Obuoliukus, grybus džiovinu orkaitėje. Ji pas mus elektrinė. Iš seno šaldytuvo grotelių, kurios dėdavosi į šaldytuvą, vyras sumeistravojo (galus nupjovė) tokias groteles (3 vnt.), jos įsideda ir kaip tik telpa į orkaitę, va ant jų prikraunu pjaustytų obuolių arba grybų, įjungiu ant mažiausio galingumo, įjungiu ventiliatorių ir džiūsta iš lėto. Ir vartyti nereikia, nes per tuos metalinius strypus šiluma puikiausiai praeina. Vis išjungiu, kai atvėsta, vėl įjungiu. Jokio čia vargo, tik elektros truputuką daugiau sunaudojam.


Sveikos obuoliukų džiovintojos
,kaip matau nieks jų nedžiovina.
Noriu paklausti,ar kuri esate džiovinusi kriaušes.
Pasidalinkite,savo įgyta patirtimi.

Noriu paklausti,ar kuri esate džiovinusi kriaušes.
Pasidalinkite,savo įgyta patirtimi.

Mąstau ir aš rytoj prisikraut orkaitę obuoliukų džiovint. Labai jų daug turiu, o obuolienės jau nebesinori, sultis geriu tik aš viena tai jų taip pat ne per daugiausiai reikia. Bus vaikam sveikuoliškų saldainių

QUOTE(rasiux- @ 2009 10 11, 16:39)
Mąstau ir aš rytoj prisikraut orkaitę obuoliukų džiovint. Labai jų daug turiu, o obuolienės jau nebesinori, sultis geriu tik aš viena tai jų taip pat ne per daugiausiai reikia. Bus vaikam sveikuoliškų saldainių 

Rasiux

Tuo pačiu noriu klausti dėl kriaušių džiovinimo.
QUOTE(regna @ 2009 10 04, 23:41)
Sveikos obuoliukų džiovintojos
,kaip matau nieks jų nedžiovina.
Noriu paklausti,ar kuri esate džiovinusi kriaušes.
Pasidalinkite,savo įgyta patirtimi.


Noriu paklausti,ar kuri esate džiovinusi kriaušes.
Pasidalinkite,savo įgyta patirtimi.

As dziovinu kriauses






QUOTE(glossi @ 2009 10 15, 16:27)
As dziovinu kriauses
Skonis fantastiskas
Paskui valgai ir valgai- kaip saldainiai.O ir pjaustosi lengviau,negu obuoliai.Zieveles nereikia lupt.Kotuka nupjaunu,ir po to tokiais apsktitimukais iki seklyciu,jas ispjauni ir toliau apskritimukai su skylute
O mes sildomes tokia krosnele,kurios namazas pavirsius.Tai man vienas malonumas betka dziovinti
patiesiu folija ir isdelioju skilteles obuoliu,ar kriausiu skrituliukus,zoleles taippat.Tai per diena ( netgi greiciau) viena partija ir isdziuva
Kita partija sudedu nakciai,tai ryte vel yra 






Glosi




QUOTE(regna @ 2009 10 16, 20:56)
Nera uz ka

prisiminiau kad mano mociute senai labai dziovindavo kriauses, tai tikrai skonis pasakiskas budavo, o dziovindavo neluptas ir dujineje orkaiteje

