Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

koks mielas suniukas wub.gif norejau dar ir dovana pasiust, bet nesiregistravus neleido verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 02, 19:45)
O tai tu galvoji kad nuo grotelių kylanti drėgmė nedrėkina vazono apačioje esančio substrato bigsmile.gif

aš juk taip nesakiau smile.gif sakau, kad noriu kad ir orinės šaknys galėtų drėgmės gaut, ir lapai, ne tik substratas iš apačios
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 10 02, 21:29)
aš juk taip nesakiau  smile.gif  sakau, kad noriu kad ir orinės šaknys galėtų drėgmės gaut, ir lapai, ne tik substratas iš apačios

Tai dėk kiminų ant substrato paviršiaus ir papuršk daugiau
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2008 10 02, 21:16)
koks mielas suniukas  wub.gif norejau dar ir dovana pasiust, bet nesiregistravus neleido  verysad.gif

Ačiū ačiū 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
Oh, kalbėjimo tempai. doh.gif Tai va, jums užvakar kai rodžiau savo phaliuko puvinį, nuėjau nusipirkau fungicido "Previkuro", bet nepanaudojau, mano mažam temperatūra toookia užkilo, kad gėlytę teko palikti likimo valiai verysad.gif Tai vakar vakare išpjausčiau puvinį ir tik dezinfekavau vandenilio peroksidu. Teko ir lapų kelis nupjaut, kad galėčiau pašalinti puvinį. Neįsivaizduoju, ar ji pas mane išgyvens angel_sadangel.gif Kaip manot, ar man dar reikia merkt profilaktiškai į fungicidą? Ir dar teks persodint, tikrai bijau, kad neištvers ji tiek mega_shok.gif
Atsakyti
Klausimėlis kaunietėms: gal žinot ar prekiaujama gėlėmis, tame tarpe ir orchidėjomis, Žėmės Universitete vykstančioje parodoje "Agrobalt"?
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 02, 21:43)
Tai dėk kiminų ant substrato paviršiaus ir papuršk daugiau

bijau su tais kiminais prisižaist
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 10 02, 22:02)
bijau su tais kiminais prisižaist

kodėl g.gif juk jeigu nepadauginsi vandens ,kada pas tave vėsu tai nieko ir nebus(o jeigu pas tave vėsu tai ir jokios oro drėkinimo sistemos nereikia),o jeigu bus padėkliukas su vandeniu ir vėsu,bloga oro cirkuliacija tai galvoji neprisižaisi smile.gif
Papildyta:
Atminkit,kad orchidėjos ne Pudeliai,apie kuriuos reikia šokinėti.Pas mano kaimynę yra phalaenopsis ir mano dėka jis pas ją gyvas ir ruošiasi po pavasario žydėjimo vėl žydėti 2 žiedstiebiai,o man pagalba tame,kad sulaikiau ją beišmetančią į konteinerį,persodinau į orchidėjų substratą,o jos dėka,kad ji neperlaisto ir visai į ją dėmesio nekreipia,nei purškia,nei drėkina,kaip pastatėm ant rytinės palangės taip ji ten ir auga ir džiaugiasi ir žydi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 02, 22:19)
kodėl g.gif juk jeigu nepadauginsi vandens ,kada pas tave vėsu tai nieko ir nebus(o jeigu pas tave vėsu tai ir jokios oro drėkinimo sistemos nereikia),o jeigu bus padėkliukas su vandeniu ir vėsu,bloga oro cirkuliacija tai galvoji neprisižaisi smile.gif

gal tu ir teisi, dabar kol nešildo, tai vėsoka. purškiu aš dažnai, kai šilta virtuvėj tarkim. bet kažkaip bijau per daug tų kiminų prikraut ir pan. aš jų prisirinkau, sudžiovinau, ką dar su jais reikia padaryt ? g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Norėjau paklaust: Ar gali nuo orchidėjų atsirast musyčių? Vakar pažiūrėjau, kad visas langas aplipęs tokiom musytėm kaip nuo obuolių, niu tokios kaip lyg nuo puvimo.
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 10 02, 18:52)

Caca šunelis. biggrin.gif Turėjau ir aš šunyte,bet teko atiduoti,nes pasirodė,kad vaikas alergiškas kailiukams verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(wioletukas @ 2008 10 02, 22:34)
Sveikos merginos,

Norėjau paklaust: Ar gali nuo orchidėjų atsirast musyčių? Vakar pažiūrėjau, kad visas langas aplipęs tokiom musytėm kaip nuo obuolių, niu tokios kaip lyg nuo puvimo.

Šitų tai ir pas mus pina bet jau baigia išnykti,jos ne nuo orchidėjų
Papildyta:
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 10 02, 22:24)
gal tu ir teisi, dabar kol nešildo, tai vėsoka. purškiu aš dažnai, kai šilta virtuvėj tarkim. bet kažkaip bijau per daug tų kiminų prikraut ir pan. aš jų prisirinkau, sudžiovinau, ką dar su jais reikia padaryt ?  g.gif

Na juos dar gali pakaitinti orkaitėj.
O aš kiminų daug nededu,bet ir beveik nepurškiu,tik ant paviršiau kada ne kada papurškiu,o šiaip per laistymą sudrėgsta ir paskui lėčiau išgaruoja drėgmė iš substrato per kiminus.
Atsakyti