Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški vitaminai

tau šaltalankiai neskanu? blink.gif Man tai super thumbup.gif Nors MB irgi nevalgė šaltalankių uogienės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 10 15, 10:32)
tau šaltalankiai neskanu?  blink.gif Man tai super  thumbup.gif  Nors MB irgi nevalgė šaltalankių uogienės  doh.gif

Na jie yra dvieju rusiu vieni saldus o kiti ne ax.gif , tai as tuos nesaldžius pirkau doh.gif , klaida padariau ax.gif , galejau geriau su medum pirkti ax.gif
Bet tikiuosi pades ax.gif
Atsakyti
palaikysiu tave - o man nepatinka, kai medicininiai preparatai būna tarsi desertai 4u.gif
Atsakyti
http://www.ajurveda....Maisto_papildai
Atsakyti
QUOTE(benedikta @ 2008 10 14, 14:38)
Perku Floradix skystus vitaminus, kurie, kaip raso anotacijoje, yra be alkoholio, cheminiu konservantu. Gaminami is naturaliu zoleliu, vaisiu, darzoviu ir pan. Nepatogumas, kuri vertinu kaip pliusa - reikia laikyti saldytuve ir suvartoti per 4 savaites smile.gif

Aš taip pat šiand pabaigiau Floradix, giminaitė vaistininkė rekomendavo ir man laaabai patiko, nu bet kaina doh.gif doh.gif 37Lt., o užteko tik dviem savaitėm, nu norėtusi pratęsti kursą..., bet ... laabai jau brangiai ax.gif
Atsakyti
Ale tik nereikia varyt ant to lietuviško klimato lotuliukas.gif Mes irgi puikiai galim apsirūpinti visais vitaminais. Žiemą puikiai laikosi morkos, bulvės, burokėliai, moliūgai, ropės, pastarnokai, petražolių šaknys, porai, obuoliai, kopūstai. Pvz.: kiek žinau, mėlynajame kopūste vitamino C - sočiai. Be to, juk turim grūdines kultūras. Pasivitaminauti galima valgant medų, bičių duonelę, žiedadulkes (nedideliais kiekiais). O pavasarį ankstyvą, kai žieminės daržovės jau pastovėjusios gerokai, o naujas derliusdar toli, pradeda dygti dilgėlės, kiaulpienės, žliūgės ir kitos laaabai vitaminingos žolytės. paskui jau ir ankstyvosios daržovės prasideda. Girdėjau vieną paskaitėlę, kad kaip tik yra didelis privalumas valgyti sezoniškai, o ne kiaurus metus tą patį, nes tuomet organizmas natūraliai apsivalo ir geriau dirba. Vat. Aš už natūralius vitaminus thumbup.gif

Nors po gimdymo gėriau Kryklės eleksyrą iš Weledos. O kai pernai vyresnėlė pirmą kartą gavo antibiotikų, po to gėrėm Floradix.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 15, 20:10)
O pavasarį ankstyvą, kai žieminės daržovės jau pastovėjusios gerokai, o naujas derliusdar toli, pradeda dygti dilgėlės, kiaulpienės, žliūgės ir kitos laaabai vitaminingos žolytės.


Dilgeliu salotas gaminu ir sriuba verdu, primena jos man rugstynes smile.gif O del zliuges ir kiaulpienes idomu... g.gif Nu reiks pabandyti smile.gif Paskaiciau dabar, pasirodo, kad jos turi viska, ko organizmui reikia po ziemos rolleyes.gif

Į pavasario mišką - vitaminų ir vaistų

Kaip sustiprinti po žiemos pavargusį organizmą, kokias pavasario žoleles naudoti įvairiems negalavimams įveikti, pataria ajurvedos žinovė bei žolininkė Dalia Kenešienė.

Valo organizmą

Pavasarį pravartu gerti vyšnių aar juodųjų serbentų šakelių arbatą. Susmulkintas šakeles galima tiesiog užlikyti verdančiu vandeniu. Tačiau naudingiau jas kelias minutes pavirti - gautas nuoviras apvalys šlakais užterštą organizmą. Ir ne tik apvalys - o ir sustiprins, nes šakelėse gausu vitaminų bei kitų naudingų medžiagų.

Geriausiai, pašnekovės nuomone, organizmą pavasarį visgi apvalo topinamburas, kitaip tariant - žieminė bulvė, su kuria daugelis kovoja kaip su piktžole. Ir be reikalo.

"Tai vienas efektyviausių organizmą apvalančių augalų, - pasakoja Dalia. - Pavasarį galima tas bulveles kasti ir nuskutus graužti ar jomis paskaninti salotas. Be to, kad tai geriausias organizmo sanitaras, nes išvaro iš jo fosfatus, nitratus, kitas kenksmingas medžiagas, jos yra vitaminų, mineralinių medžiagų."

