Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

Nu jo, realiai vos ne reikia pacioms apsispresti. O tas labai nelengva... Is tikruju tai rodosi, jog per mazas kudikio svoris nera labai didele problema pati savaime - juk jie paskui valgo ir atsigriebia, svarbu, kad butu issivyste. Nieko nematyciau tame blogo. Juk ir ne del auksto spaudimo, o normaliai gimsta netaip jau mazai vaiku, kuriu svoris nesiekia 3 kg. Bet maniskis turi siek tiek ir raidos problemu - nesu garantuota, kad ne del spaudimo, nors daktarai sako, jog tikrai ne del spaudimo. Velai jis pradejo kalbeti - tik nuo 3 metu, sunkiau sekasi demesi sukaupti, atsiminti informacija ir siaip visokiu elgesio problemu atsiranda kai sunku issireiksti zodziais.

Bet ir sirdutes problemos, kurias gali sukelti vaistai nuo hipertenzijos irgi rimtas dalykas ir gali buti visam gyvenimui. Tai trukdo zmogui sportuoti, aktyviai gyventi pinaverti gyvenima ir pan...

Vienu zodziu gerdamas arba negerdamas vaistu zaidi loterija...
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 12 15, 22:46)

Nu kaip suprantu is cheminiu vaistu yra tik du galimi variantai: Dopegytas ir Tendate (galima gauti tik vokieciu vaistineje).
Dopegytas man visai nepadeda. Visiskai organizmas nereaguoja i ji. O va Trendate tai is karto numusa. Sako, kad jis veikia kudikio kraujotaka, todel yra blogesnis negu Dopegytas, nors is atsiliepimu, tai nemazai yra kas vartojo ta Trendate netgi visa nestuma ir leliams nebuvo jokio poveikio. O yra, kas gere kelis menesius Dopegyta ir gime vaikai turejo problemu su sirdies ritmu.

Man atrodo cia likimas, kaip bus mazyliui geriant vienokius ar kitokius vaistus nuo spaudimo g.gif kitos negeria jokiu vaistu, o maziukui yra bedu su sirdele...Kai buvau pas docenta, sake nei Dopegitas, nei Trandate nekenkia mazyliui, nera tai irodyta, jie renakasi Dopegita, nes jis pigesnis. Todel jie drasiai skiria abiejus vaistukus, tik matyt kiti gyd, pagal ivykusius faktus sprendzia, kad pakenke mazyliui, bet kaip sakiau tikrai nera irodyta.
Atsakyti
QUOTE(*gabi* @ 2008 12 16, 11:54)
Man atrodo cia likimas, kaip bus mazyliui geriant vienokius ar kitokius vaistus nuo spaudimo  g.gif  kitos negeria jokiu vaistu, o maziukui yra bedu su sirdele...Kai buvau pas docenta, sake nei Dopegitas, nei Trandate nekenkia mazyliui, nera tai irodyta, jie renakasi Dopegita, nes jis pigesnis. Todel jie drasiai skiria abiejus vaistukus, tik matyt kiti gyd, pagal ivykusius faktus sprendzia, kad pakenke mazyliui, bet kaip sakiau tikrai nera irodyta.

na mano leliui pirmam ir kai buvo mazas sirdies uzesiuka girdejo bet dabar jau isnyko taj kad nzn ar cia nuo Dopegito nes siaip daznai vaikams tie uzesiai buna poto isauga ir viskas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Svajūnė @ 2008 12 16, 10:07)
Čia priklauso nuo gydytojo. Kaip man viena gydytoja paaiškino, yra nemažai gydytojų, kurie siekia apsidrausti, tai jie skiria vaistus jau nuo 130/90, o kita dalis- skiria tik nuo 160/110. Man yra tekę susidurti ir su tokia, ir su tokia gydytoja.  biggrin.gif

man tai atrodo kad jei dar 130-140/90 gal reiktu ir neskubet gerti tu vaistu tik save pastebet stipriau na nzn.man tai tik aukstas kraujospudis tebuvo,nei baltymo nerado nei galva svaigo...
Atsakyti
Kai paskutinemis nestumo savaitemis spaudimas pakilo iki 150/100 , ir slapime buvo rasta baltymo, pagulde i ligonine stebejimui, taip pat teko gerti Dopegita... vaikelis gime 2 sav. anksciau ir nesieke 3 kg, bet gyd. sako, gime sveikas, ir del to labai dziaugiuosi... po 2 men, mes jau sverem daugiau nei 5 kg.
Atsakyti
man ligoninej pamatavo spaudima buvo 150/90, nusiunte slapimo tyrima pasidaryti extra ir sirdeles toniuku uzsirasyti. tyrimai buvo geri, toniukai irgi, vaistu jokiu neskyre. sake nebent apatinis uzkiltu iki 100 ir daugiau , tada vaziuok guldysim ir viskas.
man svarbiausiai, kad per mano ta spaudimo pika pamatem, kad leliui viskas gerai, tai as nusiraminau
Atsakyti
pas mane tai pusiau elektroninis matuoklis bet as tik viena ranka matuoju ir tai ne kasdien jei jauciu kad negera bet ir tai aciu Dievui dabar spaudimas auksciau 120 nekyla nebent pasinervinu tai buna net raminamu isgeriu kad tik jis nekiltu nes vaistuku taip nesinori gerti bet jei reiks nieko nepadarysi teks
Papildyta:
QUOTE(Brukne @ 2008 12 17, 13:05)
Kai paskutinemis nestumo savaitemis spaudimas pakilo iki 150/100 , ir slapime buvo rasta baltymo, pagulde i ligonine stebejimui, taip pat teko gerti Dopegita... vaikelis gime 2 sav. anksciau ir nesieke 3 kg, bet gyd. sako, gime sveikas, ir del to labai dziaugiuosi... po 2 men, mes jau sverem daugiau nei 5 kg.

