Įkraunama...
Įkraunama...

Rūbai, inventorius ir aksesuarai SLIDINĖJIMUI

Dar galite pasizvalgyti http://www.montaro.lt/
Kainos nemazos, bet kokybe tikrai superine thumbup.gif Negaila ir tu pinigeliu ax.gif
Yra Kaune (pramones Maximoj) ir Vilniuje (CUP'e)
Sekmes slidinejant mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simuole: 22 spalio 2008 - 14:19
Kas žinot apie pirštines slidinėjimui? Kokios jos turi būti, kad nešaltų rankos? Kokių firmų ir t.t. Tai yra didelė problema su šalančiom rankom, pasidalinkit savo patirtimi kaip to išvengti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajanta @ 2008 10 27, 10:17)
Kas žinot apie pirštines slidinėjimui? Kokios jos turi būti, kad nešaltų rankos? Kokių firmų ir t.t. Tai yra didelė problema su šalančiom rankom, pasidalinkit savo patirtimi kaip to išvengti g.gif

Specialios pirštinės slidinėjimui ir tiek. Siūlau grožio nežiūrėti. Visų pirma turėtų saugoti nuo šalčio, bet ne mažiau svarbu nuo sužalojimų (rankomis juk tenka kartais atsiremti krentant), todėl ant pirštinių dažnai būna pakietinimai. Firmos? Rossignol, Dainese ir daugybė kitų. Gal ir Chanel yra biggrin.gif
Atsakyti
Vokietijoje tai top pirstiniu firma yra Reusch,
dar labai perkamos yra Kjus,Burton,Ziener,Level,Gordini,Spyder ir t.t.

geriausiai parduotuveje pasikonsultuoti,tikrai pades issirinkti
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 10 12, 21:37)
O "Tūtos" parduotuvėj Kaune užtikau Tresspas striukes po 99lt  g.gif , ale tokios kietokos, o jau fainos  tai po 260lt senojo sezono, bliuzoniukai po 60lt thumbup.gif .

mergaitės, apšvieskit mane, kur ta Tūtos parduotuvė. Ne kaunietė aš, iš provincijos, tai nelabai žinau.... blush2.gif
Papildyta:
ir Vilniuj ir Kaune domintų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inra @ 2007 01 28, 00:17)
Beja, pasitikėk parduotuvių konsultantais - tik iš pradžių paklausk ar jie patys buvo kalnuose, o tada jau drąsiai smile.gif

Va būtent, o tai bus kaip man doh.gif , sako "aš šitoj parduotuvėj dirbu seniausiai iš visų konsultantų- pusė metų (pavasarį ir vasarą). Kalnuose nebuvusi nė sykio".lotuliukas.gif Tai ką toks žmogus gali pagelbėti? g.gif Nebent būtų labai geranoriškas ir imlus informacijai g.gif , pasidomėjęs pats, bet ar tokių daug? g.gif Kaip pagalvoji- tu kurmi, nu negi neapmokina nieko cool.gif
O ta vadinama Tūta Kaune tai yra Vilniaus gatvėje, pačioj pradžioj, netoli Skalsos. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ta parduotuve anksciau vadinosi TUTA, o dabar vadinasi F-sport. Vilniaus g. 39, Kaunas. mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif siulyciau pasizvalgyti po www.kant.ru(per google)o mano apranga yra killy firmos.jau viena sezona dziaugiausi ja,dabar vel laukiu progos uzsimesti mirksiukas.gif slides volki firmos bigsmile.gif thumbup.gif ir akiniams siulyciau nepagailet pinigeliu,nes uzsidejus nekokius akinius,bus tik vargo,ypac sningant doh.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 09 28, 20:49)
Pasidarė labai aktuali temikė ir rodos tokios neradau čia (neskaitant kelių žinučių apie akinius) ax.gif  blush2.gif Aišku, labiausiai domintų rūbai, bet visai nieko sužinot ir inventoriaus bei aksesuarų madas. biggrin.gif Nors gal mada ant kalno ir ne pirmoj vietoj, bet........  biggrin.gif
Prašyčiau patarti kokį slidinėjimo kostiumą nusipirkti: į kokias savybes atsižvelgt, kokių firmų turite ar išbandėte, kokie kainų skirtumai. Dar domina ir specialių apatinių bei kojinių kainos- kokybės palyginimas lietuviškų ir garsiųjų firmų.
Kokius batus įsigyti? O gal turite ir slides?
Kokios reikalingos pirštinės?
Kokie akiniai?
Būtų malonu sužinot ir gerą parduotuvę su patikimais/neišdūrusias konsultantais  4u.gif Beje, kada prasideda šių rūbų išpardavimai, kokių nuolaidų tikėtis?
Kiekviena jūsų žinutė pridės man drąsos lotuliukas.gif