Tiems, kam aktualu išvalyti kraujagysles, Dalia pataria pasidaryti specialaus gėrimo (jis tiks ne vien pavasarį, o ištisus metus). Tam reikia pušų spyglių, svogūnų lukštų ir erkškėtrožių uogų. Viską susmulkinti. Penkis šaukštus spyglių, po du šaukštus svogūnų lukštų bei erškėtrožių uogų užpilti pusę litro verdančio vandens. Išgerti per vieną dieną.

Vitaminų šaltinis

Pavasaris - pats laikas rinkti jaunus pušų bei eglių spyglius. Jie, užpilti medumi, tieks organizmui vitaminų bet kuriuo metų laiku.

Beje, prieš pražystant pušims, balandžio mėnesį, prisirinkite pušų pumpurų. Tai ne tik vitaminų šaltinis, bet ir puiki gleives valanti priemonė nuo kosulio. Vieni juos vartoja kaip arbatą, kiti užpila degtine, raudonuoju vynu ar pasidaro sirupą.

Itin naudingi ir beržo pumpurai ar jauni lapai. Pumpurų antpilas ir nuoviras vartojami kaip šlapimą ir tulžį varantis vaistas. Pumpurų nuovirą bei lapų antpilą gerai gerti sergantiesiems lėtiniu šlapimo pūslės uždegimu, ateroskleroze, reumatizmu, inkstų akmenlige, skrandžio opalige, širdies nepakankamumu bei kitomis ligomis.

Augalai salotoms

"Žmogui naudingi absoliučiai visi augalai, - įsitikinusi žolininkė, pavasarį patarianti valgyti itin vitaminingas salotas - iš kiaulpienių, dilgėlės lapų, net daržinės žliūgės.

Kuo naudinga žliūgė, daugelio laikoma vos ne piktžolių karaliene? Pasirodo, joje nemažai saponinų, viatminų E ir C, karotino, kalio ir chloro druskų. Žalia ji valgoma kaip salotos, virta - sriuboms, tyrėms gaminti. Liaudies medicinoje šutinta žliūgė dedama ant skaudamų vietų sergant radikulitu, susimušus, patempus raiščius, sergant reumatizmu.

Žliūgės žolės sultys naudojamos nuo vidinio kraujoplūdžio, hemorojaus, avitaminozių, sergant diabetine katarakta.

Didžiojoje dilgėlėje gausu vitaminų K, C, B2, E, karotinoidų, geležies, vario ir mangano. Vertingiausi jauni lapeliai, surinkti pavasarį. Iš jų verdamos sriubos, arbatos, salotos, spaudžiamos sultys. Jos gerina kraują, skatina žaizdų gijimą.

Kiaulpienių žolininkė pataria nepamiršti tiems, kurių organzime trūksta kalcio, natrio, jodo. Vartojamas visas augalas. Kiaulpienių sultis galima spausti iš šaknų - išrovus švariai šepetuku nuplauti ir sumalti.

Tiems, ką kankina hemorojus, naudingos jaunų kraujažolių lapelių sultys. Sako, jog užtenka jų vieną kartą susileisti į tiesiąją žarną ir palaikyti ten 15 minučių. Kartoti bus galima tik po dviejų mėnesių.
Papildyta:
Dar vienas straipsniukas, kad nereiktu po to ieskoti receptu atskirai:

Žliūgė

Vaistinės ypatybės:
Tai vaistas nuo vidurių pūtimo, turi raminantį, šlapimą varantį , atsikosėjimą lengvinantį, tonizuojantį poveikį.Pagrindinė savybė-vidurius paleidžiantis.


Naudojimas:

Turi panašias savybes kaip vaistinis putokšlis.Galima naudoti vidiniam vartojimui.Išoriškai naudojamas odos ligoms gydyti bei kompresams, esant karbunkulams, skauduliams, abscesams.Vartojant vidiniai, gerai veikia, sergant reumatu, astma, bronchitu.Žliūgė turėtų būti viena iš sudėtinių arbatos dalių tiems, kas linkę priaugti svorio.Mažina cholesterolio kiekį kraujyje.Su šviežiomis sultimis padarius aliejų ar vazeliną, galima gydyti įvairius odos susirgimus.

Žliūgė gali būti naudojama kaip daržovė (špinatai).

Turi vitamino C, turtinga mineralų:kalcio, magnio ir kalio.Šalina iš organizmo toksinus, stiprina kraujagyslių sieneles, ne tik gerai gydo, bet ir malšina skausmą, naudojant išoriškai.

Užpilas-užplikyti 1 v.š arbatžolių su puse puodelio vandens.Gerti po 0,5-1 puodelį per dieną.

Nuoviras-3 v.š.pavirinti 1,1 ltr vandens, gerti po pilną puodelį kas 3 val.

