koks mielas suniukas
norejau dar ir dovana pasiust, bet nesiregistravus neleido
QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 02, 19:45)
O tai tu galvoji kad nuo grotelių kylanti drėgmė nedrėkina vazono apačioje esančio substrato 
aš juk taip nesakiau
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 10 02, 21:29)
aš juk taip nesakiau
sakau, kad noriu kad ir orinės šaknys galėtų drėgmės gaut, ir lapai, ne tik substratas iš apačios
Tai dėk kiminų ant substrato paviršiaus ir papuršk daugiau
QUOTE(SoJa @ 2008 10 02, 21:16)
Ačiū ačiū
Labas vakaras,
Oh, kalbėjimo tempai.
Tai va, jums užvakar kai rodžiau savo phaliuko puvinį, nuėjau nusipirkau fungicido "Previkuro", bet nepanaudojau, mano mažam temperatūra toookia užkilo, kad gėlytę teko palikti likimo valiai
Tai vakar vakare išpjausčiau puvinį ir tik dezinfekavau vandenilio peroksidu. Teko ir lapų kelis nupjaut, kad galėčiau pašalinti puvinį. Neįsivaizduoju, ar ji pas mane išgyvens
Kaip manot, ar man dar reikia merkt profilaktiškai į fungicidą? Ir dar teks persodint, tikrai bijau, kad neištvers ji tiek
Oh, kalbėjimo tempai.
QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 02, 21:43)
Tai dėk kiminų ant substrato paviršiaus ir papuršk daugiau
bijau su tais kiminais prisižaist
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 10 02, 22:02)
bijau su tais kiminais prisižaist
kodėl
Papildyta:
Atminkit,kad orchidėjos ne Pudeliai,apie kuriuos reikia šokinėti.Pas mano kaimynę yra phalaenopsis ir mano dėka jis pas ją gyvas ir ruošiasi po pavasario žydėjimo vėl žydėti 2 žiedstiebiai,o man pagalba tame,kad sulaikiau ją beišmetančią į konteinerį,persodinau į orchidėjų substratą,o jos dėka,kad ji neperlaisto ir visai į ją dėmesio nekreipia,nei purškia,nei drėkina,kaip pastatėm ant rytinės palangės taip ji ten ir auga ir džiaugiasi ir žydi
QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 02, 22:19)
kodėl
juk jeigu nepadauginsi vandens ,kada pas tave vėsu tai nieko ir nebus(o jeigu pas tave vėsu tai ir jokios oro drėkinimo sistemos nereikia),o jeigu bus padėkliukas su vandeniu ir vėsu,bloga oro cirkuliacija tai galvoji neprisižaisi 
gal tu ir teisi, dabar kol nešildo, tai vėsoka. purškiu aš dažnai, kai šilta virtuvėj tarkim. bet kažkaip bijau per daug tų kiminų prikraut ir pan. aš jų prisirinkau, sudžiovinau, ką dar su jais reikia padaryt ?
Sveikos merginos,
Norėjau paklaust: Ar gali nuo orchidėjų atsirast musyčių? Vakar pažiūrėjau, kad visas langas aplipęs tokiom musytėm kaip nuo obuolių, niu tokios kaip lyg nuo puvimo.
Norėjau paklaust: Ar gali nuo orchidėjų atsirast musyčių? Vakar pažiūrėjau, kad visas langas aplipęs tokiom musytėm kaip nuo obuolių, niu tokios kaip lyg nuo puvimo.
QUOTE(Aduka @ 2008 10 02, 18:52)
Caca šunelis.
QUOTE(wioletukas @ 2008 10 02, 22:34)
Sveikos merginos,
Šitų tai ir pas mus pina bet jau baigia išnykti,jos ne nuo orchidėjų
Papildyta:
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 10 02, 22:24)
gal tu ir teisi, dabar kol nešildo, tai vėsoka. purškiu aš dažnai, kai šilta virtuvėj tarkim. bet kažkaip bijau per daug tų kiminų prikraut ir pan. aš jų prisirinkau, sudžiovinau, ką dar su jais reikia padaryt ? 
Na juos dar gali pakaitinti orkaitėj.
O aš kiminų daug nededu,bet ir beveik nepurškiu,tik ant paviršiau kada ne kada papurškiu,o šiaip per laistymą sudrėgsta ir paskui lėčiau išgaruoja drėgmė iš substrato per kiminus.