Įkraunama...
Įkraunama...

SOS nervingas ir neramus vaikas

Sveikos.

Mano sunui ka tik suejo 2 metai ir 8 menesiai. Jis visada buvo aktyvus, gana jautrus. Taciau pastarieji keli menesiai prilygsta kosmarui. Klykti ir blaskytis jis gali pradet vien del to, kad paklausi, ar jis valgys sriubytes arba ar noretu padelioti delione. Miegas yra kosmaras jau gana seniai. Nes jau metus jis nemiega pietu, o priminimas, kad reiks eit miegoti vakare taip pat sukelia isterijos priepuoli. Naktimis pabunda rekdamas, akivaizdziai susapnaves kazkoki kosmara. Ir tai gali kartotis iki kokiu 6 kartu per nakti. Tesa, jis dazniausiai kvieciasi teti, bet nuo to ne kiek ne geriau... Bandom girdyt Sedalia, pries miega duodam pasiklausyti relaksacines muzikos, maudydami lasinam sukatzoliu ar net valerijonu tinkturos, bet tai arba neveikia, arba buna trumpalaikio povekio. Vnz, gal cia mes su savo neramiais nervais vaika idirginom g.gif Ir dar pastaruoju metu jo soneliai isberti smulkiais spuogeliais, o ju ir sedmenu oda labai sausa. Gydytoja sake, kad niekuo tas berimas neypatingas, t.y. nera tai vejaraupiai ar pan. Gal tai gali buti nervinio pobudzio berimas? Laukciau is jusu komentaru.
Atsakyti
Sakai,kad toks jautrumas paskutinius kelis menesius.Galbut atsirado kokiu esminiu pokyciu seimoje? g.gif Vaikai labai jautriai reaguoja.Kai persikraustem i kita nama,maniskis pradejo kandziotis unsure.gif As gerai supratau,kad pakeliui antras maziulis?Jei taip,tai gal tai ir yra priezastis?Juolab jei vaikas jautresnis?
Atsakyti
QUOTE(Teresiukas @ 2008 09 28, 21:52)
Sakai,kad toks jautrumas paskutinius kelis menesius.Galbut atsirado kokiu esminiu pokyciu seimoje? g.gif Vaikai labai jautriai reaguoja.Kai persikraustem i kita nama,maniskis pradejo kandziotis unsure.gif As gerai supratau,kad pakeliui antras maziulis?Jei taip,tai gal tai ir yra priezastis?Juolab jei vaikas jautresnis?

tikrai gal kokie pasikeitimai? o dar, pati rasei, jog gal judu su vyru ji galbut iseerzinot g.gif gal jusu tarpusavio santykiai nekokie ar dar kas? jautresnis ir lb reaguoja i viska.O gal dar kokie dantukai paskutiniai neislinde? ir plius berimas: gal ir sako gydytoja, jog tai neturi reiksmes, bet jeigu vaikui niezti, tai labai irgi vargina ir erzina( nes manaja uodai kai buvo sukramte, labai draskesi, buvo labai irzli).siaip ir sausa oda ramybes neprideda, pabandyk patepti kokiu gerai drekinanciu.bet pirmiausia reiktu, kad namie nebutu itampos schmoll.gif vaikai labai i tai reaguoja.beje ir nemiegojimas pietu prie to prisideda, juk dar maziukas : pervargsta doh.gif
ir tikrai jei pakeliui dar vienas? gal demesio daugiau pilvukui, nei maziukui?
sekmes. laikykites mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurale: 29 rugsėjo 2008 - 13:45
QUOTE(MariausMama @ 2008 09 28, 20:27)
Sveikos.

Mano sunui ka tik suejo 2 metai ir 8 menesiai. Jis visada buvo aktyvus, gana jautrus. Taciau pastarieji keli menesiai prilygsta kosmarui. Klykti ir blaskytis jis gali pradet vien del to, kad paklausi, ar jis valgys sriubytes arba ar noretu padelioti delione. Miegas yra kosmaras jau gana seniai. Nes jau metus jis nemiega pietu, o priminimas, kad reiks eit miegoti vakare taip pat sukelia isterijos priepuoli. Naktimis pabunda rekdamas, akivaizdziai susapnaves kazkoki kosmara. Ir tai gali kartotis iki kokiu 6 kartu per nakti. Tesa, jis dazniausiai kvieciasi teti, bet nuo to ne kiek ne geriau... Bandom girdyt Sedalia, pries miega duodam pasiklausyti relaksacines muzikos, maudydami lasinam sukatzoliu ar net valerijonu tinkturos, bet tai arba neveikia, arba buna trumpalaikio povekio. Vnz, gal cia mes su savo neramiais nervais vaika idirginom g.gif Ir dar pastaruoju metu jo soneliai isberti smulkiais spuogeliais, o ju ir sedmenu oda labai sausa. Gydytoja sake, kad niekuo tas berimas neypatingas, t.y. nera tai vejaraupiai ar pan. Gal tai gali buti nervinio pobudzio berimas? Laukciau is jusu komentaru.

