Pakomentuokit sio butelaicio eiga, nuo A iki Z su konkreciais dazu, laku, mediumu ar dar ko pavadinimais (bent jau po viena pavadinima ir firma jeigu galima
)
Pagaliau ir aš susikaupiau išmėgint dekupažą
Kol kas neturiu galimybės parodyti foto, bet rūpi kai ko paklausti
Ant mėdinės pakabos klijavau servetėlę ir nulakavau ją.
1. Sakykit, kiek kartų reikia/galima lakuot darbelį? Man kai kuriose vietose "jaučiasi" servetėlė, gal jei nulakuosiu daugiau (lakavau 3 kartus) nesijaus
2. Servetėlę priklijavau gražiai, nesusiraukšlėjo, tuomet leidau išdžiūti ir lakavau ir visai nepagalvojau, kad nuo lako ji tiek sudrėks, kad susiraukšlės
Taip būna
Kaip galima to išvengti
1. Sakykit, kiek kartų reikia/galima lakuot darbelį? Man kai kuriose vietose "jaučiasi" servetėlė, gal jei nulakuosiu daugiau (lakavau 3 kartus) nesijaus
2. Servetėlę priklijavau gražiai, nesusiraukšlėjo, tuomet leidau išdžiūti ir lakavau ir visai nepagalvojau, kad nuo lako ji tiek sudrėks, kad susiraukšlės
pirma sluoksni lakuojant kuo maziau braukyt per ta pacia serveteles vieta, sekancius sluoksnius jau drasiai galima tept, tada nesusirauksles nuo lako
QUOTE(svetelis @ 2008 10 19, 11:53)
4. 4. O jeigu vienkomponenti sendinimo laka nulakuosiu ant paprasto stiklinio pavirsiau, ar jis dziudamas ims skilineti, tada itrinciau tamsesniu dazu kad isryskinti itrukimus ir deciau laka uzbaigimui?
QUOTE(Lachesė @ 2008 10 19, 11:58)
pamegink pati ir suprasi kad taip nesigauna, mes visos cia tokios gudrutes ir ta seniai darytume ,jeigu taip gautusi. Tiesiog kol nebandei , nesupranti pacio veikimo principo.
Gaunasi gaunasi
QUOTE(olajju @ 2008 10 19, 13:46)
turiu stiklinę vazele gėlėms, ir noriu ją iš pradžių nudažyti, tai kaip patartumėte ar iš dažyti ir lakuoti tik įšorę ar ir vidinę dalį?
Jei dažysi vidų, negalėsi pilti vandens - daug šansų, kad atmirks ir nusilups... geriu jau iš išorės
QUOTE(svetelis @ 2008 10 19, 15:42)
Pakomentuokit sio butelaicio eiga, nuo A iki Z su konkreciais dazu, laku, mediumu ar dar ko pavadinimais (bent jau po viena pavadinima ir firma jeigu galima
)
Konkrečios firmos tai jau nieks nepasakys, nebent autorių pagautum už skverno
Eiga elementariai tokia:
1. Nudažyta baltais dažais (gali būti baltas gruntas).
2. Teptas vienkomponentis skaldantis lakas (visų firmų veikia panašiai, o rezultatas priklauso nuo tepimo krypties, lako gausumo, apdžiovinimo laipsnio, kambario temperatūros, mėnulio fazės ir dar daugybės neištirtų dalykų).
3. Tepti žali akriliniai dažai, čia man regis tašnota kempinėle, nors panašų efektą galima ir su teptuku pasiekt - viskas patyrime.
4. Klijuoti servetėlės gabaliukai su motyvu. Turiu pastebėti, kad šiuo atveju pataikyta su spalvom, nes jei žalias atspalvis būtų šiek tiek tamsesnis, tos citrinos praktiškai "prapultų" fone. Geriau daryti šviesesnį foną, nei per tamsų, jei ruošiesi klijuoti servetėlę.
5. Lakavimas.
QUOTE(Žydraakė @ 2008 10 19, 16:17)
Pagaliau ir aš susikaupiau išmėgint dekupažą
Kol kas neturiu galimybės parodyti foto, bet rūpi kai ko paklausti
Ant mėdinės pakabos klijavau servetėlę ir nulakavau ją.
Po 3 sluoksnių, kai lakas gerai išdžiūvęs, švelniai patrink opias vietas švelniu švitriniu popieriumi ar šveitimo (dažytojų) kempinėle. Vėl lakuok ir žiūrėk, jei dar jaučiasi, operaciją kartok tiek kartų, kiek reikės iki švelnaus paviršiaus. Po paskutinio lakavimo daugiau nešveisk.
o, matau pavoniją, tai noriu kazkokios konsultacjos
pati nzn kokios...
zodziu pabandziau arabiska guma (su tavo dezutem asocijuojasi man
) ir nieko neatsirado. galvoju gal ne taip tryniau.
3 kartus nulakavau ir uztepus guma pirstu tryniau. bet nieko.........
Papildyta:
nu va jau nematau pavonijos, bet gal kazkas atsakyma turi?
3 kartus nulakavau ir uztepus guma pirstu tryniau. bet nieko.........
Papildyta:
nu va jau nematau pavonijos, bet gal kazkas atsakyma turi?
kornelija.k, o kiek laiko praėjo nuo to laiko kai užtepei gumą pirštu? ne mažaiu kaip 12 val. turi praeiti ir jei nieko nesutrūks padėk po lempa( aš po staline lempa padedu) ir per 1 val atsiras sutrūkimai, negali nesutrūkti juo lab 3 x užlakavai spiritinio lako prieš tepdama gumą.
Nereikia trinti kol išsausės tikrai
nors rekomenduoja gumą masažiniais judesiais trinti kol ji sutirštės( nebus tokia skysta), bet aš taip nedarau tingiu
, gumos tai irgi gerą balą užpilu pasuku ratukais pirštu kokią minutę -dvi ir palieku per naktį ryte jei nieko neįvyko t.y nesutrūko padedu po lempa, o kai saulė šviečia ant palangės ir per 1 valandą jau vualia yra rezultatas
galima įtrinti įtrūkimus , dažniausiai tam naudoju aliejinius dažus.Pašildyk turėtų sutrūkti, o jei ne dar pabandyk gumos užtept ant viršaus, gal tai padės .
taip taip, agente ,tiesa, tačiau mergaitė dar tik pradeda ir jai akriliniai stogai dar ir siaip neisaiskėjo, o čia jau gudrybės ir tokios gan subtilios, nes ne visi lakai tą daro (su aqua zar man gavosi ,o su kažkokiu pigiu nepasidarė) ir suskilimai gan negilūs, grynai kaip ant dažų tokie kaip ir sakiai subtilūs, bet čia dabar ne toks buvo klausimas, tiesiog vienkomponentis dziudamas neskyla pats, jis tik skaldo savo stogą
Labas vakaras, dirbau su "Cracle Sottile" ir iškilo klausimas.Įtrinant įtrūkimus su aliejiniais dažais su kuo nuvalyti dažų perteklių? Ačiū