Įkraunama...
Įkraunama...

KLAIPĖDOS DARŽELIAI

Labas biggrin.gif
Panos gal kas gali mesti nuoroda i vaiku darzelius adresus ir kiek joje laisvu vietu yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2008 11 28, 11:17)
Labas  biggrin.gif
Panos gal kas gali mesti nuoroda i vaiku darzelius adresus ir kiek joje laisvu vietu yra  g.gif

cia mirksiukas.gif
http://www.klaipeda....amp;pathId=1106
Papildyta:
adresai
http://www.klaipeda....e...&pathId=129
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 11 27, 23:53)
Pagalvokit pačios, kiek kartų sakėt - va, pradėjo eiti į darželį - pradėjo sirgti. Tik todėl ir pradėjo, kad susiduria su infekcijom. O susiduria su jom todė, kad sergantys vaikai eina į darželius.

Pradėję eiti į darželį vaikai serga ne dėl to, kad darželis infekcijų židinys, o todėl, kad šalia nebėra "popinančios" mamos. Kai mes pačios vedam vaikus į lauką, mes vis pažiūrim rankytės šiltos ar šaltos, o gal paprakaitavo, o gal kojytės sudrėko, o gal išsižiojo prieš vėją, tai šaliką ant burnos, o darželyje auklėtoja į lauką eina su 15-20 vaikų ir visus sužiūrėt, kad nelakstytų, kad nesušiltų ir t.t., neįmanoma. Pagaliau kievieno žmogaus supratimas apie šiltą ar šaltą skirtingas. Vienos kambaryje vaiką (dabartiniu sezonu) laiko vien su kelnytėm arba pėdkelnėm, o kitos užmauna ir pėdkelnes, ir kelnes, o dar ir megztuką užvelka. Kurį teisesnė? Niekas neatsakys, nes vaikai taip pat skirtingi. Vienam visada šalta, o kitas visada perkaitęs. Dar kitam vaikui šilta, tačiau jo mama "šaltyšius" ir apmuturiuoja vaiką spręsdama pagal save, o tada ir ligos.. Lygiai tas pats su auklėtojomis.
O jei grįžti prie temos, kad sloguojančio vaiko negalima vesti į darželį ar mokyklą, kad neužkrėstų kitų, tai mano mama būtų nedirbusi, kol man būtų suėję 10 metų, o aš iki 5-os klasės mokyklos nebūčiau lankiusi, nes periodiškai kartodavosi sloga ir bronchitas.
Ir dėl vaikų sergamumo, man po sūnaus plaučių uždegimo pulmonologė sakė, kad klysta tėvai, kurie pradėję vesti vaiką į darželį ir susidurę su dažnesnėm ligom, nebeleidžia lankyti jo. Pasak jos, vaikas būdamas namuose susiduria tik su vienokiom bakterijom, naminė, savom, o išėjęs į kolektyvą (nesvarbu ar tai darželis, mokykla ar būrelis koks) gauna "svetimų", tai kol organizmas su jomis "susidraugauja" vaikas ir serga, o vėliau formuojasi atsparumas tom ligom. O vaikas jomis turi persirgti, tik vieni serga darželyje, o mokykloje bėdos mažėja, tie kurie nelankė darželio, pradeda sirgti mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2008 11 28, 12:11)
Pradėję eiti į darželį vaikai serga ne dėl to, kad darželis infekcijų židinys, o todėl, kad šalia nebėra "popinančios" mamos. Kai mes pačios vedam vaikus į lauką, mes vis pažiūrim rankytės šiltos ar šaltos, o gal paprakaitavo, o gal kojytės sudrėko, o gal išsižiojo prieš vėją, tai šaliką ant burnos, o darželyje auklėtoja į lauką eina su 15-20 vaikų ir visus sužiūrėt, kad nelakstytų, kad nesušiltų ir t.t., neįmanoma. Pagaliau kievieno žmogaus supratimas apie šiltą ar šaltą skirtingas. Vienos kambaryje vaiką (dabartiniu sezonu) laiko vien su kelnytėm arba pėdkelnėm, o kitos užmauna ir pėdkelnes, ir kelnes, o dar ir megztuką užvelka. Kurį teisesnė? Niekas neatsakys, nes vaikai taip pat skirtingi. Vienam visada šalta, o kitas visada perkaitęs. Dar kitam vaikui šilta, tačiau jo mama "šaltyšius" ir apmuturiuoja vaiką spręsdama pagal save, o tada ir ligos.. Lygiai tas pats su auklėtojomis.
O jei grįžti prie temos, kad sloguojančio vaiko negalima vesti į darželį ar mokyklą, kad neužkrėstų kitų, tai mano mama būtų nedirbusi, kol man būtų suėję 10 metų, o aš iki 5-os klasės mokyklos nebūčiau lankiusi, nes periodiškai kartodavosi sloga ir bronchitas.
Ir dėl vaikų sergamumo, man po sūnaus plaučių uždegimo pulmonologė sakė, kad klysta tėvai, kurie pradėję vesti vaiką į darželį ir susidurę su dažnesnėm ligom, nebeleidžia lankyti jo. Pasak jos, vaikas būdamas namuose susiduria tik su vienokiom bakterijom, naminė, savom, o išėjęs į kolektyvą (nesvarbu ar tai darželis, mokykla ar būrelis koks) gauna "svetimų", tai kol organizmas su jomis "susidraugauja" vaikas ir serga, o vėliau formuojasi atsparumas tom ligom. O vaikas jomis turi persirgti, tik vieni serga darželyje, o mokykloje bėdos mažėja, tie kurie nelankė darželio, pradeda sirgti mokykloje.