aš tai siūlyčiau pas gydytoją apsilankyti šios srtities o tie bėrimai tikrai gali būtu nervinio pobūdžio, nes turėjau kaimynę kuriai taip būdavo vien nuo nervingumo
Atsakyti
Visos mamytes turbut per tai perejo.Vienoms tai uzsitesia,kitu vaikuciai ramesni.As po keliu tokiu isteriju naktimis ir dienomis padariau isvada kad ne vaikucius keisti reikia,o pacioms keistis.Mazyliai jaucia daug jausmu,su kuriais nezino kaip tvarkytis,tad tai pasireiskai nervu itempimu,o tada ir kosmarai ir isterijos diena.Butinai pietuku gulti reiktu nervingiem vaikam.Tiesiog po pusryciu ir rytinio tvarkymosi eikit i lauka pazaisti,leiskit lakstyti,dukti,pareje paskaitykit knygute,kartu pasigaminkit valgyti,stenkites minimaliai reaguoti i isterijas.Dar daznai vaikui kenkia rezimo nebuvimas.Kai vaikas zino kas po ko bus daroma,lengviau "gaudosi"dienoje.Sekmes ir kantrybes jums 4u.gif
Atsakyti
Is visu mamyciu komentaru darau isvada, kad raminti reikia mane, o ne vaiki. Deja, nezinau kaip pakeisti poziuri i situacija, nes situacijos tai tikrai pakeisti negaliu g.gif
Atsakyti
Zinai pas mus panasi situacija,tik naktimis jis nesikelia.Osiaip viskas iki skausmo pazystama ir mano isvada tokia pati kaip ir kitu mamyciu smile.gif kai as nervuojuosi ir jis neramus visur lenda,cypauna,kai as rekiu ant jos tada jis is viso nevaldomas pasidaro.Manau pirma reikia savyje problemu ieskoti.Su vyru taip susikaupiam,ramiai kalbam,nereaguojam i jo riksmus(aisku viskam yra ribos)ir po kurio laiko jis pats nurimsta.Manau tai savotiskas protestas nemokanciu kalbeti mazyliu(bent jau musu atveju),visas savo emocijas islieja rekdamas juk kitaip jis nepasakys ko nori,neatkreips demesio i save.
Greiciausiai jusu vaikas yra per daug islepintas(kaip ir musu blush2.gif ) tik nesakykit kad taip nera,visi lepiname savo vaikus ir nepastebime kaip greit jie pasidaro lepuneliais biggrin.gif
Atsakyti
Gal jūsiškiui paprasčiausiai prasidėjo trečiųjų metų krizė? Mano didysis visada buvo "auksinis" vaikas, tačiau vos jam sukako 2 m., prasidėjo košmaras. Jis nuolat prieštaraudavo, zyzdavo, rėkdavo, būdavo viskuo nepatenkintas ir pan. Pasikeitusį jo elgesį aiškinau trečiųjų metų krize ir laukiau, kol tai praeis. Taip ir atsitiko. Artėjant trečiajam gimtadieniui mano vaikas vėl tapo toks kaip ir visada.
Visus vaikus ištinka ši krizė. Vieniems pasireiškia labiau, kitiems mažiau. Gal jūsų berniukui tas pats. Dar prisideda suvokimas, kad netrukus šeimoje atsiras mažas konkurentas. Visa tai verčia taip elgtis. Apsišarvuokit kantrybe. Linkiu, kad viskas kuo greičiau susitvarkytų.
Atsakyti
Mano vyresnėlis taip pat labai nervingas.Jam jau ketveri metai,bet vistiek jis nenurimsta.Pastoviai nepatenkintas,susiraukęs.Jis mažas daug verkdavo ir blogai miegodavo:klykdavo naktimis.Perskaičiau užsienio forumuose,kad klykia vaikai naktimis,kadangi per dieną gauna per daug įspūdžių.Jų smegenys nepajėgia apdoroti informacijos.Ir tikrai pastebėjau,kad po kokios kelionės ar išvykos ,kur buvo daug dūkstama, jis naktį verkia.Tada atsikelia nepailsėjęs,piktas.Ypač po susitikimų su svetimais žmonėmis ar vaikais.Ir aišku labai jo elgesys priklauso nuo santykių su tėvais.Jeigu nesusipykstam,kartu dieną draugiškai praleidžiam tai ir jis jau ramesnis,geriau miega.Bet būna dienų,kad norisi iš namų bėgti verysad.gif Sutinku,kad reikia pačiai ramiau į viską reaguot ir turėti daug kantrybės.Linkiu kitom mamytėms to paties
Atsakyti
Na jo, ispudziai ir musiskiam per miegus "iseina". Daznai net galima numanyti, ka sapnuoja, nes reikia, kad nenori duoti masinytes, arba sako, kad neis miegoti... Miegas, migdymasis jam yra baubas unsure.gif Net nzn ka ir bedaryti, nes priesmieginius ritualus stengiames daryt kuo malonesnius: su maudymaisis, ramiais zaidimais, teletabibiu ar kitu jo megstamu filmuku paziurejimais, pasakeliu skaitymais, sakymu, kad miega jo geriausi draugai. Bet vis tiek tas procesas jam nemalonus ir kelia stresa verysad.gif

