Įkraunama...
Įkraunama...

dekupažas 22 tema

QUOTE(olajju @ 2008 10 02, 18:48)
sveikos,

labai reikia info apie 2 komponenti sotille crackle, ar  kuri nors bandėt  po šio krakle panaudojimo tepti akriliniu laku?

pabandziau karta ir daugiau nebandziau lotuliukas.gif
pavirto viskas i kose ir susivoliojo. jokiu budu sotille negalima dengti akriliniu laku. tik aerozoliniu arba sintetiniu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyliukas: 02 spalio 2008 - 20:12
O aš vargstu su sena veidrodžio spintele, jau nežinau kiek laiko po biškį laką grandau su stambiu švitru... doh.gif Tikiuosi kantrybė nedings, nesinorėtų ko nors paskubėt ir sugadint.
Atsakyti
o tu nebandei pasilengvinti darbo ir tarkim issinuomoti slifuoklio? wink.gif
Atsakyti
o po to kai padengsit aerozoliniu galima jau ir akriliniu bandyt? (dėl sotille)
Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2008 10 02, 21:53)
o tu nebandei pasilengvinti darbo ir tarkim issinuomoti slifuoklio? wink.gif

Jo, kartais liepiu šlifuot vyrui lotuliukas.gif

O jei rimtai tai nebandžiau, bijau kad visi namai bus nei šiokie nei tokie, Šiaip ten senas daiktas ta daug kur ir apsilupę.. ai biški po biški gal įveiksiu. Nu jei įkirės, tai pasidomėsiu šlifuokliu.
Atsakyti
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 02, 15:30)
Gal kuri galetumet patart, bandziau daryti dekupaza su servetelem ant audinio, turiu spec kliju, lako, bet klijai issitepa ir uz piesinio ribu, uzlyginus matosi sad.gif Kaip darot jus?

Man patiko Lachesės pamokymas pirmiausia iškirptą servetėlės motyvą "priklijuoti" prie audinio vandeniu...tokiu būdu servetėlė išsiplečia, gerai priglunda, o tada, jau ant tiksliai nugulusio motyvo, taip pat tiksliai, kruopščiai užtepami klijai.
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 02, 16:06)
Gal dar kas zinot, ka reiskia lyginti lygintuvu 150C karsciu? Cia kaip zinot? pas mane nurodyta ant lygintuvo tik audiniu rusys smile.gif
QUOTE(efauto @ 2008 10 02, 16:14)
as lyginau servetele auksciasia temperatura ir be garo. buvo, kad neprisilygina, tai dejau auskciausia temperatura ir minimalu gara.. na cia bandziau atradimus daryti wink.gif nes pas mane irgi tik medziagos ir taskiukai nupiesti.

Alaplaja,efauto, gal kiek padės?
Lyginimo temperatūra neturi viršyti 100 °C (akrilas, nailonas, acetatas)
Lyginimo temperatūra neturi viršyti 150 °C (poliesteris, vilna)
Lyginimo temperatūra neturi viršyti 200 °C (medvilnė, linas)
(Šaltinis: http://www.neriba.lt...ae55d3.38536108 )
QUOTE(zyliukas @ 2008 10 02, 20:12)
pabandziau karta  ir daugiau nebandziau  lotuliukas.gif
pavirto viskas i kose ir susivoliojo. jokiu budu sotille negalima dengti akriliniu laku. tik aerozoliniu arba sintetiniu.  drinks_cheers.gif

