QUOTE(Sonatina @ 2006 06 24, 19:10)

Jogurtinės bandelės
- 250 g miltų
- 25 g sviesto
- 75 ml natūralaus jogurto
- 75 ml pieno
- 10 g šviežių mielių (3 g = 1, 5 a. š. sausų)
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. cukraus
- 1 kiaušinio trynys
- Ištirpinti mieles šiltame piene.
- Supilti jogurtą, suberti miltus, cukrų ir druską ir išminkyti elastingą tešlą (minkyti bent 10 min). Galiausiai sudėti minkštą sviestą ir dar kartą gerai išminkyti.
- Tešlą sudėti į riebalais pateptą indą, uždengti ir pakildinti, kol pakils dvigubai.
- Padalinti tešlą į 8 dalis, suformuoti bandeles, uždengti ir dar pakildinti 30 40 min.
- Aptepti bandeles kiaušinio tryniu, išplaktu su šaukštu vandens, ir kepti iki 210 C įkaitintoje orkaitėje 15 17 min.
P.S. gaunasi 8 vidutinio dydžio bandelės arba apie 20 mažučių. Į tešlą kartu su miltais įbėriau saują aguonų...

o ar kas bandet sitas bandeles


dabar kaip tik kyla mielines bandeles su cesnaku ir suriu, pskui parasysiu ar skanios gavosi
