Įkraunama...
Įkraunama...

Tupperware

QUOTE(Guvilė @ 2008 10 26, 17:56)
Gal kas turi TW konditerinį maišelį? Kaip naudojasi, ar geras daiktas?  mirksiukas.gif

Va, va, ir aš į jį seilę varvinu, kaip tik dabar jam nuolaida, o artėja Kalėdos, norėsis ką nors įdomiau sugalvoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2008 10 26, 17:56)
Gal kas turi TW konditerinį maišelį? Kaip naudojasi, ar geras daiktas?  mirksiukas.gif


Aš irgi ieškojau atsiliepimų apie konditerinį maišelį ir radau seną temą smile.gif Konditeriniai švirkštai
Tema sena, Tupperware konditerinius maišelius giria smile.gif ... Kažin kokie dabar būtų atsiliepimai g.gif ?
Atsakyti
Aš dar neseniai naudoju, bet tikrai labai geras. Dariau ir sausainius ir iš bulvių košės gėlytes dariau, tikrai labai geras, viskas iki pabaigos išsispaudžia, nors aš dar nesu įgudusi su juo dirbti, bet man patiko thumbup.gif Reiks kada eklerus pabandyti, pimą kartą tešla nenusisekė, per skysta gavosi doh.gif
Atsakyti
Gal galėtų žinovės pasidalyti receptais kepinių, kepamų silikono formelėse su spaustuku. TW puslapiuose neradau nieko, išskyrus tartaletes su tunu ir sūriu bei pomidorais. Pirmenybė nesaldiems pyragaičiams, bet laukiu ir saldėsių pasiūlymųsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Varpelis @ 2008 10 27, 13:36)
Gal galėtų žinovės pasidalyti receptais kepinių, kepamų silikono formelėse su spaustuku. TW puslapiuose neradau nieko, išskyrus tartaletes su tunu ir sūriu bei pomidorais. Pirmenybė nesaldiems pyragaičiams, bet laukiu ir saldėsių pasiūlymųsmile.gif

vat as irgi turiu ta kepimo forma ir niekaip neismastau ka kepti g.gif
Atsakyti
mergaitės, kalban apie konditerinį švirkštą, tai kalbėjau su viena profesionale kepėja, tai ji lygino ceche turimą švirkštą su Tw, tai privalumai tie patys daug kartų apkalbėti: kad antgaliai keičiami iš išorės(čia svarbiausia), graduotė, gerai plaunas, patogus ir t.t. aš jį dabar jau imsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Varpelis @ 2008 10 27, 13:36)
Gal galėtų žinovės pasidalyti receptais kepinių, kepamų silikono formelėse su spaustuku. TW puslapiuose neradau nieko, išskyrus tartaletes su tunu ir sūriu bei pomidorais. Pirmenybė nesaldiems pyragaičiams, bet laukiu ir saldėsių pasiūlymųsmile.gif


Aš ne žinovė, bet turiu poros saldėsių receptus mirksiukas.gif Manau, kad pagal tartos receptą galima padaryti ir tartaletes ax.gif

Tartaletės su obuoliais ir kondensuotu pienu
Tešlai : (12 tartalečių)
100g sviesto arba margarino, 220g miltų, 50g vandens, žiupsnelis druskos.
Įdarui: (12 tartalečių)
3-4 obuoliai, 50g smulkintų riešutų, 1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
Quick Chefe paruošiame trapią tešlą: į Quick Shefą (su peiliukais) dedame gabaliukais susmulkintą margariną ant viršaus miltus, druską, viską susmulkinam, supilame vandenį pasukame ir greitai užminkome tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldytuvą.
Iškočiojame tešlą. Išspaudžiame su tartalečių spaustuku ir išklojame formelę.
Dedame supjaustytus obuolius.
Užberiame susmulkintų riešutų.
Užpilame kondensuoto pieno. Kepame orkaitėje apie 25min 180ºC (10 paskutiniu minučių 160ºC). Skanaus!



