Įkraunama...
Įkraunama...

dekupažas 22 tema

Pakomentuokit sio butelaicio eiga, nuo A iki Z su konkreciais dazu, laku, mediumu ar dar ko pavadinimais (bent jau po viena pavadinima ir firma jeigu galima ax.gif )

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetelis: 19 spalio 2008 - 14:43
Pagaliau ir aš susikaupiau išmėgint dekupažą ax.gif Kol kas neturiu galimybės parodyti foto, bet rūpi kai ko paklausti ax.gif Ant mėdinės pakabos klijavau servetėlę ir nulakavau ją.
1. Sakykit, kiek kartų reikia/galima lakuot darbelį? Man kai kuriose vietose "jaučiasi" servetėlė, gal jei nulakuosiu daugiau (lakavau 3 kartus) nesijaus g.gif
2. Servetėlę priklijavau gražiai, nesusiraukšlėjo, tuomet leidau išdžiūti ir lakavau ir visai nepagalvojau, kad nuo lako ji tiek sudrėks, kad susiraukšlės unsure.gif Taip būna g.gif Kaip galima to išvengti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydraakė: 19 spalio 2008 - 15:18
pirma sluoksni lakuojant kuo maziau braukyt per ta pacia serveteles vieta, sekancius sluoksnius jau drasiai galima tept, tada nesusirauksles nuo lako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svetelis @ 2008 10 19, 11:53)
4. 4. O jeigu vienkomponenti sendinimo laka nulakuosiu ant paprasto stiklinio pavirsiau, ar jis dziudamas ims skilineti, tada itrinciau tamsesniu dazu kad isryskinti itrukimus ir deciau laka uzbaigimui?

QUOTE(Lachesė @ 2008 10 19, 11:58)
pamegink pati ir suprasi kad taip nesigauna, mes visos cia tokios gudrutes ir ta seniai darytume ,jeigu taip gautusi. Tiesiog kol nebandei , nesupranti pacio veikimo principo. 

Gaunasi gaunasi mirksiukas.gif . Galvokim logiškai: vienkomponentis sendinantis lakas "prašo" akrilinio "stogo". Nenorit tepti dažais, kad neuždengti stiklo - tepkit akriliniu laku, geriau tokiu tirštesniu, jau "pabuvusiu". Eiga paprasta: vienkomponentis lakas ant stiklo - padžiovinam - akrilinis lakas - išdžiūsta - įtrinam aliejiniais dažais arba patina. Tiesa, įtrūkimai gaunasi ne tokie ryškūs, bet jei to reikalauja sumanymas - labai gražu, subtilu. Tik pačiam darbui sakyčiau reikalingas šioks toks patyrimas, nes lakai bespalviai, darbas vyksta apčiuopom. Jei kam bus įdomu, galiu paieškot foto su tokiu skaldymu ant stiklo ir ant jau dažyto paviršiaus.

QUOTE(olajju @ 2008 10 19, 13:46)
turiu stiklinę vazele gėlėms, ir noriu ją iš pradžių nudažyti, tai kaip patartumėte ar iš dažyti ir lakuoti tik įšorę ar ir vidinę dalį?

Jei dažysi vidų, negalėsi pilti vandens - daug šansų, kad atmirks ir nusilups... geriu jau iš išorės mirksiukas.gif Iš vidaus dažomi dalykai, kurie nekontaktuos su drėgme, pvz., taip daro stiklainėlius kruopoms, stiklines žvakides ir pan.: išorė lygi, stiklinė, o viduje sausi produktai negadina dekoro.

QUOTE(svetelis @ 2008 10 19, 15:42)
Pakomentuokit sio butelaicio eiga, nuo A iki Z su konkreciais dazu, laku, mediumu ar dar ko pavadinimais (bent jau po viena pavadinima ir firma  jeigu galima  ax.gif )

Konkrečios firmos tai jau nieks nepasakys, nebent autorių pagautum už skverno lotuliukas.gif
Eiga elementariai tokia:
1. Nudažyta baltais dažais (gali būti baltas gruntas).
2. Teptas vienkomponentis skaldantis lakas (visų firmų veikia panašiai, o rezultatas priklauso nuo tepimo krypties, lako gausumo, apdžiovinimo laipsnio, kambario temperatūros, mėnulio fazės ir dar daugybės neištirtų dalykų). biggrin.gif
3. Tepti žali akriliniai dažai, čia man regis tašnota kempinėle, nors panašų efektą galima ir su teptuku pasiekt - viskas patyrime.
4. Klijuoti servetėlės gabaliukai su motyvu. Turiu pastebėti, kad šiuo atveju pataikyta su spalvom, nes jei žalias atspalvis būtų šiek tiek tamsesnis, tos citrinos praktiškai "prapultų" fone. Geriau daryti šviesesnį foną, nei per tamsų, jei ruošiesi klijuoti servetėlę.
5. Lakavimas.

