QUOTE(looo @ 2015 10 22, 10:05)
o as tikiuosi kad nenaikins jokiu sarasu.

paaiskinsiu kodel.
betkokios veisles suo gali buti nestabylios psihikos (ypac jei pirktas ne is proofesionalu, o tokiu kolkas deje skelbimuose dydzioji dauguma). gali buti ir jorkas nenormalus, ir stafiukas durnas.
skirtumas tik "nasru ilgume". jei puola jorkas, kur jis kanda? o jei puola "sarasinis" suo -kur taikosi? ojjjj na tikrai ne i koja

.
sunu reglamentavimas bent siek tiek vercia zmones susimastyti pries isigyjant suniuka.
Atleiskit uz smalsuma, bet jus del saves/vaiku, ar del savo suniuko taip bijote tu "sarasiniu/koviniu"

? Nes kaip taisykle koviniai piktukai buna meilus zmonems, tik va gentainius tam tikrose aplinkybese tikrai gali valgyti, ypac neadekvatus visokius...
O kas del veisliu, turinciu potencialo pulti zmogu, tai mano galva tai labiau budinga butu malinom, vokieciu aviganiam, azijatam, rotveileriam...ypac jei kalbama apie siu veisliu misrunus...tik gal visgi ne i gerkle (zmogui) jie kanda, bet i ranka, koja...
Tam sarase tai kurioziskiausia veisle stafbuliukas..kazi uz kokius griekus jie ten papuole
Del nasru gabaritu ir potencialo padaryt zala, tai visiskai su jumis sutinku - tie mazgiai iki 10 kg blogiausiu atveju blauzda grybstels, o jau kai kanda dickiai, zala nepalyginama, ypac jei didelis suo puola maza suni, na ir atskira kalba apie vaikucius...Bet siaip, jei einat su suniu, tai agresorius dazniausiai puls suni, o ne jo seimininka...
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 22, 11:44)
Aš dar pamenu laikus, kai iš viso madinga buvo turėti piktą šunį

Net ir mažą.
O jei dabar staiga taip žmonės nebekenčia didelių šunų, tai nepagalvojate, kad gal ne tiek šunų, kiek jų pasikėlusių šeimininkų, kurie vis progai pasitaikius apvaro mažuosius šunis, sūtraukomis išvadina, nestabiliais visokiais ir pan.? Tai kurie čia šunų nemyli dabar iš tiesų?
Joa, laikai tikrai tokie buvo, laime jie toli praeity...
O kad zmones nekencia dideliu sunu, tai daug neisprusimo tame matau...
Kas del mazgiu, tai jau cia ju seimininkai kalti, nes didesne puse yra visiskai neauklejami durneliai, jiems viskas galima...nei pavadziu reik, nei suduku rinkt ir i parduotuve juos nesiottis galima..o va jei dickis, o dar neduokdie sarasinis, tada aplinkiniai pagatavi su zemem sumaisyt...zinoma, pavadziai privalomi visiem, nebent rimta dresura praejusiem ir besalygiskiai klausiantiem gal ir galetu but isimtis...
Pas mane kaip matot avatare mazges, tai jos labiau prie
sutrauku butu, todel saliskumo man
nepripaisysit
QUOTE(looo @ 2015 10 22, 11:52)
o jei matau tiesiai sviesiai durniu vedanti savo stafa be antsnukio ir pavadzio vaiku kieme- piktibiskai skambinu i ta tikras strukturas, nes durniui smegenis gali tik baudom istatyti.
O kaip atskiriat "durniu" nuo protingo

?