Įkraunama...
Įkraunama...

onkologinės ligos 10

emuxxx,

Skausmai baigėsi su chemija ir operacija, pašalinus limfmazgius. Kadangi Jūsų mamytei išoperuotas „gerybinis“ darinukas, kuris vėliau pavirto piktybiniu – būtinai prieš pradedant chemiją mama pasidaro krūtų vėžio žymenį (markerį) Ca 15-3, aš jau rašiau. Jeigu gydanti gydytoja neskirtų, Šiauliuose centrinėje ligoninėje galima atlikti: prie registratūros yra kasa, mokamiems tyrimams, lai paklausia kur ji, bet kas parodys. Atrodo, 35 Lt g.gif , pasako už kokį tyrimą, procedūriniame ( jis pirmame aukšte, netoli registratūros) paims kraują. Atsakymą reikia pasiimti laboratorijoje. Tegul pasiklausia procedūrinio seselės - paaiškins. Dar perklauskite gydytojos dėl krūtų scintigramos. Šio tyrimo greičiausiai nėra Šiauliuose, reikėtų važiuoti su siuntimu į Kauno klinikas. Jis neblogai parodo galimą tolimesnį naviko išplitimą: viršutinėje dalyje, turiu galvoje limfmazgius. Būtų didesnis aiškumas prieš chemiją. Kažkaip reikėtų įsitikinti, kad nepaliesti limfmazgiai. Paklauskit gydytojos, kaip ji tai planuoja padaryti? Vienas iš būdų, mano siūloma scintigrafija, tik reikai pabrėžti, jog krūtų. Kaulų scintigrafiją gydytojai žino, šitą retai atlieka.


QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 28, 10:09)
Rašausi onkologei klausimus - dėl tolimesnių tyrimų,dėl vitaminų,dėl pastoviai vartojamų vaistukų...Kažin ,ar yra toks dalykas,kurio aš būtinai turėčiau paklausti? g.gif Mat,gydytoja išeina atostogauti,nebus kaip susisiekti. ax.gif

Sanatorija, reabilitacija, ją anksčiau būdavo galima skirti po specifinio gydymo, toks gydymas yra chemoterapija. Jei norėtų mamytė galėtų Palangoje pabūti, sustiprėti. Dabar yra pasikeitęs šiek tiek skyrimas, tikslių smulkmenų nežinau g.gif . Lyg atsirado reikalavimas, jog turi būti rankos limfaedema...Tačiau, paklausti galima. Dar paklauskit, ne tik, ką vartoti, bet ko vengti.
rasų lanka, jeigu labai didelė sloga, galit nusipirkti vaistinėje (euro turtų būti) vienkartines kaukes. Jos nebrangios. Tokias kaukes naudoja ligoniai, kai yra neutropenija. Gana patogios, taip apsaugosit mamą nuo virusų . Mamytė gali užsidėti bent automobilyje. Aš nešiojau, kai reikėjo.

QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 28, 10:09)
Visai nesunku,tik kažkokį keistą jauduliuką jaučiau - malonų.Turėsime omenyje ir Jūs tai pabandysit - būtinai. mirksiukas.gif


arune smile.gif ir kitos. smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 28 rugsėjo 2008 - 10:44
QUOTE(adis @ 2008 09 28, 12:34)
Sanatorija, reabilitacija, ją anksčiau būdavo galima skirti po specifinio gydymo, toks gydymas yra chemoterapija. Jei norėtų mamytė galėtų Palangoje pabūti, sustiprėti. Dabar yra pasikeitęs šiek tiek skyrimas, tikslių smulkmenų nežinau g.gif . Lyg atsirado reikalavimas, jog turi  būti rankos limfaedema...Tačiau, paklausti galima. Dar paklauskit, ne tik, ką vartoti, bet ko vengti.
rasų lanka, jeigu labai didelė sloga, galit nusipirkti vaistinėje (euro turtų būti) vienkartines kaukes.

