Įkraunama...
Įkraunama...

SOS nervingas ir neramus vaikas

noriu ir as pasisakyti, gal kas kokiu auksiniu minciu duos - is sono visada kitaip matosi.. tai gi mums 11 menesiu. blogai miegam ir diena, ir nakti nuo pat gimimo. Lygi siol keliuosi prie jos kokius 15-18 kartu per nakti, gera naktis - 8 k. Diena viena beveik neisbuna nei minutes, kad ir tam paciam kambary sedziu. jei iseinu iki virtuves pareina is paskos rekdama lyg ja pjautu kas. kai rekia - visa ishrausta, veidas raudodnom demem buvom pas neurologe - sako viskas gerai, jokios patalogijos neizvelgia. israse raminancio sirupo, kuris mums kaip svestas vanduo. Lankom baseina ir muzika, baseine patinka jei tik nieko nedarom (tik vaikstom), muzika patinka labai bet jau dabar ziuriu ir per muzikos pamokas pyksta jei kas nepatinka. bandziau menesi niekur nevesti, jokio skirtumo. lauke taip pat ne kuo geriau - jei is karto neuzmigo - rekia taip kad ausys linksta, tik ant ranku. Posakiui, kad "pripratinot prie ranku" noriu pasakyti, kad nesiojam ne is mandrumo, o del to kad kitaip REKIA. padekit prasau, bo jaustogas vaziuoja, bijau kad ko neprisidaryciau...... cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
susidurem su problemele. 5 menesiu vaikiukas miega ir staiga pradeda klykti ir dairytis lyg ka baisaus susapnuotu.ar jie sapnuoja kosmarus unsure.gif
Atsakyti
O mano vaikui suejo 3 metukai neperseniausiai. Anksciau ne taip budavo, bet pastaruoju metu tiesiog nebeimano susikalbeti. Snd pvz ji 1.5 val ji rengiau i darzeli, isterijas kele, nedave nei rengtis nei pan. As pastebejau, kad viskas kas vyksta turi buti pagal ji. Jis siekia savo, pvz jam reikia kazkokio daikto ir pradeda rekti isterikuoti kol jo negaus. Db jau ir koja pradejo trepseti kai negauna kazko ir veido mimika nustato nepatenkinta ir nepasitenkinimo garsus isleidzia ir paskui pradeda rekti. Parduotuveje ima viska is eiles. Kartais pavyksta susitarti, bet kartais tiesiog neimanoma, krenta ant zemes ir rekia. As isvis jo stengiuosi neimti i tokias vietas.
Mes gyvename kartu su mano tevais, mano mamos budas toks, kad jei kazka vaikas padaro ji sikart pradeda ant jo rekti. Daug kartu jai sakiau, bet ji vistiek daro savo, Ji nervuojasi kad jis neklauso ir jis nervuojasi. Vyra mano mato tik savaitgaliais. Gris i namus normaliai tik po 1.5 metu. Bet jo bijo ir jei greizciau pasako tai klauso. As galiu sakyt nesakius, vaikas manes neklauso visai.
Vaikas galvoja kad visi daiktai yra jo. Jei ateina pas kazka zaisti i namus tai net bando namo parsinesti. Tenka ilgai aiskinti kad cia ne jo daiktas. Galbut tai del perdidelio lepinimo?

