Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas banke

QUOTE(Truzka @ 2009 05 06, 11:22)

bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos merginos,

prisijungsiu ir aš prie šios diskusijos. dirbu Swedbank'e ir mano pavaldume būtent tos "kasininkės" kaip kai kas čia jas vadina. tad galiu pasakyti, kaip ten vyksta su tais darbais ir atleidimais.
Darbas tikrai labai sunkus ir atsakingas. reikalavimai labai aukšti, rizika irgi. Reikia išmokti daug, geriausiu atveju žmogus "į vėžes" įeina po 5-6 mėnesių darbo. tad nekeista, kad ir algos nėra didelės. tačiau tos, kurios moka dirbti, tiktai užsidirba papildomai nemažai - gauna geras ketvirtines premijas.
dėl atleidimų. kažkas jau pasakojo, kaip yra centrinėje būstinėje, pasakysiu, kaip yra padaliniuose. teko ir man keturias darbuotojas per paskutinius metus atleisti. nei viena iš tų keturių nebuvo atleista "savo noru", visos gavo išeitines kompensacijas. ir tikrai nebuvo atleista nei viena, kurios gebėjimai ir požiūris į darbą atitiko keliamus reikalavimus. taigi, nereikia čia varyti, kad mėtomi žmonės į kairę ir į dešinę. taip tikrai nėra. tie, kas nori dirbti ir tinka tam darbui, visi pasiliko. kitas reikalas, kad iš tikro per 2007-2008 metus darbuotojų buvom prisiėmę daugiau negu reikia, tad dabar nori nenori reikėjo susimažinti sąstatus.
Iš kitos pusės - nemaža dalis atleistų darbuotojų susirado (ir netgi dabar susiranda - kai situacija darbo rinkoj ne pati geriausia) darbą kituose bankuose - tai irgi šį tą pasako smile.gif paprasčiausiai kituose bankuose žino, kad darbuotojai, išėję iš "hansų" tikrai yra išmokę daug naudingų dalykų. ir tie, kurie pas mus toli gražu nėra pirmose gretose, kituose bankuose neretai tampa žvaigždėmis.
Jeigu jums atrodo, kad čia labai daug ir gražaus prirašiau tik dėl to, kad esu labai atsidavusi šiam bankui, galiu jus nuliūdinti - tikrai pati svarstau galimybes išeiti iš darbo. nors banke dirbu jau daug metų. yra dalykų, kurie man čia nepatinka. tačiau tai jau mano problemos - paprasčiausiai kai kur kertasi požiūriai... tačiau net ir dabar apie banką kaip apie arbdavį esu pačios geriausios nuomonės.
tad tiek. ir sėkmės visoms, dirbančioms bankuose - visuose!
Atsakyti
QUOTE(VEgle @ 2009 05 30, 11:07)
sveikos merginos,

prisijungsiu ir aš prie šios diskusijos. dirbu Swedbank'e ir mano pavaldume būtent tos "kasininkės" kaip kai kas čia jas vadina. tad galiu pasakyti, kaip ten vyksta su tais darbais ir atleidimais.
Darbas tikrai labai sunkus ir atsakingas. reikalavimai labai aukšti, rizika irgi. Reikia išmokti daug, geriausiu atveju žmogus "į vėžes" įeina po 5-6 mėnesių darbo. tad nekeista, kad ir algos nėra didelės. tačiau tos, kurios moka dirbti, tiktai užsidirba papildomai nemažai - gauna geras ketvirtines premijas.
dėl atleidimų. kažkas jau pasakojo, kaip yra centrinėje būstinėje, pasakysiu, kaip yra padaliniuose. teko ir man keturias darbuotojas per paskutinius metus atleisti. nei viena iš tų keturių nebuvo atleista "savo noru", visos gavo išeitines kompensacijas. ir tikrai nebuvo atleista nei viena, kurios gebėjimai ir požiūris į darbą atitiko keliamus reikalavimus. taigi, nereikia čia varyti, kad mėtomi žmonės į kairę ir į dešinę. taip tikrai nėra. tie, kas nori dirbti ir tinka tam darbui, visi pasiliko. kitas reikalas, kad iš tikro per 2007-2008 metus darbuotojų buvom prisiėmę daugiau negu reikia, tad dabar nori nenori reikėjo susimažinti sąstatus.
Iš kitos pusės - nemaža dalis atleistų darbuotojų susirado (ir netgi dabar susiranda - kai situacija darbo rinkoj ne pati geriausia) darbą kituose bankuose - tai irgi šį tą pasako smile.gif paprasčiausiai kituose bankuose žino, kad darbuotojai, išėję iš "hansų" tikrai yra išmokę daug naudingų dalykų. ir tie, kurie pas mus toli gražu nėra pirmose gretose, kituose bankuose neretai tampa žvaigždėmis.
Jeigu jums atrodo, kad čia labai daug ir gražaus prirašiau tik dėl to, kad esu labai atsidavusi šiam bankui, galiu jus nuliūdinti - tikrai pati svarstau galimybes išeiti iš darbo. nors banke dirbu jau daug metų. yra dalykų, kurie man čia nepatinka. tačiau tai jau mano problemos - paprasčiausiai kai kur kertasi požiūriai... tačiau net ir dabar apie banką kaip apie arbdavį esu pačios geriausios nuomonės.
tad tiek. ir sėkmės visoms, dirbančioms bankuose - visuose!

