Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė

Aš už. Pora metų metų turiu donoro kortelę, o savo valią dėl donorystės išreiškiau prieš 13 metų, po sūnaus gimimo. Žinau ir savo tėvų nuomonę, kad jie taip pat sutiktų būti donorais.
Beje, su gydytojų abejingumu, su jų nekompetencija yra tekę susidurti. Kaip ir su jų profesionalumu ax.gif Galiu pasakyti, kad visko gyvenime būna, visokių žmonių. Yra tekę išgirsti ir kad man "jau paskutinioji" (o gyvenu toliau) ir dėl gydytojų kaltės vaiko vos nepraradau verysad.gif Tačiau nemanau, kad tai yra priežastis nurašyti visus gydytojus ir visais nepasitikėti. Gal aš naivuolė ar idealistė, vis tik, čia perskaitytos istorijos, vaikučių nuotraukos, pažinota transplantuota mergina, skatina tikėti, kad pasisakiusi už donorystę, elgiuosi teisingai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 02 13, 19:46)

Sakyčiau, kad visiškai netinkamas pavyzdys. Visų pirma, gyvename Lietuvoje (gal dar reikėjo pateikti pavyzdžių kaip išpjaustomi organai kokioj Brazilijoj ar Afrikoj), o antra - karo metu vykdavo ir netokių dalykų (vien prisiminus kokius eksperimentus atlikdavo vokiečių gydytojai II-o pasaulinio metu).
Gal reiktų gyventi Lietuvoje ir dabartinėm sąlygom. Jei kažkam labai reikės tavo organų, tai tikrai niekas neklaus ar tu sutinki ar ne, papjaus naktį ir tiek. Kalbame ne apie tokį organų persodinimą, o legalų, tokį koks yra bet kurioje civilizuotoje šalyje.
Atsakyti
Mano VIENAM draugui ana savaite persodintos kepenys. TODEL AS 100 PROC. UZ DONORYSTE, ZINAU, KA TAI REISKIA
Bet ir anksciau, kai nemaciau zmoniu, kurie sunkiai serga ir kankinasi, savo vyrui ne karta kartojau, kad jeigu mirsiu paaukotu mano organus. Ne karto nebuvo abejones. Tik kazkodel donoro korteles vis dar nedristu pati pasiimti... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabriel@: 17 vasario 2009 - 12:06
Aš už. Nežinai, kada ir kas gali nutikti pačiam ar artimiesiems.
Atsakyti
4u.gif
Dovanočiau savo organus, negi gaila.
Tie kurie mano atvirkščiai, prašom parašykite kodėl-ne.
Atmetus tas nesąmones, kad gydytojų mafiją pripjaus gyvą, ir persodins už pinigus tam, kam reikia.Lietuvoje tai tikrai neįmanoma.
Dovanočiau ne tik savo artimųjų, bet ir vaikų, jeigu neduok dieve, taip atsitiktų.
Aš už, todėl, kad gal tai padės pratęsti kitam žmogui gyvenimą, arba padarys jį kokybiškesnį.
Dabar pastoviai duodu kraują, daugumai lietuvių ir jo gaila, na nesuprantu aš tokių žmonių, nors tu ką.
Atsakyti
as uz donoryste mirksiukas.gif nes tikrai nezinai kada ir tau gali ko prireikti ar tavo artimui ir jei kiti bus pries donoryste tai is kur gydytojai gaus tau pagalba g.gif as pirmiausia savo vaikui atiduociau ar kepenu ar inksta jei tik prireiktu ,o jei kokia avarija tegul ima dar gyventi norintiems ,negi geriau kai kirmeles tavo gerus organus islando doh.gif
Atsakyti
perkaiciau straipsni kur buvo pateikta nuoroda. skamba ziauriai. bet realiau pagalvojus albanijoje is viso nedaromos transplantacijos, o ka jau ten kalnuose pjaustys
Atsakyti
Aš už. Noriu kad visus mano organus, tinkamus persodinimui tam ir panaudotų. Man mirusiai jų vistiek nereikės. Ir jei, neduok Dieve, kas nors atsitiks mano sūnui - taip pat viską dovanosiu.