QUOTE(dziugga @ 2008 10 15, 10:49)
Mano vyresnėlis taip pat labai nervingas.Jam jau ketveri metai,bet vistiek jis nenurimsta.Pastoviai nepatenkintas,susiraukęs.Jis mažas daug verkdavo ir blogai miegodavo:klykdavo naktimis.Perskaičiau užsienio forumuose,kad klykia vaikai  naktimis,kadangi per dieną gauna per daug įspūdžių.Jų smegenys nepajėgia apdoroti informacijos.Ir tikrai pastebėjau,kad po kokios kelionės ar išvykos ,kur buvo daug dūkstama, jis naktį verkia.Tada atsikelia nepailsėjęs,piktas.Ypač po susitikimų su svetimais žmonėmis ar vaikais.Ir aišku labai jo elgesys priklauso nuo santykių su tėvais.Jeigu nesusipykstam,kartu dieną draugiškai praleidžiam tai ir jis jau ramesnis,geriau miega.Bet būna dienų,kad norisi iš namų bėgti verysad.gif Sutinku,kad reikia pačiai ramiau į viską reaguot ir turėti daug kantrybės.Linkiu kitom mamytėms to paties

Atsakyti
Man visu mamyciu issakytos mintys tokios artimos... ta pati isgyvenam ir mes su dukryte. Nuo jos siaubingu protesto reakciju, nuo visko darymo kitaip nei reikia, galima isprotet. jei kokia bobute kieme pasakys, kokia tu didele uzaugai, tai ji greiciausiai nukris ant zemes, cyps, reks, voliosis, kepure ples nuo galvos ir t.t. parduotuvej kol pardaveja nuskanuos prekes, tai ji nesavu balsu zviegs "duok man, cia mano". iseini i lauka visada strese, nes nezinai, ar graziai pareisi, ar partemsi namo didziausioj isterijoj. ir taip per dienu dienas...
Atsakyti
Musiskis gal kiek del kitu dalyku isterikuoja, bet man labai pazistama ta itampa, kai bijai kazkur eiti, nes nezinai, kuo tas ejimas baigsis. itariu, kad vaikas jaucia ta vidine busena ir ji kartais isprovokuoja netinkama elgesi. Tik nezinau, kaip ismokti ir parodyti vaikui pasitikejima. Gal jausdamas, kad vertini jo pasirinkima, jaustusi atsakingesnis ir elgtusi tinkamiau... g.gif

QUOTE(zilvine @ 2008 10 17, 16:51)
Man visu mamyciu issakytos mintys tokios artimos... ta pati isgyvenam ir mes su dukryte. Nuo jos siaubingu protesto reakciju, nuo visko darymo kitaip nei reikia, galima isprotet. jei kokia bobute kieme pasakys, kokia tu didele uzaugai, tai ji greiciausiai nukris ant zemes, cyps, reks, voliosis, kepure ples nuo galvos ir t.t. parduotuvej kol pardaveja nuskanuos prekes, tai ji nesavu balsu zviegs "duok man, cia mano". iseini i lauka visada strese, nes nezinai, ar graziai pareisi, ar partemsi namo didziausioj isterijoj. ir taip per dienu dienas...

Atsakyti