Sveikos,
noriu ir as papaskoti savo istorija: pries 3 metus pirma karta pastojau ir buvau labai laiminga kol mazdaug 8 sav. neprasidejo skausmai ir kraujavimas. Iskarto nubegau pas daktara (kadangi jau buvo vakas tai pas privatu). Jis man nustate nesivistanti nestuma, balno formos gimda ir siule iskarto daryti abrazija (valyma) nes kitaip atseit nukraujosiu ir greitoji mane nuvez i bet kokia ligonine o ten gali ir blogai padaryti. Zodziu prigasdino, bet kadangi si procedura nepigi ir tiek pinigu neturejau tai iskarto nieko nedariau. O kita diena nusprendziau, kad vieno gydytojo nuomene gerai, bet dveju bus dar geresne ir nuejau pas savo gydytoja. Ji man pasake, kad nestumas dar mazas ir reikia palaukti, kad as galejau ir veliau pastoti, o kraujavimas ir skasmas nestumo pradzioje buna. Laukiau dar dvi savaites, bet gydytoja taip ir nepamate vaisiaus ir lepe vazioti i ligonine. Nuvaziavau i Antakalni (Vilniuje) ten man beveik iskart pasake negimdinis nestumas (kiausintakyje) ir skubiai reikia operuoti (daryti laparoskopija). Ta pacia diena ir isoperavo, o jau kita isleido namo. Kas nezino, kas yra laporoskopija tai tokia operacija daroma lazeriu (3 skilutes daro). Del abrazijos tai jos daryti net ir nereikejo, nes kai lazeriu buvo pasalintas nestumas is kiausintakio hormnu kiekis kraujuje sumazejo ir gimda pati issivale. Po puses metu vel badndziau pastoti ir ilga laika nesigavo. Jau maniau, kad niekada nepastosiu
Pastojau! Buvau ir laiminga ir su nerimu ejau pas gydytoja, bijojau, kad vel nebutu negimdinis nestumas. Si karta, jau viskas gerai buvo, gydytoja beveik iskarto pamate nestuma gimdoje. Buvau turbut laimingiausias zmogus pasaulyje kol vel neprasidejo stiprus kraujavimas (kraujas bego srove).

Si karta iskarto nuvaziavau i ligonine (vel vakare). Priemamajam buvo nelabai maloni moteris, pradejo sakyti, kad vaisius dar gyvas, bet neaisku kaip cia bus, kad nestumas per mazas tik 11 sav. ir kad uzsienyje apskritai nieko nedaroma, bet jie mane paguldys i ligonine. Man nustate 2 gematomas ir viena cista, dar sake, kad greiciausiai turiu gimda su pertvara ir kad po pirmo nesekmingo nestumo turejau issitirti pries planuojant kita nestuma. Pragulejau savaite ir isleido namo. Po dveju savaiciu vel grizau i ligonine vel su kraujavimu

Nerimavau kiekviena diena kol mazius nepradejo judeti, tada jau palengvrjo, jeigu jauciu jo judesius reiskia su jo viskas gerai

Del gimdymo daktarai skirtingai sake, vieni, kad reikia daryti cezari nes su pertvara paciai gimdyti negalima, kiti, kad ir pati galiu pagimdyti, o dar, kad su gimdos anomalija gresia pries laikinis gimdymas.
Isnesejau iki galo ir pagimdziau pati! Placenta tik pati neisejo todel dare revizija (gimdos patikrinima ranka) ir padare isvada, kad turiu dvirage gimda.
Daug cia prirasiau

Noriu tik palinketi visoms nepasidoti ir tiketi, kad viskas bus gerai! O jeigu turit abejoniu del daktaru nuomones tai geriausia pasikonsultuoti su kitu gydytoju! Sekmes!