Sultys-po 1 v.š. tris kartus per dieną.

Arbata-1 v.š.užplikyti puodeliu vandens ir palikti pusvalandžiui.Gerti 3 ar 4 puodelius per dieną tarp pusryčių, pietų ir vakarienės, karts nuo karto gurkšnojant.
Papildyta:
O cia dar skaiciau skaiciau ir radau apie berzu sula - ja labai megstu, deja tenka pirkt prekybos centruose, kazi ar like ten joje vitaminu? g.gif:
http://www.e-vaistin...kuotasis-berzas
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 10 15, 13:32)
Nors MB irgi nevalgė šaltalankių uogienės  doh.gif

taviškis labai jau reiklus ir užsispyręs biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 15, 20:10)
Ale tik nereikia varyt ant to lietuviško klimato  lotuliukas.gif

Pasivitaminauti galima valgant medų, bičių duonelę, žiedadulkes (nedideliais kiekiais).

Girdėjau vieną paskaitėlę, kad kaip tik yra didelis privalumas valgyti sezoniškai, o ne kiaurus metus tą patį, nes tuomet organizmas natūraliai apsivalo ir geriau dirba.


nevarau, man jis visai nieko lotuliukas.gif

žiedadulkes - ne schmoll.gif

čia tai pritariu thumbup.gif

QUOTE(doufyl @ 2008 10 15, 21:57)
taviškis labai jau reiklus ir užsispyręs biggrin.gif  4u.gif


jis geras, bet diiidelis konservatorius rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 10 15, 21:22)
O cia dar skaiciau skaiciau ir radau apie berzu sula - ja labai megstu, deja tenka pirkt prekybos centruose, kazi ar like ten joje vitaminu? g.gif:


o pas mus dar ją ir raugina pavasarį, mmmmmmmm, kaip skanu rolleyes.gif thumbup.gif

man kažkaip atrodo, kad ir prekybcentryje beržų sula yra daug geriau, nei kitos sultys smile.gif Užsimaniau ir pati beržų sulos dabar biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katutis: 15 spalio 2008 - 22:47
QUOTE(katutis @ 2008 10 15, 23:46)
o pas mus dar ją ir raugina pavasarį, mmmmmmmm, kaip skanu  rolleyes.gif  thumbup.gif

man kažkaip atrodo, kad ir prekybcentryje beržų sula yra daug geriau, nei kitos sultys smile.gif Užsimaniau ir pati beržų sulos dabar biggrin.gif


As irgi vakar taip uzsimaniau, kad siandien is pat ryto vyra i parduotuve nusiunciau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 15, 20:10)
Girdėjau vieną paskaitėlę, kad kaip tik yra didelis privalumas valgyti sezoniškai, o ne kiaurus metus tą patį, nes tuomet organizmas natūraliai apsivalo ir geriau dirba.


100 proc. pritariu drinks_cheers.gif
Juk ir skonio receptoriai kartais atmeta tuos pacius kasdien valgomus produktus - igrista iki gyvo kaulo, atrodo ir neisgalvoji koki nauja patiekala pagamint is agurku, kuriu apstu liepos-rugpjucio menesiais, po to pomidoru ir t.t. Organizmas pats pasako, kad atejo laikas keisti meniu biggrin.gif
Neisivaizduoju kaip Izraelyje vargingiau gyvenantys zmones gali misti vien tik silke: viena diena - silke su duona, kita diena - silke su agurku, trecia - silke su pomidoru ir vel is naujo doh.gif
Atsakyti
Aš už natūralius vitaminus smile.gif
Kadangi turiu tokią problemą ir mano organizme dažnokai tūksta geležies, tai man bičių duonelė ir žiedadulkės (sumaišau su medumi ir tada būna skanu wink.gif ) - geriausi vitaminai. Kraujo tyrimai labai greit pagerėja (greičiau negu nuo geležies preparatų).
Man dėl vitaminų sudėtinga tik su savo vaiku, kuris vaisių, uogų (ypač šaldytų) valgo labai mažai, bičių produktų irgi atsisako, o kadangi ir šiaip yra labai nevalgus, tai man šiek tiek kelia nerimą unsure.gif Gal galit patarti ką pasiūlyti tokiam vaikui g.gif Sirupai netinka - nemėgsta jis tokios konsistencijos....
Atsakyti
me_gustas_tu, įmanoma biggrin.gif Aš kaip išranki tik maisto kokybei, tai labai ilgai pietums valgydavau tą patį patiekalą - ir man būdavo liuks biggrin.gif

tavęs klausiau kitoje temoje, bet gal nematei: gal žinai kuo pranašesnis ožkos pienas prieš karvės pieną? 4u.gif Hormonų prasme unsure.gif

Atsakyti