Sakot geros ketvirtines premijos? g.gif kiek gi dabar tas vienas taskelis bevertas? 30 centu? ax.gif tai vargu, kai pardavimai krite aplamai visur, tas ketvirtines premijas galima butu pavadinti geromis...
Ir labai gaila, bet nuomone apie isejusius is Hans'u toli grazu tikrai nera tokia gera, kaip jus pasakojate...
Atsakyti
Dirbanciu bankuose noriu pasiteirauti, ar tokiomis krizes salygomis kaip nors mazinamos praktikantu 'kvotos',jei tokios kazkokios yra nustatytos? (praktikantais laikau studentus, dirbancius neapmokamai /apmokamai pagal trisales sutartis (universitetas-studentas-bankas).

teko susidurti,kad dbr 'praktikantais' priima dirbti i buvusiu darbuotoju vietas,tiesiog algos nemoka,apmoko, palaiko kelis menesius ir paleidzia.tada kitas i jo vieta. ar daug dabar tokiu atveju yra? biggrin.gif

aciu pasisakiusioms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif
Prisijungsiu ir as prie jusu.Labai idomi ir aktuali tema, bet kazkaip niekada man akis neuzkliuvo uz jos. Dirbu Medicinos banke, bet irgi galvoju iseiti, nes kaip ir visur krize su atlyginimais, bet tik ne su darbo kruviu ir atsakomybe.
Papildyta:
QUOTE(ingakalnis @ 2009 03 13, 08:57)
pas mus jaučias taip pat nes pradėti nauji projektai kaip pritraukti klientus ir t.t. seniau to nereikėjo niekam daryt nes patys eidavo ir užteko kiek buvo - o  dabar  ieškoti  reikia, segmentavimas visai kitoks ir t.t.

Kad patys ir kalti, kad praranda klientus, pvz.as asmeniskai jau pora kartu gerai supykau ant hanzos, nes visai nevertina klientu, kurie turi saskaitas,i kurias pervedamas atlyginimas, indeliu, kaupiama pensija.. Reikia klienta stengtis islaikyti ir netersti patiems savo vardo, tada ir projektu klientu pritraukimui nereikes kurti doh.gif
Atsakyti
Labas bankininkes 4u.gif

turiu klausima dirbancioms banke. Pati pries 2 metus dirbai banke, kliebtu apt. spec., taciau buvau labai pastebeta, gerai ivertinta ir po 1,5 men. tapau vartojimo kreditu vadybininke. Po 3 menesiu banke gavau nerealu pasiulyma UAB'e ir alga nerealia ir pareigas nerealias. Savaime aisku isejau is banko, nors manes labai nenorejo islaisti, administracijos skyriaus vadovas net siule alga panasia i naujo darbo alga, bet as atsisakiau. Nors visa gyvenima svajojau dirbti banke. Na isėjau, padirbau toje imoneje metus ir vel teko iseiti, nes prasidejus krizei algu nemokejo ir t.t. Dabar susiradau vel labai gera ir idomu darba aviacijos srittyje finansuose, taciau ci asumazino alga 10 proc. ir dar zada 30 proc. mazinti, nes valstybės imone juk doh.gif susizinojau, kad tame banke kur dirvau anksciau yra laisva darbo vieta, kurioje alga tikrai geresne nei mano ir jos tikrai nemazins, nes tokia to skyriaus politika. Tai va, ziauriai noreciau grizti i ta banka, tik nezinau kaip rasti kelia, kaip elgtis. Na aisku CV issiusiu, neaisku ar pakvies. Na paini istorija. Gal galetumete kazka patarti, kaip jums atrodo tokia situacija?
Atsakyti
QUOTE(naura14 @ 2009 06 14, 10:14)
Sveikos visos 4u.gif
Prisijungsiu ir as prie jusu.Labai idomi ir aktuali tema, bet kazkaip niekada man akis neuzkliuvo uz jos.  Dirbu Medicinos banke, bet irgi galvoju iseiti, nes kaip ir visur krize su atlyginimais, bet tik ne su darbo kruviu ir atsakomybe.
Papildyta:
Kad patys ir kalti, kad praranda klientus, pvz.as asmeniskai jau pora kartu gerai supykau ant hanzos, nes visai nevertina klientu, kurie turi saskaitas,i kurias pervedamas atlyginimas, indeliu, kaupiama pensija.. Reikia klienta stengtis islaikyti ir netersti patiems savo vardo, tada ir projektu klientu pritraukimui nereikes kurti doh.gif

