QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 02, 15:30)
Gal kuri galetumet patart, bandziau daryti dekupaza su servetelem ant audinio, turiu spec kliju, lako, bet klijai issitepa ir uz piesinio ribu, uzlyginus matosi

Kaip darot jus?
Man patiko
Lachesės pamokymas pirmiausia iškirptą servetėlės motyvą "priklijuoti" prie audinio vandeniu...tokiu būdu servetėlė išsiplečia, gerai priglunda, o tada, jau ant tiksliai nugulusio motyvo, taip pat tiksliai, kruopščiai užtepami klijai.
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 02, 16:06)
Gal dar kas zinot, ka reiskia lyginti lygintuvu 150C karsciu? Cia kaip zinot? pas mane nurodyta ant lygintuvo tik audiniu rusys
QUOTE(efauto @ 2008 10 02, 16:14)
as lyginau servetele auksciasia temperatura ir be garo. buvo, kad neprisilygina, tai dejau auskciausia temperatura ir minimalu gara.. na cia bandziau atradimus daryti

nes pas mane irgi tik medziagos ir taskiukai nupiesti.
Alaplaja,
efauto, gal kiek padės?
Lyginimo temperatūra neturi viršyti 100 °C (akrilas, nailonas, acetatas)
Lyginimo temperatūra neturi viršyti 150 °C (poliesteris, vilna)
Lyginimo temperatūra neturi viršyti 200 °C (medvilnė, linas)
(Šaltinis:
http://www.neriba.lt...ae55d3.38536108 )
QUOTE(zyliukas @ 2008 10 02, 20:12)
pabandziau karta ir daugiau nebandziau
pavirto viskas i kose ir susivoliojo. jokiu budu sotille negalima dengti akriliniu laku. tik aerozoliniu arba sintetiniu.
Yra būdas darbą baigti akriliniu laku ir naudojant dvikomponentę sendinimo priemonę.
Išties dvikomponenčiai sendinimo lakai nelabai nori "draugauti" su akriliniais lakais, sureaguoja. Tokiu atveju tarp dvikomponentės sendinimo priemonės ir akrilinio lako purškiamas apsauginis, atskiriamasis sintetinio lako sluoksnis, purškiant bent pora sluoksnių. Jį užpurškus derėtų neskubėti, išdžiovinti. O tada darbą drąsiai galima lakuoti akriliniu laku.