Sveiki,

pastebėjimai sukaupti per 6 slidinėjimo metus.

Kaina visada atspindi gaminio kokybę. Su retomis išimtimis, ir tada, kai žmogus pigiai perka taip vadinamą "paddelkę".

Labai gerų (tiesiog fantastinių) kainų būna, bet tik tam tikrai rūbų grupei. Paprastai, vidutinio lygio rūbuose yra taip. Prekybininkai iš pradžių deda 300% pelnus stumdami tipo naują kolekciją, naujas technologijas ir panašią nesąmonę, paskui daro sezoninius išpardavimus, paskui super išpardavimus ir t.t. tiesiog valydami sandėlį. Tai liečia ir Audimą. Užduokite sau natūralų klausimą - ar gali super technologijos kainuoti <200Lt (čia kai jau būna išpardavimai)?

Rinkitės rūbus pagal savo poreikius ir fiziologiją. Kaip ir kur slidinėsite? Kiek kartų metuose važiuosite slidinėti? Ar esate sportiškas ar nelabai? Apkūnus ar ne? Čiuožiate ramiai ar aršiai? Ir t.t.

Sunkus yra pirmasis pasirinkimas. Paskui jūs jau turite atskaitos tašką: noriu geriau negu turėjau sename..., mano sename kostiume man nepatiko..., reikėtų, kad naujas kostiumas turėtų... ir panašūs klausimai kyla tik padėvėjus kažkokį rūbą.

Gamintojai iš kalnų/šaltų šalių turi didesnę patirtį negu tie, kur tik kalvos paplitę... Natūraliai, kalnų šalių ir rinkos yra ženkliai didesnės, daugiau jų kostiumams testuotojų. Tai ir rezultatai paprastai būna geresni.

Nebūtinai brangus ir garsios firmos kostiumas yra ženkliai geresnis už mažiau girdėtos ir šiek tiek pigesnės. Problema ta, kad tarp vartotojo ir kostiumo yra daug tarpininkų, kurie nori uždirbti (ne iš prekės kokybės/teisingos pasiūlos o iš prekės vardo). Čia jau Audimas (ir panašūs) turi pranašumą (ir nemažą). Todėl reikėtų ieškoti tokių vardų, kurie platinami su kuo mažiau tarpininkų. Pvz., yra gamintojas, tada yra atstovas EMEA regionui, tada atstovas Europos šiaurės regionui ir Pabaltijui, tada distributorius Rygoje, tada pardavėjas Vilniuje. Gauname gana nepatrauklų rezultatą.

Kostiumai iš senų (aš vadinu jas klasikinėmis) spec. medžiagų (fabric) yra kol kas geresni negu naujienos... Kaip bebūtų gaila, bet Gore-tex (W.L. Gore & Associates patentas) nieks nesugeba aplenkti.

Kostiumai privalo turėti ne mažiau trijų medžiagų savo sudėtyje (viršaus, vidaus medžiaga ir membrana - klasikinė schema). Jeigu nėra paminėtos ir aprašytos medžiagos - galima į tokį kostiumą nežiūrėti. Paskutiniu metu klasikinė schema jau laužoma, bet geriausi gamintojai ją vis dar išlaiko (bent jau slidinėjimo kostiumams).