Persikų tarta

Tešlai:
220 g miltų
100 g sviesto
50 ml šalto vandens
žiupsnelis druskos

Įdarui:
5-6 vidutinio dydžio persikai
5 valg. šaukštai cukraus
4 valg. šaukštai miltų
1 valg. šaukštas citrinų sulčių

1kiaušinis
cukraus pudros

Miltus, sviestą, druską suberiame į Quick Chef ir sukame tol, kol gauname į mažus trupinius panašią masę. Supilame vandenį ir sukame toliau kol trupiniai sulimpa į tešlos gumulą. Išėmę peiliukus, tešlą baigiame minkyti silikonine mentele.
Persikus nulupame ir supjaustome riekelėmis. Į dubenį suberiame persikų skilteles, cukrų, miltus bei supilame citrinų sultis. Viską gerai išmaišome mentele arba supurtome uždengę dubenį dangčiu.
Ant silikoninio padėklo kiek leidžia jo kraštai iš tešlos iškočiojame blyną.
Persikus sudedame į tešlos vidurį, palikdami 5cm laisvą kraštą. Suimdami tešlos kraštus, užlankstome ją taip, kad įdaras atrodytų tarsi krepšelyje.
Tešlos viršų ir šonus aptepame išplaktu kiaušiniu.
Kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes, arba kol tešla švelniai paruduoja ir įdaras užverda. Jei matyti, kad pyragas greitai skrunda, paskutines 5-10 minučių galima jį kepti uždengus silikoniniu padėkliuku.
Paliekame pyragą 20 minučių, kad atvėstų. Pyrago kraštą pabarstome cukraus pudra. Pjaustome peiliu su dantukais (duonos peiliu). Pyragą serviruojame kartu su ledais arba plakta grietinėle. Puošiame šviežios mėtos lapeliais.


Papildyta:
O čia galima rasti ir nesaldžių tartų ar tartalečių receptų 4u.gif
Atsakyti
Na turiu ir as tarteleciu forma, bet bandytas pirmas katas pagal receptuka teslos, tai man jis nepatiko, kol siltas visai nieko traska, bet kaip atsalo... nu kieta, nzn bet daugiau taip nedarysiu, nzn net kaip reiks bet kazka reiks galvot.... siaip skonio matyt reikalas bet tokia tesla man neee schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 10 26, 18:17)
Va, va, ir aš į jį seilę varvinu, kaip tik dabar jam nuolaida, o artėja Kalėdos, norėsis ką nors įdomiau sugalvoti  g.gif


Konditerinis maiselis - auksinis, jei darai pavlovas thumbup.gif
Kitaip - "pauksciu lizdai", morengas su plakta grietinele, kivi, papajos/mango gabaliukais ir pan.
Mano mama dare be jokio maisiuko, su saukstu krete baltymus ant skardos, tai pavlova liko be estetinio vaizdo unsure.gif
Atsakyti
Pamidorų garstyčių ir bri torčiukai

Tešlai : (12 tartalečių)
100g sviesto arba margarino, 220g miltų, 50g vandens, žiupsnelis druskos.
Įdarui: (6 tartaletės)
2 saukštai garstyčių su grūdeliais, 60g cerderio ar kitokio fermentinio sūrio, 6 pomidoro griežinėliai, 120g bri sūrio.
Užpilui:
120ml pieno, 2 kiaušinio tryniai, 2 česnako skiltelės, prieskonių.
Quick Chefe paruošiame trapią tešlą: į Quick Shefą(su peiliukais) dedame gabaliukais susmulkintą margariną ant viršaus miltus, druską, viską susmulkinam, supilame vandenį pasukame ir greitai užminkome tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldytuvą.
Iškočiojame tešlą. Išspaudžiame su tartalečių spaustuku ir išklojame formele.
Sluoksniuojame: pagrindą ištepame garstyčiomis, pabarstome tarkuotu cerderio sūriu, dedame pomidorą, prieskonius, bri sūri,Greitkratyje suplakame užpilą ir supilame į tartaletes. Kepame orkaitėje apie 25min 200ºC.

