Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptai

Risotto visalaik gaminu tik pagal Oliveri. Skonis thumbup.gif siulau isbandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mentuske @ 2009 05 15, 14:28)
Skiriasi smile.gif Jų visada yra pirkti maximose,kitose parduotuvėse nesu mačiusi,jų reikia ieškot prie pupelių,žirnių ir pan.Dar būna pirkt koncervuotų.


ir RIMI visuomet būna. Ir konservuotų ir sausų.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 15, 16:19)
O,kaip faina tas bažilikas yra efektingesnis,asš,skaičiau prieskonių knygoje. 4u.gif



na raudonasis bazilikas tikrai astresnis, bet man labiau patinka tradicinis zalias. visada perku seklas tik "genovese" rusies- tradicinis pesto butent gaminamas is genovese baziliku- ju labai malonus aromatas, kazkada mama augino zalius bazilikus be veisles nusipirkus seklu maximoj, tai ju aromato buvo gal puse tiek kiek genovese. dabar jau visad tik tuos sejam, tiesa man nesiseka augint zoliu ant palanges ar balkone, tai dziaugiuos kad pas mama darzelio kampe isskirtas kampas zolems- visai ziemai prisiruosiu baziliku, levandu lapeliu, salavijo, raudoneliu, mairunu. dar galvoju reiktu meta pasodint. siaip visus tuos zalumynus dziovinam ziemai, bet bazilikas tai praranda labai daug aromato ir skonio sudziovintas, tai pernai sekmingai isbandem saldyti saldiklyje- issiemi kiek reik, atitirpsta ir kaip sviezias- aisku vaizdo jau ner, bet kvapas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 15, 18:37)
ir RIMI visuomet būna. Ir konservuotų ir sausų.


cia kurioje RIMI? nes as kazkaip pastaruoju metu neberandu...

QUOTE(ne mama @ 2009 05 15, 18:44)
na raudonasis bazilikas tikrai astresnis, bet man labiau patinka tradicinis zalias. visada perku seklas tik "genovese" rusies- tradicinis pesto butent gaminamas is genovese baziliku- ju labai malonus aromatas, kazkada mama augino zalius bazilikus be veisles nusipirkus seklu maximoj, tai ju aromato buvo gal puse tiek kiek genovese. dabar jau visad tik tuos sejam, tiesa man nesiseka augint zoliu ant palanges ar balkone, tai dziaugiuos kad pas mama darzelio kampe isskirtas kampas zolems- visai ziemai prisiruosiu baziliku, levandu lapeliu, salavijo, raudoneliu, mairunu. dar galvoju reiktu meta pasodint. siaip visus tuos zalumynus dziovinam ziemai, bet bazilikas tai praranda labai daug aromato ir skonio sudziovintas, tai pernai sekmingai isbandem saldyti saldiklyje- issiemi kiek reik, atitirpsta ir kaip sviezias- aisku vaizdo jau ner, bet kvapas wub.gif


super thumbup.gif man ant palanges irgi nesiseka, irgi pas mam i darzeli prasausi smile.gif
del metu tai siulau i atskira kampa sodynti nes jos gerai auga ir megsta uzkariauti plota ir kitus isstumti... ax.gif

Atsakyti
Risotto jau suvalgytas:D Nu ką galiu pasakyti, skiriu sau kokius 7 balus. Bet nežinau, jei būčiau ragavusi tikro, tai galėčiau palygint, gal jis toks ir turi būti. O šiaip, man gal vynas su džiugu biškį reikalą pagadino. Na tiesiog per daug to raugo kvapo/skonio. O šiaip konsistencija gavosi labai maloni, kaip ir rašo minkšta ir drėgna. Nežinau, gal per daug to sūrio pridėjau, o gal tiesiog nepratusi prie jo skonio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2009 05 16, 03:03)
Risotto jau suvalgytas:D Nu ką galiu pasakyti, skiriu sau kokius 7 balus. Bet nežinau, jei būčiau ragavusi tikro, tai galėčiau palygint, gal jis toks ir turi būti. O šiaip, man gal vynas su džiugu biškį reikalą pagadino. Na tiesiog per daug to raugo kvapo/skonio. O šiaip konsistencija gavosi labai maloni, kaip ir rašo minkšta ir drėgna. Nežinau, gal per daug to sūrio pridėjau, o gal tiesiog nepratusi prie jo skonio ax.gif


