Įkraunama...
Įkraunama...

onkologinės ligos 10

Suprantu, Jus, Gabija puikiai... Sena ishmintis ne veltui sako, kuo maziau zinai, tuo ramiau gyveni.. Tas pats su tom knygom - kuo daugiau skaitai, manai, daugiau ishmanas, tuo labiau i klystkelius eini. Ash ish principo nebeskaitau jokios "populiarsios" literaturos, nes vienoj knygoj kad ir tas B vitaminas auksas, kitoj - nuodas... na ir susimakaluoji.. Neturint bendru ziniu apie visa organizmo samata, kaip kas ir kodel funkcionuoja (ka turi musu gerbiamas vaistininkas, del to ir jo nuomone man labai svarbi), neimanoma ivertinti kur samone, kur nesamone doh.gif

Mano mamytei nera labai gerai, bet ji NUSPRENDE nebesileisti chemijos, nes niekur 100% niekas nera pasakes, kad jai vezys.. tik markeris ji rodo ir tashkeliai nuotraukose.. Ji turi viena gydytoja, kuriuo labai pasitiki (o tai, mano nuomone l. svarbu), ir kuris jai pasiule organizmo chemija nebealinti, o bandyti su hormonais toliau gydytis. Ar gerai tai ar blogai, sunku pasakyti, bet tai jos sprendimas.. Kaip ji sako, geriau pagyvensiu 3 metus kokybishkai, nei 5 metus suluoshinta medicinos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2008 09 30, 18:05)
  Tiesa dar nusipirkau knygą V.Ogarkovas "Viskas apie auksinį ūsą" , o giminaitė ir patį ūsą atvežė.Pasodinau jį į didelį vazoną, perskaičiau knygą ir galvoju laistyti tą ūsą ar irgi mesti lauk?

Laistykim, Gabija, laistykim. Juk gyvas daiktas biggrin.gif Ir man atvilko stebuklingą auksinį ūsą. O privačiam knyginėlyje mačiau net kokių 6 knygų seriją apie šį stebuklą. Vienoj ne medicininėj knygoj radau, kad kandys nesiveisia ten, kur šis augalas auga. Priėmiau aš jį su dėkingumu - malonu, kad žmonės tavim rūpinasi (gal tai didesnis stebuklas nei atnešta gėlė). O kadangi jis toks stebuklingas, lai auga ir stebuklus daro. Anot Vaistininko - aš netikiu, bet kas žino... Ir mano giminaičiams, ir man ramiau. Dabar tas auksinis ūsas laiptinę puošia.

Ir dar viena maža pastabėlė dažniau čia rašančioms. Bet tik neužpykit - TAI TIK TAM, KAD GRAŽIAU ATRODYTUME: yra tokios taisyklės, kad po taško, kablelio reikia dėti tarpelį, o ne tuoj pat rašyti žodį.

Visoms visoms sveikatos
P.S. vakarykštė kaulų scintigrama švari (neskaitant mažų artrozinių pakitimų) thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta: 30 rugsėjo 2008 - 18:00
QUOTE(Teta @ 2008 09 30, 18:51)
Visoms visoms sveikatos
P.S. vakarykštė kaulų scintigrama švari  (neskaitant mažų artrozinių pakitimų) thumbup.gif

thumbup.gif Dziugu girdet, kad svaru-svaru-svaru smile.gif

Manes si "maloni" procedura laukia spalio pabaigoje - tikiuosi tokio pat rezultato bigsmile.gif Siaip, man ziauriai skauda kelio sanari (jis buvo traumuotas pries 6 metus), bet dabar TAAAAAAAAAAAAIP sustiprejo tas skausmas, kad vos paeinu. Kiek atsimenu, kaulu scintigrama sios srities neapima... g.gif
Dar turiu sugalvoti KUR pasislepti nuo seimynos po sios proceduros, nes turim namuose maza vaika doh.gif

O auksinio usio as irgi noriu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 30 rugsėjo 2008 - 18:15
QUOTE(upsikaz @ 2008 09 30, 16:01)
* PET tinkamas tik židiniams minkštuosiuose audiniuose diagnozuoti ar taip pat tinka ir metastazėms kauluose nustatyti?