Adis 4u.gif ,ačiū už patarimus.Būtinai pasiklausiu ir dėl sanatorijos .O Palangoje kokią sanatoriją galite parekomenduoti?Aš taip pat žinau .kad dėl sanatorijų pasikeitė raikalavimai ir ne ligoniukų naudai.Pasiaiškinsiu - kokie.Ir
dėl kaukės - tai taip elementaru.Kartais nepagalvoju pačių paprasčiausių dalykų.
Ir ką aš daryčiau be Jūsų visų patarimų? group.gif
Atsakyti
QUOTE
Ir ką aš daryčiau be Jūsų visų patarimų?  group.gif


Mes visi čia patarimais dalijamės. Jūs taip pat. Gydomės įvairiose onkologinėse gydymo įstaigose, pas skirtingus gydytojus. Klaipėdoje — arune ir jei neklystu carvel. Carvel, iš viso, jau ilgoje remisijoje, žengia į penkmetį : 4u.gif smile.gif , Šiauliuose —Jūsų mama ir emuxx mama pradės, iš dalies aš, VOI — romantike ir Ryke, ūkanotos mamytė ir kt., KMUK — deganti nestuke.gif tongue.gif (oficialiai pasveikusi ir dabar labai reikšmingame etape), teta, .GABIJA. , aš ir kt., onkologinėje Kauno ligoninėje — nepamenu, kas dabar ten ?Pinacea mamytė?? Siraccusa tarp Kauno ir Vilniaus tongue.gif . Mūsų mieloji linartina— Kanada, Vyturėlis — Anglija, oficialiai pasveikusi smile.gif 4u.gif tongue.gif ,ramunikė, seniai besilankė, (manau jog viskas gerai, ne gerai, o tiesiog puiku. tongue.gif ) jos vyras – Švedija. Skirtingi gydytojai. Iš visur sunešame savo patirtį.
Visų nesuminėjau, daug mūsų čia. smile.gif

QUOTE
O Palangoje kokią sanatoriją galite parekomenduoti?Aš taip pat žinau .kad dėl sanatorijų pasikeitė raikalavimai ir ne ligoniukų naudai.Pasiaiškinsiu - kokie.

Kai pasiaiškinsit dėl visko, ir mums pašnibždėkit, ką sužinojot. Įdomu, bus dar vieno gydytojo požiūris į daugelį svarbių mums dalykų.

Aš po spinduliavimo buvau Palangoje Baltijos sanatorijos filiale Vyturyje. Rinkausi dėl to, kad arti parkas, labai aš jį mėgstu. Galima Line arba Klaipėdos ligoninės jūrininkų sanatorijoje, berods taip ji vadinasi, miesto gale, link Lino. Dar kažkokiose, sąrašą ligonių kasose duodavo. Bent anksčiau, galima buvo bet kurią iš siūlomų rinktis. Procedūrų nedaug mums tinkančių, gal dėl to mažiau skirti pradėjo. Taupo ten, kur mažiausiai taupyti reikėtų. Valdininkai užmiršta, jog esame po gydmo psichologiškai labai pažeidžiami. Fiziškai apsilpę. Sanatorijoje kaip tik galima atgauti dvasines ir fizines jėgas. Medikų priežiūra, saugumo jausmas. Psichologinės paskaitos arba psichologo konsultacijos. Ramybė, grynas oras, buities problemų nebuvimas ir t. t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 28 rugsėjo 2008 - 11:55
QUOTE(adis @ 2008 09 28, 11:34)
Sanatorija, reabilitacija, ją anksčiau būdavo galima skirti po specifinio gydymo, toks gydymas yra chemoterapija.


Labas, pasirodo ne tik mane domina sanatorija. Mano gydymas i pabaiga juda, pradejau apie sanatorija svajoti. Pasiziurejau 2008 m. sausio 30 d. isakyma "Dėl medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo organizavimo". Po krūties operacijų ir specifinio gydymo C 50.0–9; D 05 sanatorija skiriama, esant limfostazei; kai nėra galimybių skirti ambulatorinę reabilitaciją.
Vadinasi todel gydytoja sake, kad sanatorija anksciau skirdavo, o dabar tik labai retais atvejais. Atseit nesvarbu, kad krutis pasalinta, zmogus gi "sveikas ir darbingas". Ai, vistiek reiks pasiklausti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 09 28, 12:44)
Valdininkai užmiršta, jog esame  po gydmo psichologiškai labai pažeidžiami. Fiziškai apsilpę. Sanatorijoje kaip tik galima atgauti dvasines ir fizines jėgas. Medikų priežiūra, saugumo jausmas. Psichologinės paskaitos arba psichologo konsultacijos. Ramybė, grynas oras, buities problemų nebuvimas ir t. t.