citavai mano posta tai atsakau kad kuriami porjetai ne hanzuose o sebe mirksiukas.gif

Lineta - nzn kokiam banke dirbai, bet pati uz seb ir hazna galiu pasakyti - isejus karta durys uzdaromos visam laikui, bent seniau taip budavo
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2009 07 11, 14:11)
citavai mano posta tai  atsakau kad  kuriami porjetai ne hanzuose o sebe  mirksiukas.gif

Lineta  - nzn kokiam banke dirbai, bet  pati uz seb ir hazna galiu pasakyti  - isejus karta durys uzdaromos visam laikui, bent seniau taip budavo

Apie seba galiu ta pati pasakyti.. verysad.gif
Atsakyti
sutinku kad nusvažiavo bet kad nežinau, neturiu nei vieno gero žodžio apie jokį banką matyt smile.gif visi jie vienodi, kaip ir vyrai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2009 07 12, 09:30)
sutinku kad nusvažiavo bet kad  nežinau,  neturiu nei vieno gero  žodžio apie jokį banką matyt smile.gif visi jie vienodi, kaip ir vyrai biggrin.gif

Tiesiai i desimtuka pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2009 07 09, 11:20)
Labas bankininkes  4u.gif

turiu klausima dirbancioms banke. Pati pries 2 metus dirbai banke, kliebtu apt. spec., taciau buvau labai pastebeta, gerai ivertinta ir po 1,5 men. tapau vartojimo kreditu vadybininke. Po 3 menesiu banke gavau nerealu pasiulyma UAB'e ir alga nerealia ir pareigas nerealias. Savaime aisku isejau is banko, nors manes labai nenorejo islaisti, administracijos skyriaus vadovas net siule alga panasia i naujo darbo alga, bet as atsisakiau. Nors visa gyvenima svajojau dirbti banke. Na isėjau, padirbau toje imoneje metus ir vel teko iseiti, nes prasidejus krizei algu nemokejo ir t.t. Dabar susiradau vel labai gera ir idomu darba aviacijos srittyje finansuose, taciau ci asumazino alga 10 proc. ir dar zada 30 proc. mazinti, nes valstybės imone juk  doh.gif  susizinojau, kad tame banke kur dirvau anksciau yra laisva darbo vieta, kurioje alga tikrai geresne nei mano ir jos tikrai nemazins, nes tokia to skyriaus politika. Tai va, ziauriai noreciau grizti i ta banka, tik nezinau kaip rasti kelia, kaip elgtis. Na aisku CV issiusiu, neaisku ar pakvies. Na paini istorija. Gal galetumete kazka patarti, kaip jums atrodo tokia situacija?

As meginciau per buvusius kolegas pasisniukstinet - jei tikrai ten Tave taip mylejo ir nenorejo paleist, turetum tureti galybe sajungininku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2009 07 12, 09:30)
sutinku kad nusvažiavo bet kad  nežinau,  neturiu nei vieno gero  žodžio apie jokį banką matyt smile.gif visi jie vienodi, kaip ir vyrai biggrin.gif

as irgi tam pritariu..nusivaziavo, nevertina savo darbuotoju, o dabar per krize ir taip ziuri kaip ju sumazint..zinot, pradedama dirbt banke, turbut padariau didziausia gyvenimo klaida.. doh.gif kaip visos ir minejo, ta atsakomybe, tie pensininkai, pinigai ir dar valdzia ant kupros(jei dirbi centriniam) vemti vercia ir sveikata sukramto..kur dar apie nusilpusi regejima ir padidejusi uzpakali.. g.gif zodziu ir toj pacioje maksimoj mazesne atsakomybe, na bent pinigu sumos sukasi mazesnes...
Atsakyti