drinks_cheers.gif
nors as esu "saltysius", bet vaikams leidziu isirengti tiek, kiek jiems patinka, nes jie- ne as. Musu namie tik as viena vaikstau su megstiniu, o visi kiti tik su maikytemis ilgomis rankovemis...

Beja, siandien skaiciau "Vakaru ekspres", kad jeigu nors vienas is tevu yra deklaraves gyvenamaja vieta Klaipedos mieste, nereikes moketi uz vaiko lankoma darzeli 500 lt. (nors manes tai ir neliecia) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ČIČI: 28 lapkričio 2008 - 12:43
Nežinau, kaip ten jūsų auklėtojos, bet mūsiškės kažkaip sugeba sužiūrėt tuos vaikus - suprakaitavę yra perrengiami, sušalę - aprengiami... Svarbu pakankamai rūbų tam palikt. Beje, pastebėjau, kad labiau sirgt vaikai pradeda būtent tada, kai neišeina į lauką mirksiukas.gif . Net ir tada, kai nelanko darželio mirksiukas.gif . Todėl, kai maniškėm sloguoja ir neina į darželį, stengiuosi kasdien bet kokiu oru su ja nors aplink namą apeit smile.gif

P.S. O šaliko vaikams dėti ant burnos jokiu būdu negalima - taip ne apsaugai nuo ligos, o sudarai sąlygas jai atsirast 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 11 28, 12:55)
P.S. O šaliko vaikams dėti ant burnos jokiu būdu negalima - taip ne apsaugai nuo ligos, o sudarai sąlygas jai atsirast 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(optukas @ 2008 11 28, 12:10)

Aciu smile.gif
Atsakyti
Nežinau, kaip ten jūsų auklėtojos, bet mūsiškės kažkaip sugeba sužiūrėt tuos vaikus - suprakaitavę yra perrengiami, sušalę - aprengiami... Svarbu pakankamai rūbų tam palikt.

Mūsų darželyje taip pat perrenginėja ir rūbų visada palieku pilną komplektą pradedant viršutiniais rūbais ir baigiant kojinėmis tongue.gif .
O Jūs 100 proc. garantuota, kad perrenginėja visada kada reikia? mirksiukas.gif Aš negarantuota, kad tai padaro visada, nes nesėdžiu darželyje ir nestebiu. Kitą sykį auklėtojos tiesiog gal nepastebi kuriam šilta ar šalta.. Ir manau, tai yra normalu, nes sužiūrėti kada kuris sušilo ar sušalo neįmanoma, kai vaikų yra 20 schmoll.gif . Suprasdama auklėtojas aš dėl to priekaištų neturiu.
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2008 11 28, 13:21)
Mūsų darželyje taip pat perrenginėja ir rūbų visada palieku pilną komplektą pradedant viršutiniais rūbais ir baigiant kojinėmis  tongue.gif .
O Jūs 100 proc. garantuota, kad perrenginėja visada kada reikia?  mirksiukas.gif Aš negarantuota, kad tai padaro visada, nes nesėdžiu darželyje ir nestebiu. Kitą sykį auklėtojos tiesiog gal nepastebi kuriam šilta ar šalta.. Ir manau, tai yra normalu, nes sužiūrėti kada kuris sušilo ar sušalo neįmanoma, kai vaikų yra 20  schmoll.gif . Suprasdama auklėtojas aš dėl to priekaištų neturiu.

