
Valgiau jų Gan bey restorane ir pagalvojau kad ne taip jau sunku būtų pasigaminti namuose, tik va viena bėda, niekur nerandu desertinio sušio lapų.
Gal kas žino kur gauti?
Papildyta:
QUOTE(emeritaus @ 2008 09 29, 15:01)

Valgiau jų Gan bey restorane ir pagalvojau kad ne taip jau sunku būtų pasigaminti namuose, tik va viena bėda, niekur nerandu desertinio sušio lapų.
Gal kas žino kur gauti?
Va radau viena receptuka be lapų
Taigi tokiam desertui 4 asmenims reikės:
1 st. trumpagrūdžių ryžių;
1 st. kokosų pieno;
2 š. cukraus;
Banano, kivio ir keleto braškių (galima naudoti ir kitokius vaisius).
Kokoso drožlių ir šaldytų braškių padažui.
Ryžius užpilame 1,5 st. vandens ir paverdame, kol jis beveik išgaruos, tačiau ryžiai dar liks kietoki (10-15 min.). Tada supilame kokosų pieną, cukrų ir paverdame dar apie 10 min. Ryžius atvėsiname.
Imame bambukinį kilimėlį, jį apvyniojame maistine plėvele. Ant jos klojame sluoksnį ryžių, išlyginame ir dedame juostelėmis supjaustytus vaisius. Bambukinio kilimėlio pagalba suformuojame ritinėlį. Jį pavoliojame kokosų drožlėse ir supjaustome lygiais gabalėliais.
Į desertinę lėkštę dedame truputį trintų braškių su cukrumi ir dėliojame sušius.
vakare išbandysiu