Atsakyti
Matau, kad mamytes ir dar daugiau sunkumu turi nei mes. Visa tai tikrai labai vargina ir varo i nevilti, ir vis lauki, kada gi bent kiek pageres...Ramus pabuvome tris dienas po gimimo. Be galo vargino pilvo diegliai-istisos nemigo naktys ir verksmas. Dienomis tas pats, i lauka su vezimu niekaip- rekdavo, i vonele maudyti- rekdavo. Su kiekvienu danties dygymu-nemiga, pastovus zyzimas, sveciuose- zyzimas, rekimas ar ant ranku, ar ne...Vaikas augo, o as laukiau...beveik jau 2m, vaikas labai emocingas: jei juokiasi, tai iki asaru, jei verkia-iki uzsikukciojimo, labai reaguoja jautriai i kiekviena menkiausia draudima, kazko nedavima, negavima norimo daikto(rekia lyg skerdziamas).Tikrai seimoje nepataikaujam, nelepinam, neisskiriam kaip maziausio nario...tiesiog yra labai jautrus vaikas, tai atliepia visi psihiniai ir fiziniai vystymosi procesai, o dar jei prie to prideti visas amziaus tarpsniu krizes- gaunasi visakas dar labiau pajautrinta. Zinojimas, kodel taip yra, kiek palengvina viska, kitaip, galima ir nuproteti. Laikykites 4u.gif
Atsakyti
mano sunus irgi kartais varo mane i nevilti..dabar dar kai atsirado mazasis broliukas,dar sunkiau..bet tikuosi isaugsim,tikuosi tai pereinamasis etapas..
Atsakyti
O kaip tokius vaikus aukleti, kaip? Mane irgi neviltis apima. Liudniausia, kad kai pildai norus, akd tik neverktu, viskas ok, bet juk yra ribos, yra negalima, ir juk bus negalima, tada voliojimaisi, dauzymai galvos. Ir kas liudniausia, kitos mamos nekreipia demesio, o as jei nekreipiu verksmas pereina i isterija, kukciojima,kratymasi, vemima.... verysad.gif ir jei ta stadija uzsitesia, as nepajegiu, jo nuraminti, AS MAMA NEPAJEGIU to padaryti sad.gif tada nei nurengsi, nei aprengsi - VISKAS blogai, ir kaip pasiekia visiska issekima, tada uzmiega.....
Anyta tenkina visus jo norus, todel jis ten neverkia. Namuose sitos dramos daznos, sazine grauzia, sirdi spaudzia...Niu bet jei nusileidziu, uzlipama ant galvos....As jauciuosi bejege....Ir kaip ta jautrumeli sumazinti, kaip ta jo skausma, ozi nuraminti, juk be galo skaudu ziureti, kai ne 2 neturintis, visas dreba, rekia ne savu balsu ir galiausiai apsivemia...net rasant - sprangus akmuo gerkleje sad.gif

Kur tas vaistas?
Atsakyti
QUOTE(kucikas @ 2011 01 17, 17:25)
susidurem su problemele. 5 menesiu vaikiukas miega ir staiga pradeda klykti ir dairytis lyg ka baisaus susapnuotu.ar jie sapnuoja kosmarus unsure.gif

Oij kaip uzjauciu, mano dukrytei dabar 1m ir 5 men. nuo gruodzio 29 d. pradejo tas pats darytis, prabunda nakti po 1-2 val. ir taip klykia, kad as taip daryciau jei mane gyva kas padegtu verysad.gif kuri laika i nieka nereaguoja, lovyteje atsistoja trepsi stipriai kojytemis, paimu ant ranku tai stipriai kabinasi man per kakla, paskui vel pradeda klykti ir rieciasi, losiasi atgal.. kartais tai tesiasi ir iki 2-u val. padeda muzika is telefono paleista arba pasiimu pas save i lova, kai uzmiega perkeliu i jos lovyte. kartojasi ne kasnakt, kas kelias, bet kartais buna, kad pradeda verkti tik uzmigus, dar kol as prie lovytes sedziu, (nes uzmiega tik su mano plaukais rankose, cia dar ir problema). neismiegodavo ji visa nakti neprabudus niekada, bet dazniausiai uztekdavo soskes. lenda jai iltinukai virsuj, vienas jau pilnai islindes, kitas beveik, bet man rodos 4 savaites per ilgas laikas, kad su dantimis butu susije. nebezinau jau ka daryti, su baime laukiu nakties miego..
galvoju gal jai pilvuka pradeda skaudeti, bet juk ne leliukas jau g.gif ir jokio naujo maisto per si laika nepradejau duoti, po truputi valgo viska. ir dar pas ja zandukai paberti buna, daktare sako "diatezas" cia, bet ma atrodo alergija, gal su tuo susije.

Kosmarus tokie leliai sapnuoja, per Mamyciu kluba rode kazkada, bet nemanau, kad daznai tai turetu kartotis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mistake: 19 sausio 2012 - 11:09
jautruoliams, nedrąsuoliams ir kitiems šaunuoliams ypač rekomenduojama Dailės terapija smile.gif. Šeštadienį 12val. 3-4metų vaikams Klaipėdoje (Priestočio 1a, IIIa, 2kab.) vyks įvadinis užsiėmimas. Rekomenduokite draugams wink.gif
facebook.lt profilis : mokymai seimai

www.mokymaivaikams.lt

Atsakyti