Žinoma, kad negarantuoju ir todėl irgi aukėtojoms priekaištų dėl to neturiu tongue.gif . Turiu priekaištų tik mamoms, kurios veda serggančius (nebūtina karščiuoti sergant) vaikus ir auklėtojoms už tai, kad tokius priima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(florida @ 2008 11 27, 19:46)
bet jei vaikas eina i kolektyva, negalima paisyti tik savo "galiu, negaliu" dirbu, neturiu kur palikti, visos mes dirbam, tai kodel vienos veda sloguojancius, o kt ima biuletenius arba samdo aukles? kur teisybe?

Siemet, musu aukletojos pazymejo ypatingai svarbia naujiena: jos turi pilna teise nepriimti sloguojanciu vaiku i grupe, o jei mamos nesutinka - eina pas darzelio sesute, kuri ivertina vaiko bukle  thumbup.gif  pats geriausias dalykas.

O kur teisybė tada, kad viena gauna 2000 Lt algos, o kita tik 800 Lt?

Tai ir gerai. O jei med. sesuo pasakys, kad vaikas gali likti grupėje, tai mamos pyks ant jos, kad leido, nes joms atrodys, kad tas vaikas serga?

QUOTE(cute @ 2008 11 27, 21:51)
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO

Į S A K Y M A S
DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 75:2008 „IKIMOKYKLINIO UGDYMO MOKYKLA: BENDRIEJI SVEIKATOS SAUGOS REIKALAVIMAI“ PATVIRTINIMO

2008 m. balandžio 30 d. Nr. V‑366

Vilnius

(...)

XIII. VAIKŲ PRIĖMIMAS, DIENOS REŽIMAS

118. Priimant vaiką į ikimokyklinio ugdymo mokyklą ir vėliau kiekvienais metais tėvai turi pateikti Vaiko sveikatos pažymėjimą formą Nr. 027‑1/a [4.10, 4.18].

119. Draudžiama priimti vaikus, turinčius ūmių užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, aštriai kosti, yra pūlingų išskyrų iš nosies), taip pat turinčius utėlių ar glindų.

120. Vaikui sunegalavus ikimokyklinio ugdymo mokykloje, jis izoliuojamas iki atvykstant tėvams.

121. Po ligos vaikas gali būti priimtas į ikimokyklinio ugdymo mokyklą tik su gydytojo pažyma F 094/a [4.9].

Kosėti galima ir šlapiai ir vos pakosčioti ir tai reiškia skirtingas ligos stadijas. O sloga būna ir ne pūlinga, o paprastas vandenėlis, net jei ir ne alerginė.

QUOTE(Ramunėlė* @ 2008 11 27, 23:01)
amžina tema..... smile.gif

Šovė mintis į galvą-gal biški keistoka ta minits, ale pasisakysiu- galėtų parengti įstatymus- ruošti darželius 2 tipų- vieni -tokie kokie dabar- , ir kiti-kur būtų "sterili aplinka"- na tokie- kur mamos gali sau leisti nevesti sloguojančio vaiko ir kosinčio.... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Tu žmogus gali draskytis ir persygyventi kaip tik nori-realybė yra kita. kai galėjau,tol nevedžaiu-palepindavau, slaugiau, dabar tokios galimybės nėra- ir kaip Maliku sako-neduoda tiek biuleteniu,, yra net ribotas dienų sakičius metuose,kiek tu gali prabūt biuleteniuose, aš turėdama 2 vaikus- turbūt jau būčiau perpildžiuis labai greit. patikėkit-ir auklės samdomos ir močiutės buvo prašomos ir maldaujamos- deja- ne visda išeina ,taip kaip norisi. Darbdavai nėra nusiteikę , o šeimai pinigų reikai, Dieve mano tiem vaikams gi duonos duot reiaki, ir ne tik duonos mirksiukas.gif .
Palinkėsiu visoms mamoms,kad turėtų galimybes bet kada būt su savo vaiku,kai jam to reikia. mirksiukas.gif
Papildyta:

kartais gali ir pabėgti.....