su pirmu pas amne buvo 140/90 ir rado labai daug baltymo ir buvau istinus baisiai tad niekas neklause ir 35 savaiciu cezari dare tad vaiste gerti neteko.o kaip bus su siuo neaisku tikiuosi viskas gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MAILUTE @ 2008 12 17, 15:11)
pas mane tai pusiau elektroninis matuoklis bet as tik viena ranka matuoju ir tai ne kasdien jei jauciu kad negera bet ir tai aciu Dievui dabar spaudimas auksciau 120 nekyla nebent pasinervinu tai buna net raminamu isgeriu kad tik jis nekiltu nes vaistuku taip nesinori gerti bet jei reiks nieko nepadarysi teks
Papildyta:

su pirmu pas amne buvo 140/90 ir rado labai daug baltymo ir buvau istinus baisiai tad niekas neklause ir 35 savaiciu cezari dare tad vaiste gerti neteko.o kaip bus su siuo neaisku tikiuosi viskas gerai ax.gif

pas mane ir pusiau elektroninis man tai jis taip pat kaip nir pas gyditoja rodo smile.gif
o 140/90 tai nera aukstas tai turbut pas tave siaip mazas spaudimas buna mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(zose123 @ 2008 12 17, 13:27)
man ligoninej pamatavo spaudima buvo 150/90, nusiunte slapimo tyrima pasidaryti extra ir sirdeles toniuku uzsirasyti. tyrimai buvo geri, toniukai irgi, vaistu jokiu neskyre. sake nebent apatinis uzkiltu iki 100 ir daugiau , tada vaziuok guldysim ir viskas.
man svarbiausiai, kad per mano ta spaudimo pika pamatem, kad leliui viskas gerai, tai as nusiraminau

mane su pirmu tai irgi kaip siunte i klinikas taj isklausydavo vaiko sirdies tonus padarydavo echo ir kaip viskas gerai budavo paleisdavo namo, o po savaites vel liepdavo atvaziuot bet gale jau kaip nekrito tas spaudimas nes siaip man tas Dopegitas nieko nepadedavo taj pagulde ir padare cezari gime 10 dienu anksciau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jujuste @ 2008 12 19, 10:04)
pas mane ir pusiau elektroninis man tai jis taip pat kaip nir pas gyditoja rodo smile.gif
o 140/90 tai nera aukstas tai turbut pas tave siaip mazas spaudimas buna  mirksiukas.gif

Papildyta:

mane su pirmu tai irgi kaip siunte i klinikas taj isklausydavo vaiko sirdies tonus padarydavo echo ir kaip viskas gerai budavo paleisdavo namo, o po savaites vel liepdavo atvaziuot bet gale jau kaip nekrito tas spaudimas nes siaip man tas Dopegitas nieko nepadedavo taj pagulde ir padare cezari gime 10 dienu anksciau  mirksiukas.gif

o koks pas tave spaudimas tada budavo? ir kokio svorio leliukas gime?

tiesa, vakar hemeopatineij vaistinej pirkau hemeopatiniu zirniuku nuo auksto kraujo spaudimo, ziuresim ar pades, bet jau bent sprando neskauda, thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose123: 19 gruodžio 2008 - 11:38
QUOTE(jujuste @ 2008 12 19, 10:04)
o 140/90 tai nera aukstas tai turbut pas tave siaip mazas spaudimas buna  mirksiukas.gif

Papildyta:

mane su pirmu tai irgi kaip siunte i klinikas taj isklausydavo vaiko sirdies tonus padarydavo echo ir kaip viskas gerai budavo paleisdavo namo, o po savaites vel liepdavo atvaziuot bet gale jau kaip nekrito tas spaudimas nes siaip man tas Dopegitas nieko nepadedavo taj pagulde ir padare cezari gime 10 dienu anksciau  mirksiukas.gif

tai jau taip...budavo visa nestuma 90/60....zose123 laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 12 19, 12:36)
o koks pas tave spaudimas tada budavo? ir kokio svorio leliukas gime?

tiesa, vakar hemeopatineij vaistinej pirkau hemeopatiniu zirniuku nuo auksto kraujo spaudimo, ziuresim ar pades, bet jau bent sprando neskauda, thumbup.gif

spaudimas 150/90,100 o gime 2810g. nedidukas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 12 19, 11:36)

O kaip jie vadinasi? (įdomu, ar tokie patys) ir kur tą vaistinę rasti? Vilniuje? ax.gif
Atsakyti
Atrodo, kad sventes blogai paitakojo mane. Sukilo spaudimas iki 140/90. Praeita savaite buvo 125/85, o dabar jau va koks

cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif

Nebepadeda jokios anksciau naudotos priemones. O taip norisi sulaukti 40 savaites ir naturalaus gimdymo pradzios ....
Atsakyti