mano mociute irgi dziovindavo,bet man tai jie nelabai

Sveikos.
Pritariu dėl kiaušinių dėklų, kuriuose buvo sudėti kiaušiniai (nuosavų ar nenuosavų vištų) pavojingumo sveikatai, ir net jei apkloti juos popieriumi, tai galutinai nuo to pavojaus neapsisaugosi, nes popierius nuo drėgnų obuolių sušlaps ir turės tiesioginį sąlyti su kiaušinių dėklais. Tačiau jei džiovinti obuoliukai bus skirti tik terminiam apdorojimui (pvz.,virimas), tai nieko baisaus, kad dėkluose. Bet kur garantija, kad vaikas paskui be terminio apdorojimo neįkiš į savo burnelę? Todėl geriau nerizikuoti, o džiovinimui dėti bent į saldainių dėžutes.
Aš tai grybus ir obuolius džiovinu dujinėje orkaitėje mažiausioje temperatūroje su atviromis durelėmis, kart nuo karto maišydama ir išjungdama orkaitę, taip darau keletą dienų, o paskui sudedu į popierinius maišelius. Tik tokio proceso negalima palikti be priežiūros. Gamini valgyti -įjungi, prižiūri, išeini iš virtuvės- išjungi orkaitę, bet palieki atviras orkaitės dureles.
Aišku, džiovinimo aparačiukas būtų gėriau, bet gi yra ir kitokių variantų, kuriais galima pasinaudoti. Pvz., ant radiatorių kartoninėse dėžutėse dėti irgi gerai - jokio papildomo mokesčio už dujas ar elektrą. Tik tokių variantu pasinaudoti negalėčiau, nes turiu keturkojus smalsuolius, o karoliams (žr. žemiau), kaip vaikystėje, jau neturiu laiko.
Vaikystėje iš supjaustytų obuoliukų dariau didelius karolius (naudojau didesnę adatą su storesniais siūlais) ir kabindavau ant virvutės virš orkaitės ar kitoje virtuvės vietoje, nes virtuvė ne tik šilta nuo maisto gaminimo, bet ir geriausiai vėdinama vieta, o vasarą tokius karolius kabindavau balkone ant skalbiniams skirtų virvių. O kai obuoliukai buvo išdžiuvę, dėjau į popierinius maišelius (vpz., nuo miltų).
Pritariu dėl kiaušinių dėklų, kuriuose buvo sudėti kiaušiniai (nuosavų ar nenuosavų vištų) pavojingumo sveikatai, ir net jei apkloti juos popieriumi, tai galutinai nuo to pavojaus neapsisaugosi, nes popierius nuo drėgnų obuolių sušlaps ir turės tiesioginį sąlyti su kiaušinių dėklais. Tačiau jei džiovinti obuoliukai bus skirti tik terminiam apdorojimui (pvz.,virimas), tai nieko baisaus, kad dėkluose. Bet kur garantija, kad vaikas paskui be terminio apdorojimo neįkiš į savo burnelę? Todėl geriau nerizikuoti, o džiovinimui dėti bent į saldainių dėžutes.
Aš tai grybus ir obuolius džiovinu dujinėje orkaitėje mažiausioje temperatūroje su atviromis durelėmis, kart nuo karto maišydama ir išjungdama orkaitę, taip darau keletą dienų, o paskui sudedu į popierinius maišelius. Tik tokio proceso negalima palikti be priežiūros. Gamini valgyti -įjungi, prižiūri, išeini iš virtuvės- išjungi orkaitę, bet palieki atviras orkaitės dureles.
Aišku, džiovinimo aparačiukas būtų gėriau, bet gi yra ir kitokių variantų, kuriais galima pasinaudoti. Pvz., ant radiatorių kartoninėse dėžutėse dėti irgi gerai - jokio papildomo mokesčio už dujas ar elektrą. Tik tokių variantu pasinaudoti negalėčiau, nes turiu keturkojus smalsuolius, o karoliams (žr. žemiau), kaip vaikystėje, jau neturiu laiko.
Vaikystėje iš supjaustytų obuoliukų dariau didelius karolius (naudojau didesnę adatą su storesniais siūlais) ir kabindavau ant virvutės virš orkaitės ar kitoje virtuvės vietoje, nes virtuvė ne tik šilta nuo maisto gaminimo, bet ir geriausiai vėdinama vieta, o vasarą tokius karolius kabindavau balkone ant skalbiniams skirtų virvių. O kai obuoliukai buvo išdžiuvę, dėjau į popierinius maišelius (vpz., nuo miltų).