drinks_cheers.gif

QUOTE((mirtise) @ 2008 11 27, 23:10)
Būtent todėl iki šiol nedirbu ir MB važiuoja į užsienį dirbti,nes kitaip nepragyvenam  unsure.gif

Ir tai normalus gyvenimas? Normali šeima, kai vaikai tėvo dažniau nemato, nei mato? Žinau, kad nenormalu, bet vat kitiems atrodo teisinga, nes tu neatvedi sloguojančio vaiko į darželį.

QUOTE(Ramunėlė* @ 2008 11 27, 23:31)
manau,kad atveda, tik manau, nes kartais pamatia,ant grupės durų raštelį-( nebūtinai mano vaikų grupės)-KARANTINAS....(viena iš karantino priežasčiu- žarnyno infekcijos ir kt...)vadinasi, atveda- o iškrenta , vienas po kito vaikai. doh.gif

Karantinas būna ir dėl skarlatinos, ir dėl vėjaraupių, kurie nėra slogos ar kosulio pasekmė.

QUOTE(Dilma @ 2008 11 28, 00:03)
O šiaip aišku tiek viena - niekada neprieisim vienigos nuomonės - todėl, kad vienos nemato problemos tame, kad vaikas gali būti infekcijos žindiniu, o kitoms tai - arti pasaulio pabaigos. Deja, tas pats pasakytina ir apie auklėtojas - būna, kad ir jos leidžia sau ateiti į darželį ir su sloga, ir su kosuliu doh.gif ... Galbūt tai sąlygoja personalo trūkumas, galbūt - nenoras prarast dalies atlyginimo, kuris ir taip ne pats pačiausias.

Čia labai svarbus aspektas.
O jei auklėtojos pastoviai nebūtų, nes serga nebūtinai jos vaikai, gal ji pati - ligų maišas? Arba mokytojos?

QUOTE(Dilma @ 2008 11 28, 00:31)
Bet kuriame tegul ir neima - jo reikalas. Bet tik ne tame, kuriame dirba su mažais vaikais mirksiukas.gif .

drinks_cheers.gif Tik čia labai daug niuansų.

QUOTE(ČIČI @ 2008 11 28, 10:09)
Pernai buvo ir vejaraupiu , ir zarnyno infekcijos karantinas. Vejaraupiais sirgo tik tas vaikas, del kurio ir buvo karantinas paskelbtas, o zarnyno inf. pasidave vos keli vaikai... Gal musu grupe tokia ypatinga  g.gif

Ne tik jūsų. biggrin.gif
Atsakyti
Nežinau, kaip ten jūsų auklėtojos, bet mūsiškės kažkaip sugeba sužiūrėt tuos vaikus - suprakaitavę yra perrengiami, sušalę - aprengiami... Svarbu pakankamai rūbų tam palikt. Beje, pastebėjau, kad labiau sirgt vaikai pradeda būtent tada, kai neišeina į lauką mirksiukas.gif . Net ir tada, kai nelanko darželio mirksiukas.gif . Todėl, kai maniškėm sloguoja ir neina į darželį, stengiuosi kasdien bet kokiu oru su ja nors aplink namą apeit smile.gif

QUOTE(Dilma @ 2008 11 28, 13:23)
Žinoma, kad negarantuoju ir todėl irgi aukėtojoms priekaištų dėl to neturiu tongue.gif . Turiu priekaištų tik mamoms, kurios veda serggančius (nebūtina karščiuoti sergant) vaikus ir auklėtojoms už tai, kad tokius priima :ax:

Dilma, pritariu Tau drinks_cheers.gif
Neturiu kantrybės su tokiom mamom ginčytis, jos kaip skambino iš savo varpinės, taip ir toliau skambins iš jos. Neverta dėl tokių galvos sukt irnesakyk.gif Nors aš irgi ne kitokia, tiks iš saviškės hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drum: 28 lapkričio 2008 - 15:23
QUOTE(ezra @ 2008 11 28, 14:55)
Ne tik jūsų. biggrin.gif

Saunu thumbup.gif
Atsakyti