** Ar yra nustatyta laiko riba nuo chemo / spinduliavimo iki galėjimo atlikti PET? jei taip, kokia ji?

Geriausia, kai po gydymo ne mažiau 3-4 mėn. praėję.
CD diske kaulai puikiausia matosi. Jei nuspręstumėte daryti, geriausia registruojantis paklausti. Aš kažkaip labai nesusimąsčiau, buvau ir esu įsitikinusi, kad taip. Dar man Lietuvoje scintigramas laikas nuo laiko daro. Vienas tyrimas papildo kitą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 30 rugsėjo 2008 - 19:59
QUOTE(romantikė @ 2008 09 30, 19:14)
Siaip, man ziauriai skauda kelio sanari (jis buvo traumuotas pries 6 metus), bet dabar TAAAAAAAAAAAAIP sustiprejo tas skausmas, kad vos paeinu. Kiek atsimenu, kaulu scintigrama sios srities neapima...  g.gif

Romantike, apima. Visas skeletas atsakymuose pateikiamas, bent klinikų scintigramoje. Man čiurnas rodė.
Atsakyti
Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif

Gabija - šitą knygutę ir aš turiu. Taip ir supratau - kratinys įvairiausių receptų, kurie " tikrai " įveikia vėžį. Belieka tik patikėti. ax.gif ax.gif Ir auginkit tą ūsą. Jis tikrai nieko blogo nedaro. Tik kaip suprantu, šiuo metu labai madingas yra. Toj gatvelėj, kur mano tėveliai gyvena, vargu ar rasi namą, kuriame jo nebūtų. Mano senelė jį vartojo kraujo spaudimui mažinti (jos spaudimas pakyla iki 240). Taip jai visą gyvenimą. Nežinia, ar ji tikėjo tuo ūsu, ar jis padėjo, bet 3 mėn.
ji nebevartojo spaudimui mažinti vaistų. Atsidžiaugti negalėjo, ir visiems apie ūso galią skelbė. rolleyes.gif Paskui, deja, vėl teko grįžti prie vaistų.Kaip dabar ji daro - nežinau - reiks pasidomėti.

Pinacea. Svarbiausia,kad pati mamytė pasirinko. Niekas neįbrukta per prievartą. Ir tai gali būti sveikimo priežastis. Tikėkit - reikalai pagerės. 4u.gif

QUOTE
Ir dar viena maža pastabėlė dažniau čia rašančioms. Bet tik neužpykit - TAI TIK TAM, KAD GRAŽIAU ATRODYTUME: yra tokios taisyklės, kad po taško, kablelio reikia dėti tarpelį, o ne tuoj pat rašyti žodį.

Ačiū už pastabėlę. Taisykles mes kaip ir žinom, bet kai mintis veja mintį ... Būtinai pasitaisysim.


QUOTE
P.S. vakarykštė kaulų scintigrama švari  (neskaitant mažų artrozinių pakitimų) thumbup.gif

Puiku. 4u.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 30 rugsėjo 2008 - 20:38
QUOTE(adis @ 2008 09 30, 20:56)
Romantike, apima. Visas skeletas atsakymuose pateikiamas, bent klinikų scintigramoje. Man čiurnas rodė.

Man pernai dare, tai tik iki klubu kazkodel... Daktaras paaiskino, kad jei ner stuburo ir dubens srytyse metastaziu, tai ir kitose vietose irgi nebus. Siemet paprasysiu specialiai.
Atsakyti
labukas mirksiukas.gif