Pateikiami parametrai (išgarinimas/vandens nepralaidumas) tiesiogiai proporcingi kainai. Vidutinio lygio kostiumuose būna 5000-10000 ribose. Paprasti būna 1000-5000 ribose. Rimti turi 10000-30000 ribas. Dar yra gudrybė tokia - rašyti kostiumo parametrus o ne medžiagų parametrus. Paprastas pavyzdys. Kelnės turi 15000 atsparumą vandeniui o tas pats 15000 išgarinimas yra pasiekiamas šonuose įsiūtais dideliais užtrauktukais - atsegi juos iki galo ir turi "puikų" kvėpavimą.

Ne paskutinėje vietoje kostiumo ergonomika. Kišenės, jų skaičius ir išdėstymas, gaubtas, kaukė, kuprinė-kišenė nugaroje, stuburo apsaugos, papildomi priedai (akinių valymo skudurėlis, Recco siūstuvas ir t.t.) yra malonūs ir dažnai praverčiantys dalykai...

Svarbu ir estetika. Gražus ir suderintas kostiumas - malonus akiai vaizdas.

Va tiek info apie kostiumus.

Dėl pirštinių - kam šąla pirštai imkite kokybiškas kumštines. Gore-tex ir Thinsulate (3M patentas) medžiagos yra sveikintinos ir naudojamos praktiškai visose gerose pirštinėse.

Batai. Manau, būtina turėti savus nors kiek užsikrėtusiems slidinėjimo virusu. Pasirinkimas lygiai kaip ir kostiumo priklauso nuo poreikių. Vienas paprastas patarimas: nusiperkate slidinėjimo kojines (specializuotas, Skinijos ar kito gamintojo, vidutinio storumo) ir viduryje arba į dienos pabaigą (tik ne iš ryto) einate pirkti slidinėjimo batų. Kartu pasikviečiate jau slidinėjusią kolegę/kolegą. Parduotuvėje užsimaunate kojines ir užsidedate jums patikusius ir pardavėjo/kolegės/kolegos pasiūlytus pagal jūsų slidinėjimo lygį batus. Prašote pardavėjų pagalbos užsegant. Jeigu pardavėjas be problemų (teisingai užsega/užveržia ir t.t.) susitvarko - juo jau galima pasitikėti. Tada pavaikštote/pasėdite su užsegtais batais bent 15-30min. Jeigu kojos nejuda batuose, bet ir niekas netirpsta o užsegimai yra +/- vidurinėje padėtyje ir batai jums ir jūsų kolegei/kolegai patinka - deritės dėl batų "savaitinės apkatkės". T.y., paliekate visą sumą kiek batai kainuoja, vežatės juos į namus ir vakarais darote spektaklį šeimai ir draugams "Vakarienė slidininko batuose". Stenkitės panešioti nors po pora valandų kasdien. Jeigu viskas gerai - valio! Jeigu tik kažkur trina/spaudžia/tirpsta - grąžinate batus į parduotuvę ir ieškote kitų. Tik kai bandysite, neapdaužykite batų, nenutraukite etikečių ir nesulaužykite batų dėžės :-)

Akiniai. Specializuoti. Svarbiausia, kad būtų patogūs užsidėjus ant veido. Brangūs gerai kvėpuoja, ryškina vaizdą apsiniaukusią dieną, gesina atspindžius saulėtą, "atidengia" reljefo kalniukus ir duobeles. Tačiau jie laaabai brangūs. Galima ir be tokių, svarbiausia, kad jie patogiai gulėtų ant veido.

Nepamirškite specialaus šaliko, užsimaunančio per galvą arba užsisegančio kaip seilinukas bei kvėpuojančios kepurės.

Be abejo, norėdami pasiekti maksimalų komfortą naudokite specialius apatinius (viršų ir apačią) ir specialius megztinius. Tada nebus kur kauptis šilumos pertekliui bei drėgmė bus patraukta nuo kūno.

...oi kiek daug prirašiau... na pradžiai užteks...
Atsakyti
QUOTE(audriusv @ 2008 11 11, 17:35)
Sveiki,

pastebėjimai sukaupti per 6 slidinėjimo metus...........

...oi kiek daug prirašiau... na pradžiai užteks...