Visiškai pritariu Adis.Psichologinis atstatymas ne mažiau svarbus nei fizinis. O sanatorija tam labai tinkama.

Pavasarį pakliuvau ant pasikeitimų bangos. Dabar gal jau bus kas paaiškėję ir pasikeitę. Bet tada reabilitacinis gydymas turėjo būti pradedamas tuoj pat ar net intensyvaus gydymo metu. Vietoje. Kol nesi išbandęs "vietinės" reabilitacijos, sanatorija neskiriama. Išimtis, jei nėra galimybės tokiai reabilitacijai. Todėl važiuodami paskutinei chemijai jau galite pasiimti ir siuntimą reabilitologui.

Pavasarį sanatorijai buvo reikalaujama limfoedemos (rankos tinimas...). Jeigu limfmazgiai šalinti, tai ši problema paprastai yra. Bet ši gali išsivystyti ir nepašalinus limfmazgių. Tad šis reikalavimas labai priklauso nuo gydytojo požiūrio.

KMUK turi 4 kelialapiu ketvirčiui dviem apskritims (Kauno ir Marijampolės?). Tad ketvirčio pradžioj gauti kelialapį tikimybė didesnė.

Aš pati buvau pasiryžusi važiuoti už savo pinigus. Tiesiog dar jaučiausi silna ir norėjau dar mėnesio poilsio (t.y. biuletenio). O kartu ir atlikti viską ką galiu. KMUK davė siuntimą į sanatoriją reabilitacijai 2 (berods tai - kai apsimoki pats). Nežinau kaip, bet ligonių kasose man davė nemokamą kelialapį.

Bandykite ir pasiseks. Sėkmės
Atsakyti
Merginos geros naujienos, gal jus jau tai zinote,bet vistiek imesiu nuoroda

http://www.balsas.lt...nos-mokslasirit

Vaistas rinkoje pasirodys nuo 2009m thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 09 28, 14:38)
Aš pati buvau pasiryžusi važiuoti už savo pinigus. Tiesiog dar jaučiausi silna ir norėjau dar mėnesio poilsio (t.y. biuletenio). O kartu ir atlikti viską ką galiu. KMUK davė siuntimą į sanatoriją reabilitacijai 2 (berods tai - kai apsimoki pats). Nežinau kaip, bet ligonių kasose man davė nemokamą kelialapį.

Bandykite ir pasiseks. Sėkmės



Kaip tik turi būti įrašas ambulatorinė reabilitacija 2 , tada bus nemokamas kelialapis.Man reabilotologas to nesiteikė paaiškinti.Iš karto pasiūlė ieškotis giminių Druskininkuose.Pats jis neįgalus , važinėja su vežimėliu, o užuojautos jokios.Galėjo paaiškinti apie skaičiuko 2 reikšmę.Gal jo manymu mano būsenos ligoniui nėr ko švaistytis tokiu kelialapiu blush2.gif , geriau pasiūlyti naudingesniam.Ligonių kasose labai geranotiškai paaiškino.
Papildyta:
QUOTE(Daile @ 2008 09 28, 15:09)
Merginos geros naujienos, gal jus jau tai zinote,bet vistiek imesiu nuoroda

http://www.balsas.lt...nos-mokslasirit

Vaistas rinkoje pasirodys nuo 2009m thumbup.gif



Tai mano manymu buvusi "Grasalva", kurios gamybą buvo sustabdę mūsų biurokratai.Vaistas pervardintas, gal kiek pakeistas, bet užsienio kompanijoms nuneša nemažai pelno, todėl dėl Grasalvos buvo kilęs baisus pasipriešinimas.Kažkas ir iš lietuvaičių , kažkodėl labai norėjo būtent brangių užsieninių vaistų, to priežastis galima nutylėti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 28 rugsėjo 2008 - 14:37
QUOTE(.GABIJA. @ 2008 09 28, 15:43)
Tai mano manymu buvusi "Grasalva", kurios gamybą  buvo sustabdę mūsų biurokratai.Vaistas pervardintas, gal kiek pakeistas, bet užsienio kompanijoms nuneša nemažai pelno, todėl dėl Grasalvos buvo kilęs baisus pasipriešinimas.Kažkas ir iš lietuvaičių , kažkodėl labai norėjo  būtent brangių užsieninių vaistų, to priežastis galima nutylėti...



