sveikos merginos,
prisijungsiu ir aš prie šios diskusijos. dirbu Swedbank'e ir mano pavaldume būtent tos "kasininkės" kaip kai kas čia jas vadina. tad galiu pasakyti, kaip ten vyksta su tais darbais ir atleidimais.
Darbas tikrai labai sunkus ir atsakingas. reikalavimai labai aukšti, rizika irgi. Reikia išmokti daug, geriausiu atveju žmogus "į vėžes" įeina po 5-6 mėnesių darbo. tad nekeista, kad ir algos nėra didelės. tačiau tos, kurios moka dirbti, tiktai užsidirba papildomai nemažai - gauna geras ketvirtines premijas.
dėl atleidimų. kažkas jau pasakojo, kaip yra centrinėje būstinėje, pasakysiu, kaip yra padaliniuose. teko ir man keturias darbuotojas per paskutinius metus atleisti. nei viena iš tų keturių nebuvo atleista "savo noru", visos gavo išeitines kompensacijas. ir tikrai nebuvo atleista nei viena, kurios gebėjimai ir požiūris į darbą atitiko keliamus reikalavimus. taigi, nereikia čia varyti, kad mėtomi žmonės į kairę ir į dešinę. taip tikrai nėra. tie, kas nori dirbti ir tinka tam darbui, visi pasiliko. kitas reikalas, kad iš tikro per 2007-2008 metus darbuotojų buvom prisiėmę daugiau negu reikia, tad dabar nori nenori reikėjo susimažinti sąstatus.
Iš kitos pusės - nemaža dalis atleistų darbuotojų susirado (ir netgi dabar susiranda - kai situacija darbo rinkoj ne pati geriausia) darbą kituose bankuose - tai irgi šį tą pasako

paprasčiausiai kituose bankuose žino, kad darbuotojai, išėję iš "hansų" tikrai yra išmokę daug naudingų dalykų. ir tie, kurie pas mus toli gražu nėra pirmose gretose, kituose bankuose neretai tampa žvaigždėmis.
Jeigu jums atrodo, kad čia labai daug ir gražaus prirašiau tik dėl to, kad esu labai atsidavusi šiam bankui, galiu jus nuliūdinti - tikrai pati svarstau galimybes išeiti iš darbo. nors banke dirbu jau daug metų. yra dalykų, kurie man čia nepatinka. tačiau tai jau mano problemos - paprasčiausiai kai kur kertasi požiūriai... tačiau net ir dabar apie banką kaip apie arbdavį esu pačios geriausios nuomonės.
tad tiek. ir sėkmės visoms, dirbančioms bankuose - visuose!