Tartaletės su obuoliais ir kondensuotu pienu

Tešlai : (12 tartalečių)
100g sviesto arba margarino, 220g miltų, 50g vandens, žiupsnelis druskos.
Įdarui: (12 tartalečių)
3-4 obuoliai, 50g smulkintų riešutų, 1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
Quick Chefe paruošiame trapią tešlą: į Quick Shefą (su peiliukais) dedame gabaliukais susmulkintą margariną ant viršaus miltus, druską, viską susmulkinam, supilame vandenį pasukame ir greitai užminkome tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldytuvą. Iškočiojame tešlą. Išspaudžiame su tartalečių spaustuku ir išklojame formelę. Dedame supjaustytus obuolius.
Užberiame susmulkintų riešutų. Užpilame kondensuoto pieno. Kepame orkaitėje apie 25min 180ºC (10 paskutiniu minučių 160ºC). Skanaus!

Špinatų rokforo tartaletės

Tešlai : (12 tartalečių)
100g sviesto arba margarino, 220g miltų, 50g vandens, žiupsnelis druskos.
Įdarui: (6 tartaletės)
220g sviežių špinatų (kietus stiebus pašalinti), 120 g. Rokforo arba kitokio melynojo sūrio, supjaustyto gabaliukais, šviežiai maltų pipirų, sviežiai malto muskato riešuto, druskos.
Užpilui:
200ml netirštos grietinės, 1 kiaušinis, prieskonių.

Quick Chefe paruošiame trapią tešlą: į Quick Shefą(su peiliukais) dedame gabaliukais susmulkintą margariną ant viršaus miltus, druską, viską susmulkinam, supilame vandenį pasukame ir greitai užminkome tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldytuvą.
Iškočiojame tešlą. Išspaudžiame su tartalečių spaustuku ir išklojame formelę.
Sluoksniuojame: špinatai (prieštai nuplikykit ir supjaustykit), prieskoniai, pelėsinis sūris. Užpilame grietine sumaišyta su kiaušiniu ir prieskoniais.
Kepame orkaitėje apie 25min 200ºC.Skanaus!
Tartaletės su tunu

Tešlai : (12 tartalečių)
100g sviesto arba margarino, 220g miltų, 50g vandens, žiupsnelis druskos.
Įdarui: (12 tartalečiu)
2 svogūnai, 1 skardinė smulkinto tuno savose sultyse, 1 skardinė smulkinto tuno aliejuje, 100g sūrio, prieskonių,12 kiaušinių.
Quick Chefe paruošiame trapią tešlą: į Quick Shefą (su peiliukais) dedame gabaliukais susmulkintą margariną ant viršaus miltus, druską, viską susmulkinam, supilame vandenį pasukame ir greitai užminkome tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldytuvą.
Pasiruošiam įdarą: pakepinam svogūną, sumaišome su tunu, prieskoniais ir sūriu.
Iškočiojame tešlą. Išspaudžiame su tartalečių spaustuku ir išklojame formelę.
Sudedame tuną, viduryje padarome duobutę, įmušame kiaušinį.
Kepame orkaitėje apie 25min 200ºC.Skanaus!
p.s vietoj kiaušinio galite naudoti nuplikytus ir supjaustytus špinatus.

O šiaip tai galima dėti ką tik norite, pasidarote tešlą ir mėsos, daržovių, vaisių ir t.t. įdarą, fantaziją pasitelkite smile.gif dar nedariau, bet manau turėtų būti skanu iškepti vieni krepšeliai ir pridėta tarkim pikantiškos mišrainės smile.gif
Atsakyti
Ajajaj, kaip užsinorėjau to kond.maišo, bet palauksiu, pasitaupysiu. Gal per Kalėdas kokia nuolaida pasitaikys... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2008 10 27, 21:27)
Ajajaj, kaip užsinorėjau to kond.maišo, bet palauksiu, pasitaupysiu. Gal per Kalėdas kokia nuolaida pasitaikys... wub.gif

Abejoju, kad bus pigiau schmoll.gif
Atsakyti