As dejau ne dziuga, o parmezana, ir tik truputi ant virsaus, gavosi tikrai labai skaniai, gaminau seimynai ir visiems itiko 4u.gif Gaminant risotto pagal Oliveri, reikia daug laiko ir demesio skirti maisymui, ka deti pirma ir t.t mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif eeee ax.gif mergynos o jus neiprovizuojat? as pirma antra karta gaminu tik pagal orgingalu recepta o tada kiek fantazija ir pinigine nesa biggrin.gif juk tuo Jamio receptari ir geri kad yra daug vietos savo mintim... wub.gif nesenai gaminau rissoto su lietuviskais lasinukais thumbup.gif gavosi tikrai skaniai...

o del tikro ar netikro skonio..smile.gif zinau keleta zmoniu kur sake kad pas mus picos skaniau nei italijoje biggrin.gif viskas priklauso kas tau skanu ir kaip ta skoni isivaizduoji... todel jei jums ir jusu seimai skanu taigi valio 4u.gif nereikia lygintis su originalu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2009 05 16, 17:33)
sveikutes smile.gif eeee  ax.gif  mergynos o jus neiprovizuojat? as pirma antra karta gaminu tik pagal orgingalu recepta o tada kiek fantazija ir pinigine nesa biggrin.gif juk tuo Jamio receptari ir geri kad yra daug vietos savo mintim... wub.gif nesenai gaminau rissoto su lietuviskais lasinukais  thumbup.gif  gavosi tikrai skaniai...

o del tikro ar netikro skonio..smile.gif zinau keleta zmoniu kur sake kad pas mus picos skaniau nei italijoje biggrin.gif viskas priklauso kas tau skanu ir kaip ta skoni isivaizduoji... todel jei jums ir jusu seimai skanu taigi valio  4u.gif nereikia lygintis su originalu  biggrin.gif


Zinoma improvizuojam, kaskart gamindami pritaikome recepta savo skoniui drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2009 05 16, 11:33)
o del tikro ar netikro skonio..smile.gif zinau keleta zmoniu kur sake kad pas mus picos skaniau nei italijoje biggrin.gif viskas priklauso kas tau skanu ir kaip ta skoni isivaizduoji... todel jei jums ir jusu seimai skanu taigi valio  4u.gif nereikia lygintis su originalu   biggrin.gif


mes iprate kad ant picos visko butu daug- ir mesos ir grybu ir surio, o italijoj ir pagal Oliveri ant picos kaip tik turi but visko kuo maziau- as dar ant to nepersilauziau, vis pridedu per daug ingredientu doh.gif

p.s. vakar nusipirkau saliero sakni, pakepinau, ir pyliau ant tokio darzoviu apkepo- nugi fantastinis skonis wub.gif o sakiau kad nekenciu salieru blush2.gif labai patiko- net ir vienus pakeptus valgiau- toks svelnus riesutu skonis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ne mama: 16 gegužės 2009 - 17:12
QUOTE(KatYnas @ 2009 05 15, 17:50)
cia kurioje RIMI? nes as kazkaip pastaruoju metu neberandu...


Man arčiausiai Panoramos tai konservuotų tikrai visuomet yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2009 05 14, 10:03)
vakar mandarino rimi neradau pankolio schmoll.gif  norejau paragaut smile.gif

Vakar,lankiausi P.C.labai apsidžiaugiau, užtikusi pankolio{na,kaina vieno vieneto truputį kandžiojosi}
Palyginau su kitu P.C.skyrėsi pora litų.
Nusipirkau vieną vienetą kitame P.C. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2009 05 14, 19:23)
apie pankolius  http://www.bejo.lt/i...r...r&Itemid=31
siap as tik RIMI esu maciusi ir pirkusi.  gaminau mesos troskini su pankoliais, buvo skanu smile.gif

Pankolių didesnėse IKI taip pat būna 4u.gif O į temą tai gaminau tą rabarbarų sufle pagal Jamie, labai labai patiko thumbup.gif . Ir greitai pagaminama bigsmile.gif
Atsakyti