Atsakyti
Tikrai duociau organus,jei tai isgelbetu kito givybe,bet kai paziuri,kad kai kurie daktarai jau pradeda piknaudziauti tuo negaliu pykcio sulaikyti.
Daugas pateko i avarija perdure plauti,daktarai pasake viskas nebegyvens,buvo jisai komos busenoj,iskarto teveliu prase tai gal atiduosit donorui inkstus sirdi ir t.t.
Tevai kategoriskai atsisake isveze sunu i Vilniu sis zmogus po siolei vaiksto ir gyvena normalu gyvenima.Jai ne tevai vargsa butu ispjauste ir tikrai numarine o zmogus dar turejo galimybe gyventi,jie tik ir ziuri kaip paimti.As nekalbu,kad taip visur,bet pas mus buvo tokiu ir ne vienas atvejis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Felicitaaa: 18 vasario 2009 - 01:51
daug kas maiso smegenu mirti ir koma. tai skirtingi dalykai.
koma yra gryztamas procesas, kada zmogus atsigauna. jei buna gili koma vistiek lieka tikimybe,kad atsigaus.
smegenu mirtis - negryztamas procesas, kai smegenyse nera kraujotakos. kad patvirtintu smegenu mirti, kelis kartus kas kelias valandas skirtingi medikai atlieka tyrima (angiograma), kai specialus skystis (kontrastas) leidziamas i vena, ir ziurima ar patenka i smegenis. jei kontrastas sustoja ties ausim, reiskia smegenyse kraujotakos nera, smegenys mire. kraujotaka smegenyse ir neatsiras.
kai nustatoma ir patvirtinama smegenu mirtis, tik tada artimiesiems uzsimenama apie organu donoryste.
medikai tikrai saugo savo pacientus ir yra uz juos atsakingi. jie nera suinterisuoti gauti kuo daugiau organu. nes tai yra papildomas sudetingas darbas, uz kuri niekas papildomai nemoka. jau vien psichologiskai nera lengva pasakyti artimiesiems apie zmogaus mirti. o dar pasakyti apie organu donoryste.... juk nezinai kaip sureaguos artimieji istikti soko busenos.
Atsakyti
bet nepaisant visu naitu,as nuvaziavus i ligonine kas kart randu dar viena transplantuota vaika spindinciom akim,kad pagaliau jau jam nereikia dializiu wub.gif dar vienas laimetas musis,dar vienas sansas gyventi-argi gali kas nors buti graziau wub.gif
Atsakyti
Na dabar as pasisakysiu su siek tiek kitokia nuomone. Tiems, kam neteko su panasia situacija susidurti gali manes ir nesuprasti.. Taigi musu kaimynas norejo pasirasyti atitinkamus dokumentus del organu donorystes, bet perskaicius salygas ir t.t. motina ji atkalbejo ir po mazdaug keturiu men. pats atsigule i ligonine ir septyniolika dienu gulejo komos busenoje, laimei, atsigavo ir viskas dabar gerai. o kas butu buve jei jis butu pasirases del donorystes? taigi viena is salygu yra ta, kad jei po septyniu dienu zmogus neatsigauna is komos, jis yra "atjungiamas" ir ate taip sakant. Tad labai dziaugiuosi kad nepasirase, nes jau nebutu tarp gyvuju...
bet yra ir toks dalykas del kurio visiskai sutinku - tai del Golden Hammer 2007 musu kaimynu Latviu idejos ir veiksmu. Kas nezino, tai yra toks dalykas, kad asmuo, virsyjes savo auto tam tikra greicio riba, TURI pasirasyti del organu donorystes. tam as visiskai pritariu, galetu ir Lietuvoje taip padaryti.
Atsakyti