Grasalva. Reiškiu pagarbą ir padėką Lietuvos biochemikams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 28 rugsėjo 2008 - 15:30
QUOTE(Ryke @ 2008 09 28, 15:27)
Labas, pasirodo ne tik mane domina sanatorija.  Mano gydymas i pabaiga juda,  pradejau apie sanatorija svajoti. Pasiziurejau 2008 m. sausio 30 d. isakyma "Dėl medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo organizavimo".  Po krūties operacijų ir specifinio gydymo      C 50.0–9; D 05 sanatorija skiriama, esant limfostazei; kai nėra galimybių skirti ambulatorinę reabilitaciją.
Vadinasi todel gydytoja sake, kad sanatorija anksciau skirdavo, o dabar tik labai retais atvejais. Atseit nesvarbu, kad krutis pasalinta, zmogus gi "sveikas ir darbingas". Ai, vistiek reiks pasiklausti tongue.gif

Taip suprantu,kad mūsų atveju išvis jokia reabilitacija nepriklauso.Mamytė neoperuota,nors rytoj važiuojame 14 - ai chemijai beveik iš eilės.O dar pensininė unsure.gif Bet vis tiek pasiklausiu.

Taigi,kaukę turiu.Saugosimės nuo virusiukų ir mikroorganizmų. mirksiukas.gif Rytoj daug kas paaiškės.Paskirta echoskopija,ir kažin ką pasakys gydytoja apie tą markerį.Ir apskritai apie viską,ko laukti toliau. ax.gif
Visoms ramaus poilsio prieš darbo savaitę - visomis prasmėmis. wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Seniai berašiau... Džiaugiuosi, jog optimizmas, be to, ne be pagrindo, ir toliau čia ima viršų. Padidinsiu ir aš jo koncentraciją – paskutinę patikrą praėjome sėkmingai. Tuoj bus 3 metai, kai viskas prasidėjo, ir pabaigos, ačiū Dievui, dar nesimato. Galų gale maniškis irgi pradėjo domėtis tuo, kuomi galėtų sau padėti. Labiausiai susikoncentravo į antikancerogeninį poveikį turintį maistą, o ypač prieskonius. Aitrūs pipirai gerai, rozmarinas irgi. Manoma, jog pietuose žmonės mažiau serga vėžiu būtent dėl gausaus prieskonių naudojimo. Galbūt.

Gyvenkime toliau...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 09 28, 20:16)
Seniai berašiau... Džiaugiuosi, jog optimizmas, be to, ne be pagrindo, ir toliau čia ima viršų. Padidinsiu ir aš jo koncentraciją – paskutinę patikrą praėjome sėkmingai. Tuoj bus 3 metai, kai viskas prasidėjo, ir pabaigos, ačiū Dievui, dar nesimato. Galų gale maniškis irgi pradėjo domėtis tuo, kuomi galėtų sau padėti. Labiausiai susikoncentravo į antikancerogeninį poveikį turintį maistą, o ypač prieskonius. Aitrūs pipirai gerai, rozmarinas irgi. Manoma, jog pietuose žmonės mažiau serga vėžiu būtent dėl gausaus prieskonių naudojimo. Galbūt.

Gyvenkime toliau...



Tik penktadienį kalbėjau su onkologu - žolininku, kuris kaip tik nerekomendavo prieskonių, kavos/čia jau griešiju/, druskos.
Jei daugiau paskaitysit literatūros pamatysit dar ne tiek prieštaravimų dėl dietų ir alternatyvaus gydymosi.

Sėkmės Jums
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2008 09 27, 11:11)
Dar klausimas šeimininkėms.Nusipirkau aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus, nes jis rekomenduojamas .Bet gana kartus .Tai jis toks turi ar jau Maxima sugedusi iš italų veža? Tundra , bet nežinau.

Gero savaitgalio. 4u.gif  4u.gif  4u.gif


Aukshciausios rushies alyvu aliejus (extra virgine native) salto spaudimo turi buti lengvai karstelejes... jei aliejus senstelejes, tai tada jaucias pelesio skonis.. Tikrai geras alyvu aliejus kainuoja ne maziau 30 EUR litras... rolleyes.gif
Atsakyti