QUOTE(Ugnužė @ 2008 12 29, 19:14)
Gera naujiena, merginos. Šiandien nueinu į RIMI, ogi pilna angliškų Jamie'io knygų, bent 6 skirtingos knygos. Tai vieną prigriebiau. Kainos nuo 60 iki 104 lt.
Angliškų kompiuteriniu variantų yra.

Bent jau aš turiu "The Naked chef".
Beje, gaminau makaronus su špinatais, gal kam reikės recepto, tikrai skaniai gavosi.
Plokštieji makaronai su špinatais, maskarpone ir parmezanu
4 porcijoms reikės
455 g ilgų plokščiųjų makaronų (tagliatelle) arba spagečių
alyvuogių aliejaus
2 arbatinių šaukštelių sviesto
2 nuluptų ir griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių
1/2 šviežiai tarkuoto muskato
400g. kruopščiai nuplautų ir plonai supjaustytų šviežių špinatų
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
120 ml tirštos riebios grietinės
150 g maskarponės sūrio
2 saujų šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
Užvirkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens, įdėkite makaronus ir išvirkite laikydamiesi pakuotės instrukcijų. Tuo metu įkaitinkite keptuvę arba katiliuką, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite sviestą, česnakus ir muskatą. Kai sviestas ištirps, įdėkite špinatus. Po 5 minučių jie suglebs ir patamsės. Dalis skysčio išgaruos, todėl špinatai ims stipriai kvepėti. Tada pabarstykite juos druska ir pipirais pagal skonį, įdėkite grietinės, maskarponės ir įpilkite samtelį vandens, kuriame verda makaronai. Lėtai užvirkite ir vėl pabarstykite prieskoniais.
Nukoškite makaronus (truputėlį vandens palikite), tada sumaišykite juos su špinatų padažu. Suberkite parmezaną, krestelėkite. Įpilkite šiek tiek virimo vandens, kad masė nebūtų pernelyg tiršta ir lipni. Dar kartą patikrinkite, ar užtenka prieskonių, ir nedelsdami patiekite."
Paimta iš J.Oliverio knygos "Gaminame su Oliveriu" 188 psl.