Būtent kad tik pradžiai. Nes pasiskaičius man dar sunkiau pasidarė..... doh.gif Ruošiuosi pirkti kostiumą ir norėčiau pirkti ne tiek atsižvelgiant į kainą (aišku, kad tai ne paskutinėj vietoj), bet kad galėčiau jį dėvėti kelis metus. Gaila būtų išleisti padorią sumelę ir po kelių dienų (ar dienos) pastebėti, kad vis dėlto tai ne tas dalykas kokio tikėjausi....
Buvau apsisprendusi Audimą imti, bet dabar vėl susipainiojau.... doh.gif Kaip suprantu Audimo labai jau nenuvertini, taip? Čia jau klausiu patarimo kaip kolegos, turinčio didesnę patirtį ax.gif O galbūt ir pats išbandei jų gaminius?
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2008 11 12, 12:43)
Būtent kad tik pradžiai. Nes pasiskaičius man dar sunkiau pasidarė..... doh.gif   Ruošiuosi pirkti kostiumą ir norėčiau pirkti ne tiek atsižvelgiant į kainą (aišku, kad tai ne paskutinėj vietoj), bet kad galėčiau jį dėvėti kelis metus. Gaila būtų išleisti padorią sumelę ir po kelių dienų (ar dienos) pastebėti, kad vis dėlto tai ne tas dalykas kokio tikėjausi....
Buvau apsisprendusi Audimą imti, bet dabar vėl susipainiojau.... doh.gif  Kaip suprantu Audimo labai jau nenuvertini, taip? Čia jau klausiu patarimo kaip kolegos, turinčio didesnę patirtį  ax.gif O galbūt ir pats išbandei jų gaminius?

Nepirkau Audimo, nes kai rinkausi savo kostiumą, Audimo produkcija švelniai tariant buvo... tikrai prasta :-) Pastaruoju metu jų produkcija tapo žymiai geresnė. Tačiau... Šių metų gaminių dar nemačiau. O vat užpernai metų gaminius pirko mano vienas kolega bei pažįstamų porelė. Tada ir aš kartu ėjau su jais, pasižiūrėti ką gi Audimas siūlo. Kostiumai pasiūti pusė velnio (nors užtrauktukai galėtų geriau dirbti), bet nustebino nerealiai geri rodikliai ir... maža kaina. Iš karto puoliau ieškoti kokios gi medžiagos (fabric) panaudotos kostiumuose. Tada pamačiau, kad pagaminimo šalis yra China. O medžiagų ieškojau bergždžiai... poliesteris (gal dar poliamidas, nepamenu) ir viskas. Išvadą darau tokią. Ima Audimas kiniečių produkciją, deda savo etiketes, parašo duomenis kuriuos jiems padiktuoja kiniečiai ir sėkmingai pardavinėja. Icepeak arba Trespass ar Diel ar Cross pigiūs modeliai irgi iš panašių medžiagų. Bet kažkodėl pastarosios firmos rašo jau visai kitokius rodiklius. Ne 10000-15000 (nežinau kiek dabar Audimas deklaruoja) o 3000 ar 5000. Tokie dalykai yra Audimo nenaudai... Na gerai, atsparumą vandeniui bei vėjui gali padidinti sutankindamas audinį. Tai kiniečiai su savo technologijomis gal ir moka. Bet tada nepasieksi gero kvėpavimo ir šildymo, o kai audinys vis tik peršlaps (peršlampa netgi gore-tex'as) jo savybės visiškai dings, kol jis bus šlapias. Ta prasme, kad geram kostiumui peršlapus, jis vis tiek kvėpuoja, bando atsispirti vandeniui ir laiko šilumą. Dėka to moka greitai ir savaime džiūti. Ir visa tai pasiekiama naudojat daug skirtingų medžiagų, membranas ir pašiltinimus. Sutankintas audinys tokių savybių neturi.
Grįžtant prie pirkėjų. Vienas kostiumas tuoj pat buvo ištestuotas Slovakijoje Jasnoje. Kolega mano toks apkūnus, bet kaip gyvsidabris. Ir čiuožia ne techniškai o per jėgą. Tai jis visą laiką buvo šlapias nuo prakaito. O kai vakariniame slidinėjime pradėjo lyti ir pliaupė pora valandų tai dar ir per vieną siūlę peršlapo. Siūlė gal ir brokas buvo, bet nuo to žmogui negeriau... O su porele slidinėjome Italijoje, ledyne >3000m. Pirmą etapą keliesi su gondola, tada perlipi į dvivietes kėdutes o paskutiniai metrai įveikiami taburete... Žemai buvo ~-10, kėdučių aukštyje ~-16 o viršuje ~-22. Nusileisti reik pusiau raudona pusiau juoda trasa, pilna sušalusio sniego gumulų. Žodžiu padirbėti yra kur. Porelė su Audimu nusileisdavo sukaitę ir atsilapodavo apačioje o ant kėdučių jau drebėdavo nuo šalčio. Po to jie pareiškė kad tai pirmas ir paskutinis Audimo pirkinys. Tai yra mano sutikti pavyzdžiai. Aišku, turiu ir kitą pavyzdį - mano brolis su žmona. Jie sportiški, labai mažo svorio su puikia medžiagų apykaita, slidinėti važiuoja kai yra sniego ir geras oras į Slovakiją ir Čekiją. Aišku, kad jie patenkinti Audimo kostiumu. Kaip būtų patenkinti bet kurios kitos firmos to pačio lygio kostiumu.
Kaip ir minėjau, visa tai yra labai individualu ir kiekvienam reikėtų panagrinėti savo poreikius bei įvertinti fiziologiją. Tik objektyviai... :-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audriusv: 12 lapkričio 2008 - 14:48
QUOTE(audriusv @ 2008 11 12, 15:42)
Kaip ir minėjau, visa tai yra labai individualu ir kiekvienam reikėtų panagrinėti savo poreikius bei įvertinti fiziologiją. Tik objektyviai... :-)