QUOTE(Žydraakė @ 2008 10 19, 16:17)
Pagaliau ir aš susikaupiau išmėgint dekupažą ax.gif Kol kas neturiu galimybės parodyti foto, bet rūpi kai ko paklausti ax.gif Ant mėdinės pakabos klijavau servetėlę ir nulakavau ją.
1. Sakykit, kiek kartų reikia/galima lakuot darbelį? Man kai kuriose vietose "jaučiasi" servetėlė, gal jei nulakuosiu daugiau (lakavau 3 kartus) nesijaus g.gif

Po 3 sluoksnių, kai lakas gerai išdžiūvęs, švelniai patrink opias vietas švelniu švitriniu popieriumi ar šveitimo (dažytojų) kempinėle. Vėl lakuok ir žiūrėk, jei dar jaučiasi, operaciją kartok tiek kartų, kiek reikės iki švelnaus paviršiaus. Po paskutinio lakavimo daugiau nešveisk.
Atsakyti
Dėkui už patarimus 4u.gif
Apčiupinėjau dar kartą ten, kur servetėlė jaučiasi ir pasirodo, ten paveiksliukas nuo servetėlės krašto, na nuo tos vietos, kur jos būna mažais taškučiais įspaustos, o aš galvojau, kad klijuojant jos pakankamai sušlaps ir išsilygins unsure.gif
Va, koks mano pirmasis darbelis ax.gif
user posted image
Atsakyti
o, matau pavoniją, tai noriu kazkokios konsultacjos mirksiukas.gif pati nzn kokios... blush2.gif zodziu pabandziau arabiska guma (su tavo dezutem asocijuojasi man ax.gif ) ir nieko neatsirado. galvoju gal ne taip tryniau.
3 kartus nulakavau ir uztepus guma pirstu tryniau. bet nieko.........
Papildyta:
nu va jau nematau pavonijos, bet gal kazkas atsakyma turi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kornelija.k: 19 spalio 2008 - 16:41
kornelija.k, o kiek laiko praėjo nuo to laiko kai užtepei gumą pirštu? ne mažaiu kaip 12 val. turi praeiti ir jei nieko nesutrūks padėk po lempa( aš po staline lempa padedu) ir per 1 val atsiras sutrūkimai, negali nesutrūkti juo lab 3 x užlakavai spiritinio lako prieš tepdama gumą. smile.gif
Atsakyti
praejo daug valandu biggrin.gif po to dar sugalvojau dregnu pirstu pertrinti doh.gif blush2.gif aisku nepagerejo rezultatas. as pamaniau, gal reikejo trinti iki kol issauses, o as palikau slapia, bet tai gal ne.... nu dar bandysiu ir kaip sakai po lempa palaikysiu.
Atsakyti
Nereikia trinti kol išsausės tikrai wink.gif nors rekomenduoja gumą masažiniais judesiais trinti kol ji sutirštės( nebus tokia skysta), bet aš taip nedarau tingiu smile.gif, gumos tai irgi gerą balą užpilu pasuku ratukais pirštu kokią minutę -dvi ir palieku per naktį ryte jei nieko neįvyko t.y nesutrūko padedu po lempa, o kai saulė šviečia ant palangės ir per 1 valandą jau vualia yra rezultatas smile.gif galima įtrinti įtrūkimus , dažniausiai tam naudoju aliejinius dažus.Pašildyk turėtų sutrūkti, o jei ne dar pabandyk gumos užtept ant viršaus, gal tai padės .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavonija: 19 spalio 2008 - 17:00
ok, bandysiu mirksiukas.gif gerai, kad dar tik bandymus darausi, bo tai daug piktumo butu ax.gif blush2.gif biggrin.gif tiesa pasakius tikejausi, kad cia man labai viskas pavyks is karto bigsmile.gif
Atsakyti
taip taip, agente ,tiesa, tačiau mergaitė dar tik pradeda ir jai akriliniai stogai dar ir siaip neisaiskėjo, o čia jau gudrybės ir tokios gan subtilios, nes ne visi lakai tą daro (su aqua zar man gavosi ,o su kažkokiu pigiu nepasidarė) ir suskilimai gan negilūs, grynai kaip ant dažų tokie kaip ir sakiai subtilūs, bet čia dabar ne toks buvo klausimas, tiesiog vienkomponentis dziudamas neskyla pats, jis tik skaldo savo stogą smile.gif

Atsakyti
Labas vakaras, dirbau su "Cracle Sottile" ir iškilo klausimas.Įtrinant įtrūkimus su aliejiniais dažais su kuo nuvalyti dažų perteklių? Ačiū 4u.gif
Atsakyti