiplaukioti
5. Bet kai kurioms kyla butent nuo per didelio kruvio arba apskritai nuo kruvio - reikia tinginiauti, guleti
6. Nuo streso arba stresa keliancios sunkios veiklos - sunkiausia igyvendinti, nes stresas susijes su aplinka. Bet kiek imanoma reikia atsiriboti, - jeigu nepavyksta tai aisku jau tada reikia gerti vaistus. Jeigu stresas susijes su darbu, daugiau atostogauti, bandyti biuletenius imti.
7. Nuo nepilnavercio ir netaisyklingo kvepavimo. kadangi nestumo metu auga pilvas - norisi vaikscioti ji siek tiek itraukus. NEGALIMA. Tokiu budu issivysto netaisyklingas kvepavimas, nes ikvepiama dalis oro. Yra daug rubu, pritaikytu nescioms. Kai kurie is ju prilaiko pilva, bet verzia. NEGALI VERZTI! Visko, kas nors siek tiek verzia - reikia atsisakyti: liemeneles, pedkelnes su prilaikanciu juosmeniu, etc. Nes velgi neikvepiamas visas oras, kvepavimas pavirsutiniskas gaunasi, kraujagysles gauna nepakankamai deguonies - dideja kraujo spaudimas. Beto reikia kartais pastebeti, kaip kvepuojate, ar ikvepiate laisvai ir giliai ora. Ismokti laisvai ir taisyklingai kvepuoti yra labai svarbu ir kartais buna gana sudetinga, gali ir galva siek tiek pasvaigti. Bet ismokus taisyklingai kvepuoti rezultatai buna puikus.
Toms, kas itaria, kad kvepavimas yra viena is kraujo spaudimo priezasciu - bandykite isigyti sita http://www.resperate...come/index.aspx?
Tikrai turetu nors dalinai padeti.
Dar kas susije su kvepavimu, tai savaime aisku, kad negalima butu patalpose, kur mazai deguonies: neisvedintose, prirukytose, labai prikaitintose ir pan.

Manau dabar, kai galima nusipirkti kraujospudzio matuoklius, galima tikrai padaryti eksperimetus ir isvadas, nuo jo jums pacioms labiausiai kyla spaudimas.

Man tai galioja 3,5,6,7 punktai. Tai bandydama situos kontroliuoti ir balansuoju ties 130/90-120/70. Nu cia kaip man tai visai gerai, nes ne nestumo metu man budavo 130/90. Tiesa, man 33 savaite.
Atsakyti
zinau kad maistas turi daug itakos bet kartais negaliu atsilaikyti...taip uzsimanau silkes kad net silpna ir zinau jei jos uzvalgysiu rytojaus diena siaubingai skaudes pusle....pakolkas taip grubiai nesilaikau spaudimas apsistojo ties 120/70.jei kils teks atsisakyti tai kas skaniausia
Papildyta:

kaip tavo sveikatyte 4u.gif
Atsakyti
Dėl maisto, tau ir aš žinau. Kavos negeriu, arbatos minimaliai, kolos ir kitokių kofeniono turinčių gėrimų irgi schmoll.gif Sūriai, aštriai nevalgau, kepto ir rūkyto irgi. Ale kad tai spausimui nulis sveikų... doh.gif

Bet va pasigirti tyliai noriu. Pradėjus vartoti tuos homeoptatinius žirniukus, spaudimas susinormalizavo thumbup.gif Dabar dažniausiai būna 120/115- 85/75, o kelias dienas apatinis buvo net 60, to pas mane oi kaip seniai nebuvę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2008 11 20, 14:50)
Dėl maisto, tau ir aš žinau. Kavos negeriu, arbatos minimaliai, kolos ir kitokių kofeniono turinčių gėrimų irgi  schmoll.gif Sūriai, aštriai nevalgau, kepto ir rūkyto irgi. Ale kad tai spausimui nulis sveikų... doh.gif

reiskia nera reikalo laikytis jokiu dietu. avgyk viska, ka nori, jeigu tai nedaro itakos spaudimui.

Atsakyti