Pagaliau ir mes turime siokiu tokiu ziniu unsure.gif Rytoj mama guldo, dar karta operuos + pazasties limfmazgius ziures unsure.gif guldo savaitei.
3menesiu senumo rezultatai rodo I stadija. Labai jautru hormonams. Uzsimine apie spindulius. Negi neduos vaistu? g.gif Del vaistu miglotai pasake...gal unsure.gif
Atsakyti
Pasipasakosiu apie mūsų reikaliukus. Kadangi labai slogavau, adis pasiūlė (ačiū jai), kad vykstant į ligoninę, mamytė užsidėtų kaukę.Tai jai buvo itin juokinga, ir ji atsisakė taip daryti. Taigi, su kauke važiavau aš lotuliukas.gif Buvo paskirta echoskopija - viskas labai gerai (anot gydytojos). tfu, tfu, tfu...ir 3 kartus... Neramumas praėjo ir skaisčiau sušvito saulė. Šiandien sulašino paskutinę dozę.
Lauksime kuo mažesniu pašalinių reiškinių, nors kiekvienas kartas įnešdavo kažkokio naujo "cinkelio". Bet palieka mamytę ligoninėje 10 -čiai dienų. Mat galvoja, kad gali būti rankos fibrozė ,nes joje švitinti limfmazgiai (neoperuoti). Vaistų praleidimas - paprasčiausias sutapimas. g.gif Jai ranką masažuoja ir kiša į kažkokią rankovę. Kai mamytė pasakė masažuotojai, kad leido vaistus į tą pačią švitintą ranką, ši paklausė - "o kodėl davėte ją?" Niekas nebuvo pasakęs, kad negalima, o dabar per vėlu . unsure.gif Kai mamytę švitino, kasdien tikrindavo kraujospūdį - ir niekada netikrindavo ant švitinamos rankos. Kaip sesutė neperspėjo? Todėl man dabar pradeda aiškėti, kad būtent dėl šios priežasties, kai dėjome kompresus sutinimas praėjo iki tam tikros ribos.

Noriu paklausti - gal kas nors vartojate ar kieno nors mamytė vartoja po chemoterapijos kurį nors iš šių vaistukų? - Anastrozolis ( Arimidex)
-Letrozolis (Femara)
- Eksemestanas (Aromasin)
Tai vaistukai pomenopauzės.Prašyčiau atsiliepti. Taip pat, kas vartoja Tamoksifeną po menopauzės.Būčiau labai dėkinga. Galima į a.ž.

Visoms gero vakaro ir ramios naktelės. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 30 rugsėjo 2008 - 21:28
QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 30, 20:19)
Noriu paklausti - gal kas nors vartojate ar kieno nors mamytė vartoja po chemoterapijos kurį nors iš šių vaistukų? - Anastrozolis ( Arimidex)
                                                            -Letrozolis (Femara)
                                                            - Eksemestanas (Aromasin)
Tai vaistukai pomenopauzės.Prašyčiau atsiliepti. Taip pat, kas vartoja Tamoksifeną  po menopauzės.Būčiau labai dėkinga. Galima į a.ž.

Visoms gero vakaro ir ramios naktelės. 4u.gif

Mano mamyte vartoja Arimidexa... Deja, nelabai kaip pernesha (skauda sanarius, ishtisas nuovargis, o blogiausiai - pykina..) Manau, kad gal dar ir chemijos poveikis yra, bet ji jau ruoshiasi gydytojos alternatyvos klausti...
Atsakyti
Rasų lanka, masažistė yra puiki, kitos tokios niekur nesutikau, profesionalumo prasme: susikaupusi labai savo darbą dirba, kaip žmogus maloni. Padarys viską, ką galės.
Jei įtaria fibrozę, tai sanatorijos drąsiai galit prašyt.
Atsakyti
Rasų lanka, jei teisingai supratau, "antro lygio reabilitacija" (sanotarija) priklausytų po bet kokio specifinio gydymo (ar operacijos arba chemoterapijos arba spindulinio). Tiesa, dabar dar atrodo turėtų būti rankos limfadema ir "pirmo lygio reabilitacija" nepadėti. "Pirmo lygio" atliekama ambulatoriškai arba dar gulint ligoninėje. Jūsų mamytei, man atrodo, kaip tik dabar taikoma ta pirmoji reabilitacija. Bandykite šnekėti su gydytoja, jei mama nori į sanatoriją. Dabar tiksliai neprisimenu, bet atrodo, kad "antro lygio" reabilitacijos nemokamos tik paslaugos, o už apsigyvenimą reikia susimokėti.


Norėčiau paklausti gal kas esate girdėję arba skaitę apie propolio (bičių pikio) vartojimą. Ką nors "už" arba "prieš". Gerb. vaistininke, gal ir jūs galėtumete apie jį ką nors pakomentuoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūkanota: 01 spalio 2008 - 10:51