taigi, kad objektyviai save vertinti sunku rolleyes.gif
na puikia slidinėtoja aš savęs nevadinčiau, sportuoju su protu ir blaiviai vertindama savo jėgas. Taigi ir suprakaituoju nedažnai - tik sušylu (o ir šiaip aš ne iš tų, kurie tuoj apsipila prakaitu). Bet besikeliant į viršų su parko suoliukais ( tu juos vadini taburetėm) šaltoka yra buvę smile.gif Bet..... reikia pažymėti, kad mano buvęs kostiumas buvo pirktas Maximoj blush2.gif ir seniai blush2.gif Kelnes pirkau pernai irgi Maximoj, kiek pamenu jų atsparumas vandeniui buvo 10000 (!!!!!!). Tai šitoms priekaištų neturiu - kad ir kiek griuvinėjau (o porą dienų tai buvo pagrindinis veiksmas doh.gif ) jos neperšlapo. Taip kad, jei Audimas naudoja panašias medžiagas, tai dar pusė velnio. Bet vat dėl kvėpavimo ir šilumos g.gif
O be to man tragiškai negražus kelnių pasiuvimas, na bent jau pernai, nes šiemet dar nemačiau naujos kolekcijos. Buvau nusižiūrėjusi Rossignol kelnes, bet jos kainavo 550 Lt doh.gif O atsižvelgiant į tai, kad reikia ir striukės..... Tai vat ir nenusprendžiu, ar verta išleisti tokią sumelę? Nesu aš išprotėjusi slidininkė ir tai darau tik savaitę per metus (na šiemet galvojam gal porą savaitėlių pabūti)
Papildyta:
buvo mintis pirktis aprangą Italijoj, bet nepamenu kainų. Bijau, kad ten bus dar brangiau nei Lietuvoj, nors......... pas mus drabužių ir avalynės tai taip užlenktos kainos, kad dažniausiai užsienyje ir pigiau ir kokybiškiau. Tai žadu ryt padaryti sporto parduotuvių reviziją Kaune ir tada matysim. Gal kas prašviesės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jkrista: 12 lapkričio 2008 - 20:52