Yra būdas darbą baigti akriliniu laku ir naudojant dvikomponentę sendinimo priemonę.
Išties dvikomponenčiai sendinimo lakai nelabai nori "draugauti" su akriliniais lakais, sureaguoja. Tokiu atveju tarp dvikomponentės sendinimo priemonės ir akrilinio lako purškiamas apsauginis, atskiriamasis sintetinio lako sluoksnis, purškiant bent pora sluoksnių. Jį užpurškus derėtų neskubėti, išdžiovinti. O tada darbą drąsiai galima lakuoti akriliniu laku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 02 spalio 2008 - 22:32
QUOTE(bite @ 2008 10 02, 22:30)
Yra būdas darbą baigti akriliniu laku ir naudojant dvikomponentę sendinimo priemonę.
Išties dvikomponenčiai sendinimo lakai nelabai nori "draugauti" su akriliniais lakais, sureaguoja. Tokiu atveju tarp dvikomponentės sendinimo priemonės ir akrilinio lako purškiamas apsauginis, atskiriamasis sintetinio lako sluoksnis. Jį užpurškus derėtų neskubėti, išdžiovinti. O tada darbą drąsiai galima lakuoti akriliniu laku.

O aš tepiau akriliniu laku skirtu baldams, ir nieko, viskas gerai... draugauja rodos.
Atsakyti
bite aciu, aciu ir uz nuoroda wink.gif dabar zinosiu kokia temperatura reiskia taskiukai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zyliukas @ 2008 10 02, 21:12)
pabandziau karta  ir daugiau nebandziau  lotuliukas.gif
pavirto viskas i kose ir susivoliojo. jokiu budu sotille negalima dengti akriliniu laku. tik aerozoliniu arba sintetiniu.  drinks_cheers.gif

Tikrai galima po sottile skaldymo tepti akrilinį laką. Buvau kursuose PusePlus, jie oficialūs Stamperia firmos atstovai ir tikrai išmano, kaip teisingai dirbti su produktais. Ir po Sottile tepėm akrilinį laką. Tik tepti atitinkamai reikia. O lengvesnis kelias yra purkšti sintetiniu laku. Bet tai nereiškia, kad "jokiu būdu" negalima naudoti akrilinio lako.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justess22: 03 spalio 2008 - 07:55
Sveikutes 4u.gif Vienas klausimelis-ant dvikomponencio "Antika 1 " ir "2" galima tepti akrilinį laką?Atsiprasau,jei buvo klausta ,bet as jau susipainiojau blush2.gif Bent vienu zodeliu "taip" ar "ne" Aciukas ax.gif
Atsakyti
As tepiau ant Antikos akrilini, tai nieko nepasidare, normaliai pasidenge ax.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 10 03, 08:54)
Tikrai galima po sottile skaldymo tepti akrilinį laką. Buvau kursuose PusePlus, jie oficialūs Stamperia firmos atstovai ir tikrai išmano, kaip teisingai dirbti su produktais. Ir po Sottile tepėm akrilinį laką. Tik tepti atitinkamai reikia. O lengvesnis kelias yra purkšti sintetiniu laku. Bet tai nereiškia, kad "jokiu būdu" negalima naudoti akrilinio lako.

schmoll.gif nesutinku su justess nes ji kalba apie viena o mes apie kita. Kursuose puseplius jus tepete BUTENT STAMPERIOS BAIGIAMUOJU LAKU (gal jis irgi akriliniu pagrindu nesiginciju del to bet man jis absoliuciai nepatinka) o mes kalbam apie akrilini baldini laka kuri senukuose ar kur kitur perkam (bent jau itariu kad svarstomas yra butent sius variantas) ir tada tikrai tepk kaip nori nieko gero nebus schmoll.gif (ne karta bandyta, dziovinta, braukta tik viena karta per ta pacia vieta ir gana lengva ranka bet viskas veltui sad.gif ). Zodziu taisykle yra viena GERIAUSIA NAUDOTI VIENOS FIRMOS PRODUKTUS VIENAM GAMINIUI arba suktis is padeties jei nori kad butu pigiau ir praktiskiau (visada reiktu pabandyti bandynuka jei nezinote kaip sureguos medziagos viena su kita) ir nupurskus karta nera garantijos kad kontaktas bus izoliuotas, todel as visada purskiu du kartus smile.gif
Atsakyti