as turiu paaukstinta kraujo spaudima ne tik nestuvo metu.o nestumas kaip zinia ji didina. Pirmo nestumo metu buvo daug problemu. Bet kol kas dar sekmingai kovoju. taigi norejau pasidalinti patirtimi.
Tikriausiai jums jau sake, kodel gali kilti spaudimas ir ka reikia daryti. bet kai kas, ka parasysiu, buvo mano ilgu ieskojimu ir atradimu vaisius:
1. Nuo per riabaus maisto - tada reikia nevalgyti gyvuliniu riebalu visiskai. sviesto, grietines, riebios varkses, suriu, kiaulienos ir pan.
2. Nuo suraus maisto - visiskai atsisakyti druskos
3. Nuo kavos - atsisakyti visko, kas turi kofeino
4. Nuo per mazo fizinio kruvio - daugiau vaikscioti gryname ore, galima baseine savo malonumui pasiplaukioti
5. Bet kai kurioms kyla butent nuo per didelio kruvio arba apskritai nuo kruvio - reikia tinginiauti, guleti
6. Nuo streso arba stresa keliancios sunkios veiklos - sunkiausia igyvendinti, nes stresas susijes su aplinka. Bet kiek imanoma reikia atsiriboti, - jeigu nepavyksta tai aisku jau tada reikia gerti vaistus. Jeigu stresas susijes su darbu, daugiau atostogauti, bandyti biuletenius imti.
7. Nuo nepilnavercio ir netaisyklingo kvepavimo. kadangi nestumo metu auga pilvas - norisi vaikscioti ji siek tiek itraukus. NEGALIMA. Tokiu budu issivysto netaisyklingas kvepavimas, nes ikvepiama dalis oro. Yra daug rubu, pritaikytu nescioms. Kai kurie is ju prilaiko pilva, bet verzia. NEGALI VERZTI! Visko, kas nors siek tiek verzia - reikia atsisakyti: liemeneles, pedkelnes su prilaikanciu juosmeniu, etc. Nes velgi neikvepiamas visas oras, kvepavimas pavirsutiniskas gaunasi, kraujagysles gauna nepakankamai deguonies - dideja kraujo spaudimas. Beto reikia kartais pastebeti, kaip kvepuojate, ar ikvepiate laisvai ir giliai ora. Ismokti laisvai ir taisyklingai kvepuoti yra labai svarbu ir kartais buna gana sudetinga, gali ir galva siek tiek pasvaigti. Bet ismokus taisyklingai kvepuoti rezultatai buna puikus.
Toms, kas itaria, kad kvepavimas yra viena is kraujo spaudimo priezasciu - bandykite isigyti sita
http://www.resperate...come/index.aspx?
Tikrai turetu nors dalinai padeti.
Dar kas susije su kvepavimu, tai savaime aisku, kad negalima butu patalpose, kur mazai deguonies: neisvedintose, prirukytose, labai prikaitintose ir pan.
Manau dabar, kai galima nusipirkti kraujospudzio matuoklius, galima tikrai padaryti eksperimetus ir isvadas, nuo jo jums pacioms labiausiai kyla spaudimas.
Man tai galioja 3,5,6,7 punktai. Tai bandydama situos kontroliuoti ir balansuoju ties 130/90-120/70. Nu cia kaip man tai visai gerai, nes ne nestumo metu man budavo 130/90. Tiesa, man 33 savaite.