Risotto visalaik gaminu tik pagal Oliveri. Skonis
siulau isbandyt
QUOTE(mentuske @ 2009 05 15, 14:28)
Skiriasi
Jų visada yra pirkti maximose,kitose parduotuvėse nesu mačiusi,jų reikia ieškot prie pupelių,žirnių ir pan.Dar būna pirkt koncervuotų.
ir RIMI visuomet būna. Ir konservuotų ir sausų.
QUOTE(regna @ 2009 05 15, 16:19)
na raudonasis bazilikas tikrai astresnis, bet man labiau patinka tradicinis zalias. visada perku seklas tik "genovese" rusies- tradicinis pesto butent gaminamas is genovese baziliku- ju labai malonus aromatas, kazkada mama augino zalius bazilikus be veisles nusipirkus seklu maximoj, tai ju aromato buvo gal puse tiek kiek genovese. dabar jau visad tik tuos sejam, tiesa man nesiseka augint zoliu ant palanges ar balkone, tai dziaugiuos kad pas mama darzelio kampe isskirtas kampas zolems- visai ziemai prisiruosiu baziliku, levandu lapeliu, salavijo, raudoneliu, mairunu. dar galvoju reiktu meta pasodint. siaip visus tuos zalumynus dziovinam ziemai, bet bazilikas tai praranda labai daug aromato ir skonio sudziovintas, tai pernai sekmingai isbandem saldyti saldiklyje- issiemi kiek reik, atitirpsta ir kaip sviezias- aisku vaizdo jau ner, bet kvapas
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 15, 18:37)
ir RIMI visuomet būna. Ir konservuotų ir sausų.
cia kurioje RIMI? nes as kazkaip pastaruoju metu neberandu...
QUOTE(ne mama @ 2009 05 15, 18:44)
na raudonasis bazilikas tikrai astresnis, bet man labiau patinka tradicinis zalias. visada perku seklas tik "genovese" rusies- tradicinis pesto butent gaminamas is genovese baziliku- ju labai malonus aromatas, kazkada mama augino zalius bazilikus be veisles nusipirkus seklu maximoj, tai ju aromato buvo gal puse tiek kiek genovese. dabar jau visad tik tuos sejam, tiesa man nesiseka augint zoliu ant palanges ar balkone, tai dziaugiuos kad pas mama darzelio kampe isskirtas kampas zolems- visai ziemai prisiruosiu baziliku, levandu lapeliu, salavijo, raudoneliu, mairunu. dar galvoju reiktu meta pasodint. siaip visus tuos zalumynus dziovinam ziemai, bet bazilikas tai praranda labai daug aromato ir skonio sudziovintas, tai pernai sekmingai isbandem saldyti saldiklyje- issiemi kiek reik, atitirpsta ir kaip sviezias- aisku vaizdo jau ner, bet kvapas 
super
del metu tai siulau i atskira kampa sodynti nes jos gerai auga ir megsta uzkariauti plota ir kitus isstumti...
Risotto jau suvalgytas:D Nu ką galiu pasakyti, skiriu sau kokius 7 balus. Bet nežinau, jei būčiau ragavusi tikro, tai galėčiau palygint, gal jis toks ir turi būti. O šiaip, man gal vynas su džiugu biškį reikalą pagadino. Na tiesiog per daug to raugo kvapo/skonio. O šiaip konsistencija gavosi labai maloni, kaip ir rašo minkšta ir drėgna. Nežinau, gal per daug to sūrio pridėjau, o gal tiesiog nepratusi prie jo skonio
QUOTE(Egloshke @ 2009 05 16, 03:03)
Risotto jau suvalgytas:D Nu ką galiu pasakyti, skiriu sau kokius 7 balus. Bet nežinau, jei būčiau ragavusi tikro, tai galėčiau palygint, gal jis toks ir turi būti. O šiaip, man gal vynas su džiugu biškį reikalą pagadino. Na tiesiog per daug to raugo kvapo/skonio. O šiaip konsistencija gavosi labai maloni, kaip ir rašo minkšta ir drėgna. Nežinau, gal per daug to sūrio pridėjau, o gal tiesiog nepratusi prie jo skonio 
As dejau ne dziuga, o parmezana, ir tik truputi ant virsaus, gavosi tikrai labai skaniai, gaminau seimynai ir visiems itiko
sveikutes
eeee
mergynos o jus neiprovizuojat? as pirma antra karta gaminu tik pagal orgingalu recepta o tada kiek fantazija ir pinigine nesa
juk tuo Jamio receptari ir geri kad yra daug vietos savo mintim...
nesenai gaminau rissoto su lietuviskais lasinukais
gavosi tikrai skaniai...
o del tikro ar netikro skonio..
zinau keleta zmoniu kur sake kad pas mus picos skaniau nei italijoje
viskas priklauso kas tau skanu ir kaip ta skoni isivaizduoji... todel jei jums ir jusu seimai skanu taigi valio
nereikia lygintis su originalu
o del tikro ar netikro skonio..
QUOTE(KatYnas @ 2009 05 16, 17:33)
sveikutes
eeee
mergynos o jus neiprovizuojat? as pirma antra karta gaminu tik pagal orgingalu recepta o tada kiek fantazija ir pinigine nesa
juk tuo Jamio receptari ir geri kad yra daug vietos savo mintim...
nesenai gaminau rissoto su lietuviskais lasinukais
gavosi tikrai skaniai...
o del tikro ar netikro skonio..
zinau keleta zmoniu kur sake kad pas mus picos skaniau nei italijoje
viskas priklauso kas tau skanu ir kaip ta skoni isivaizduoji... todel jei jums ir jusu seimai skanu taigi valio
nereikia lygintis su originalu 
o del tikro ar netikro skonio..
Zinoma improvizuojam, kaskart gamindami pritaikome recepta savo skoniui
QUOTE(KatYnas @ 2009 05 16, 11:33)
o del tikro ar netikro skonio..
zinau keleta zmoniu kur sake kad pas mus picos skaniau nei italijoje
viskas priklauso kas tau skanu ir kaip ta skoni isivaizduoji... todel jei jums ir jusu seimai skanu taigi valio
nereikia lygintis su originalu 
mes iprate kad ant picos visko butu daug- ir mesos ir grybu ir surio, o italijoj ir pagal Oliveri ant picos kaip tik turi but visko kuo maziau- as dar ant to nepersilauziau, vis pridedu per daug ingredientu
p.s. vakar nusipirkau saliero sakni, pakepinau, ir pyliau ant tokio darzoviu apkepo- nugi fantastinis skonis
QUOTE(KatYnas @ 2009 05 15, 17:50)
cia kurioje RIMI? nes as kazkaip pastaruoju metu neberandu...
Man arčiausiai Panoramos tai konservuotų tikrai visuomet yra
QUOTE(ne mama @ 2009 05 14, 10:03)
Vakar,lankiausi P.C.labai apsidžiaugiau, užtikusi pankolio{na,kaina vieno vieneto truputį kandžiojosi}
Palyginau su kitu P.C.skyrėsi pora litų.
Nusipirkau vieną vienetą kitame P.C.
QUOTE(KatYnas @ 2009 05 14, 19:23)
apie pankolius http://www.bejo.lt/i...r...r&Itemid=31
siap as tik RIMI esu maciusi ir pirkusi. gaminau mesos troskini su pankoliais, buvo skanu
siap as tik RIMI esu maciusi ir pirkusi. gaminau mesos troskini su pankoliais, buvo skanu
Pankolių didesnėse IKI taip pat būna





